Valley of Fire Nevada

Valley of Fire State Park

Net buiten Las Vegas vind je de Valley of Fire (een klein uurtje rijden). Dit State Park (entree is 10$ per auto) is een aanrader voor iedereen die meerdere dagen in Las Vegas verblijft en naast het bezoeken van de casino's en shopping malls ook de natuur wil ontdekken rondom Las Vegas. 

Wat veel mensen niet weten is dat Las Vegas naast natuurlijk woestijn ook een aantal interessante bezienswaardigheden heeft in de omgeving die meer dan de moeite waard zijn van een bezoekje. Valley of Fire is een ideale uitstap op een hete dag.  

Valley of Fire informatie

  • 141km2 groot
  • Bekend om de intens rode rotsen
  • Ongeveer 1 uur van Las Vegas, op de route naar Zion NP en Salt Lake City bv. 
  • Er zijn twee kampeerplekken in het park met toiletten
  • Het State Park wordt relatief weinig bezocht. De keren dat wij er geweest zijn zijn we nauwelijks mensen tegengekomen

Hoogtepunten Valley of Fire

We gaan er even vanuit dat je vanuit Las Vegas naar de Valley of Fire bent gereden. Je komt dan over een prachtig weggetje met veel hobbels, waarna je het state park binnen rijdt. Gelijk aan het begin kun je linksafslaan en een loop volgen over gravel. Een prachtige route die niet veel gedaan word en waar je op verschillende punten uit kunt stappen. 

Ook in het begin vind je de "Beehives" met steenformaties die lijken op bijenkorven. Bij Atlatl Rock Campground zul je verschillende campers zien staan van mensen die een plekje hebben weten te bemachtigen om te overnachten in de natuur. 

Petrified Logs

Deze kom je direct na Atlatl Rock tegen. Je kunt met een korte wandeling de versteende boomstammen zien liggen. 

De zeven zusters

Deze rotsformatie zie je ongetwijfeld liggen en bestaat uit een verzameling prachtige rode zandstenen. 

Arrowhead Arch

Hoewel niet zo indrukwekkend als sommige andere arches in de VS, is deze kleine arch van 1 meter 20 wel aangegeven met een bordje. 

Elephant Rock

In het juiste perspectief lijkt deze rots op een olifant, vandaar de naam. Je kunt de rots van dichtbij bewonderen door te parkeren en een klein stukje terug te lopen. 

White Domes Road

Deze zijweg is meer dan de moeite waard. Je kunt alleen heen en weer (langs het visitor center), maar het is zonder meer de moeite waard om deze weg te rijden. Je krijgt een waanzinnig roadtrip gevoel op deze weg en rijdt door de grote rotsformaties. Hoewel de weg uiteindelijk doodloopt is het geen straf om het stuk twee keer te mogen rijden.

Aan het einde vind je de Fire Wave. Deze plek lijkt enorm op "the Wave" die je vanauit Kanab, Utah kunt bezoeken maar is makkelijk te bereiken en daardoor ook drukker. 

Beste hikes in Valley of Fire

Fire Wave

Zoals aangegeven vind je deze op de White Domes Road. In totaal is het een goede twee kilometer lopen, maar heel eenvoudig. Het is een makkelijke route om te volgen en kent ook nauwelijks hoogteverschil. 

White domes loop

Helemaal aan het einde van de weg vind je de parkeerplaats voor de White Domes Loop. Het is een rondje van 2 kilometer en geeft je mooie uitzichten over de witte rotsen, vaak met gekke gaten erin. 

Natural Arches

Dit pad wordt verder niet onderhouden en is een kilometer of 8 lang. Je komt door verschillende nauwe canyons en langs twee eenvoudige klauterstukken. De arches zelf zijn echt niet heel indrukwekkend, maar het is leuk om een doel te hebben om naartoe te lopen. De route is echter zeker de moeite waard en omdat veel mensen deze wandeling niet maken een ideale manier om het state park echt te ontdekken zonder massa's mensen. 

Meer hikes in Valley of Fire State Park

Er zijn natuurlijk meer hikes te doen. Vaak gaat het om korte, eenvoudige wandelingen. Houd bij langere wandeltochten in woestijngebieden altijd rekening met Flash Floods die zeer plotseling verschijnen en zeer gevaarlijk kunnen zijn. Check bij twijfel altijd vooraf bij de rangers of er gevaar is voor Flash floods. 

Accommodaties Valley of Fire

In de Valley of Fire kun je verder alleen kamperen. Overnachten kan in Las Vegas, maar ook prima in bijvoorbeeld Mesquite als je daarna doorreist naar het noorden. Indien je volgende stop Zion National Park is, is St. George ook een goede plek om te overnachten (met trouwens ook veel in de omgeving om te ontdekken). 

Als onderdeel van je rondreis? 

100% ja. Het is zonde om de Valley of Fire over te slaan tijdens je rondreis in de VS. Je kunt er in een uur doorheen rijden, maar om alles een beetje te zien heb je al snel een uur of drie nodig. We raden het zeker aan, vooral ook omdat het relatief rustig is in het state park terwijl de natuur bovengemiddeld mooi is. 

Rondreizen VS

Gezinsreis Nationale Parken VS

Groepsreis Nationale Parken USA 18-39

Rondreis Nationale Parken

Death Valley National Park

Henderson

Las Vegas

Nevada

Red Rock Canyon (Nevada)

Zion National Park