--

Memphis

Memphis Tennessee

Memphis is de een na grootste stad van de staat Tennessee en ligt aan de rivier de Mississippi in het zuidwesten van de staat. Samen met Nashville wordt Memphis wel de muziekstad van de wereld genoemd. Zowel Rock 'n Roll als blues zijn belangrijke factoren. Daarnaast is Memphis bekend als plek waar je Graceland, het landgoed van Elvis Presley kunt vinden. 

In Memphis werd ook Martin Luther King doodgeschoten. Er zijn een groot aantal bezienswaardigheden in en rondom Memphis te vinden, waardoor het zeker de moeite van een bezoek waard is. Veel mensen doen Memphis aan tijdens een Deep South rondreis door de VS.

Informatie Memphis

  • 650.000 inwoners
  • Graceland is de belangrijkste toeristische attractie
  • Onder andere Aretha Franklin is geborgen in Memphis
  • 20% van de eerste 100 mensen die in de Rock and Roll Hall of Fame opgenomen werden woonden minder dan 100 mijl vanaf Memphis.
  • Gracelend is na het witte huis het meestbezochte privé-huis in de VS
  • Er worden veel films opgenomen in en rondom Memphis
  • De leeuw die aan het begin van de MGM films brult, leefde in de Memphis zoo.

Bezienswaardigheden Memphis

Graceland

Zonder twijfel de meest bezochte plek in Memphis is het landgoed van Elvis Presley. Elvis woonde hier twintig jaar en is een National Historic Landmark. Voor muziekliefhebbers een absolute must-see in Memphis! 

Bezoek Sun Studio

Veel beroemde sterren zijn hier geweest om albums op te nemen. Denk aan Johnny Cash en Elvis Presley, maar ok Jerry Lew Lweis. Je kunt een rondleiding krijgen door de studio's. Houd er rekening mee dat kinderen onder de 5 niet mee kunnen naar Sun Studio. Kinderen tussen de 5 en 11 hebben gratis toegang.

Lorraine Motel - National Civil Rights museum

Dit is het hotel waar Martin Luther King jr. werd vermoord. Inmiddels is het een museum dat veelbezocht wordt en je meer laat zien over het slavernijverleden, de segregatie in de VS en de Amerikaanse burgeroorlog. Interessant voor iedereen die meer wil weten over de ontstaansgeschiedenis van de Verenigde Staten. 

Beale Street

Een unieke mix van allerlei verschillende soorten winkel, neonreclames, bars en restaurants. Deze beroemde straat in Memphis moet je zeker bezoeken tijdens je rondreis!

Memphis Rock 'n Soul museum

Je ontkomt niet aan een stuk muziekgeschiedenis als je Memphis bezoekt. De naam geeft precies aan wat je kunt verwachten!

Burkle Estate museum

Het slavernijverleden en de productie van katoen hebben grote invloed gehad op de lokale geschiedenis. Dit huis behoorde aan een Duitse immigrant die verschillende slaven bevrijdde en verstopte. Het huis heeft verborgen gangetjes en plekken en geeft een goed beeld van de tijd toen. 

Bass Pro Shop

Ja, de Bass Pro shops zijn voor regelmatige VS-reizigers wellicht niet nieuw, maar de shop in Memphis is zeker de moeite van een bezoek waard. Behalve het uiterlijk (piramide) is er een gigantisch 2 miljoen liter water-reservoir, een alligator habitat, een moeras incl. bomen en een aquarium met 1800 verschillende soorten vissen. Ook zit er een hotel in het gebouw en een groot bowlingcentrum. Goed voor een dagje uit en zeker met kinderen leuk te bezoeken.

Kindermuseum

Het kindermuseum van Memphis heeft 30 tentoonstellingen en biedt behalve ene museum-ervaring ook allerlei dingen die kinderen zelf kunnen doen, bouwen of ondernemen. Ook leuk is een bezoek aan het Fire museum van Memphis. Brandweerwagen, vritueel vuur, een doolhof en meer. Specifiek leuk voor kinderen!

Blues City Cafe

Het blues city cafe is niet alleen een plek om lekker te eten, maar na 21:00 is er live muziek. Ike Turner, Kid Rock en Queen Latifah hebben hier onder andere opgetreden. De kinderen kunnen na 21:00 naar de Cadillac room terwijl de volwassenen kunnen blijven zitten om van de (gratis) live-muziek te genieten. 

Activiteiten en things to do Memphis

Bezoek een honkbalwedstrijd

We kunnen het iedereen die een rondreis in Amerika maakt aanraden: bezoek een echte honkbalwedstrijd. Niet alleen zijn kaartjes vaak online te kopen voor niet al te hoge prijzen, het geeft je een uniek inkijkje in de VS. De Memphis Red Birds hebben een eigen stadion, Autozone Park, waar regelmatig wedstrijden zijn. 

Voor een warme dag: Mud Island River Park

Een kleine inham in de Mississippi en een plek om te zwemmen, te wandelen en te fietsen, maar ook om verschillende openluchtconcerten te bekijken, met name in de zomerperiode.

River Boats

De Mississippi staat bekend om de oude radarboten. Een sightseeing cruise duurt ongeveer anderhalf uur en is een leuk en relaxte manier om Memphis vanaf de rivier te ontdekken. 

Toptips Memphis

  • We raden je aan om altijd even bij je hotel te kijken. Vaak vind je daar een folderrek met de nodige activiteiten, maar ook kortingen. Soms kan het hotel ook toegang met korting regelen tot bepaalde attracties.
  • Check ook Groupon eens als je onderweg bent. Hier vind je vaak goede deals tegen scherpe prijzen. 
  • Twee nachten zijn voor muziekliefhebbers wel nodig. 

Als onderdeel van je rondreis? 

Ja, absoluut! Memphis maakt een belangrijk deel uit van de Amerikaanse geschiedenis, zowel op muziekgebied als op het gebied van burgerrechten en gebeurtenissen tijdens de Amerikaanse burgeroorlog. Voor iedereen met interesse in muziek of geschiedenis raden we zeker aan om tijdens 1 van je USA rondreizen Memphis mee te nemen in je planning.

Boeken via een reisorganisatie

Hoewel boeken via een reisorganisatie niet altijd het allergoedkoopst is, heeft het een aantal grote voordelen voor reizigers. Zo is je reissom altijd gedekt tegen faillissement (in tegenstelling tot wanneer je losse tickets en losse accommodatie boekt) en is de reisorganisatie ook de partij die over moet gaan tot repatriëring in het geval er ter plaatse een plotselinge verandering in omstandigheden is waardoor het reisadvies wordt aangepast naar oranje of rood. 

Rondreizen VS

Nashville

Tennessee