Sequoia National Park

Informatie Sequoia NP

Het Sequoia National Park staat vooral bekend om de gigantische bomen die er groeien. De boom met het grootste volume ter wereld, de General Sherman Tree is 1 van de publiekstrekkers van het nationale park. Sequoia werd na Yellowstone het tweede nationale park van de VS. In Sequoia vind je nog vier van de grootste bomen ter wereld is het Giant Forest. 

Je combineert Sequoia eenvoudig met een rondreis door Californië, waarbij de meeste mensen ook Yosemite National Park zullen bezoeken. 

Bezienswaardigheden Sequoia NP

De highway 198 die door het Sequoia National Park loopt is een weg die je uiteindelijk meer dan 1500 hoogtemeters laat maken. Alleen de route an sich is al meer dan de moeite waard. Het is de enige doorgaande geasfalteerde weg door het Nationaal Park. Een groot deel van het nationaal park is en wordt nauwelijks door mensen bezocht omdat er geen infrastructuur is op veel plekken. Er zijn wel een aantal onverharde wegen, maar voor sommige daarvan is een permit noodzakelijk. We raden je altijd aan om als je plannen hebt eerst te informeren bij het visitor center. Zij kunnen je deskundig informeren over wat wel en niet te doen. 

Sequoia

General Sherman Tree

De General Sherman Tree is een reuzensequoia en heeft een diameter van ruim 11 meter (!). Als je naar het volume kijkt is het de grootste boom ter wereld. Hij is bijna 84 meter hoog, dus het bekijken van de boom gaat zeker voor nekkramp zorgen. Je kunt met een eenvoudige wandeling naar de boom lopen. Er is parkeerplek bij de ingang van de trail. Houd er rekening mee dat met name in de zomerperiode en de weekenden de parkeerplaats snel vol loopt. We raden je aan om je bezoek aan het Sequoia National Park dan ook niet te laat in de ochtend te beginnen. 

Crystal Cave

Als je Crystal Cave wilt bezoeken moet je je toegangskaartje kopen bij het visitor center. Deze kun je kopen bij het Lodgepole visitor center of het Foothills visitor center. Van hieruit is het nog anderhalf uur rijden naar de grot. Neem een trui mee, in de grot is het ongeveer 9 graden. De tour duurt ongeveer 45 minuten. 

Giant Forest Museum

Je kunt gratis het museum bezoeken. Het is interessant om een beetje idee en achtergrond te krijgen van natuurbeheer in het Sequoia National Park en de manier waarop de parkwachten de natuur conserveren en tegelijkertijd zoveel mogelijk mensen willen laten genieten van het natuurschoon. Zo zijn er in het hele nationale park controleposten van de brandweer, om te voorkomen dat de unieke bomen door een bosbrand getroffen worden. 

Moro Rock

De wandeling naar Moro Rock is niet zo lang, maar wel steil. Ook hier geldt dat parkeerplaatsen beperkt zijn. Een aanrader is om de shuttlebus te nemen (gratis, route 2). Er is een trap met bijna 400 treden uitgehakt in de rotsen. Je hebt een fantastisch uitzicht bij goed weer over de Great Western Divide en ziet verschillende bergtoppen van meer dan 4000 meter hoog. De hoogste berg van de "lower 48 states" (dus buiten Alaska) vind je hier, Mount Whitney. Een zonsondergang op deze plek is een aanrader, maar zorg wel dat je niet te ver terug hoeft te rijden. 's Avonds zijn er veel wilde dieren op de weg. 

Moro Rock

Visitor Center

Het Foothills Visitor Center is dagelijks tussen 8 en 16:30 geopend. Een visitor center is een uitstekende eerste stop als je een nationaal park bezoekt. Rangers hebben daar up-to-date informatie, kunnen je helpen met bepaalde wandelingen en vaak is er een kleine tentoonstelling met meer informatie. Het tweede visitor center is het Lodgepol Visitor center, geopend van 7 uur 's ochtends tot 17:00, maar is alleen geopend in de zomermaanden. 

Bij beide visitor centra kun je kaartjes kopen voor de Crystal Cave. Vanuit de visitor centers kun je overigens ook vaak door parkrangers geleide excursies volgen, gratis en interessant als je iets meer wilt weten van het ontstaan en beheer van de natuur. 

Flora en fauna

In het Sequoia National Park wonen meer dan driehonderd diersoorten. Omdat het Sequoia NP enorme hoogteverschillen kent (op het laagste punt ongeveer 500 meter hoog, op het hoogste punt ruim 4400 meter hoog, is er een enorme diversiteit aan dieren te vinden. 

De zwarte beer is natuurlijk voor Nederlanders het belangrijkste zoogdier dat we hopen te zien tijdens een rondreis door Sequoia NP. Zwarte beren kunnen, ondanks de naam, ook bruin, kaneelkleurig of zelfs blond zijn. Over het algemeen zijn zwarte beren niet gevaarlijk, maar houd je altijd aan de voorzorgsmaatregelen die je in elk visitor center kunt vinden. Benader een beer nooit en zorg dat ze niet bij je eten kunnen. Zorg ook dat je geen los eten in je auto laat liggen als je een hike gaat doen, jaarlijks worden veel auto's opengebroken door beren die op geuren af komen. 

Behalve zwarte beren vind je in Sequoia ook coyotes, dassen, schapen, herten, stekelvarkens, bergleeuwen, slangen, schildpadden, vossen, vogels en natuurlijk verschillende soorten vissen. De kans op het zien van dieren is het grootste in de vroege ochtend of tegen schemering. We raden echter niet aan om in het donker door de nationale parken te rijden. Een aanrijding met wild is een realistisch scenario. 

Qua fauna vind je verschillende soorten afhankelijk met name van de hoogte waarop je bent. Van de glooiende heuvels die minder hoog liggen, tot echte alpiene omstandigheden bovenop de bergen. Natuurlijk zijn de grote bomen van het Giant Forest voor de meeste bezoekers de letterlijke hoogtepunten van een bezoek.

sherman

Hikes in Sequoia NP

De meeste reizigers vanuit Nederland zullen 1 of 2 nachten verblijven in de buurt van het Sequoia National Park. We beperken ons dus tot korte en relatief eenvoudige hikes. Er zijn wandelingen te vinden die heel kort zijn, maar ook hikes waar je de hele dag voor nodig hebt. Langere hikes hebben voorbereiding nodig, zeker omdat de kans op het zien van beren tijdens een lange tocht groter is. Overweeg om bear spray aan te schaffen, maak voldoende geluid tijdens je tocht en lees je vooraf in op wat je moet doen als je een beer tegen komt. 

Topokah Falls trail

Deze tocht is ongeveer 5 kilometer lang. In totaal maak je ongeveer 150 hoogtemeters. Dit maakt de wandeling voor de meeste mensen prima te doen. De totale tijd voor de hike is 2 tot 3 uur, inclusief natuurlijk de fotostop bij de Topokah Falls. Zeker in de lente en aan het begin van de zomer zijn de 400 meter hoge watervallen indrukwekkend om te zien. Het is een drukbezochte hike en is ideaal om in te passen in een tweedaags bezoek aan Sequoia National Park. 

Congress Trail

Een eenvoudige wandeling met een geheel aangelegd pad. Ideaal voor gezinnetjes gezien de relatief korte afstand van net iets meer dan 3 kilometer. Het pad loopt door het hart van de grote sequoia's en is ideaal om een beeld te krijgen van het Giant Forest. 

Converse Basin - Boole Tree

Deze tocht duurt twee uurtjes en heeft nauwelijks hoogteverschillen. Je neemt om bij de ingang te komen Forest Road 13S55, waar ook een bordje staat met "Converse Basin Grove en Boole Tree trail". Deze wandeling leidt je naar Boole, die qua volume in de toptien van grootste Sequoia's staat. Tijdens de hike hebt je spectaculaire uitzichten op de Kings River kloof en mooie uitzichten op de bergen van de Sierra Nevada. Je komt tijdens de hike langs verschillende plekken waar in het verleden de grote sequoia's nog werden gekapt. 

Verschillende korte hikes

Als je niet veel tijd hebt, raden we je aan bij de verschillende grote parkeerplaatsen te stoppen. In de meeste gevallen zijn de hikes van hieruit kort en gericht op de massa. Je krijgt op die manier nog steeds een hele goede indruk van het park en ziet de belangrijkste hoogtepunten. 

Alta Peak trail

Dit is een pittige hike van in totaal 20 kilometer. Het is 1 van de meest populaire daghikes in het nationaal park. Als je geluk hebt kun je op een mooie dag zelfs Mt. Whitney zien. De top van Alta Peak ligt op ruim 3400 meter hoogte. Je stijgt in totaal 1500 hoogtemeters. Deze hike is uitsluitend voor ervaren wandelaars die voldoende tijd hebben. Het trailhead dat je gebruikt voor deze wandeling heet Wolverton. 

Moro Rock 

Een korte wandeling van in totaal 40 minuten, maar met een geweldig uitzicht. Drukbezocht, maar toch de moeite is deze wandeling over 400 uitgehakte treden naar de top van Moro Rock. Hier heb je een mooi uitizcht op de omliggende bergen. Een must-do als je Sequoia bezoekt. 

 

wandelen sequoia

Activiteiten Sequoia NP

Activiteiten en met name outdoor activiteiten zijn binnen de nationale parken extreem beperkt. Er zijn wel enkele bedrijven die rondom nationale parken activiteiten aanbieden, maar specifiek bij het Sequoia National Park zijn er verder weinig andere activiteiten te ondernemen. Voor de meeste mensen ook geen probleem, omdat de hoogtepunten toch bestaan uit het bezoeken van de immense sequoia's. 

Paardrijden

Er zijn twee plekken waar je kunt paardrijden in het Nationaal Park. De Grant Cove stabels en het Ceda Grove Pack station. Bieden bevinden zich in Kings canyon dat grenst aan het Sequoia National Park. 

Shuttlebussen

In het nationaal park kun je gratis met de shuttlebus. Er zijn verschillende lijnen die je kunt nemen. De bussen vertrekken met enige regelmaat. Op weekenddagen moet je wel rekenen op wachttijd. 

Indien je overnacht in Visalia is het nemen van de bus van en naar Visalia ook een optie. Een roundtrip kost 20$ en is inclusief de entreekosten. 

De shuttlebussen in het nationale park rijden van 21 mei tot 13 september. 

Toptips voor Sequoia

  • Vermijd weekenddagen voor je bezoek aan Sequoia National Park. Weekenden zijn erg druk en hotels en motels vaak twee keer zo duur. 
  • Three Rivers of Visalia zijn prima uitvalsplekken. Aan de andere kant van Sequoia is Fresno prima voor een tussenstop van een nacht.
  • Koop een annual pass als je meer dan drie nationale parken bezoekt tijdens je rondreis. Dit is goedkoper en supereenvoudig. Je koopt deze gewoon bij het poortje waar je het park in komt. 
  • Plan je bezoek. Bedenk wat je allemaal wilt bezoeken en zorg dat je genoeg tijd hebt.
  • Indien je gaat hiken: zorg voor voldoende water en snacks en wees zo vroeg mogelijk, ook in verband met de temperatuur, maar vooral voor het gebrek aan parkeerplek op veel plaatsen. 
  • Bezoek niet uitsluitend de hotspots. Stop ook eens op een plek waar het minder druk is maar waar je wel kunt parkeren. Vaak kom je op bijzonder mooie plekjes uit, maar dan zonder mensen! 

Rondreizen VS

Beste reistijd Californië

Californie

Kings Canyon National Park