Forillon National Park

Forillon National Park informatie

Forillon NP ligt in de Canadese provincie Quebec in het noordoostelijke puntje van het schiereiland Gaspé. Forillon National Park ligt op zo'n 770 km afstand van de stad Quebec en op 350 km afstand van de grens met New-Brunswick. Het nationale park wordt aan twee van de drie zijden omgeven door een kustlijn. Het noordoostelijke deel van het park steekt via een schiereiland in de Golf van St. Lawrence. Een groot deel van het nationale park bestaat uit pure bergwildernis, met wandelpaden langs kliffen en de kust. Forillon NP beschikt over een verzameling van traditionele vissersdorpen, ruige kliffen en kiezelstranden in rustige baaien.

Populaire hikes Forillon NP

Mont-Saint-Alban Trail

De Mont-Saint-Alban Trail heeft twee trailheads, de zuidelijke bij Petit-Gaspé beach en de noorderlijke bij Cap-Bon-Ami. Je kunt er bij beide vertrekpunten voor kiezen om de hele ronde te lopen of alleen naar de toren en terug. Indien je vertrekt bij Petit-Gaspé beach is de hele ronde 7.2 km en tot de toren en terug 5.4 km. Vanaf Cap-Bon-Ami is de hele ronde 7.8 km en tot de toren en terug 3.6 km. De eerste kilometers van de trail zullen behoorlijk steil zijn. Onderweg zul je prachtige uitzicht hebben op verschillende punten langs het bospad. Aangekomen bij de uitkijktoren heb je een prachtig uitzicht op de zee en de kliffen.

Du Banc Trail

De 4 km lange Du Banc Trail leidt je langs de kust terwijl je kunt genieten van het uitzicht op de kliffen van Forillon en de Cap-des-Rosiers vuurtoren. Onderweg passeer je ook het Carricks Shipwreck Monument, opgericht om de circa 100 passagiers die in 1847 bij Cap-des-Rosiers verdronken te herdenken. 

Les Graves Trail

De 8 km lange Les Graves Trail leidt je door bossen, velden en Gaspé Bay en geeft uitzicht op baaien en de zee. Bij Cap-Gaspé, op het einde van het schiereiland, nader je de vuurtoren die op een 95 meter hoge klif ligt. Vervolgens volg je het pad naar de bodem van de klif totdat je aankomt bij Land's End. Met een beetje geluk zie je enkele zeezoogdieren zoals een walvis, beren of stekelvarkens.

La Chute Trail

La Chute Trail is een korte hike van 1 km, de trail bevat wel enkele steile trappen. De trail leidt je door een esdoornbos en een cederbos naar de bodem van een kleine vallei waar zich een 17 meter hoge waterval bevindt.

La Taïga Trail

De La Taïga Trail heeft een lengte van 3 km en leidt je over een brede promenade met aan de ene kant een zandstrand en aan de andere kant een zoutmoeras waar veel vogels voorkomen.

Activiteiten Forillon NP

Walvissen spotten

Dagelijks vertrekken er vanuit de Grande-Grave haven in Forillon National Park bootexcursies met Croisière Baie du Gaspé om walvissen te spotten. Ga mee met de bootexcursie en bewonder de walvissen in de wateren van Gaspé Bay en de Gulf of St. Lawrence.

Kitesurfen

Het strand van Penouille Peninsula in Forillon NP is de perfecte locatie om te kitesurfen. Penouille beschikt over een vlak strand met ondiep water. Op deze plek is een constante wind aanwezig die blaas over de Gaspé Bay. Het nationale park zelf biedt geen mogelijkheden aan tot het huren van uitrusting voor het kitesurfen en biedt ook geen instructie aan.

Fort Peninsula 

Forillon National Park beschikt over ondergrondse vestingwerken. Fort Peninsula is de enige kustbatterij (eenheid van artillerie-wapens) uit de Tweede Wereldoorlog die volledig bewaard is gebleven en opgesteld is voor het publiek in Quebec. Dit fort is ook het belangrijkste overblijfsel van de Gaspé marinebasis, dit was een van de meest belangrijke militaire stations van Canada tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Dolbel-Roberts house

Het Dolbel-Roberts house is een eeuwenoud huis waar zich tegenwoordig de tentoonstelling "Gaspesians from Land's End" bevindt. Deze tentoonstelling geeft meer informatie over de mensen die ooit het schiereiland Forillon bewoonden. Hier ontstond ooit een verscheidenheid aan culturen, tradities en religies. Deze verscheidenheid werd gevormd door het dagelijkse contact tussen een aantal hechte gemeenschappen van onder andere Italianen, Joden, Engelsen, Franse Canadezen, Ieren, Schotten en Channel Islanders (Jerseymen en Guernseymen). 

Blanchette House

Bezoek het Blanchette House, huis van de familie Blanchette, en verken het huis, de schuur, de visschuur en verschillende structuren die de familie gebruikte om kabeljauw te drogen. Tolken in kostuum zullen vragen beantwoorden en aanvullen achtergrondinformatie delen. Naast dat veel families in Grande-Grave visten om in hun levensonderhoud te voorzien, deden ze ook een beetje aan landbouw. Het Blanchette House geeft je een kijkje in de traditionele manier waarop de vissers-boeren in het begin van de 20e eeuw leefden. 

Cape Gaspe vuurtoren

De vuurtoren Cape Gaspe staat op het schiereiland van Forillon en waakt over de grens tussen de Golf van St. Lawrence en de Gaspe Bay. De vuurtoren kan per voet of fiets bereikt worden via de Les Graves Trail.

Hyman & Sons general store

Bezoek de historische winkel Hyman & Sons, de winkel bevindt zich op de begane grond in het oorspronkelijke huis dat is gebouwd door William Hyman in 1864. Tijdens een bezoek ontdek je de typische activiteiten van de winkels die werden beheerd door grote vishandelaars. Je ontdekt ook de enorme inventaris bestaande uit onder meer gepatenteerde medicijnen, landbouwapparatuur, ingeblikte producten, visgerei en kleding. Boven kun je de tentoonstelling "Living with the Seasons" bekijken waar je meer leert over de manier waarop families in Forillon hun levensonderhoud hadden verzekerd. In het Hyman magazijn vind je een tentoonstellling over de internationale handel in kabeljauw die plaatsvond in het begin van de 20e eeuw.

Accommodaties Forillon National Park

Forillon National Park beschikt over drie campings met in totaal 352 kampeerplaatsen, deze campings bevinden zich in Petit-Gaspe, Des-Rosiers en Cap-Bon-Ami. Op deze campings is het mogelijk om met je eigen tent / camper te kamperen. Het is ook mogelijk om een soort van tent of blokhut te reserveren op de Des-Rosiers of Petit-Gaspe camping. Naast de officiele campings is het ook mogelijk om gebruik te maken van backcountry campings langs de Les Cretes en Les Lacs trails.

Buiten het nationale park in steden zoals Gaspe Harbour en L'Anse-au-Griffon zijn ook meerdere accommodaties beschikbaar.

Rondreizen VS

Quebec

Quebec City

Saguenay-St. Lawrence Marine Park