Florida Keys

Florida Keys informatie

Florida Keys bestaat uit een "ketting" van eilanden, deze eilandengroep begint zo'n 24 km ten zuiden van Miami. De Florida Keys zijn zowel onder de internationale reizigers als Amerikanen populair vanwege het turquoise water, de witte zandstranden en het lekkere weer. Een tropische bestemming in de VS.

De Florida Keys zijn verbonden middels 42 bruggen van de Overseas Highway, deze bruggen lopen over de Golf van Mexico en de Atlantische Oceaan. De eilandengroep bestaat uit vijf regio's: Key Largo, Islamorada, Big Pine & the Lower Keys en Key West. De term "key" is afkomstig van het Spaanse woord "cayo", wat klein eiland betekent. Voordat de Europeanen in dit gebied arriveerden werden de Florida Keys bewoond door de Tequesta en Calusa Native Americans.

Key Largo

Key Largo is het eerste en langste eiland van de eilandengroep. Key Largo ligt op zo'n 60 minuten rijden van Miami International Airport. Key Largo grenst in het westen aan het Everglades National Park en in het zuiden aan het enige levende koraalrif in de VS. Key Largo heeft de bijnaam "Diving Capital of the World". Key Largo beschikt over een van de meest fascinerende botanische landschappen in Florida en omvat twee staatsparken, een nationaal park en een deel van een nationaal zeereservaat. 

John Pennekamp Coral Reef State Park

Het John Pennekamp Coral Reef State Park is het eerste onderzeese park in de VS. De hooggelegen gebieden van het staatspark omvatten mangrovemoerassen en tropische hangmatten. Het park is vooral populair om de koraalriffen en het bijbehorende onderwaterleven. Het is mogelijk om deel te nemen aan een boottocht waarbij je kunt genieten van het uitzicht op het koraalrif via een glazen bodem in de boot. Als je het koraalrif liever van dichtbij wil bewonderen, dan kun je natuurlijk ook duiken of snorkelen. Andere activiteiten zijn kajakken, kanoën, vissen, wandelen en natuurlijk zwemmen en zonnen. Het staatspark beschikt ook over een bezoekerscentrum met een zoutwateraquarium. 

Dagny Johnson Key Largo Hammock Botanical State Park

Het Dagny Johnson Key Largo Hammock Botanical State Park omvat een van de grootste "hardwood hammocks" in de VS. Hardwood hammocks zijn schaduwrijke tropische bossen. Hardwoods zijn loofbomen die goed groeien in dit gebied. Bij een hardwood hammock groeien alle bomen dichtbij elkaar, de takken en bladeren vormen een soort van luifel boven je hoofd doordat alles zo door elkaar heen groeit. Het park omvat verdere 84 beschermde soorten dieren en planten, zoals de spitssnuitkrokodil. Door het park lopen verschillende wandelpaden, rondleidingen met gids zijn ook beschikbaar.

Florida Keys National Marine Sanctuary

Het Florida Keys National Marine Sanctuary is een beschermd zeereservaat. Het zeereservaat omvat het op twee na grootste barrièrerif ter wereld genaamd Florida Reef, uitgestrektse zeegrasvelden, meer dan 6000 soorten zeeleven en met mangrovebossen omzoomde eilanden. Het zeereservaat is een ideale plek om te duiken, zwemmen, snorkelen en vissen. In het zeereservaat ligt ook het scheepswrak van de USS Spiegel Crove, dit voormalige schip van de Amerikaanse marine is opzettelijk tot zinken gebracht in 2002 om een kunstmatig rif te creeëren. 

Crocodile Lake National Wildlife Refuge

Crocodil Lake National Wildlife Refuge is opgericht in 1980 om de natuurlijke leefomgeving van de spitssnuitkrokodil te behouden en om een veilig broedgebied aan deze dieren te bieden. Het reservaat omvat een aantal wandelpaden die leiden naar gebieden van waaruit bezoekers de spitssnuitkrokodillen in hun natuurlijke omgeving kunnen bekijken. 

Islamorada

De regio Islamorada bestaat uit zes eilanden: Plantation Key, Windley Key, Lower Matecumbe Key, Upper Matecumbe Key en de eilanden Lignumvitae Key en Indian Key voor de kust. Islamorada is het middelpunt van een groep eilanden die de bijnaam "paarse eilanden" hebben. Spaanse ontdekkingsreizigers noemden het gebied "morado" volgens een legende, dit is het Spaanse woord voor paars. Ze vernoemden het waarschijnlijk naar de violette zeeslak of de paarse bougainvillea bloemen die in het gebied werden gevonden.

Islamorada heeft de bijnaam "Sportfishing Capital of the World", de regio herbergt de 's werelds grootste vissersvloot per vierkante mijl. Sportsvisser kunnen in de oceaan zeilvis, marlijn, goudmakreel, koningsvis, snappers, barracuda en tandbaars in de oceaan vinden. In ondiepe kustwateren zijn tarpoen, gratenvis, roodbaars en andere soorten te vinden.

Keys & Discovery Center

In het Keys & Discovery Center zijn permanente en wisselende tentoonstellingen te zien over de eerste inwoners van de Florida Keys, scheepswrakken, sportvislegendes, de natuur van de Florida Keys en nog veel meer.

Windley Key Fossil Reef Geological State Park

Het Windley Key Fossil Reef Geological State Park is een voormalige steengroeve gevormd van versteend koraal. De Florida East Coast Railroad gebruikte in het begin van de 20e eeuw de stenen om de Henry Flagler's Overseas Railroad te bouwen. De steengroeve werd nadat de spoorlijn was aangelegd tot in de jaren 60 gebruikt om stukken decoratieve steen te produceren, genaamd Keystone. Bij een bezoek aan het staatspark kun je langs de oude steengroevemuren lopen en dwarsdoorsneden van het oude koraal bekijken. 

Indian Key Historic State Park

Indian Key Historic State Park is een klein eiland met ruïnes uit de 19e eeuw. Indian Key werd in 1836 de eerste hoofdstad van Dade County, het eiland was toen de locatie van een bedrijf dat vracht redde van scheepswrakken. Het eiland is het meest bekend vanwege de verlaten stad, deze stad bloeide in het begin van de 19e eeuw ooit met vissers en handelaren. Een deel van deze voormalige stad is bewaard gebleven. Het staatspark is alleen per boot te bereiken. Bezoekers kunnen hier zwemmen, wandelen, zonnebaden en kajakken. 

Lignumvitae Key Botanical State Park

Een rijke chemicus uit Miami kocht in 1919 het eiland Lignumvitae Key. De man bouwde op het kleine eiland een conciërgewoning met een regenwaterreservoir en een windmolen voor elektriciteit. De voormalige conciërgewoning dient tegenwoordig als bezoekerscentrum. Het eiland omvat een tropisch regenwoud met loofbommen (hardwood hammock). Het eiland is alleen per boot of kajak te bereiken. 

Marathon

De eilandgemeenschap Marathon ligt halverwege de Florida Keys en bestaat uit voornamelijk Vaca Key, Fat Deer Key en Grassy Key. Andere onderdelen van de Marathon zijn Boot Key, Knights Key, Hog Key, Stirrup Key, Crawl Key, Little Crawl Key, East and West Sister's Island, Deer Key en Long Pine Key. Marathon wordt als een van de meest maritieme regio's gezien van de Keys met veel faciliteiten voor boten en cruiseschepen. De regio Marathon is een ideale plek om te vissen, snorkelen, zeilen en wrak- en klifduiken.

Turtle Hospital

Het Turtle Hospital is het eerste veterinaire ziekenhuis ter wereld dat zich focust op de behandeling van zeeschildpadden die gewond zijn geraakt of wees zijn geworden. Het ziekenhuis probeert zoveel mogelijk dieren terug te brengen naar hun natuurlijke leefomgeving. Er worden educatieve rondleidingen en andere activiteiten aangeboden door het ziekenhuispersoneel.

Crane Point Museum, Nature Center and Historic Site

Het Crane Point Museum, Nature Center and Historic Site bestaat uit meer dan 60 hectare land met historische en natuurlijke attracties. Bij een bezoek aan het Crane Point Museum kun je wandelen door een bewaard gebleven tropisch hardhouten bos en het huis bezoeken van een kolonistenfamilie uit het begin van de 20e eeuw. Op deze plek leer je meer over de geschiedenis van de regio en over de vestiging van bewoners, cultuur, immigratie en economie. Het museum omvat verschillende tentoonstellingen en kunstvoorwerpen. Buiten vind je wandelpaden door de hardhoutbossen en moerassen. 

Pigeon Key Island

Pigeon Key Island diende als thuisbasis voor spoorwegarbeiders die werkten aan het laatste deel van de uitbreiding van de Florida East Coast Railway naar Key West, dit deel was de Old Seven-Mile Bridge. De Old Seven-Mile Bridge wordt tegenwoordig gebruikt als fiets- en wandelpad en vissteiger. Op Pigeon Key Island staan 8 gebouwen, waarvan een aantal bewaarde zijn gebleven uit de tijd van de spoorwegarbeiders. Op het eiland staat ook een museum over de bouw van de brug. Pigeon Key is bereikbaar per veerboot. 

Curry Hammock State Park

Curry Hammock State Park is het grootste onbewoonde stuk land tussen Key Largo en Big Pine Key. Het staatspark beschermt grote delen van mangrovemoeras, stukken bos en zeegrasvelden. Het park is een ideale locatie om te kajakken en om te suppen (Stand Up Paddling).

Big Pine & the Lower Keys

De Big Pine & The Lower Keys zijn de thuisbasis van twee nationale natuurreservaten, een nationaal zeereservaat en een staatspark. Big Pine is het startpunt voor vele snorkel- en duikexcursies, bijvoorbeeld naar het schipswrak Adolphus Busch, Sr. en naar het koraalrif Looe Key. The Lower Keys bestaan uit een aantal eilandjes zoals Big Torch Key, Little Torch Key, Stock Island, Big Coppitt Key, Summerland Key en Cudjoe Key. Stock Island is het centrum van de commerciële garnalendindustrie in Florida Keys. Bezoek bij zonsondergang zeker de onbewoonde Saddlebunch Keys, een verzameling van zanderige lagunes en mangrove eilandjes.

Bahia Honda State Park

Bahia Honda State Park is alles wat je verwacht bij een tropische bestemming. Het staatspark staat bekend om zijn iconische landschap van kristalhelder water en stranden omzoomd met palmbomen. Activiteiten die je kunt ondernemen in het staatspark zijn kajakken, snorkelen en boottochten naar het koraalrif voor snorkelexcursies.

National Key Deer Refuge

Bezoek het National Key Deer Refuge en bekijk de schattige, wilde hertjes die bekend staan als Key deer. De Key deer is een ondersoort van het witstaarthert. De National Key Deer Refuge werd opgericht om het leefgebied van de dieren te beschermen en te behouden.

Key West

Key West is de meest zuidelijke stad van continentaal Amerika en de laatste stop van de Overseas Highway. Key West ligt dichterbij de stad Havana in Cuba dan bij Miami. Op Key West vind je veel kleine, kleurrijke huizen waar duizenden sigarenwerkers woonden in de 19e eeuw. Door de zakenmannen werden hier grote herenhuizen gebouwd. Sommige zijn tegenwoordig omgebouwd tot pensions. 

Duval Street

Duval Street is de belangrijkste toeristische stip van Key West, je vindt hier verschillende winkeltjes en restaurantjes. Langs Duval Street zijn ook historische huizen en enkele van de toeristische attracties te vinden. 

Ernest Hemingway Home and Museum

In 1931 kocht de bekende auteur Ernest Hemingway een Spaans koloniaal huis dat gebouwd is in 1851, hij woonde hier tot 1940. Het huis omvat een tropische tuin en een zoutwater zwembad. In het huis is een collectie 17e- en 18e-eeuwse Spaanse meubels te zien. Op het terrein lopen tegenwoordig nog meer dan 40 afstammelingen rond van de oorspronkelijke huiskatten van Hemingway. 

Mallory Square

Mallory Square is een voormalige pakhuisgebied, je vindt hier verschillende winkels, restaurants en andere attracties. Mallory Square is een populaire locatie om de zonsondergang te bekijken onder genot van live entertainment van onder andere muzikanten, jongleurs en andere straatartiesten. 

Mel Fisher Maritime Museum

Bezoek het Mel Fisher Maritime Museum en leer meer over de duiker Mel Fisher. Mel Fisher ontdekte verschillende scheepswrakken, waaronder de Henrietta Marie met waardevolle artefacten van de maritieme slavenhandel en de Santa Margarita met gouden en zilveren munten en sieraden. Het museum omvat verschillende artefacten die gevonden zijn in deze en andere scheepswrakken. 

Fort Zachary Taylor State Park

Fort Zachary Taylor State Park is gebouwd tussen 1845 en 1866 en beschermde dit deel van Florida's kust tijden de Amerikaanse Burgeroorlog. In het staatspark zijn tegenwoordig historische bezienswaardigheden te zien, met name een uitgebreide collectie bewapening uit de Amerikaanse Burgeroorlog. Het staatspark beschikt ook over een mooi strand om te zwemmen, verschillende snorkelgebieden en een aantal wandelpaden.

Dagtrip naar Dry Tortugas NP

Dry Tortugas National Park omvat een archipel van zeven rifeilanden gelegen op bijna 105 km ten zuidwesten van Key West. Een van de eilanden is Garden Key, op dit eiland vindt je het 19e-eeuwse Fort Jefferson. Dry Tortugas NP beschikt over prachtige zandstranden en ideale snorkel- of duikmogelijkheden. Vanaf Key West vertrekken er verschillende bootexcursies naar Dry Tortugas NP.

Toptips Florida Keys

Beste reistijd

De Florida Keys beschikken over een tropisch klimaat. Van juni t/m oktober is het weer warm en vochtig met temperaturen tussen de 26 en 32 graden celsius, de winters zijn iets koeler en droger met temperaturen tussen de 18 en 28 graden. Het officiële orkaanseizoen loopt van juni tot en met november in de Florida Keys, hoewel augustus, september en november de meest kwetsbare maanden zijn.

De beste periode om de Florida Keys te bezoeken is tussen maart en mei. De winterdrukte neemt af in die periode en de temperatuur is aangenaam. Het winterseizoen is het drukste en duurste seizoen om de Florida Keys te bezoeken. In de zomermaanden bezoeken het minste aantal toeristen de Florida Keys, vanwege de regen en vochtigheid. De hotelprijzen zijn wel het laagst in het zomerseizoen. 

Vliegen naar de Florida Keys

De eilandengroep heeft twee vliegvelden: Florida Keys Marathon Airport voor privévliegtuigen en Key West International Airport voor commerciële vluchten. Er vliegen geen rechstreekse vluchten vanuit Nederland naar de Florida Keys, je dient dus altijd minimaal een overstap te maken. Een andere mogelijkheid is om te vliegen naar Miami International Airport, dit vliegveld ligt het dichtstbij de Florida Keys van de vliegvelden in Florida. Vanaf Schiphol vliegen er rechtstreekse vluchten naar Miami International Airport.

Rondreizen VS

Deep South rondreis

Zuiden VS rondreis 18-39 jaar

Dry Tortugas National Park

Everglades National Park

Florida

Miami