--

Nashville

Informatie Nashville

Nashville is de hoofdstad van de staat Tennessee. Er wonen bijna 2 miljoen mensen in het gebied. De stad zelf heeft ongeveer 600.000 inwoners. Nashville staat vooral bekend als stad voor muziekliefhebbers. De bijnaam voor Nashville is niet voor niets Music City. Het wordt ook wel de hoofdstad van de Country muziek genoemd, maar er komen veel meer muziekgenres uit Nashville dan alleen country. 

Nashville informatie

Nashville wordt vaak aangedaan als onderdeel van een rondreis door het zogeheten Deep South van Amerika. De meeste mensen bezoeken deze regio's in de Verenigde Staten als ze al eerder naar de VS geweest zijn of als enorme muziekliefhebbers. 

Nashville heeft een eigen internationaal vliegveld, maar de meeste reizigers komen de VS binnen via Atlanta, Georgia. Vanuit Nashville trekken veel mensen naar Memphis en New Orleans, maar ook richting het Great Smokey Mountains National Park of terug naar Atlanta. 

Ben je van plan Nashville te bezoeken tijdens een rondreis? Zorg er dan zeker voor dat je een beetje handig plant en een country-concert meepakt. Er zijn veel plekken met elke avond live muziek, maar je zult zien dat de grote sterren ook graag optreden in Nashville Tennessee. 

Nashville skyline

Over Nashville

 • 600.000 inwoners 
 • Music City is de bijnaam
 • Bakermat van de countrymuziek
 • Bezoek Music Row in het centrum
 • Het AT&T building is het hoogste van de staat
 • Vanaf de Shelby Street bridge heb je prachtig uitzicht over de stad
 • Nashville telt maar liefst 113 parken
 • Bezoek Printer's Alley
 • Bezienswaardigheden Nashville

Nashville heeft geen Golden Gate Bridge en geen Empire State building. Wat Nashville wel heeft zijn gezellige straten, neonlichten en muziek, heel veel muziek. Naar Nashville trek je dan ook niet voor de bezienswaardigheden, maar voor de sfeer en het nachtleven. 

Music Row

Music row is een historisch district in het centrum van Nashville. Hier vind je de opnamestudio's, radiostations en allerhande bedrijven die met muziek te maken hebben. In de vele barretjes en cafeetjes kun je de muziek horen. Nashville ademt muziek!

Country Music Hall of fame

Hoewel country-muziek in Nederland geen grote bekendheid heeft, is het in de VS wel anders. Tienduizenden mensen komen af op Alan Jackson, Toby Keith, Blake Shelton, Jason Aldean en Kenny Chesney, Garth Brooks en George Strait. Als je door de VS rijdt kom je altijd wel langs een radiostation met uitsluitend country-muziek. Bezoek zeker het museum met informatie en tentoonstellingen van bijvoorbeeld Johnny Cash en Elvis. 

Centennial Park

Een van de mooiste parken is het centennial park. Ideaal om lekker doorheen te wandelen als je de drukte van de stad even wilt ontvluchten. Je zult merken dat Amerikanen dol zijn op hun parken. 

Printer's Alley

In het centrum van Nashville struikel je over winkels waar je cowboy-hoeden koopt, platenzaken, muziekbarretjes en nog veel meer bijzondere plekjes. Bij Printers Alley kom je vooral karaokebars, pubs en nachtclubs tegen. Als je Nashville bezoekt raden we je aan om een hotel te zoeken dat niet te ver van het centrum af ligt, zodat je met name het nachtleven kunt ontdekken (21 jaar en ouder). 

Activiteiten en things to do in Nashville

Nashville is vooral een stad om te beleven. Er zijn verschillende georganiseerde tours te doen door stad, met of zonder eten erbij. Hieronder vind je een klein overzichtje van de mogelijkheden en dingen die je kunt doen in Nashville. 

Grand Ole Opry

Deze bijzondere concerthal kun je bezoeken voor verschillende concerten, maar het is overdag ook mogelijk rondleidingen te krijgen in dit gebouw. Het is 1 van de bekendste countrystudio's ter wereld.

Grande Ole Opry

City tour

Natuurlijk kun je in Nashville een rondrit maken in een dubbeldekker. Een prima manier om veel te zien in weinig tijd. Je gaat in vogelvlucht door de stad en rijdt langs verschillende plekken en bezienswaardigheden. Een beetje toeristisch, maar een prima optie als je niet veel tijd hebt. 

Dagtour naar Lynchburg - Jack Daniels

Je kunt vanuit Nashville een dagtocht boeken naar de Jack Daniels destilleerderij. Uiteraard krijg je Jack Daniel's te proeven. De proeverij duurt ongeveer anderhalf uur. 

Pub crawls

Als je het nachtleven goed wilt ontdekken én een beetje richting wilt krijgen waar je moet zijn is een kroegentocht of pubcrawl een prima optie. Je moet 21 jaar of ouder zijn m de tour te kunnen doen. Onderweg bezoek je verschillende bars. 

Johnny Cash museum

Iedereen kent wel Johnny Cash-liedjes. Het is geen gigantisch groot museum, maar absoluut leuk voor de liefhebbers. 

Concerten

Check voor je naar Nashville gaat welke concerten er plaatsvinden tijdens je verblijf. Als je de kans hebt een concert bij te wonen, zelfs al ken je degene niet, is een aanrader. Er zijn in Nashville verschillende plekken waar optredens gegeven worden en er zijn eigenlijk elke dag wel concerten, klein of groot, om bij te wonen. Een leuke manier om wat meer kennis te maken met de locals ook!

Bezoek het State Capitol

Elke hoofdstad van een staat heeft een eigen capitool. Deze zijn vaak geopend voor bezoekers en zijn gratis op doordeweekse dagen te bezoeken. Een goede manier om wat inzicht te krijgen in de Verenigde Staten. 

Woon een wedstrijd bij!

Of het nu om American Football, basketball of honkbal gaat, een Amerikaanse sportwedstrijd is ontzettend leuk om bij te wonen. Vaak zijn de prijzen heel schappelijk. Je komt terecht in typisch Amerikaanse taferelen en we raden het iedereen aan om een keer een wedstrijd te bezoeken, uiteraard met hot dogs en popcorn. 

Eten en drinken

Nashville kent een levendig centrum. Je kunt eten in een eenvoudige diner (goedkoop en vaak verrassend lekker), bij 1 van de grote ketens, maar er zijn ook dure restaurants. Een en ander hangt vooral af van je budget. Ons advies zou zijn om zo local mogelijk te gaan. Zoek een leuke muziekbar op met live muziek en een gezellige sfeer. Over het algemeen geldt: hoe meer locals er zitten, hoe beter het wordt! Er zijn verschillende plekken waar je lokale biertjes kunt proeven. 

Brad Paisley

Tips voor Nashville

 • Afhankelijk van je plannen en je liefde voor muziek zijn 1 of 2 overnachtingen genoeg
 • Het nachtleven is zeker de moeite. Zoek bij voorkeur een hotel dat niet te ver van het centrum af ligt. 
 • Houd er rekening mee dat je ID altijd gecontroleerd zal worden bij het bestellen van alcohol. Vaak volstaat je rijbewijs, maar heel soms verzoeken ze toch om je paspoort. 
 • Je kunt altijd met uber of lyft terug naar je hotel als je wat verder uit het centrum verblijft. De auto kun je dan het beste bij het hotel laten. 
 • Als je ergens lekker uit eten wilt gaan is Nashville een goede optie met meerdere uitstekende restaurants. 

Rondreizen VS

Deep South rondreis

Zuiden VS rondreis 18-39 jaar

Birmingham Alabama

Louisville

Memphis

Tennessee