Redwood National Park

Redwood National Park

Redwood National Park bestaat uit vier staatsparken die samen worden beheerd als zijnde de Redwood National and State Parks. De belangrijkste bezienswaardigheden bestaan uit de grote mammoetbomen, de hoogste bomen die ter wereld voorkomen. De hoogste boom is 115,6 meter hoog! 

Redwood National Park maakt vaak geen deel uit van een standaard rondreis door Californië, maar de hele kustlijn boven San Francisco is een interessante route voor een vervolgtrip. Als je ruim de tijd hebt is het een aanrader om het hele gebied tot aan Seattle op te nemen in je rondreis als je houdt van natuur. 

Redwood NP informatie

De belangrijkste bezienswaardigheden zijn de zogeheten Coas Redwoods. De 3 hoogste bomen ter wereld vind je hier. Het bezoekerscentrum vind je in Crescent City. Het park is UNESCO werelderfgoed. Het park is lang en smal en ligt aan de kust. 

Behalve verschillende mooie rijroutes zijn er ook in deze parken legio wandelmogelijkheden. 

Natuur redwoods np

Hikes in Redwood NP

Behalve sightseeing zou het zonde zijn als je in Redwood of 1 van de State Parks niet de tijd neemt om een mooie hike te maken. Je kunt kiezen voor korte, populaire hikes naar bezienswaardigheden, maar ook voor langere en zwaardere hikes. Als je een zwaardere hike loopt, zorg dan dat je goed voorbereid bent en de route goed kunt volgen. Niet overal zijn trails even goed uitgezet en duidelijk. Het is dus handig om een kaart of GPS te hebben om je te kunnen oriënteren. Dit is bij de eenvoudige hikes vaak niet nodig, omdat deze paden ook veel vaker bezocht worden. 

Emerald Ridge - Redwood Creek loop (pittig, permit vereist)

Deze wandeling is perfect voor een zonnige zomerdag. De totale tocht is ongeveer 9 kilometer en niet eenvoudig. Een permit is nodig om er te mogen wandelen. Deze verkrijg je bij het visitor center. Je steekt verschillende keren Redwood Creek over. Reken dus op natte voeten en doe de hike alleen in de zomer als het water laag staat. Parkrangers kunnen je exact informeren over de status van de rivier. 

Om bij de wandeling te komen begin je vlakbij de Tall Tree Grove bij de Emerald Ridge trail. De ranger geeft je de code van het slot op het moment dat je je permit hebt verkregen. 

Houd er rekening mee dat je de instructies voor de hike goed opvolgt. In het visitor center vertellen ze je exact wat je kunt verwachten. Alleen voor gevorderde wandelaars. Een goede kaart en navigatieskills zijn essentieel!

James Irvine trail (pittig)

De totale wandeling is 16 kilometer lang, maar je kunt er ook voor kiezen een paar kilometer te lopen en dan dezelfde route terug te nemen. Je vindt deze hike in het Prairie Creek Redwoods State Park. Tijdens de wandeling zie je het bos op verschillende manieren en vanaf verschillende perspectieven. Het pad voert je door de bossen met gigantische bomen naar de kust. Je kunt dezelfde route teruglopen, maar kunt er ook voor kiezen om ongeveer een mijl over het strand te lopen en de Miner's Ridge trail verder te lopen terug naar je startpunt. Ook hier geldt dat een beetje navigatie-skills van pas komen. 

Als je alleen een stuk van de route wilt lopen is deze wandeling ook prima te doen voor gezinnen met kinderen. Het pad is goed onderhouden. 

Cathedral Trail (eenvoudig)

Ook in het Prairie Creek Park vind je een korte rondwandeling. Totaal loop je ongeveer 3,5 kilometer en vrijwel vlak. Je komt langs gigantische bomen met als hoogtepunt de Big Tree van ruim 94 meter (!!) hoog en een diameter van bijna 7 meter. Als er geen bordje bij stond had je waarschijnlijk niet gezien welke boom het hoogst was, want de boom is omringd door andere gigantische bomen. Je kunt de hike beginnen bij Big Tree trailheid vlakbij het visitor center. 

Boy Scout Tree trail (goed te doen)

Deze wandeling vind je in het Jedediah Smith Redwoods State Park. Het is een tocht 8,5 kilometer door een bos vol redwoods. Het voordeel van deze hike is dat hij je wegvoert van de grote weg en bijbehorende geluiden. Je moet her en der stijgen en dalen. De meeste bomen vind je aan het begin van de wandeling. Je komt langs verschillende grote en kleinere bomen en landschappen. De Boy Scout Tree vind je aan het einde van de route. Het begin van het trail vind je aan de Howland Hill Road. Dit is een zandpad dat bijna net zo interessant is als de hike zelf omdat je continu langs de grote redwoods komt. Let op: bordjes zijn er niet om aan te geven waar het trail begint, dus let goed op of je andere auto's ziet. 

Lady Bird Johnson Grove trail (eenvoudig)

Een korte wandeling in Redwood National Park van slechts 2 kilometer. Ideaal voor gezinnen die een gezamenlijke wandeling willen maken. De Rhododendrons, de gigantische varens en de gigantische bomen zorgen voor een uniek decor. 

Redwood NP

Bezienswaardigheden Redwood National Park

Rijd de Newton B. Drury Scenic Parkway

Deze weg van 16 kilometer lang voert je dwars door een gebied met oude redwoods. De kans op het tegenkomen van herten is groot tijdens deze rit. 

Lost Coast 

De route langs de Lost Coast voert je langs een smalle en bochtige weg. Bezoek bijvoorbeeld Shelter Cove of 1 van de andere stranden die je tegenkomt. 

Tall trees Grove

Deze plek is niet eenvoudig te bezoeken. Dagelijks worden slechts 50 auto's toegelaten. Je kunt een permit (gratis) verkrijgen bij 1 van de visitor centers. Om er te komen ga je over een 10 kilometer lange gravelweg die afhankelijk van het weer in goede of minder goede staat is. Overleg even bij het visitor center of je auto geschikt is, maar voor de meeste auto's moet het geen probleem zijn. 

Je loopt vervolgens nog 2 kilometer met aardig wat hoogteverschil tot aan de plek waar je moet zijn. De gigantische mammoetbomen groeien maar in een klein gedeelte van de grove, maar zijn een prachtige plek om te zien. Als je maar 1 dag in het gebied bent moet je overwegen of je het wilt doen, al met al kost het bezoeken van Tall Trees Grove je al snel een halve dag. Als je weinig tijd hebt is het raadzaam om wellicht een andere hike te lopen. 

Accommodaties en verblijf rondom Redwood NP

In het Nationaal Park vind je weinig accommodaties. De meeste zijn daarnaast erg duur en vaak al jaren vantevoren volgeboekt. We raden je aan te verblijven in Eureka aan de zuidkant of Crescent City. Als je een rondreis boekt via Eager2Travel zullen we over het algemeen kiezen voor Eureka omdat er net iets meer hotels zijn wat de prijs drukt. 

Afhankelijk van je wensen kost een overnachting tussen de 60 en 300 euro per nacht. Daarbij geldt: hoe meer luxe hoe beter. Een eenvoudige motel6 is prima voor een nachtje overigens, maar niet luxe en de bedden zijn nooit helemaal optimaal. Ook hier geldt dat je budget mede bepaalt hoe je reist. Ons advies zou zijn om enkele "goedkope" nachten in te plannen en op plekken waar je langer verblijft te gaan voor iets meer luxe en comfort en wellicht een zwembad.

Onze tips voor Redwood

  • Combineer een bezoek aan Redwood National Park met een bezoek aan Lassen Volcanic National Park. Je kunt bijvoorbeeld verblijven in Redding en van hieruit dagtochten maken. Je kunt er ook een rondreis van maken. 
  • Verblijf twee nachten indien je van plan bent enkele wandelingen te maken. Heb je al het Sequoia National Park bezocht? Dan is 1 overnachting wellicht voldoende. 
  • Dit nationaal park is veel minder drukbezocht, waardoor de beleving beter wordt. Houd rekening met mist in de hoger gelegen gebieden. 
  • Rijd voorzichtig. Veel wegen zijn relatief smal en hebben veel bochten. 
  • Neem de tijd om te genieten. Stop regelmatig en loop af en toe een stukje een pad in. Dat is een goede manier om veel te zien in weinig tijd. 

Parkinformatie en shuttlebussen

Redwood National Park bestaat uit drie state parks, dat samen het Redwood National Park en State Parks vormt. Dit zijn de Del Norte Coast Redwoods State Park, het Jedediah Smith Redwoods State Park en Prairie Creek Redwoods State Park.

Voor de state parks betaal je entree, hoewel dit met een nationale parkpas gratis is. Deze pas kost 80$ en is geldig in de gehele Verenigde Staten en is 1 jaar geldig vanaf het moment van aanschaf. Je kunt het vooraf online kopen, maar net zo eenvoudig op het moment dat je je eerste nationale park binnenkomt. 

Op het moment dat je een nationaal park in komt hoef je alleen de pas plus je ID-kaart of rijbewijs te laten zien. Wij hebben nog nooit meegemaakt dat echt om een paspoort gevraagd werd, een "picture ID" is voldoende. Als je deze beiden aangeeft kun je eigenlijk altijd direct doorrijden. 

Er rijden geen shuttlebussen. Met de auto kun je op de meeste plekken komen. Voor het rijden van zandpaden is het verstandig te checken of je autohuur dit verzekert, vaak worden alleen de geasfalteerde wegen standaard meeverzekerd. 

Rondreizen VS

Californie

San Francisco

Sequoia National Park