Jacksonville

Jacksonville, Florida

Jacksonville is met 880.619 inwoners de grootste stad van de staat Florida. 'The River City by the Sea' staat bekend om de 32 kilometer aan stranden, de fijne keuken, de grootste stadsparken van de VS, de live muziek, het mogelijkheden voor uitgaan, interessante musea, kunst en leuke wijken.

Al vanaf de stichting van de stad in 1822 is het een populaire vakantiebestemming onder Amerikanen en na de Tweede Wereldoorlog ook onder mensen uit andere continenten. Dit kwam met name door de vele stranden die je hier kunt vinden. Ook heeft de stad nog een lekker winterzonnetje. Je kunt veel bezienswaardigheden vinden in 'the Bold New City of the South' die de moeite waard zijn. Daarom is het een mooie stop voor tijdens een rondreis. 

Jacksonville is met 880.619 inwoners de grootste stad van de staat Florida. 'The River City by the Sea' staat bekend om de 32 kilometer aan stranden, de fijne keuken, de grootste stadsparken van de VS, de live muziek, het mogelijkheden voor uitgaan, interessante musea, kunst en leuke wijken.

Al vanaf de stichting van de stad in 1822 is het een populaire vakantiebestemming onder Amerikanen en na de Tweede Wereldoorlog ook onder mensen uit andere continenten. Dit kwam met name door de vele stranden die je hier kunt vinden. Ook heeft de stad nog een lekker winterzonnetje. Je kunt veel bezienswaardigheden vinden in 'the Bold New City of the South' die de moeite waard zijn. Daarom is het een mooie stop voor tijdens een rondreis. 

Things to see in Jacksonville

Fort Carolina National Monument

Fort Corolina is een fort uit de korte kolonisatie periode van Frankrijk. Je kunt kanonnen zien staan en de oude muren van het fort bekijken. Ook kom je hier meer te weten over de confrontatie tussen de Europeanen en Amerikaanse indianen. Om het fort en het visitor center heen zijn veel wandeltrails te vinden. Het is de hele week open van 09.00 tot 16.45 uur.

Southbank Riverwalk

Zin om een stukje te wandelen? Wandel dan de Southbank Riverwalk langs de St. Johns river. Je hebt direct een mooi uitzicht over de skyline van de stad. Veel inwoners van de stad komen hier ook maar al te graag om te wandelen, te joggen of simpelweg de hond uit te laten. 

Kingsley Plantation

Vlakbij Jacksonville kun je verstopt in de bossen een van de oudste plantages vinden van de Verenigde Staten, direct ook de oudste van de staat Florida. Je kunt een audio tour doen door het huis en eventueel ook met een boswachter over het grote terrein van het huis (enkel in het weekend, van tevoren reserveren). Voorheen was dit terrein 32.000 hectare groot. Je kunt hier zeven dagen per week naartoe en de toegang tot het huis is gratis. Je kunt onder andere de stallen en slavenvertrekken bekijken.

Wijk Five Points

De wijk Five Points wordt gezien als de hipste wijk van Jacksonville. Hier kan je een heerlijke Boheemse cultuur proeven. Geschiedenis en architectuur komen hier samen met kunst en cultuur. Je ziet hier veel muurschilderingen. Ook zijn hier veel van de musea en boetiekjes te vinden, net als een uitgebreide keuze uit restaurantjes.

Wijk San Marco

Ook San Marco is een leuke wijk om een bezoek aan te brengen. Hier kun je dan weer veel Europese beeldhouwwerken vinden, de mooie fountain of lions en veel boetiekjes en kunstgalerijen. Het is een historische wijk met ook veel eetgelegenheden en cocktail barretjes. 

Activiteiten / to do in Jacksonville

Sportwedstrijd bijwonen

Jacksonville heeft twee grote sportteams. Je kunt een honkbalwedstrijd bijwonen van de Jacksonville Suns en een American Football wedstrijd van The Jacksonville Jaguars. Beide wedstrijden zijn erg populair, dus reserveer de tickets tijdig!

Riverside Arts Market

Iedere zaterdag van 10.00 tot 15.00 kun je de Riverside Arts Market bezoeken met kunstwerken en ambachten tot aan live muziek. Ongeveer 4000 bezoekers bezoeken op de zaterdagen deze gezellige markt. Je kunt het vinden onder de Fuller Warren Bridge langs de St. Johns River.

St. Johns River Taxi

Hoe kun je beter de skyline van Jacksonville verkennen dan met een boottocht? De St. Johns River Taxi is een watertaxi die langs de kustlijn vaart. Ze hebben twee boten voor 100 passagiers en een boot voor 60 passagiers. Er zijn verschillende haltes waar je kunt op- en afstappen.

Watersport

Omdat Jacksonville aan de kust ligt zijn hier diverse watersporten mogelijk. Voorbeelden zijn surfen, wake boarden, een rondje op een jet ski en kajakken.

Jacksonville voor het hele gezin

 • Jacksonville Zoological Park: Jacksonville heeft een eigen dierentuin

 • Shipwreck Island: leuk waterpark voor een hele dag fun

 • Autobahn Indoor Speedway: overdekte kartbaan

 • Adventure Landing: onder andere mini-golf en race go-karts

Musea in Jacksonville AF

Museum of Science and History

Het Museum of Science and History is het meest bezochte museum van de stad Jacksonville. Je komt hier meer te weten over wetenschap en geschiedenis. Het is een interactief museum waardoor het ook voor kinderen erg leuk is om te bezoeken.

Fire Museum

De brandweer is in Amerika veel groter dan in Nederland, ook qua bekendheid en trots. In het Fire Museum in Jacksonville kun je allerlei voorwerpen vinden die vroeger werden gebruikt en nu worden gebruikt. Leuk voor jong en oud.

Museum of Contemporary Art

Als je geinteresseerd bent in moderne kunst, dan kan dit zeker een museum zijn dat een bezoekje waard is. Hier kun je hele diverse werken vinden. Zowel schilderwerken als beeldhouwwerken en fotografie werken. 

Ritz Theatre en La Villa Museum

Als je zin hebt in een avondje uit en fan bent van (jazz) muziek, kijk dan eens of er een leuk optreden is in het Ritz Theatre en La Vila Museum. 

Cummer Museum

Voor de kunstliefhebbers is dit een museum met Amerikaanse maar ook Europeaanse kunstwerken. 

Eten en drinken in Jacksonville

Voor lekker eten en drinken ben je in Jacksonville in Florida aan het goede adres. Naast de vele fast food zaken die er te vinden zijn, zijn er ook een heleboel seafood en internationale keukens te vinden. Voor een gezellige avond kun je ook dineren of een drankje doen aan de waterkant. Er zijn voldoende opties.

Daarnaast zijn er bijna 100 food trucks te vinden in Jacksonville voor een snelle hap onderweg. Daarnaast kun je hier veel farm-to-table restaurants vinden. Deze restaurants promoten lokaal en vers eten van boeren uit de omgeving. Ook voor mensen met allergieen is het geen probleem om in Jacksonville te eten. Zo zijn er bijvoorbeeld meer dan 30 restaurants met vegetarische, vegan en glutenvrije opties.

Het weer in Jacksonville

Jacksonville kent net als de andere steden in Florida een heerlijk subtropisch klimaat. Het hele jaar door komen toeristen hier dan ook maar al te graag. De kans op neerslag is het grootst van mei t/m oktober. Desondanks kent de stad toch bijna 200 regenvrije dagen. De beste reistijd is van februari t/m december. Je hebt dan fijne temperaturen en veel minder kans op neerslag. Omdat Jacksonville noordelijker ligt in Florida heeft het niet vaak last van orkanen.

 • Weer zomer (juni, juli en augustus): Gemiddeld minimaal 24/25 graden en maximaal 30/31 graden. 

 • Weer herfst (september, oktober en november): Gemiddeld minimaal 20/25 graden en maximaal 27/31 graden

 • Weer winter (december, januari en februari): Gemiddeld minimaal 15/17 graden en maximaal 23/24 graden

 • Weer lente (maart, april en mei): Gemiddeld minimaal 18/22 graden en maximaal 25/29 graden 

De rondreis Jacksonville compleet maken

Jacksonville valt prima te combineren met diverse steden en bezienswaardigheden in de staat Florida. We geven een aantal tips.

Bezienswaardigheden en steden in Florida

 • Orlando (ook Walt Disney World en Universal Studios): 2 uur rijden

 • Kennedy Space Center: 2 uur en 15 minuten rijden

 • Tampa: 3 uur en 15 minuten rijden

 • Everglades National Park: 3 uur en 15 minuten rijden

 • Tallahassee: 4 uur en 15 minuten rijden

 • Miami: 5 uur rijden

 • Florida Keys (Key Largo): 6 uur rijden

Bezienswaardigheden en steden buiten Florida

 • Savannah (Georgia): 2 uur rijden

 • Charleston (South Carolina): 3 uur en 45 minuten rijden

 • Augusta (Georgia): 4 uur en 10 minuten rijden

 • Atlanta (Georgia): 5 uur rijden

 • Charlotte (North Carolina): 5 uur en 30 minuten rijden

 • Mobile (Alabama): 5 uur en 40 minuten rijden

 • Montgomery (Alabama): 6 uur rijden

 • Wilmington (North Carolina): 6 uur en 15 minuten rijden

Rondreizen VS

Deep South rondreis

Zuiden VS rondreis 18-39 jaar

Florida

Florida Keys

Miami

Orlando