Dry Tortugas National Park

Over Dry Tortugas National Park

Dry Tortugas National Park ligt in de Golf van Mexico op ongeveer 113 km ten westen van Key West in de staat Florida. Dry Tortugas NP bestaat uit zeven kleine eilanden, blauwe wateren en kleurrijke koraalriffen met een grote verscheidenheid aan zeeleven. De top bezienswaardigheid in het nationale park is Fort Jefferson. 

Bezienswaardigheden Dry Tortugas NP

Fort Jefferson

Fort Jefferson, gelegen op het eiland Garden Key, is een van de grootste forten uit de 19e eeuw in de VS. Garden Key is het op een na grootste eiland in Dry Tortugas NP. Het enorme kustfort is de grootste gemetselde bakstenenstructuur in Amerika, het fort dat nooit volledig is afgemaakt bestaat uit meer dan 16 miljoen bakstenen. Fort Jefferson werd oorspronkelijk gebouwd om de zuidelijke kustlijn van de VS en de handel van en naar de Mississippi rivier te beschermen. Fort Jefferson werd ontworpen als een enorm kanonplatform om vijandige schepen te vernietigen. De haven bij Fort Jefferson bood de schepen die patrouilleerden in de staat van Florida en de Golf van Mexico de kans om te bevoorraden, te herstellen of toevlucht te zoeken voor stormen. Fort Jefferson werd ooit ook gebruikt als gevangenis voor onder andere deserteurs tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog. 

Loggerhead Key

Loggerhead Key is het grootste eiland in Dry Tortugas NP en 365 dagen per jaar geopend voor publiek. Het eiland was ooit de locatie voor het historische Carnegie Laboratory for Marine Ecology voor tropisch onderzoek, tegenwoordig vind je er scheepswrakken zoals The Windjammer Wreck en de Loggerhead vuurtoren. Loggerhead Key is vernoemd naar de vele loggerhead sea turtles (onechte karetschildpadden) die hier wonen. Het koraalrif Little Africa is ook te vinden bij Loggerhead Key. Loggerhead Key is alleen via privéschepen of kajaks te bereiken, voor het reizen naar Loggerhead Key met privéschepen dien je een bootverguning aan te vragen op het eiland Garden Key. 

Bush Key

Bush Key is een klein eiland onontwikkeld, subtropisch eiland in Dry Tortugas NP. Tijdens het broedseizoen is dit eiland de thuisbasis van vogelsoorten die nergens anders op het vasteland van de VS voorkomen. Bush Key sluit elk jaar rond februari tot september voor bezoekers, dit is het broedseizoen. Bezoekers kunnen wanneer het eiland geopend is voor publiek over het 1,6 km lange pad langs de kustlijn wandelen. Bush Key is soms bereikbaar via een landbrug vanuit Garden Key, soms is het eiland alleen bereikbaar per kajak.

Activiteiten Dry Tortugas NP

Snorkelen / Duiken

In Dry Tortugas NP heb je de kans om het onderwaterleven, de kleurrijke koralen en de scheepswrakken te ontdekken. De meest populaire duik in het nationale park is bij het schipswrak genaamd de Windjammer. Voor meer informatie over de verschillende snorkel- en duikmogelijkheden raden we je aan om een van de twee bezoekerscentra te bezoeken. 

Kajakken / Suppen

Er zijn afhankelijk van je ervaring vele mogelijkheden op te kajakken of suppen (Stand Up Paddling). Zo kun je kiezen voor een korte trip naar Garden Key of lang peddelen op het open water. Bush Key en Long Key liggen het dichtstbij Garden Key, een tocht rondom deze twee eilanden duurt meestal een paar uur. Heen en terug peddelen naar het eiland Loggerhead Key kan enkele uren duren, deze trip is door open water met sterke stromingen ook uitdagender. Ook voor kajaks is een vaarvergunning vereist, deze is verkrijgbaar bij het bezoekerscentrum bij Fort Jefferson. 

Bekijken van dieren

In Dry Tortugas NP leeft zowel onder als boven water een verscheidenheid aan dieren in het wild. Zo heb je bijvoorbeeld de kans om vijf verschillende soorten zeeschildpadden te spotten. Twee veelvoorkomende broedende zeeschildpadden zijn de groene zeeschildpad en de Karetschildpad. Daarnaast kun je onderwater koraalriffen bewonderen en honderden soorten zeedieren spotten. Er komen hier kreeften, inktvissen, octopussen, itajara's, tropische koraalrifvissen en haaien voor. Boven water kun je hier bijna driehonderd soorten vogels spotten. 

Dagtrip met boot

Ga mee met een dagtrip met een de Yankee Freedom III vanuit Key West en verken het nationale park, de eilandjes en Fort Jefferson. 

Tour met watervliegtuig

Het is ook mogelijk om Dry Tortugas NP te verkennen per watervliegtuig, het bedrijf Key West Seaplane Adventures biedt deze tours aan. 

Hoe kom je er?

Het nationale park is niet per auto bereikbaar. Je kunt het Dry Tortugas NP alleen bereiken per boot en watervliegtuig. Vanuit Key West kun je met de organisatie Yankee Freedom het park bezoeken met de veerboot, Key West Seaplane Adventures verzocht vluchten met een watervliegtuig. Uiteraard is het ook mogelijk om het park te bezoeken met een privéboot, hiervoor is een vergunning vereist die je kunt ophalen bij het bezoekerscentrum op Garden Key.

Accommodaties en eten en drinken

De enige beschikbare accommodatie in Dry Tortugas NP is een primitieve camping op Garden Key. Plekken zijn beschikbaar op basis van wie het eerst komt, wie het eerst maalt. Bezoekers met een privéboot mogen op hun boten overnachten. In het nationale park dienen bezoekers zelf voor hun eigen voedsel, drinken en andere benodigheden te zorgen. In het nationale park wordt geen eten en drinken verkocht.

Rondreizen VS

Everglades National Park

Florida

Miami

Orlando