Daytona Beach

Daytona Beach Florida

Bij een bezoek aan Florida is Daytona Beach 1 van de levendigste stukken van Florida en een uitstekende toevoeging aan je reis. Er wonen ongeveer 65.000 mensen, maar er is een grote hoeveelheid hotels en attracties. De Daytona International Speedway is voor raceliefhebbers een belangrijke bestemming.

Dat, gecombineerd met lange witte zandstranden (op sommige plekken mag je zelfs met de auto op het strand) zorgt ervoor dat Daytona Beach een veelbezochte plek is ook door Amerikanen. Natuurlijk is Daytona Beach ook 1 van de populaire plekken voor het jaarlijkse Spring Break. 

Activiteiten en bezienswaardigheden

Daytone Beach ligt rechtsboven Orlando en is ook voor een daguitstapje vanuit Orlando goed te doen. Als je Florida bezoekt is een dagje strand zeker aan te raden, vooral als je tijdens je vakantie ook verschillende attractieparken hebt bezocht. 

Manatee's bekijken per kajak

Een aanrader voor elk gezin is het boeken van een Manatee encounter. Je kunt zowel gegidste tours doen (Orange city) als zelf een kajak huren. De Manatee's of zeekoeien leven in de Mangrove-bossen van onder andere Blue Springs State Park. 

E-biken

Een e-bike huren langs het strand of door de stad is een goede optie om meer te zien van de stad dan je normaal zou zien. Je hebt hier de vrijheid om zelf je route te bepalen, maar ze helpen je ook graag bij het kiezen van een goede route. Houd er rekening mee dat ze in de VS minder aan fietsers gewend zijn en dat het met name in de zomermaanden goed heet kan zijn. 

Surflessen

Een surfles is een aanrader voor iedereen die de stranden van Florida bezoekt. Of je nu eerder hebt gesurfd of niet, de golven lenen zich prima voor beginnende surfers. Met kundige instructie is de kans groot dat je aan het einde van de les kunt blijven staan en het gevoel van golfsurfen kunt ervaren. 

Kajak huren Rose Bay

Deze baai heeft prachtige mogelijkheden voor kajaks met kleine kanaaltjes waar je met de kajak doorheen kunt. Onderweg kun je onder andere dolfijnen tegenkomen met een beetje geluk. Kinderen boven de 13 kunnen zelfstandig een kajak huren mits er een ouder meegaat. Dit is 1 van de goedkoopste excursies die je kunt doen en geeft je een mooi inkijkje in het wildlife van Florida. 

Naar het strand

Het strand is natuurlijk een aantrekkelijke plek. De boardwalk met winkels en allerlei attracties is leuk om mee te beginnen. Er staat onder andere een groot reuzenrad met uitzicht over stad en zee, maar ook botsauto's en een acthbaan kun je hier vinden. 

Daytona Speedway

De Daytona Speedway is wereldberoemd. Er zijn mogelijkheden om een tour te doen over het terrein, wat leuk is om met gezinnen te doen. Daarnaast zijn er het hele jaar door evenementen. Hier moet je natuurlijk wel kaarten voor hebben. 

Spring Break

In maart vindt jaarlijks Spring Break plaats. In deze korte periode zitten alle hotels in Florida ongeveer vol met jongeren die hun voorjaarsvakantie vieren in de zon. Behalve grote feesten en bekende DJ's zijn er allerlei evenementen die bezocht kunnen worden. De hotelprijzen stijgen natuurlijk ook in deze periode, dus eromheen plannen is tenzij je in de doelgroep valt wellicht een goed idee. 

Accommodatie Daytona Beach

Er is een groot aanbod van accommodaties in alle prijsklassen te vinden in Daytona Beach. Normaalgesproken hoef je niet ver vooruit te boeken tenzij je in een weekend van plan bent Daytona te bezoeken of tijdens een race. Het kan geen kwaad om als je van plan bent een uitstapje te maken naar Daytona Beach even te kijken welke evenementen er zijn. Als hotelprijzen erg hoog zijn kun je erop rekenen dat er iets is tijdens de betreffende datum. 

Als onderdeel van je reis naar Florida?

Veel mensen. bezoeken met name Orlando en Miami tijdens een rondreis Florida. Toch zijn er verschillende plekken in Florida die zeker de moeite waard zijn. Of je nu naar Daytona Beach gaat of naar een ander strand maakt niet zoveel uit, op veel plekken kun je kajakken, dolfijnen spotten en heerlijk aan het strand liggen. Heb je interesse in racen? Dan is de Daytona Speedway de moeite waard. 

Rondreizen VS

Deep South rondreis

Florida

Jacksonville

Miami

Orlando