Joshua Tree National Park

Joshua Tree informatie

Joshua Tree National Park wordt nog wel eens overgeslagen bij een rondreis door Californië. Het nationaal park ligt niet al te ver van San Diego en Los Angeles. Het park is van oost naar west ongeveer 100 kilometer lang en van noord naar zuid 50 kilometer. 

Het is de plek waar twee woestijnlandschappen samen komen. Enerzijds de Colorado desert en anderzijds de mojave Desert. In dit gebied groeien de Joshua Tree's waar het park zijn naam aan ontleent. Behalve deze bomen is het een park dat bekend staat om de vreemde landvormen en rotsen. 

Joshua Tree informatie

Behalve de bekende Joshua Tree's die in een gedeelte van het nationaal park groeien vind je in Joshua Tree een woestijnlandschap zoals je dat verwacht. Cactussen, kleine boompjes en veel zand. Er zijn twee parkingangen, 1 aan de noordzijde en 1 aan de zuidzijde. 

De heuvels en rotsen in Joshua Tree zijn massief en zijn daardoor heel populair bij rotsklimmers. Samen met de grote boulders geeft het woestijnlandschap een karakteristiek beeld af. 

Door de gunstige ligging ten opzichte van grote steden en de gunstige ligging voor een rondreis door Californië (en eventueel Nevada en Arizona) wordt het park jaarlijks door 2.8 miljoen mensen bezocht. 

Joshua Tree NP

Hikes in Joshua Tree NP

Hieronder vind je een klein overzicht van eenvoudige wandelingen die je in Joshua Tree kunt ondernemen. De meeste mensen besteden iets meer dan een dagdeel in het Nationaal Park. Dat is vooral omdat er vaak een grotere rondreis gemaakt wordt. Als je wilt kun je ook prima meerdere dagen verblijven, maar dat doen maar weinig mensen. 

Een paar tips voor je een hike gaat maken:

 • Zorg dat je een pet of hoedje hebt
 • Neem voldoende water en snacks mee
 • Smeer je goed en regelmatig in
 • Raak je de weg kwijt? Keer dan tijdig terug
 • Houd er rekening mee dat de meeste paden niet perfect aangegeven staan altijd

Lost horse Mine

Deze hike van drie uur (ongeveer 10 kilometer) is een aanrader omdat deze je naar een verlaten goudmijn brengt die nog verrassend goed onderhouden is. De mijn heeft meer dan 10.000 ounces goud opgeleverd, ongeveer 5 miljoen dollar omgerekend naar nu. Je kunt op twee manieren naar de mijn. De Lost Horse loop trail of een makkelijker tocht waarbij je heen en weer loopt (6 kilometer). 

Hidden Valley

Een makkelijk tochtje van anderhalf kilometer met onderweg uitleg over het park en wat er allemaal gebeurd is. Onderweg kom je langs verschillende soorten planten en wellicht zelfs dieren. Er wordt veel geklommen in de wintermaanden. Deze wandeling is ideaal voor mensen die Joshua Tree kort aandoen of geen zin hebben om een heel eind te sjouwen. 

Wonderland Ranch

Deze hike van vijf kilometer is niet moeilijk en vrijwel vlak. Onderweg kom je langs interessante historische plekjes. Zo vind je een klein monument met de tekst "here is where Worth Bagly bit the dust at the hand of W.F. Keys, May 11, 1943", waar een uit de hand gelopen conflict de grondslag was. 

Je komt uit bij een molen die gebruikt werd om goud te filteren. Je komt onder andere plakkaten tegen met uitleg over hoe dit in zijn werk ging. Samen met de omgeving zorgt het ervoor dat je een echt wild-west gevoel krijgt. 

Overige hikes voor bezoek van een dag

Als je Joshua Tree een dag of dagdeel bezoekt zoals veel Nederlanders doen, volstaat het eigenlijk grotendeels om de grote weg door het park te volgen en regelmatig uit te stappen bij bordjes. Zo kom je langs de skull rock, maar langs nog veel meer vreemde rotsformaties. In combinatie met 1 van bovenstaande hikes (met name de Lost Horse Mine is de moeite) kun je een dag prima vullen. 

Joshua tree

Activiteiten Joshua Tree

Er zijn verschillende activiteiten te doen. Zo kun je rotsklimmen voor beginners boeken. Een leuke manier, ook met het hele gezin, om eens op een andere manier actief te zijn. Doordat je bij rondreizen vaak lang in de auto zit raden we je absoluut aan om tijdens je reis ook af en toe een echte activiteit in te plannen. Wat dat is zal voor iedereen anders zijn, maar een fysieke activiteit prikkelt en zorgt ervoor dat je fantastische herinneringen opbouwt. 

Een andere optie is om met een jeep door het park te rijden. Voordeel is dat je op hele andere plekken komt en vaak een uitstekende uitleg van je gids krijgt over het gebied. 

Accommodatie rondom Joshua Tree NP

De meeste van onze reizigers verblijven een nacht in Twentynine Palms (we hebben ze niet nageteld), omdat het perfect ligt en erg goedkoop overnachten is. Een andere optie is Palm Springs, wat tevens een leuk stadje is om te bezoeken en waar veel rijke Amerikanen een huis hebben om het drukke LA te ontvluchten. Joshua Tree ligt ideaal tussen Las Vegas, Los Angeles en San Diego en wordt vaak meegenomen tijdens een rondreis Californië. 

Onze tips voor Joshua Tree

 • Ideaal voor een halve of hele dag
 • Verblijf in Twentynine Palms
 • Je kunt gewoon met de auto door het nationaal park
 • Stap zeker af en toe uit en loop een stuk in de woestijn
 • Neem voldoende eten en drinken mee
 • Ideaal als natuur-tussenstop na Las Vegas en voor Los Angeles

Park informatie en shuttlebussen

Er zijn geen mogelijkheden in het nationaal park om eten of drinken te kopen of te tanken. Daarnaast zijn er geen shuttlebussen. Inrijden kun je met je nationale parkpas die we aanraden aan iedereen die meerdere nationale parken bezoekt tijdens een rondreis.

Houd er rekening mee dat er geen mobiel bereik is. Rijd nationale parken altijd binnen met een volle of vrijwel volle benzinetank. Zorg daarnaast dat je altijd meer dan genoeg water mee hebt. Stel dat je autopech krijgt, dan kan het best een tijdje duren voor er daadwerkelijk wegenwacht bij is, zeker zonder mobiel bereik. Je moet dus altijd voorbereid zijn op dat soort gebeurtenissen (niet alleen hier, maar in het algemeen). 

Zorg dat je inspanning zoveel mogelijk in de ochtend of aan het einde van de middag doet en vermijd het heetste deel van de dag. 

Rondreizen VS

Gezinsreis rondreis Californië

Groepsreis Californië 18-39 jaar

Rondreis Californië

Death Valley National Park

Los Angeles