Wind Cave National Park

Wind Cave national park

Het Wind Cave NP vind je in South Dakota, net onder het Custer State Park. Rapid City is de grootste stad in de omgeving en ligt ten noorden van dit kleine nationale park. Wind Cave NP is makkelijk te combineren met Custer State Park, het Crazy Horse NM en natuurlijk Mount Rushmore. 

Het landschap is vooral ondergronds interessant met een uitgebreid grottenstelsel. Het Nationaal Park zelf is gratis, maar voor toegang tot de grotten moet wel betaald worden. 

Over Wind Cave NP

  • Meer dan 200 kilometer aan ontdekte grotten
  • Jaarlijks bezoeken ruim 600.000 mensen het Nationaal Park
  • Het is 1 van de oudste nationale parken van de VS
  • Wind Cave is ideaal te combineren met de andere Nationale Parken in de omgeving. Vergeet ook Custer State Park niet. 

Grotten van Wind Cave National Park

Houd er rekening mee dat grotten altijd een stuk koeler zijn dan de buitentemperatuur. Wil je dus grotten gaan bezoeken, neem dan een trui of jas mee. Vermijd gladde schoenen, comfortabele wandelschoenen zijn aan te raden.

Er zijn verschillende grotten die je kunt bezoeken. Een aantal kun je zonder al te veel moeite bezoeken, maar er bestaan ook grotten waar je ver vooruit moet reserveren (minimaal 1 maand).

Houd rekening met drukke dagen. Met name de dinsdagen en woensdagen zijn druk met soms lange wachttijden. 

Candlelight cave tour

Een tocht door de grot bij kaarslicht. De minimumleeftijd is 8 jaar. De tour duurt ongeveer 2 uur en is met maximaal 10 mensen. Het is tijdens deze tocht niet toegestaan foto's of filmpjes te maken. Reserveren vooraf is verplicht. 

Wild Cave tour

De aanrader voor avonturiers. Deze 4 uur durende tocht is een introductie in caving, waarbij je moet kruipen en klauteren tussen de rotsen door. De minimumleeftijd is 16 jaar. Vanaf 1 maand voor de vertrekdatum kun je deze tour reserveren. Wees er op tijd bij. De kosten bedragen 30$ per persoon. Deze grottentocht raden we aan voor sportievelingen die een grot echt willen beleven. 

Garden of Eden tour

Een korte tour (kosten 10$ voor volwassenen) van ongeveer 500 meter door een grot. Het is de makkelijkste tour om te doen en ideaal als je Wind Cave NP alleen als tussenstop gepland hebt. Deze tour is ook toegankelijk met kleine kinderen. Onder de 6 jaar is de toegang gratis. 

Natural Entrance tour

Deze tour duurt iets langer en is iets verder (1 kilometer ongeveer). In totaal zijn er 300 traptreden te beklimmen. De kosten bedragen 12$ per persoon. Er geldt geen minimumleeftijd. 

Fairgrounds tour

Deze tocht duurt ongeveer anderhalf uur en is 1 kilometer lang. Er zijn 450 traptreden te beklimmen. Een mooie route waar je verschillende verschijnselen die voorkomen in de grotten kunt zien. 

Zeker doen: een tour!

Als je dit nationale park bezoekt gaan we er vanuit dat je zeker 1 van bovenstaande rondleidingen wilt doen. Hoewel het park bovengronds ook zijn charme heeft, gaat het toch echt om de grotten die het een Nationaal Park maken. 

Hikes in het NP

Er zijn verschillende korte en langere hikes in het nationaal park te doen (bovengronds). Je loopt met name door rotsachtig gebied met prairiegrassen. Als je echter mooie hikes wilt maken zijn er in de omgeving mooiere plekken om wandeltochten te doen. 

Als onderdeel van je rondreis? 

In combinatie met je bezoek aan de Black Hills en Mount Rushmore is het zeker de moeite om ook Wind Cave NP in te plannen tijdens je bezoek. Voor de meeste mensen is het voldoende om 1 rondleiding te volgen, maar het is een aangename afwisseling en de grotten zijn bijzonder mooi. 

Rondreizen VS

South Dakota

Wyoming