Warning: Undefined array key "show_default_header_details" in /var/www/eager2travel/include/header.php on line 111

Warning: Undefined array key "header_details" in /var/www/eager2travel/include/header.php on line 119
Zuiden VS rondreis 18-39 jaar

Zuiden VS rondreis 18-39 jaar

 • 16 dagen
 • Eenvoudig

Er zijn ontzettend veel prachtige routes voor een Amerika rondreis. De klassieke Nationale Parken rondreis bijvoorbeeld of een rondreis door de staat Californië. De reisroute van de Rondreis Zuidelijke Staten Amerika is echt wat voor jou als je kennis wilt maken met de geschiedenis van Amerika, cultuur wilt proeven in diverse steden, graag een dagje strand wil meemaken in de VS en nieuwsgierig bent naar het muzikale hart van Amerika.

We reizen tijdens deze roadtrip zuidelijke staten Amerika onder andere door Atlanta, Georgia en Florida en brengen een bezoek aan onder andere Nashville, Memphis, Orlando, New Orleans, Miami, Savannah en Florida Keys. Dit doen we allemaal met de auto, want een roadtrip is DE ideale manier om Amerika te ontdekken.

Daarnaast biedt het flexibiliteit. Per maximaal 4 personen huren we een SUV en touren we de staten door. Indien je altijd al een keer graag hebt willen rijden in Amerika, kun je je hiervoor opgeven in het boekingsformulier. We hebben twee bestuurders nodig per auto. We rijden flink wat kilometers (of eigenlijk mijlen), maar hebben er uiteraard voor gezorgd dat er voldoende tijd in de planning is om te ontdekken en te zien en wisselen langere rijdagen af met wat kortere rijdagen. Per dag kun je bekijken welke autoroute je het liefst neemt.

Tijdens deze 16-daagse jongerenvakantie Amerika reis je samen met 18 tot 39 jarigen. Een lekker gevarieerde reisgroep, waarbij de leeftijden ook niet enorm uiteenlopen. Je reist met maximaal 18 andere reisgenoten samen en tijdens de rondreis zuidelijke staten VS is ook een Nederlandstalige reisbegeleider in Amerika aanwezig.

De vlucht, de overnachtingen en huur van de auto's zijn allemaal al inclusief bij de reissom van de Deep South Amerika groepsreis. Daarnaast heb je ook twee inbegrepen excursies. We maken een snorkeltocht op de Florida Keys en hebben een airboat tour gepland staan door de Everglades. Op zoek naar de alligators! In het onderstaande dagprogramma van deze roadtrip zuidelijke staten Amerika kun je exact vinden wat we gaan bezoeken. In de overige tabjes kun je nog meer reisinformatie vinden. Ben jij klaar voor het avontuur?

Gemiddelde samenstelling

 • Vrouw 50%

 • Man50%

 • Gem. leeftijd 20240 jaar

 • 98% van onze reizen gaat door

2 224,50 �, 16 dagen

BOEK DEZE REIS

Highlights

 • Gevarieerde rondreis
 • Geschiedenis, cultuur, muziek en natuur
 • Nashville en Asheville
 • Memphis en New Orleans
 • Miamin en Florida Keys
 • Snorkeltocht Florida Keys
 • Airboat tour Everglades
 • En meer!

Dag 1 - Amsterdam - Atlanta

Vandaag vliegen we vanaf Schiphol Airport met 1 overstap naar Atlanta. Omdat het in de Verenigde Staten vroeger is dan in Nederland, komen we op dezelfde reisdatum aan. Na aankomst ontmoeten jullie de reisbegeleider, halen we onze huurauto's op en rijden we naar het hotel. Hier nemen we even de tijd om op te frissen en bij te komen. 

Afhankelijk van de vluchttijden en de vermoeidheid heb je nog even de mogelijkheid om Atlanta te verkennen. Atlanta is een interessante handelsstad in de staat Georgia, in het zuidoosten van de Verenigde Staten. Aanraders om te bezoeken zijn World of Coca Cola, het Martin Luther King Jr. National Historic Park en de diverse musea die hier te vinden zijn.

In de avond zoeken we een gezellig restaurantje op om de week goed te beginnen met een gezamenlijke maaltijd. Tijdens het eten zal de reisbegeleider zich wat uitgebreider aan jullie voorstellen en kunnen we uitgebreid kennis maken met elkaar. Ook zal de reisbegeleider jullie alvast het een en ander vertellen over het reisprogramma.

Overnachting: Atlanta, Georgia

 • We raden je aan om voldoende snacks en drinken (water is het beste) mee te nemen aan boord van het vliegtuig. Een nekkussentje is vaak ook geen overbodige luxe.
 • Tijdens deze groepsreis reis je samen met reisgenoten tussen de 18 en 39 jaar.

Dag 2 - Atlanta - Savannah

We verlaten vandaag Atlanta en reizen door naar een van de populairste toeristensteden van de staat Georgia, Savannah. Het rijden hiernaartoe kost ongeveer 5 uur. Lekkere roadtrip muziek aan en vertrekken maar! Savannah kent een historisch district dat zeker de moeite waard is om een bezoekje aan te brengen. Ook kun je ervoor kiezen om het Savannah History Museum te bezoeken of om een ghost town tour te doen. Het ideale aan een rondreis met SUV's is dat je autogroepen kunt vormen op basis van wat iedereen graag wil bezichtigen, waardoor het een hele flexibele rondreis is.

Nog een aantal tips voor in Savannah:

 • Forsyth Park met haar mooie fonteinen en prachtige bomen
 • City Market voor het scoren van souvenirs en voor het pakken van een terrasje
 • Het Owen Thomas huis bezoeken, een gigantisch groot landhuis uit 1819
 • Het historische theater van Savannah is het oudste theater van de VS
 • Route rijden langs de grote 19e eeuwse mansions
 • Wandel door het historische district

Overnachting: Savannah, Georgia

Reistijd Atlanta - Savannah: +/- 5 uur

Dag 3 - Savannah - Asheville

Na het ontbijt reizen we door naar Asheville in de staat North-Carolina. Asheville staat bekend als toevluchtsoord voor rijke mensen, filmlocatie van films zoals Forrest Gump en Dirty Dancing en slaaplocatie voor een bezoek aan de Great Smoky Mountains, het drukstbezochte nationale park van de Verenigde Staten.

We hebben vandaag verschillende mooie routeopties. De reisbegeleider zal iedere ochtend of avond van tevoren de mogelijkheden met jullie doornemen, zodat jullie uit kunnen kiezen wat jullie het meest aanspreekt. Door iets van de snelste route af te wijken, reizen we door de Great Smoky Mountains heen en kunnen we stops maken bij een aantal mooie uitzichtpunten. Ook is het een mogelijkheid sneller door te reizen om meer tijd te kunnen besteden in Asheville zelf.

In Asheville kun je het huis en landgoed vinden van de rijke VanderBilt familie, genaamd Biltmore Estate. We slapen in het mooie Asheville, gelegen in de prachtige beboste natuur van de Great Smoky Mountains.

 • We combineren tijdens deze rondreis zuidelijke staten Amerika zowel bekende steden onder Europeanen als bekende steden onder Amerikanen, die wij Europeanen minder goed kennen.

Overnachting: Asheville, North Carolina

Reistijd Savannah - Asheville: +/- 5,5 uur

Dag 4 - Asheville - Nashville

Vandaag heb je de mogelijkheid om een bezoek te brengen aan de beroemde Jack Daniels distilleerderij in Lynchburg. Je krijgt een mooi inkijkje in de prachtige distilleerderij met de grote houten vaten waar de drank in wordt opgeslagen. Houd er rekening mee dat je in de VS minimaal 21 jaar oud dient te zijn om te mogen drinken.

Daarna reizen we door naar Nashville in Tennessee, de place to be voor country-muziek (of direct door bij geen interesse distilleerderij). De stad heeft een gezellig en levendig stadscentrum en is absoluut een bezoek waard. Tips:

 • Breng een bezoek aan de State Capitol
 • Bezoek de Musician's Hall of Fame
 • Voor live muziek, restaurantjes en barretjes kun je terecht op broadway
 • De concertzaal Gran Old Opre is een van de bekendste in Nashville
 • Bezoek een karaokebar in Printer's Alley
 • Bezoek een aantal cafeetjes met live muziek en beleef de Nashville-sfeer optimaal!
 • Tip: Bekijk eens of er een leuk concert plaats zal vinden in Nashville tijdens je bezoek.

Overnachting: Nashville, Tennessee

Reistijd Asheville - Lynchburg: +/- 5 uur rijden
Reistijd Lynchburg - Nashville: +/- 1,5 uur rijden

Dag 5 - Nashville - Memphis

Na een mooi avontuur in Nashville vertrekken we naar een andere muzikale stad in Tennessee, namelijk Memphis. Dit is de grootste stad van de staat. Vooral Elvis Presley fans zullen helemaal blij worden van dit bezoek, want je kunt hier namelijk Graceland, het landgoed van Elvis Presley (inbegrepen bij reissom) vinden. Je zult merken dat dit een populair hoogtepunt is, maar een bezoek is het zeker waard. We hebben vandaag iets minder rij-uren op de planning staat. Tijdens de rondreis zullen we langere stukken rijden afwisselen met wat kortere stukken. Tips in Memphis:

 • Beale Street met de oneindige uitgaansgelegenheden
 • Sun Studio, een studio waar veel beroemdheden hun albums opgenomen hebben en nog steeds opnemen
 • Het National Civil Rights Museum bezoeken in het Lorraine Motel, waar Martin Luther King jr. is vermoord
 • Het Memphis Rock 'n Soul Museum is een hoogtepunt voor mensen die geïnteresseerd zijn in muziekgeschiedenis
 • In het gezellige Blues City Cafe is iedere avond na 21:00 uur live muziek

Overnachting: Memphis, Tennessee

Reistijd Nashville - Memphis: +/- 3 uur en 15 minuten

Dag 6 - Memphis - Vicksburg

Vandaag laten we de drukke steden achter ons en vertrekken we naar het rustigere Vicksburg. Vroeger heeft deze locatie een hele belangrijke rol gespeeld tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog. We raden je absoluut aan om de route van 25 kilometer door Vicksburg Military Park te rijden, waarbij je langs de belangrijkste plekken komt uit de tijd van de Amerikaanse Burgeroorlog. Indien je hier minder in geïnteresseerd bent, hebben we de volgende suggesties:

 • Het Old Court House Museum: als je meer te weten wil komen over Vicksburg en het 47-daagse beleg
 • Bezoek het Biedenharn Museum of Coca Cola, met diverse Coca Cola memorabilia
 • Geniet van de rust en de omgeving aan de rivier de Mississippi

Eventueel is het mogelijk om vandaag iets om te rijden lang Delta National Forest en/of het Panther Swamp National Wildlife Refuge (hier kun je alligators vinden), indien je met je autogroep juist liever wat meer de natuur intrekt. Doordat we meerdere auto's hebben, kunnen we gemakkelijk autogroepen vormen naar interesse.

Overnachting: Vicksburg, Mississippi

Reistijd Memphis - Vicksburg: +/- 4 uur

Dag 7 - Vicksburg - New Orleans

Na een dag vol geschiedenisles reizen we door naar New Orleans in de staat Louisiana. Vandaag hoeven we opnieuw niet een mega groot stuk af te leggen, waardoor we meer tijd te spenderen hebben in deze levendige stad met ook wel een duistere geschiedenis van katoenplantages en slavernij. Ook New Orleans staat echt bekend om de muziek, vooral op het gebied van jazz. Het is de grootste stad van de staat Louisiana. Een aantal tips:

 • In veel barretjes kun je terecht voor live muziek
 • Het French Quarter is een gebied waar je veel leuke straatjes en historische gebouwen kunt vinden
 • Jackson Square, gelegen in het French Quarter, is het belangrijkste plein van de wijk met veel winkels en restaurantjes
 • Een combinatie van prachtige herenhuizen, boetiekwinkels en koffietentjes kun je vinden bij Garden District
 • City Park in New Orleans is het op zes na grootste stadspark van de Verenigde Staten
 • Op de Mississippi is het mogelijk om een stoomboot rondvaart te ondernemen
 • Ook in New Orleans is het mogelijk om een ghost tour te ondernemen

Overnachting: New Orleans, Louisiana

Reistijd Vicksburg - New Orleans: +/- 3,5 uur

Dag 8 - New Orleans

Ook vanavond slapen we nog een nachtje in New Orleans, waardoor je de hele dag de tijd hebt om deze levendige stad verder te ontdekken of om een beetje uit te rusten van de afgelopen reisdagen. Er is genoeg te beleven in New Orleans. Nog een aantal tips voor vandaag:

 • Zoek een mooie plek op om met een aantal reisgenoten uitgebreid te lunchen
 • Bezoek het Nationale Tweede Wereldoorlog Museum
 • Ook de New Orleans Cemeteries zijn populaire bezienswaardigheden, met haar marmeren kamers
 • Duik nog een aantal barretjes in voor een drankje onder het genot van live (jazz) muziek
 • Ook de New Orleans Swamp Tour kan een aanrader zijn
 • Voor de kunstliefhebbers kan het een aanrader zijn om het Ogden Museum of Southern Art te bezoeken
 • Wil je meer te weten komen over de oorsprong van jazz muziek? Bezoek dan het New Orleans Jazz Museum!

Overnachting: New Orleans, Louisiana

Dag 9 - New Orleans - Panama City

We pakken onze spulletjes weer in en reizen door naar onze volgende stop tijdens de Deep South Amerika groepsreis: Panama City. We reizen langs de kustlijn, met deels uitzicht over de Golf van Mexico, door naar deze stad. De gemiddelde maximumtemperatuur ligt hier tussen april en oktober rond de 25-30 graden (kan echter sterk wisselen), waardoor het een absolute aanrader kan zijn om een watersportactiviteit te ondernemen bij Panama City Beach. Kajakken, suppen en snorkelen zijn onder andere diverse mogelijkheden, maar ook is het mogelijk om een dolfijnen cruise te doen.

Panama City in Florida is een populaire badplaats in de zomer en de witte zandstranden Schooner's Beach en de stranden bij St. Andrews State Park zijn dan ook zeer geliefd. Bij Pier Park kun je een pier vinden vol met attracties.

Overnachting: Panama City, Florida

Reistijd New Orleans - Panama City: +/- 4 uur en 45 minuten

Dag 10 - Panama City - Orlando

Na een aantal kortere reisdagen achter de rug gehad te hebben reizen we vandaag iets verder door. In ongeveer 5,5 uur tijd reizen we door naar Orlando, waar we morgen ook de gehele dag nog zullen verblijven. Voor de mensen die nog graag de kustlijn willen volgen is het mogelijk om een uur langer over de route te doen en morgen vooral op Orlando te focussen. 

Orlando is een grote stad die zowel geliefd is onder Europeanen als Amerikanen. Dit heeft mede te maken met de gigantische attractieparken die je hier kunt vinden, waaronder Disney World Orlando en Universal Studios Orlando. Beide parken zijn niet goedkoop om te bezoeken en ook niet altijd even rustig, maar als dit op je bucket list staat is het wel de moeite waard. Net als SeaWorld Orlando overigens. Om je een indicatie te geven van de tarieven van de parken:

 • Ticket Universal Studios: een ticket kost rond de 90 dollar
 • Disney World Orlando: een ticket voor Magic Kingdom kost +/- 115 dollar, voor Epcot, Animal Kingdom of Disney's Hollywood Studios ben je ongeveer 110 dollar kwijt
 • SeaWorld Orlando: variërend tussen 85 en 110 dollar
 • Vaak is het goedkoper om online een kaartje te kopen vooraf

Overnachting: Orlando, Florida

Reistijd Panama City - Orlando: +/- 5,5 uur

Dag 11 - Orlando

Vanavond slapen we nog een nachtje in Orlando, waardoor je de hele dag de tijd hebt om je hier te vermaken. Natuurlijk kun je ervoor kiezen om uit te slapen, maar er is voldoende te beleven om je dag vol te plannen. Bijvoorbeeld:

 • Het Kennedy Space Center in Cape Canaveral Soms worden hier raketten of satellieten gelanceerd! Vooral online even kijken of dit het geval is als je er bent.
 • Ook zijn er voldoende outlets te vinden als je graag wil winkelen, zoals Millenia Mall
 • Adrenaline activiteiten die mogelijk zijn, zijn o.a. karten, skydiven en racen

In de avond raden we aan om met de groep Disney Springs te bezoeken. Dit is een winkel- en uitgaansgebied dat helemaal in het teken staat van Disney. Je kunt dit gebied gratis bezoeken. Bekijk ook eens de kaart van Disney Springs om te bekijken wat je hier allemaal kunt vinden.

Overnachting: Orlando, Florida

Dag 12 - Orlando - Florida City

Na een volle dag beleefd te hebben in Orlando reizen we door naar Florida City in het zuiden, waar we ook twee nachten zullen verblijven. Tijdens deze roadtrip Zuidelijke Staten Amerika wisselen we korte en lange reisdagen met elkaar af, net als plekken waar we een of twee nachten verblijven om wat rust in te bouwen. 

We vertrekken op tijd, want in de middag staat een airboat tour in Everglades National Park (inbegrepen) op de planning. Hierbij gaan we proberen alligators te spotten, die hier in grote getallen voorkomen. Florida City is een mooie locatie van waaruit je zowel Everglades NP als de Florida Keys gemakkelijk kunt bezoeken. Florida Keys bestaat uit +/- 1700 kleine eilandjes, deels met elkaar verbonden zijn met auto bruggen. Hier kun je de meest prachtige witte bountystranden vinden. 

In de avond raden we aan gezellig samen ergens een drankje te doen.

Overnachting: Florida City, Florida

Reistijd Orlando - Florida City: +/- 4,5 uur

Dag 13 - Florida City - Florida Keys

Vannacht slapen we nog een nachtje in Florida City, wat ons vandaag de mogelijkheid biedt om de Florida Keys te bezoeken. Het dichtstbijzijnde eiland, Key Largo, biedt veel mogelijkheden voor watersporten zoals duiken, kajakken en snorkelen. Hier hebben we in de ochtend een snorkeltour (inbegrepen bij je reissom) gepland! Met de boot reizen we naar een prachtige plek om te snorkelen. Een gezellige activiteit om in groepsverband mee te maken.

Jullie kunnen ervoor kiezen om op dit eiland te blijven, nog een watersportactiviteit (niet inbegrepen) te ondernemen of om een verdere roadtrip te maken naar Key West, het laatste eiland dat bereikbaar is met de auto. Van Key Largo naar Key West is het 2 uur rijden. Alle opties staan garant voor een prachtige dag. Door de witte bountrystranden krijg je hier een heerlijk Bahama's gevoel. 

Overnachting: Florida City, Florida

 • Je slaapt tijdens deze zuidelijke staten Amerika rondreis in vierpersoonskamers, of enkel met mensen van hetzelfde geslacht of twee om twee.

Dag 14 - Florida Keys - Miami

De laatste volle reisdag is vandaag aangebroken, morgen nemen we weer het vliegtuig naar Nederland. Onze laatste stop van de roadtrip zuidelijke staten Amerika groepsreis is Miami, dat je kunt vinden op nog geen uur rijden van Florida City. Miami is natuurlijk de place to be voor het genieten van een heerlijk subtropisch klimaat, het bezoeken van een mooi zandstrand en het bewonderen van de prachtige skyline. Leuke dingen om te doen in het hippe Miami:

 • Maak een wandeling over de Ocean Drive. Goede kans op het spotten van bijzondere auto's en daarnaast zie je de bekende art deco hotels en kun je gezellige restaurantjes vinden.
 • Voor het zien van bijzondere street art kun je het Wynwood Art District bezoeken
 • Geniet van Cubaanse sferen in de wijk Little Havana
 • Zie de skyline van downtown Miami, de haven en de oceaan vanaf South Pointe Pier
 • Cultureel genieten doe je in de autovrije straat Lincoln Road
 • Lijkt het je leuk om een van de grootste zwembad-parken van de wereld te bezoeken in Venetische sferen? Bezoek dan the Venetian Pool met haar mooie bomen, romantische bruggetjes, grotten, watervallen en fonteinen (+/- 13 euro)
 • Ook zijn er diverse watersportmogelijkheden in Miami

Overnachting: Miami, Florida

Reistijd Florida City - Miami: +/- 45 minuten

Dag 15 - Terugvlucht vanuit Miami

Aan alles komt een eind en helaas dus ook aan deze rondreis zuidelijke Staten Amerika. We leveren onze huurauto's weer in en kunnen terugblikken op een fantastische groepsreis. Vanwege het tijdsverschil komen we een dag later aan in Nederland.

 • Indien je meerdere reizen hebt vergeleken, zul je erachter komen dat de groepsreizen van Eager2Travel verschillen met die van andere reisorganisaties. Wij houden niet van rondreizen in een (muffe) bus, maar bieden jullie de ervaring van een echt flexibele rondreis met auto's. Dit maakt het een echt avontuurlijke rondreis en daarnaast ook een échte road trip. 
 • We raden je sterk aan om thuis al te bekijken wat je graag wil ontdekken. Tijdens de groepsreis helpt onze reisbegeleider je flink op weg, maar door thuis al te kijken wat je allemaal leuk lijkt om te doen kun je zoveel meer uit je reis halen. Houd er wel rekening mee dat je bij een rondreis altijd keuzes dient te maken, we kunnen helaas niet alles van de zuidelijke staten bezoeken in 16 dagen tijd.

Dag 16 - Aankomst in Nederland

Vandaag landen we weer in Nederland en nemen we afscheid van elkaar.

 • Uiteraard proberen we het programma volledig uit te voeren zoals aangegeven op de website. Afhankelijk van verschillende factoren en omstandigheden kan het in enkele gevallen voorkomen dat er ter plekke door de reisbegeleider aanpassingen in de reis gemaakt dienen te worden.
 • Houd er rekening mee dat het van je gekozen reisperiode afhangt hoe de temperaturen op locatie zijn. In de winter kan het fris zijn (vaak m.u.v. de staat Florida), in de zomer kan je juist te maken hebben met flink oplopende temperaturen. Alle reisperiodes hebben natuurlijk hun eigen charme.
 • De SUV's waar we in rijden zijn groter dan de auto's die we in Nederland gewend zijn. Echter zijn de wegen en parkeerplaatsen in de VS ook breder. Onze reizigers ervaren het rijden in de VS als een stuk prettiger en makkelijk dan in Nederland. De eerste dag kan even spannend zijn, maar je zult merken dat het heerlijk is.
 • Probeer bij aankomst in Nederland pas in de avond te gaan slapen. Dat beperkt de jetlag.

Inclusief bij de reissom

Inclusief

 • Retourvlucht Amsterdam - Atlanta met maximaal 1 overstap
 • Handbagage en 23 kg ruimbagage
 • Nederlandstalige reisbegeleider ter plekke
 • Autohuur (SUV - categorie IFAR)
 • Volledige autoverzekering met afkoop eigen risico
 • Navigatie en reisinformatie onderweg
 • Alle overnachtingen gedurende de reis
 • Ontbijt in ongeveer 50% van de accommodaties waarin we verblijven
 • Entreekosten voor de nationale parken die we bezoeken
 • Snorkeltour Florida Keys
 • Airboat tour in de Everglades
 • Bezoek Graceland, landgoed Elvis Presley
 • 24-uurs nooddienst van Eager2Travel
 • Boekingskosten
 • Bijdrage Calamiteitenfonds
 • Overeenkomst Garantiefonds SGR van toepassing. Je kunt de voorwaarden vinden op www.sgr.nl/garantieregeling. Op verzoek stuurt SGR deze voorwaarden toe.

Exclusief

 • Maaltijden. Reken op ongeveer $30/40 per dag voor ontbijt, lunch en avondeten p.p.
 • Brandstofkosten. Reken op ongeveer $5/8 p.p.
 • Evt. parkeerkosten
 • Optionele activiteiten
 • Kosten ESTA (+/- $14)
 • Reisverzekering en annuleringsverzekering (reisverzekering is verplicht). Klik op de link voor meer informatie over de kortlopende verzekeringen die je via Eager2Travel kunt afsluiten. Dit mag uiteraard ook elders.

Optioneel bij te boeken

Voor deze rondreis kun je volgende dingen nog online bijboeken:

 • ..
 • ..

Je vind de verschillende mogelijkheden via je Eager2Travel account. Uiteraard is het ook mogelijk om zelf activiteiten te plannen en boeken. Houd wel rekening met onvoorziene omstandigheden en zorg dat je uitsluitend activiteiten boekt die je nog tot kort voor vertrek kosteloos kunt annuleren.

Minimumdeelname

De mininumdeelname voor doorgang van de groepsreis is 12 personen. Het maximumaantal is 19 personen. Samen met de reisbegeleider reis je samen met maximaal 20 personen en daarmee 5 SUV's.

Informatie over de vlucht

Vluchttijden en groepsticket

Zodra de vluchttijden bekend zijn kun je deze vinden bij het tabje data/prijzen door op het vliegtuig icoontje te klikken bij de gewenste vertrekdatum. Nieuwe vertrekdata worden normaliter +/- 10 maanden van tevoren gepubliceerd. Deze rondreis zuidelijke staten Amerika begint in Atlanta en eindigt in Miami. We komen daardoor aan op een andere locatie dan waar we met het vliegtuig weer vertrekken. Beide vluchten zijn inbegrepen bij je reissom.

We zullen reizen met een groepsvliegticket. We leggen de vluchten van te voren al vast, waardoor we enkel jullie namen door hoeven te geven. Let er goed op dat je bij het boeken je eerste officiële voornaam doorgeeft en je volledige achternaam, en hierbij geen fouten maakt. Rectificatie op de luchthaven is niet goedkoop en dat kun je natuurlijk beter aan iets anders besteden. Een groepsticket heeft als voordeel dat we een grotere kans hebben dat iedereen dicht bij elkaar zit in het vliegtuig (geen garantie, afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij).

We kunnen het aanraden om tijdig te boeken, zodat je mee kunt reizen met het groepsticket. Indien je last minute boekt is dit niet altijd meer mogelijk. In de meeste gevallen kunnen we dan alsnog een plekje regelen in hetzelfde vliegtuig, maar helaas is dat afhankelijk van het aantal beschikbare stoelen in het vliegtuig. Indien dat niet lukt nemen we contact met je op.

Samen vliegen en bereikbaarheid

De Nederlandstalige reisbegeleider is in de meeste gevallen al aanwezig in Amerika en zal jullie opwachten op de luchthaven. Boek een reis met Eager2Travel dus alleen als je het geen probleem vind om samen met je groep in te checken en te vliegen en zelfstandig (met je reisgenoten) kunt en durft te reizen. Uiteraard zijn wij tijdens het gehele check-in proces bereikbaar. Tijdens kantooruren kun je ons bereiken op ons reguliere telefoonnummer en buiten kantoortijden kun je ons bereiken op het noodnummer welke wij in de vetrekinformatie communiceren.

Over deze rondreis

Flexibele rondreis

Al onze Amerika rondreizen betreffen flexibele rondreizen. Hiermee bedoelen we dat je een soort van fly & drive boekt, maar dan in groepsverband. Per dag staat vast waar we overnachten en wat de globale dagplanning is, maar jullie hebben heel veel ruimte om de dag verder zelf in te vullen. Hierdoor kun je alles uit je reis halen! Per autogroep wordt gekeken naar de planning van de dag. De reisbegeleider zal hier uiteraard bij helpen. Zelf mogen jullie bijvoorbeeld kijken of jullie een mooie hike willen maken, juist meer willen road trippen, een optionele activiteit ergens willen doen of welke bezienswaardigheden jullie willen bezichtigen. In de praktijk rijden veel groepen samen, maar het is zeker mogelijk om te kijken naar de interesses van iedereen en op basis hiervan een auto indeling te maken.

Verdiep je daarom zeker in de reis die je gaat maken. Maak voor jezelf een lijstje van dingen die je tijdens je reis wilt zien en doen. Doordat we met auto's rondreizen is deze reis geen standaard groepsreis, maar heb je juist veel meer vrijheden. We raden je zeker aan hier gebruik van te maken! Houd er wel rekening mee dat je keuzes dient te maken.

Bereid je voor

Houd er rekening mee dat je reisbegeleider er altijd is, maar bij eventueel bezoek aan nationale parken geen planning heeft. Je reisbegeleider geeft je tips over welke plekken je moet en kunt bezoeken, maar gedurende je reis binnen de grenzen van het nationale park gaan we er vanuit dat je zelf vooraf uitgezocht hebt welke plekken je wilt bezoeken, welke wandelingen je eventueel wilt maken en dat je onderzocht hebt waar je naartoe gaat. Ben je op zoek naar een volledige georganiseerde reis die op elk detail is voorbereid (en waar je dus uitsluitend de super toeristische plekken zult bezoeken), dan is deze reis niet geschikt voor je. Ben je iemand die het avontuur graag een beetje opzoekt, maar het wel fijn vindt dat er iemand mee is die ondersteunt: dan is dit jouw reis!

Informatie over het rijden

Autorijden tijdens de groepsreis

Je hebt bij deze Deep South rondreis de mogelijkheid om te rijden. We reizen met maximaal 4 personen per SUV en per SUV zijn er twee bestuurders nodig. In totaal zijn er bij een groep van 16 personen dus 7 bestuurders nodig, waarbij de reisbegeleider nummer 8 is. Door twee bestuurders per auto te hebben kun je elkaar iedere dag afwisselen, want bij een rondreis zit je wel een paar uur per dag achter het stuur. In de praktijk hebben we dit aantal altijd weten te behalen, want in Amerika rijden is natuurlijk een hele ervaring op zich! Meestal hebben we zelfs meer belangstellenden, maar de reis valt en staat wel met de bereidheid van mensen om auto te rijden. Indien jullie een derde of vierde chauffeur aan een auto toe willen voegen kan dat, maar zijn de kosten voor eigen rekening. Omdat het een groepsreis betreft zullen we tijdens de reis de samenstelling van de auto's meerdere malen wijzigen. In het boekingsformulier kun je aangeven of je wilt autorijden tijdens deze groepsreis.

Let op: Om te mogen rijden dien je minimaal 21 jaar oud te zijn en in het bezit van een credit card op jouw naam. 

Let op: Mensen van 25 jaar of ouder hebben voorrang vanwege de underage fee. De underage fee wordt, indien nodig, verrekend met de groep. We gaan er echter vanuit voldoende reizigers in de groep te hebben die ouder dan 25 zijn.

De dagafstanden

Zodra we aankomen op de luchthaven reizen we direct door naar de autoverhuur. Hier halen we de SUV's op. Je kunt vaak kiezen uit diverse auto's uit een lane. De dagafstanden zijn tijdens de groepsreis beperkt, maar houd er rekening me dat de afstanden in de VS sowieso groter zijn dan wij gewend zijn. De auto's zijn breder, maar de wegen en parkeerplekken ook.

Soort auto's

De auto's betreffen automaten, je hoeft dus niet zelf te schakelen en kunt je zodoende helemaal focussen op de weg en de prachtige omgeving waar doorheen wordt gereden. De eigen risico wordt afgekocht door Eager2Travel.

De verkeersregels

De reisbegeleider zal met jullie tijdig de verkeersregels doornemen. Valt allemaal wel mee, maar wel heel handig om te weten uiteraard.

Visum

Voor deze groepsreis dien je een visumaanvraag te doen. Deze heb je nodig om Amerika binnen te mogen reizen. Dit visum heet de ESTA. Als reiziger ben je zelf verantwoordelijk voor het juist invullen van je aanvraagformulier. Je visum wordt normaliter direct goedgekeurd, maar soms gaat deze door een extra controle en gaan er een paar dagen overheen. Vraag je visum uitsluitend aan op de officiële website. De kosten voor het visum bedragen $14 en kunnen met een creditcard worden betaald. Deze hoeft niet per se op je eigen naam te staan.

Let op

Vraag de ESTA pas aan zodra je van ons de bevestiging hebt via je vertrekinformatie dat de groepsreis definitief doorgaat. In deze vertrekinformatie kun je ook de noodzakelijke gegevens vinden voor je ESTA aanvraag.

Eerder in de VS geweest?

Je ESTA is twee jaar geldig, mits je nog hetzelfde paspoort hebt. Indien je in deze periode nog in Amerika bent geweest kan het dus zijn dat je geen nieuw visum aan hoeft te vragen. Je kunt dit eenvoudig controleren op de officiële website.

Overnachten

We verblijven tijdens deze groepsreis Zuiden VS in verschillende motels en hotels. Afhankelijk van de locatie is de kwaliteit soms beter of minder, aangezien we ook de locatie in afweging nemen zodat je niet kilometers buiten een stadje verblijft. Ze zijn altijd eenvoudig, maar wel comfortabel en vooral schoon en netjes.

Het is bij Eager2Travel niet mogelijk een eenpersoonskamer te boeken. We organiseren bewust een groepsreis. Daarnaast zijn de extra kosten voor een eenpersoonskamer dermate hoog dat de reis er duur door zal worden. Op sommige plekken is ontbijt inbegrepen (ongeveer de helft), op andere plekken is dit niet het geval.

Je slaapt met maximaal 4 personen op 1 kamer. Je kunt uiteraard geheel zelf bepalen bij wie je op de kamer ligt. De meeste kamers hebben twee tweepersoonsbedden. Je slaapt of samen met hetzelfde geslacht, of twee om twee. Dit is afhankelijk van de groepssamenstelling.

Brandstofkosten

Bij een rondreis hoort veel rijden en dus ook brandstofkosten. Brandstof is niet inbegrepen bij de reissom. Reken hiervoor op een bedrag van 5 tot 8 dollar per dag maximaal bij een auto gevuld met vier personen. Benzine kost ongeveer 50 cent per liter in de USA, waardoor dit enorm mee valt. In vergelijking met reizen met een touringcar is reizen op deze manier goedkoper, en daarnaast natuurlijk ook veel leuker, flexibeler en avontuurlijker. 

Op dit moment zijn er nog geen recensies voor deze reis. Dat kan zijn omdat de reis nieuw is of aangepast is ten opzichte van vorig jaar. Bekijk alle andere recensies

Route van de rondreis

Het diepe zuiden van de VS als reisbestemming

Over roadtrippen in het diepe zuiden

In het diepe zuiden komen cultuur, geschiedenis, muziek en een afwisselende natuur samen. Je kunt overal de achtergebleven sporen aantreffen van wat er in het verleden allemaal heeft afgespeeld. De muziek die al jarenlang gespeeld wordt, het gevarieerde eten door de mensen van verschillende afkomsten die hier gewoond hebben, oude elegante gebouwen in de Franse stijl, bijzondere plantagevilla's maar ook achterblijfselen van de Amerikaanse burgeroorlog. Daarnaast komen er bijzondere dieren voor, waaronder alligators. Om deze rondreis compleet te maken bezoeken we natuurlijk ook de stranden waar de staat Florida om bekend staat.

Over de staten

Bij deze groepsreis reizen we door diverse Amerikaanse staten, namelijk: Tennessee, Florida, North Carolina, Louisiana, Mississippi en Georgia. Iedere staat kent z'n eigen unieke kenmerken op basis van cultuur, muziek, geschiedenis en natuur.

Florida

Natuurlijk staat Florida bekend om het heerlijke weer, het heeft niet voor niets de bijnaam 'the Sunshine State'. In de winter is het er vaak niet kouder dan 15 graden en met het hele jaar door de maximum temperatuur tussen de 22 en 31 graden, is het er altijd warm maar ook weer niet te heet. De hoofdstad van de staat is Tallahassee. In het bekendere Miami kun je de prachtige witte stranden vinden. Ook staat Florida bekend om de Florida Keys, de eilanden met de witte stranden. Hier maken we een snorkeltour (inbegrepen)! Deze staat is een walhalla voor pretparkliefhebbers, leuk om de reis eventueel mee af te sluiten! In het programma is een Airboat tour in de Everglades opgenomen, waar o.a. alligators, slangen en andere interessante dieren te spotten zijn. "In God We Trust" is een quote die je in deze straat nog wel eens terug zult zien.

Georgia

De hoofdstad van de staat Georgia is Atlanta, ook de geboorteplaats van Martin Luther King, die in de staat Tennessee vermoord is. Georgia staat bekend om de katoenplantages met plantagevilla's, de drassige moerassen, hoge bergketens en interessante geschiedenis. Het is een enorm gevarieerde staat. In Savannah zul je verschillende interessante en oude gebouwen zien staan, die vaak Franse kenmerken hebben. Wist je dat de studio's van CNN en Coca Cola in deze staat zijn te vinden? Tussen april en oktober is de minimum temparatuur 6-21 graden en de maximum temperatuur 23-32 graden.

Louisiana

Een leuke naam om uit te spreken. De meest bekende stad in deze staat is New Orleans, het thuis van de jazzmuziek. Vroeger is dit gebied verkocht door de Fransen aan de Amerikanen. Hierdoor kun je nog veel Franse invloeden terugvinden, maar ook zeker Spaanse en Afrikaanse. Baton Rouge is de hoofdstad van deze staat. Het is een levendige en kleurrijke staat waar veel te ontdekken valt. De staat heeft een subtropisch klimaat. In de zomer liggen de minimum en maximum temperaturen tussen de 21 en 33 graden. In het voorjaar en najaar is het er normaliter tussen de 14 en 30 graden.

Mississippi

Mississippi is de oudste staat van Amerika en ook zeker de moeite waard om te bezoeken. In deze staat kun je bijvoorbeeld het beroemde Vicksburg vinden, een stad die bekend staat om de slagveld in 1863 tijdens de Amerikaanse burgeroorlog. Deze plek brengen we ook een bezoek. Blues muziek kent zijn oorsprong bij de katoenplantages in deze staat. Tussen april en oktober liggen de minimum temperaturen gemiddeld rond de 11 en 22 graden en de maximum temperaturen tussen de 25 en 33 graden.

Tennessee

Tennessee staat bekend om de muziek. Hier kun je namelijk de stad Nashville vinden, die bekend staat om de countrymuziek! Daarnaast is Memphis de stad van Elvis. Maar hier kun je ook blues, rock&roll en soul terugvinden. De hoofdstad van deze staat is Nashville. Tussen april en oktober is de gemiddelde maximum temperatuur 21 tot 31 graden en de gemiddelde minimum temperatuur 10 tot 20 graden.

Over de alligators

In de zuidelijke staten van de VS komen alligators voor, omdat er veel moerassen in dit gebied zijn. Deze Mississippialligators kunnen drie tot vier meter lang worden. Van de staten waar wij doorheen reizen komen ze voor in North Carolina, Florida, Georgia, Louisinia en Mississippi. Tijdens onze airboat tour gaan we kijken of we er een aantal kunnen spotten!

Alligators zijn natuurlijk geen ongevaarlijke beesten. Hoewel de kans klein is, kan het voorkomen dat je er een op een plek ziet waar je deze iets minder graag tegenkomt. Ze zijn zelfs gespot in de attractieparken in Florida. Ze worden actiever als het warm weer wordt en gedurende de zonsop- en zonsondergang. Mocht je er een tegen komen, dan houd je natuurlijk afstand. Ze kunnen redelijk snel bewegen dus minstens 10 meter is een goede afstand. Ga niet zo maar zwemmen op een plek zonder advies in te winnen of dat een goede optie is en probeer ze vooral niet te voeren. Ook kun je beter de waterrand vermijden bij hoge struiken en dergelijke en laat je niet zomaar de hoteldeur wagenwijd open. 

Laat je vooral ook niet tegenhouden deze reis te boeken door deze alligators. De kans dat je er een ziet, laat staan dat er wat staat te gebeuren, is zeker als je oplettend blijft heel klein. De reisbegeleider zal natuurlijk ook wat tips geven.

Minimumleeftijd voor bar en casino

De minimumleeftijd voor alcohol en veel bars is 21 jaar. In een restaurant kun je natuurlijk wel gewoon eten, maar alcohol bestellen als je geen 21 bent zal moeilijk worden. Je ID wordt nagenoeg altijd gecontroleerd.

Wat raden jullie aan om allemaal mee te nemen?

Voor vertrek ontvang je van ons een paklijst. Deze paklijst dient uiteraard als advies, maar is altijd handig om even door te nemen!

Hoeveel kilometer rijden we ongeveer per dag?

De afstand die we rijden zal per verschillen. We rijden in totaal ruim 4150 kilometer. Best een heel eind, maar we bezoeken dan ook meerdere staten tijdens deze rondreis. De meeste dagen zullen we redelijk veel rijden, maar er zitten ook dagen tussen dat we maar even onderweg zijn of in dezelfde stad blijven. We hebben ons best gedaan om de dagafstanden voor Amerikaanse begrippen beperkt te houden en om jullie zoveel mogelijk te laten zien tijdens de rondreis. Houd er zeker rekening mee dat Amerika een echte auto-bestemming is. Ook als we al ergens zijn zullen we regelmatig met de auto gaan, plekken kunnen namelijk onderling ver van elkaar liggen.

Wat voor accommodatie kan ik verwachten?

Tijdens deze rondreis verblijven we in verschillende hotels en motels, deze accommodaties zijn altijd net en degelijk en liggen op goede locaties. De kwaliteit van de accommodaties is afhankelijk van de locatie soms beter of minder. We wegen de locatie altijd af zodat je niet op grote afstand buiten een stadje verblijft. 

Op een kamer slaap je met maximaal drie andere reizigers. De meeste kamers beschikken over twee tweepersoonsbedden. Afhankelijk van de groepssamenstelling slaap je met hetzelfde geslacht, of twee om twee. 

Bij ongeveer de helft van de locaties is ontbijt inbegrepen, op andere plekken zullen we zelf ontbijt regelen bij een restaurant waar je kunt ontbijten of bij een vlakbij gelegen supermarkt. 

Komen er nog veel extra kosten bij?

Er zijn niet veel extra kosten ter plekke tijdens de reis. De vlucht, de autohuur, de accommodaties, enkele activiteiten en de entreekosten voor de nationale parken zijn namelijk al inbegrepen bij de reissom. Het biedt zeker voordelen dat veel al is inbegrepen bij de rondreis, dit is ook handig om mee te nemen in je overweging of je de groepsreis boekt. De vlucht is het meest kostbare aan deze groepsreis. Een vliegticket kost in het hoogseizoen gemiddeld al 1000 tot 1100 euro, maar het ticket is dus al inbegrepen bij je reissom.

Ter plekke zul je nog geld aan geven aan de maaltijden, de brandstof en eventuele optionele activiteiten. Per dag kun je op ongeveer 30/40 dollar rekenen voor je ontbijt, lunch en avondeten. De kosten voor maaltijden zijn natuurlijk afhankelijk van of je veel uit eten gaat of veel bij de supermarkt koopt. Uit eten gaan in de USA is aanzienlijk goedkoper dan in Nederland, de porties zijn daarnaast ook veel groter. Wat betreft brandstof kun je rekenen op ongeveer 5 tot 8 dollar per dag bij een auto gevuld met vier personen.

Ik wil graag rijden! Hoe geef ik dat aan?

Als je graag wilt rijden kun je dit aangeven in je boekingsformulier. Om te rijden in de VS dien je minimaal 21 jaar oud te zijn, in bezit te zijn van een geldig rijbewijs en beschikken over een creditcard op jouw naam. Op de creditcard wordt niks in rekening gebracht, deze is puur nodig ter administratie voor de autoverhuur. De huurkosten en verzekeringen worden vooraf betaald door Eager2Travel.

Houd er rekening mee dat we in eerste instantie mensen die 25 jaar of ouder zijn zullen vragen om te rijden, in verband met de bijkomende kosten voor bestuurders onder de 25 jaar (minimaal 21 jaar).

In Amerika rijd je standaard met een automaat. Je reisbegeleider zal je precies uitleggen hoe dit werkt. Daarnaast gelden er enkele afwijkende verkeersregels, ook deze zullen uitgelegd worden door je reisbegeleider.

Wat doet de reisbegeleider tijdens de groepsreis?

Je boekt een flexibele rondreis. Per dag staat de globale planning en de overnachtingslocatie vast, maar kun je redelijk flexibel per autogroep je eigen planning bepalen. Als in Florida bijvoorbeeld een deel graag naar het strand wilt en een deel een pretpark wilt bezoeken, is dat gewoon mogelijk en passen we daar de autogroepen op aan! We hebben twee activiteiten ingepland die van tevoren op een vaste dag zijn geboekt (onder voorbehoud van wijzigingen van tijd en dag). Onze reisbegeleiding helpt jullie met het maken van de plannen, geeft tips, zorgt ervoor dat iedereen een mooie reis heeft en regelt de praktische zaken zoals het inchecken, het ophalen van de auto's, het coördineren van het avondeten en dergelijke. Daarnaast is de Nederlandstalige reisbegeleiding aanwezig om alles in goede banen te leiden en om ervoor te zorgen dat je een onbezorgde vakantie kunt beleven.

Houd er rekening mee dat onze reisbegeleiders geen gidsen zijn, maar meer groepsbegeleiders die helpen met alle praktische zaken en ervoor zorgen dat iedereen een leuke vakantie heeft. In nationale parken en in grote steden is het voor reisbegeleiders niet toegestaan om te gidsen. Dit is door de Amerikaanse overheid zelf bepaald en helaas hebben we hier geen invloed op. Dit betekent dat je op sommige dagen zelf de invulling geeft aan je dag en dat de reisbegeleider je hierbij kan helpen, maar ter plekke niet aanwezig is. Je krijgt van ons een roadbook mee met extra tips! 

Hoe werkt vliegen met een groepsticket?

Een groepsticket is een vliegticket voor meerdere personen waarbij van tevoren de plekken in een vliegtuig al worden vastgezet. Daarna hoeven wij enkel nog de namen door te geven. Het grote voordeel hiervan is dat we van tevoren weten dat we voldoende plekken beschikbaar hebben in het vliegtuig en dat iedereen dus samen reist op dezelfde vlucht. Ze zijn vooraf helaas niet goedkoper, maar bieden dus wel vastigheid. Boek je heel kort van tevoren (<2 maanden voor vertrek), dan kan het zijn dat we de namen al hebben moeten doorgeven en dat je helaas niet op het groepsticket kunt reizen. In dat geval proberen we uiteraard een los ticket voor je te boeken op dezelfde vluchten, maar helaas is dat geen garantie. Indien je niet op het groepsticket reist kun je dit terug vinden in je reisaccount.

Je ontvangt als je met het groepsticket reist geen vliegticket. Je hoeft enkel met je paspoort naar de balie te gaan en de boeking wordt teruggevonden. Lekker eenvoudig! Je ontvangt van ons alles wat je nodig hebt in je vertrekinformatie. We vliegen standaard met 1 overstap. Bij aankomst in de VS ga je door de douane, haal je je koffer of en lever je deze vervolgens weer in voor de volgende vlucht. Op de terugreis wordt deze automatisch doorgevlogen.

Hoeveel bagage mag ik meenemen?

Je mag 23 kg ruimbagage meenemen, daarnaast mag je handbagage meenemen. De ruim- en handbagage is al inbegrepen bij de reissom. We raden je aan om zo licht mogelijk te reizen en om niet je hele koffer vol te gooien. Tijdens een groepsreis is het altijd fijn om zo licht mogelijk te reizen, ook voor de ruimte achterin de auto. Bovendien heb je dan nog de mogelijkheid om een souvenirtje te kopen tijdens je reis in Amerika.

Minimumleeftijden

Voor het bezoeken van een bar of club in de VS dien je minimaal 21 jaar oud te zijn, voor het kopen van alcohol is dit ook de minimumleeftijd. In Amerika kun je, in tegenstelling tot in veel Europese landen, er 99% zeker vanuit gaan dat je ID wordt gecontroleerd, ook wanneer je ouder dan 21 jaar bent. Als je nog geen 21 bent mag je restaurants en dergelijke natuurlijk gewoon bezoeken.

Waarom juist deze groepsreis?

De manier waarop we reizen aanbieden binnen de VS is uniek. Bij Eager2Travel boek je eigenlijk een fly-drive, maar dan gezellig samen met groepsgenoten. We zijn door het reizen met auto's erg flexibel, met een beetje eigen initiatief kun je zo precies uitzoeken welke locaties je naast het programma nog meer wilt bezoeken. Bij je reissom is al veel inbegrepen, hierdoor hoef je je niet zo druk te maken om kosten die oplopen na het boeken van je groepsreis. Op deze manier weet je al snel waar je aan toe bent. Op de inbegrepen lijst kun je precies zien wat wel en niet inbegrepen is bij de groepsreis.

Waarom juist kiezen voor de Deep South groepsreis en niet een van de andere rondreizen door Amerika? De staten in het zuiden van de VS bieden een gevarieerde rondreis met geschiedenis, cultuur, muziek en natuur. Je bezoekt diverse steden met een muzikale geschiedenis, historische locaties, tropische bestemmingen en nationale parken.

Vooraf online kennismaken

Maximaal vier weken voor vertrek, maar vaak al een poos eerder, ontvang je van ons de inloggegevens voor je persoonlijke reisaccount. Hierin kun je je reisgenoten inzien, je telefoonnummer achterlaten zodat jullie samen een Whatsappgroep kunnen aanmaken en je kunt hier je vertrekinformatie terug vinden. Indien het mogelijk is om optionele activiteiten van tevoren bij te boeken wordt dit ook hier aangegeven. Indien dat niet het geval is kun je zelf ter plekke nog eventuele optionele activiteiten ter plekke bijboeken bij een lokale aanbieder. Veel groepen vinden het leuk om alvorens de reis een keer samen af te spreken.

Ben ik de enige die alleen reist?

Nee, in tegendeel zelfs. Ongeveer 80% van de reizigers reist solo.

Wat kan ik me voorstellen bij de groepssamenstelling?

Over het algemeen zijn de mensen die meereizen met de Amerika en Canada rondreizen avontuurlijk en flexibel ingestelde mensen die houden van ontdekken, natuur en cultuur. Tijdens deze reis komt er een ook deel geschiedenis bij kijken, waardoor deze groepsreis extra interessant voor je is als je hierin geïnteresseerd bent. 

Iedereen die mee reist is tussen de 18 en 39 jaar oud. Ongeveer 80% reist solo. Dit zorgt voor een gevarieerde reisgroep, maar zorgt er ook voor dat de leeftijden niet al te erg uit elkaar liggen. Bij het overnachten mogen jullie zelf beslissen bij wie jullie graag op de kamer liggen. He kunt er dus ook voor kiezen om per overnachtingslocatie van samenstelling te wisselen. In sommige gevallen zal de reisbegeleider aangeven dat een andere samenstelling handig kan zijn, bijvoorbeeld wanneer een autogroep van plan is om minder lang onderweg te zijn en dus ook al eerder de hotelkamer opzoekt. 

Over het algemeen zien wij vaak dat de autogroepen rond dezelfde tijd aankomen bij de overnachtingslocatie. De reisbegeleider zal om de paar dagen de samenstelling van de auto's met jullie wisselen, om ervoor te zorgen dat we een echte groep blijven en kennis kunnen maken met alle deelnemers.

Verzekeringen

Lees meer over onze reis- en annuleringsverzekeringen.

Eager2Travel biedt de mogelijkheid om een kortlopende reisverzekering en/of annuleringsverzekering af te sluiten. De kosten voor de verzekeringen vind je bij het boeken van je reis in de berekening. Het is verplicht om een reisverzekering af te sluiten indien je met ons mee reist. Het staat je uiteraard vrij om de reisverzekering elders af te sluiten, maar controleer het dekkingsoverzicht goed om te checken of alle outdooractiviteiten die je tijdens je reis gaat doen onder de dekking vallen. Het afsluiten van een annuleringsverzekering is op basis van je eigen afweging.