--

Fundy National Park

Fundy NP informatie

Fundy National Park, gelegen in de provincie New Brunswick, ligt aan de Atlantische kust met uitzicht op de Bay of Fundy. De Bay of Fundy staat bekend om 's werelds hoogste getijden. Naast de Bay of Fundy omvat het nationale park ongerepte bossen en verschillende watervallen. Fundy National Park is een van Canada's kleinste nationale parken. 

Hiken Fundy NP

Hiken is een van de meest populaire activiteiten in Fundy National Park. Het nationale park beschikt over meer dan 100 km aan wandelpaden die je leiden langs onder andere riviervalleien, watervallen en stranden. Er zijn wandelpaden voor elk niveau beschikbaar, van een korte wandeling van 0,5 km tot een tocht van 50 km rond het park. Hieronder zijn enkele populaire trails beschreven. 

Third Vault Falls Trail

De 7.4 km lange Third Vault Falls Trail je bergafwaarts door het bos naar de Third Vault Falls. De afgelegen Third Vault Falls is een waterval die 16 meter naar beneden stort in een rotsachtig ravijn. De Third Vault Falls is de grootste waterval in Fundy NP.

Caribou Plain Trail

Wanneer je de Caribou Plain Trail volgt is de kans groot dat je elanden kunt spotten. Je kunt kiezen voor een korte wandeling van 0.5 km over de promenade of voor een langere lus van 2.1 km lang. De trail loopt langs beverdammen, beekjes, moeras en een bos. 

Dickson Falls Trail

De 1.5 km lange Dickson Falls Trail begint bij een uitkijkpunt en leidt je vervolgens over houten promenades en trappen langs de Dickson Brook naar de waterval Dickson Falls. Dickson Falls is de meest makkelijke waterval om te bereiken in het nationale park. 

Matthews Head Trail

De Matthews Head Trail heeft een lengte van 4.5 km en combineert zowel de natuurlijke als de culturele geschiedenis van Fundy NP. De trail leidt je eerst over velden en door bossen. Vervolgens wandel je over een oude wagenweg naar de overblijfselen van een 19e-eeuwse hoeve, de hoeve was in bezit van Tom en Ellen Matthews. Een korte zijroute leidt je naar de Bay of Fundy.

Moosehorn Trail

De 9 km lange Moosehorn Trail is een van de langste trails in Fundy NP, maar ook een van de mooiste. De trail leidt je door het bos langs verschillende kleinere watervallen voordat je aankomt bij de waterval Moosehorn Falls. Een perfecte plek om een duik te nemen. 

Herring Cove Beach

De korte Herring Cove Beach Trail met een lengte van 1 km start nabij een uitkijkpunt en daalt direct af naar Herring Cove. Bij eb is het mogelijk om naar de rotsactige uitham te wandelen. De constante getijdenwerking heeft in de loop van de tijd een kleine zeegrot uitgehouwen. Deze zeegrot is toegankelijk na een klein stukje klauteren over de rotsen. 

Activiteiten Fundy NP

Verken de oceaanbodem

Wanneer het eb is in de Fundy Bay vormt de bodem van de Atlantische Oceaan enorme wadplaten waar je overheen kunt wandelen terwijl je de steile zeekliffen kunt bewonderen. Wandel door het modder, zand en zeewier om zeeslakken, krabben en andere kreeftachtigen te ontdekken. Je kunt de oceaanbodem zelf verkennen of meegaan met een begeleide strandwandeling. 

Mountainbiken

Het is ook mogelijk om te mountainbiken in Fundy NP van vlakke, beboste paden tot spannende ravijnen. Er zijn zo'n 15 trails waar het toegestaan is om naast wandelen ook te mountainbiken.

Golfen

Het is mogelijk om te golfen bij het de Fundy National Park golfbaan. 

Kajakken

Bij vloed is het mogelijk om langs de steile zeekliffen van Fundy Bay te peddelen. Zo vertrekken er kajaktochten uit het nabijgelegen dorp Alma, je kunt zelfstandig kajakken of onder begeleiding. Andere populaire plekken om te kajakken zijn de nabijgelegen Hopewell Rocks. De Hopewell Rocks zijn hoge zandstenen formaties die ook wel "bloempotten" worden genoemd, deze formaties zijn gevormd door jarenlange erosie. 

Accommodaties Fundy NP

Fundy NP beschikt over vier campings met faciliteiten en 8 backcountry campings. Verder is het mogelijk om te verblijven in een oTENTik, een Yurt, een Ôasis of een Rustic Cabin. Op de website van het nationale park staat beschreven wat deze vier accommodaties inhouden.

Naast verblijven in het nationale park zelf is het ook mogelijk om te verblijven in het nabijgelegen Alma.

Rondreizen VS

Fredericton

New Brunswick