Groepsreis Californië 18-39 jaar

Groepsreis Californië 18-39 jaar

 • Noord-Amerika specialist
 • 15 dagen
 • Eenvoudig

Voor mensen die de Verenigde Staten willen ontdekken is een groepsreis naar Californië een perfecte start. Tijdens deze 15-daagse rondreis door de VS kom je langs indrukwekkende natuurgebieden, maar bezoek je ook steden als San Francisco en Los Angeles, rijd je langs de Atlantische Oceaan over Highway 1 en krijg je een goed beeld van de Verenigde Staten. 

Natuurlijk staat Californië ook bekend als staat waar het vaak mooi weer is, waardoor het vakantiegevoel absoluut naar boven zal komen. We bezoeken de indrukwekkende Sequoia bomen in het Sequoia National Park, verblijven rondom Lake Tahoe en doorkruisen Yosemite National Park

Deze rondreis is ideaal voor mensen die een goede combinatie van steden en natuur zoeken. De reisgroep bestaat uit maximaal 19 personen tussen de 18 en 39 jaar, waardoor je echt samen reist met leeftijdsgenoten. We reizen met SUV's, waardoor we flexibeler zijn dan bij een rondreis met een touringcar en veel meer uit onze rondreis kunnen halen dan wanneer je op vaste punten stopt zoals bij een bustour het geval is. Dit maakt het een hele flexibele rondreis waarbij je per autogroep zelf nog verschillende keuzes kunt maken voor de dag. Bij deze groepsreis heb je de mogelijkheid om zelf een SUV te besturen.

Deze vorm van rondreizen betekent wel dat je er alleen het maximale uit haalt als je jezelf ook verdiept in wat je gaat ondernemen. We helpen je natuurlijk op weg met tips en aanbevelingen, maar anders dan bij een busreis onderneem je meer met de mensen die bij je in de auto zitten. Dat is leuk, maar wel een hele andere manier van reizen. Je beleeft meer een roadtrip dan een strak georganiseerde rondreis die alleen op bepaalde punten stopt. In de avonden zijn we uiteraard weer met z'n allen samen, kunnen we samen uit eten gaan en als het hotel een zwembad heeft heerlijk hierin relaxen terwijl we onze avonturen van de dag aan elkaar vertellen.

Het is mogelijk om deze groepsreis individueel te boeken, maar het is uiteraard ook mogelijk om samen met iemand te boeken.

Gemiddelde samenstelling

 • Vrouw 50%

 • Man50%

 • Gem. leeftijd 20210 jaar

 • 98% van onze reizen gaat door
SGR SGR ANVR

2 291,50 €, 15 dagen

BOEK DEZE REIS

Highlights:

 • Combineer natuur en steden
 • Ontdek San Francisco en Los Angeles
 • Bezoek aan Yosemite National Park
 • Bezoek aan Sequoia National Park
 • Bezoek aan Kings Canyon
 • Relaxen bij South Lake Tahoe
 • Rijden over Highway 1 langs de kust
 • Amerikaans bowlen
 • Flexiblele rondreis per SUV
 • Groepsreis met leeftijdsgenoten

Dag 1 - Amsterdam - Los Angeles

We vliegen vandaag met een overstap naar Los Angeles. Bij aankomst in de Verenigde Staten halen we de huurauto's op, waarna we ons hotel voor de nacht opzoeken. Na een lange vlucht zal iedereen ongetwijfeld moe zijn. We eten in de buurt van het hotel, waar je een korte briefing krijgt van de Nederlandstalige reisbegeleider waarin we het een en ander uitleggen over het rijden in de VS, de manier waarop we reizen enzovoorts. Deze rondreis is in veel opzichten flexibel, maar tegelijk ook een groepsreis. Dat betekent bijvoorbeeld dat we elke dag wisselen van auto-samenstelling, waardoor je elkaar beter leert kennen. We zullen alvast de volgende dag met jullie doornemen en delen de reizigers-draaiboeken uit waar tips en leuke wandeltochten in beschreven worden.

Tip: we raden je altijd aan om voor onderweg wat snacks mee te nemen. Zeker bij lange vluchten is dat vaak prettig, omdat je toch lang in het vliegtuig zit.

Het reizen naar locatie doe je in groepsverband, mits je tijdig boekt. We reizen namelijk op basis van een groepsticket. Indien je last minute boekt en er geen plek meer is op het groepsticket, proberen we altijd een ticket voor dezelfde vlucht voor je te boeken of nemen we alvorens het boeken contact met je op indien dit helaas niet meer mogelijk is. De reisleider wacht jullie op in Amerika.

Rij-afstand: +/- 15 tot 30 minuten, afhankelijk van overnachtingslocatie

Overnachting: buiten de stad, bijv. Long Beach of Santa Monica

Dag 2 - Los Angeles - Sequoia NP

We reizen vandaag door Californië en laten de drukke stad al snel achter ons. Met onze SUV's rijden we in totaal ongeveer 400 kilometer naar Three Rivers dat vlakbij de ingang van het Sequoia National Park ligt.

We hebben de keuze om alvast het nationale park in te gaan en kennis te maken met de gigantische bomen van het Sequoia National Forest, maar kunnen er ook voor kiezen om de middag bij het hotel en rondom het hotel door te brengen. Na een lange heenreis is de kans groot dat iedereen nog een beetje een jetlag heeft, waardoor het een beetje afhangt van hoe voorspoedig de reis verloopt of iedereen nog zin heeft om het Sequoia National Park in te gaan. Indien je ervoor kiest om rustig bij te komen, kun je ook morgen nog het park in. In de directe omgeving van Three Rivers zijn ook een aantal dingen die de moeite waard zijn, zoals het bezoeken van de plaatselijke bierbrouwerij of verschillende watervallen. 

Tip 1: Het kan geen kwaad om vandaag nog even rustig aan te doen, je bent dan een stuk fitter de volgende dagen. 
Tip 2: Bereid je bezoek aan het nationale park de dag erop goed voor. Zo weet je wat je kunt zien en in welke volgorde je dit het beste kunt doen. Onze reisbegeleider kan vooraf tips geven, maar mag in het nationale park verder niet gidsen omdat dit hier niet is toegestaan. We raden jullie zeker aan om bij de entree het visitor center te bezoeken. Zij kunnen exact vertellen waar het in het park wat drukker is er of er bijzondere dieren zijn gespot.

Rij-afstand: +/- 3,5 tot 4 uur zonder tussenstops, afhankelijk van overnachtingslocatie in Los Angeles.

Overnachting: Lazy J Ranch, Three Rivers

Dag 3 - Sequoia NP / Kings Canyon

Vandaag reis je op eigen gelegenheid met de mensen uit jouw SUV door King's Canyon en het Sequoia National Park. De reisleider zal in de ochtend een briefing houden met tips en bezienswaardigheden die je zeker niet mag missen. Vervolgens reis je van plek naar plek. We raden je aan zeker 1 of 2 hikes in te plannen waarbij je een beetje weg kunt van de massa, want zeker in de zomer is het vaak erg druk. 

Niet te missen in Sequoia NP zijn de General Sherman Tree, Tunnel Log, Crescent Meadow en de Roaring River falls. Ook een ritje door King's Canyon is zeker de moeite waard. Het park kent best wel hoogteverschillen, waardoor je op sommige plekken een fantastisch uitzicht hebt. King's Canyon is een minder bekend park, maar absoluut de moeite waard en een goed voorproefje van wat je te wachten staat in Yosemite later deze reis. Er is slechts 1 weg door Kings Canyon, maar de uitzichten zijn fantastisch. Watervallen, diep uitgesleten kloven, veel meren en meer dan 20 rotspieken van rond de 4000 meter hoog, zorgen voor een indrukwekkend landschap zoals je dat alleen in de Sierra Nevada kunt vinden. Houd er wel rekening mee dat je ook deze dag best een afstand aflegt.

We nemen deze dag rustig de tijd en overnachten aan het einde van de dag in Fresno, een stad met ongeveer 500.000 inwoners. Hier kunnen we makkelijk een plekje vinden om betaalbaar en lekker te eten. 

Rij-afstand: +/- 3,5 uur zonder tussenstops, 152 km

Overnachting: Lazy J Ranch, Three Rivers

Dag 4 - Sequoia - Oakhurst (of omgeving)

We reizen vandaag vanuit Fresno door naar de ingang van Yosemite National Park. In de middag verken je op eigen gelegenheid de Yosemite Valley met indrukwekkende bergwanden als de Half Dome en El Capitain, die vooral onder klimmers bekend zijn. De indrukwekkende uitzichten vanuit de vallei zijn absoluut de moeite waard.

Indien je op tijd vertrokken bent vanuit Fresno heb je zelfs tijd om een korte hike te maken. Houd er wel rekening mee dat in Yosemite National Park beren voorkomen (in Sequoia ook overigens). De reisbegeleider zal jullie wat tips geven voor mocht je er een tegenkomen.

In je reizigers roadbook dat je van ons krijgt zul je een aantal leuke hikes vinden die je op deze dag kunt doen. In Yosemite kan het erg druk zijn, waardoor we aanraden de auto op de parkeerplaats te zetten en gebruik te maken van het gratis shuttle-vervoer in het Nationale Park. Zorg dat je voldoende water en iets te snacken meeneemt. 

Vandaag is ook een goede avond om na het eten nog ergens wat te gaan drinken, maar een relaxte avond in het hotel is natuurlijk ook geen probleem. 

Rij-afstand: +/- 2,5 tot 3 uur zonder tussenstops

Overnachting: Oakhurst

Dag 5 - Oakhurst - Yosemite - Bridgeport

We reizen vandaag dwars door Yosemite National Park over de Tioga Pass. Een weg die slechts enkele maanden per jaar open is en waar het moeilijk te voorspellen is wanneer de weg geopend is. Over het algemeen kun je van eind mei tot eind september de Tioga Pass over, maar sneeuwval kan ervoor zorgen dat dit eerder of later gebeurt. Indien het niet mogelijk is over de Tioga Pass te rijden hebben we een alternatieve route die zeker ook de moeite waard is.

Er is deze dag gelegenheid voor een korte hike, maar houd er rekening mee dat je een flinke afstand door het Nationale Park aflegt. Onderweg kom je langs prachtige meertjes, indrukwekkende bergen en uitgestrekte vlakten. We gaan redelijk de hoogte in en rijden langs een spectaculaire weg met onderweg tientallen mogelijkheden om te stoppen. We rijden langs de plek waar je de foto's die altijd gemaakt worden in Yosemite direct herkent: Tunnel View. Andere indrukwekkende plekken zijn Cathedral Peak (3500 m hoog), Glacier Point en een aantal mooie bergmeren die garant staan voor fantastische foto-gelegenheden. Een dag met heel veel natuur, uitzichten alsof ze van een ansichtkaart komen en om een geweldige indruk van de VS te krijgen. We overnachten in Bridgeport of omgeving.

Tip: Indien we in Bridgeport overnachten en nog voldoende tijd hebben in de avond/namiddag, kunnen we nog langs de zoutpilaren bij Mammoth Lakes of de Hot Springs in Bridgeport.  

Rij-afstand: minimaal 3 uur, ruim 200 km, afhankelijk van bezoek aan park

Overnachting: Oakhurst of Bridgeport

Dag 6 - Bridgeport

We brengen vandaag door in de prachtige omgeving van Bridgeport. Tips voor vandaag zijn het bezoeken van Yosemite National Park, of een van de andere interessante plekken in de omgeving. Je kiest er zelf voor hoe intensief je de dag wilt maken. We merken vaak dat mensen het fijn vinden om na een paar intensieve rijdagen het even iets rustiger aan te doen. Jullie reisleider zal jullie diverse tips geven, maar ook hieronder kun je er al een aantal vinden. We overnachten op dezelfde locatie.

Tips:

 • Indien je graag wilt hiken in Yosemite NP kunnen we het aanraden naar de oostzijde van het park te rijden. Hier is het vaak een stuk rustiger.
 • De Bodie Ghost Town is ook een echte aanrader (niet inbegrepen, +/- 10$ entree).
 • Liever een natural hot spring bezoeken? Dan raden we de Travertine hot springs en Buckeye hot springs aan.
 • Ook de Mono Lake Tufa state reserve is de moeite waard.

Tip: We raden het je zeker aan, ook al geeft de reisleider voldoende tips op locatie, om je ook vooraf al een beetje in te lezen in wat er allemaal te zien en te doen is op de locaties waar we komen. Als je voor jezelf een beetje op een rijtje hebt wat je heel graag wilt bezichtigen, weet je zeker dat je alles uit je reis haalt!

Rij-afstand: afhankelijk van planning dag

Overnachting: Bridgeport

Dag 7 - Bridgeport - South Lake Tahoe

Vandaag reizen we naar South Lake Tahoe. We volgen een route waarbij het landschap onderweg veel verandert. Van het grote Mammoth Lake naar de bergachtige naaldbossen bij Lake Tahoe. Vandaag steken we zelfs de staatsgrens even over naar Nevada. South Lake Tahoe ligt op de grens met Nevada, de staat waar ook Las Vegas ligt. Hierdoor zijn er in South Lake Tahoe verschillende grote casino's te vinden. 

In de winter is Lake Tahoe een populaire wintersportbestemming voor inwoners van Sacramento en San Francisco, omdat je binnen enkele uren in de poedersneeuw bent.

Ook 's zomers is er in en rondom Tahoe heel veel te beleven. Er zijn veel restaurants, winkels met voornamelijk outdoorspullen/kleding, maar ook verschillende plekken waar je ook later in de avond nog van alles kunt beleven. De minimumleeftijd om een casino te mogen bezoeken is 21. Natuurlijk bezoeken we ook het meer zelf vandaag! Tijd om even te relaxen.

Iedere ochtend raden we je aan voor vertrek te kijken of je dient te tanken en om bij een supermarkt inkopen te doen. Bij de supermarkten kun je een prima lunch scoren en flesjes water inslaan voor in de achterbak van de auto.

Rij-afstand: +/- 1 uur en 45 minuten zonder tussenstops, 135 km

Overnachting: South Lake Tahoe

Dag 8 - South Lake Tahoe - Sacramento

Vandaag hoeven we niet zo ver te rijden. We verlaten het bergachtige gedeelte en de naaldbossen van Lake Tahoe en reizen richting de hoofdstad van Californië: Sacramento. Deze stad is minder bekend dan San Francisco en Los Angeles, maar is een mooie stad om te bezoeken.

Onderweg maken we een tussenstop bij een groot outletcentrum, het Folsom Outlet Centrum, waar je goedkoop kunt shoppen als je wilt. Natuurlijk is het ook een optie om direct door te rijden naar Sacramento. In Sacramento bezoeken we onder andere het California State Capitol, maar Sacramento is ook een gezellige stad met veel mogelijkheden en restaurants.

Om de sfeer van Amerika er helemaal goed in te krijgen, gaan we vanavond met z'n allen bowlen. Bowlen is namelijk toch echt wel een activiteit die je moet ondernemen als je in de Verenigde Staten bent!

Rij-afstand: +/- 2,5 uur zonder tussenstops, 170 km

Overnachting: Sacramento

Dag 9 - Sacramento - San Francisco

Vandaag rijden we over de Golden Gate Brug San Francisco binnen. Veel hoeven we over deze stad niet te vertellen. San Francisco is erg Europees georiënteerd en er wonen veel Europeanen die in Silicon Valley werken. De stad is behalve bekend om de Golden Gate Bridge natuurlijk ook bekend van de cablecar tram die je in veel films ziet, Fisherman's Wharf, Alcatraz en Lombard street. 

We verblijven in San Francisco in een motel dat op loopafstand van Fisherman's Wharf en Lombard street ligt, ideaal om de omgeving te ontdekken. 

Nadat we aangekomen zijn en ingecheckt hebben heb je de rest van de dag zelf te besteden. Je kunt met de reisleider op pad, maar kunt ook je eigen plan trekken. Een aanrader is Alcatraz, maar tickets kun je het beste ruim voor die tijd online bestellen, omdat Alcatraz, zeker in het hoogseizoen, maanden van tevoren vol zit vanwege de beperkte capaciteit. Ook kan het leuk zijn om een fiets te huren en over de Golden Gate Bridge te fietsen.

We raden je aan om voor het vervoer binnen de stad de Uber of Lyft app te downloaden. Met name in de avond is een taxi aan te raden. 

Rij-afstand: +/- 1 uur en 45 minuten zonder tussenstops, 160 km

Overnachting: San Francisco

Dag 10 - San Francisco

Vandaag heb je de hele dag in San Francisco. Neem een hop on hop off tour door de stad, fiets over de Golden Gate brug, maak een boottochtje onder de brug door of loop langs de belangrijkste hoogtepunten van de stad. Een aantal plekken die zeker de moeite waard zijn, zijn Castro district, Lombard Street, Union Square, Fisherman's Wharf, Alcatraz (let op: koop tickets enkele maanden van tevoren!), Golden Gate park, City Hall en de cable cars.

Een aanrader is ook om de stad vanaf 1 van de hoge heuvels te bekijken. Je reisleider bezoekt in ieder geval Twin Peaks voor een top uitzicht op de stad, langs Fisherman's Wharf en Union SquareWe overnachten op dezelfde locatie.

Rij-afstand: nauwelijks

Overnachting: San Francisco

Dag 11 - San Francisco - HWY1 - San Simeon

Vandaag verlaten we San Francisco en reizen langs 1 van de mooiste routes die je met de auto kunt rijden: Highway 1. We rijden langs de kust van de Stille Oceaan. De route die we rijden is onvergetelijk mooi en we maken regelmatig stops langs deze bijzondere highway, die in 2017 nog afgesloten was wegens een aardverschuiving. Wat de route erg mooi maakt is dat het de kustlijn van de Stille Oceaan volgt, waarbij je ook langs allerlei surfplekken rijdt. 

We overnachten halverwege deze bijzondere highway vlak aan de kust en genieten van een heerlijke avond en zonsondergang aan zee. Een mooie plek om met z'n allen een drankje te doen of een kleine strandwandeling te maken. Een uniek stukje van deze groepsreis, waarbij we onderweg langs verschillende surfspots komen, maar ook op plekken waar we zeeleeuwen kunnen zien die het strand gekozen hebben tot chillplek. Ofwel een echte roadtrip dag!

Rij-afstand: +/- 4 uur en 45 minuten zonder tussenstops, 350 km

Overnachting: San Simeon

Dag 12 - San Simeon - Ventura

We reizen vandaag door langs de kust over Highway 1 en komen langs fantastische plekken zoals Morro Bay, maar ook Santa Maria en Santa Barbara zijn de moeite van een bezoek waard. Ook maken we een stop in San Luis Obispo, waar de bekende Bubblegum Alley is. De naam verklapt al wat voor straat dit is. De muren zijn volgehangen met kauwgom. Een beetje smerig, maar wel een zeer apart beeld om te zien.

Onderweg blijven we de kust volgen en komen uiteindelijk uit op ongeveer 100 kilometer van Los Angeles, waar we de nacht doorbrengen in het stadje Ventura. Ventura staat bekend om het stuk strand waar heel veel gesurfd wordt.

Je komt tijdens deze rit verschillende populaire surfspots tegen. Ook reis je langs een gebied waar veel druiven worden verbouwd om wijn van te maken. We weten zeker dat je ook vandaag je ogen weer uit zult kijken en optimaal gaat genieten van dit bijzondere stukje Californië. 

Tips:

 • Elephant Seals - bezoek zeeolifanten die langs de kust liggen bij San Simeon. Het ruikt een beetje, maar het is een unieke kans om deze vreemde beesten van dichtbij te zien. Hiervoor bezoek je Piedras Blancas in San Simeon. 
 • Shell Beach - met prachtige rotsformaties een ideale plek om te bezoeken in combinatie met een zeekajak toer. Wel vooraf reserveren! 

Rij-afstand: +/- 2 uur en 45 minuten zonder tussenstops, 262 km

Overnachting: Ventura

Dag 13 - Ventura - Los Angeles

We reizen het laatste stukje van deze roadtrip door Californië. We vertrekken al op tijd uit Ventura, zodat degenen die naar Universal Studios, Disney, Seaworld of Sixflags willen gaan ook de tijd hebben om er een volle dag te genieten.

In Los Angeles raden we je aan Hollywood te bezoeken, door Beverly Hills te rijden, Rodeo Drive te bezoeken en Santa Monica Boulevard te bezoeken. De Universal Studios zijn een aanrader voor iedereen die regelmatig films kijkt! Ook Downtown LA bezoeken en het doe van een Celebrity Tour kan de moeite waard zijn. Bij een rondreis hoort het maken van keuzes, bedenk dus op tijd wat je het allerliefste gaat doen vandaag!

Een bezoekje aan het strand is ook een aanrader. Santa Monica Beach en Venice Beach zijn de meer bekendere stranden. Met name Venice Beach is een aanrader om te bezoeken een een beeld te krijgen van het hipsterleven zoals je dat in Californië kunt leiden. 

In de avond komen we weer aan in ons hotel, waar we de reis alweer bijna afsluiten. 

Rij-afstand: +/- 1 uur en 5 minuten zonder tussenstops, 110 km

Overnachting: buiten de stad

Dag 14 - Los Angeles - vliegen

Helaas, vandaag reizen we terug naar Nederland. We kunnen wellicht nog even op het strand liggen of iets bekijken, maar zorgen er ook voor dat we ruim op tijd op het vliegveld zijn. 

We maken de auto's schoon, bezoeken de laatste dingen, kunnen nog een keer lunchen als groep en begeven ons vervolgens naar het vliegveld en maken ons op voor de vlucht naar huis. De vliegreis duurt weer een flink aantal uren, maar dit biedt uiteraard ook weer voldoende tijd om de reisbelevingen met elkaar door te bespreken en om elkaars foto's te bekijken.

Hoewel Californië genoeg te bieden heeft om maanden onderweg te zijn, kiezen we bewust voor deze reisduur. We hebben gemerkt dat rondreizen met een groep vreemde mensen beste intensief is. Na een week of twee is het ook wel weer fijn om met je eigen vertrouwde omgeving te zijn. 

 

 

Dag 15 - Thuis

In de ochtend komen we weer aan in Nederland. Je kijkt terug op een intensieve maar mooie rondreis door zonnig Californië en bent een heleboel ervaringen rijker. 

Tips: 

 • Reken voor je op het vliegtuig stapt onderling af met elkaar voor betalingen die nog over en weer gedaan moeten worden.
 • We proberen natuurlijk zoveel mogelijk het programma uit te voeren zoals op de website is aangegeven. Afhankelijk van verschillende omstandigheden kan het voorkomen dat er ter plekke door de reisbegeleider of voorafgaand de reis aanpassingen worden gemaakt in het programma.
 • Plan gelijk een datum voor een reünie en leg het vast. Dat vergroot de kans dat er ook echt een reünie komt.
 • Neem voor in het vliegtuig altijd wat te snacken en te drinken mee. Drinken kun je pas kopen nadat je door de security bent gegaan.

Inclusief

 • Retourvlucht Amsterdam - Los Angeles met maximaal 1 tussenstop
 • Handbagage en 23 kg ruimbagage
 • Nederlandstalige reisbegeleider ter plekke
 • Autohuur (SUV - categorie IFAR)
 • Volledige autoverzekering met afkoop eigen risico
 • Navigatie en reisinformatie onderweg
 • Alle overnachtingen gedurende de reis
 • Ontbijt in ongeveer 50% van de accommodaties waarin we verblijven
 • Entreekosten voor de nationale parken die we bezoeken
 • 24-uurs nooddienst van Eager2Travel
 • Boekingskosten
 • Bijdrage Calamiteitenfonds
 • Overeenkomst Garantiefonds SGR van toepassing. Je kunt de voorwaarden vinden op www.sgr.nl/garantieregeling. Op verzoek stuurt SGR deze voorwaarden toe.

Exclusief

 • Maaltijden. Reken op ongeveer $20/30 per dag voor ontbijt, lunch en avondeten p.p. 
 • Brandstofkosten. Reken op ongeveer $5 tot 8 per dag p.p. 
 • Evt. parkeerkosten (vaak enkel in Los Angeles en San Francisco)
 • Optionele activiteiten
 • Kosten ESTA (+/- $14)
 • Reisverzekering en annuleringsverzekering (reisverzekering is verplicht). Klik op de link voor meer informatie over de kortlopende verzekeringen die je via Eager2Travel kunt afsluiten. Dit mag uiteraard ook elders.

Optioneel bij te boeken

Voor deze groepsreis Californië kun je volgende dingen nog online bijboeken:

 • Hop on - Hop off San Francisco 24 uur
 • San Francisco mega-pass

Je vind de verschillende mogelijkheden via je Eager2Travel account. Uiteraard is het ook mogelijk om zelf activiteiten te plannen en boeken. Houd wel rekening met onvoorziene omstandigheden en zorg dat je uitsluitend activiteiten boekt die je nog tot kort voor vertrek kosteloos kunt annuleren.

Vluchttijden

De geplande vluchttijden kun je vinden onder het tabje data/prijzen bij de desbetreffende vertrekdatum. Vluchttijden zijn altijd onder voorbehoud van wijzigingen van de luchtvaartmaatschappij. Je kunt hier dus geen rechten aan ontlenen. In de praktijk wijzigt het zelden of slechts zeer beperkt. De definitieve vluchttijden vind je enkele weken voor vertrek in je account.

Let op: je naam dient exact overgenomen te worden zoals deze in je paspoort of op je ID-kaart staat. Het gaat hierbij om "Voornaam" en "Achternaam". Deze dienen exact overeen te komen. Zorg dus dat je deze juist doorgeeft aan Eager2Travel.

Vliegen

Je reisbegeleider is over het algemeen al ter plaatse en vliegt dus niet met de groep mee. Boek een reis met Eager2Travel dus alleen als je het geen probleem vind om samen met je groep in te checken en te vliegen en zelfstandig (met je reisgenoten) kunt en durft te reizen.

Bij aankomst word je dan opgewacht door je reisbegeleider en begint je vakantie. Tijdens je hele check-in op het vliegveld zijn wij altijd bereikbaar: tijdens kantooruren op ons reguliere telefoonnummer, maar op het moment dat je buiten kantoortijden vliegt, op ons noodnummer dat in je vertrekinformatie wordt gecommuniceerd.

Belangrijk om te weten

Je boekt een flexibele rondreis met SUV's door de VS. Om deze reis te kunnen maken is een zekere mate van zelfstandigheid vereist. We gaan er vanuit dat je, samen met je groep, zelf in kunt checken op Schiphol en de overstap kunt maken. Eager2Travel is altijd bereikbaar op het noodnummer om je te helpen indien er iets is. Je reisbegeleider is normaalgesproken al in de VS en wacht jullie daar op. 

Verdiep je in de reis die je gaat maken. Maak voor jezelf een lijstje van dingen die je tijdens je reis wilt zien en doen. Doordat we met auto's rondreizen is deze reis geen standaard groepsreis, maar heb je juist veel meer vrijheden. 

Houd er rekening mee dat je reisbegeleider er altijd is, maar binnen de nationale parken geen planning heeft. Je reisbegeleider geeft je tips over welke plekken je moet en kunt bezoeken, maar gedurende je reis binnen de grenzen van het nationale park gaan we er vanuit dat je zelf vooraf uitgezocht hebt welke plekken je wilt bezoeken, welke wandelingen je eventueel wilt maken en dat je onderzocht hebt waar je naartoe gaat.

Ben je op zoek naar een volledige georganiseerde reis die op elk detail is voorbereid (en waar je dus uitsluitend de super toeristische plekken zult bezoeken), dan is deze reis niet geschikt voor je. Ben je iemand die het avontuur graag een beetje opzoekt, maar het wel fijn vindt dat er iemand mee is die ondersteunt: go for it! 

Minimumdeelname

De minimumdeelname voor deze groepsreis is 12 personen. Maximaal reis je met 19 personen plus 1 reisbegeleider. 

Hoe werkt het samen rijden

Hoewel je per vier personen een auto deelt, heb je tevens een groepsreis geboekt. Dat betekent dat we de samenstelling van de auto dagelijks doorwisselen. Zo kun je iedereen goed leren kennen en houden we de sfeer erin. 

We verwachten daarnaast dat iedereen een actieve houding heeft in de auto, zich aan de geldende verkeersregels houdt en als er iets is naar je reisbegeleider gaat om het te bespreken.

Visum

Voor reizen naar de VS is het aanvragen van een visum noodzakelijk. Dit gebeurt online. Doe dit overigens uitsluitend via de officiële websites van beide landen!

Visum aanvraag VS

Het aanvragen van een ESTA (visum) is verplicht. De kosten bedragen $14 voor het Amerikaans visum. Deze kun je online betalen via een creditcard. Deze hoeft niet op je eigen naam te staan.

Het is de verantwoordelijkheid van jou als reiziger om in het bezit te zijn van de juiste visa en een geldig paspoort. Je visumaanvraag wordt normaalgesproken direct goedgekeurd en kun je dan ook direct controleren.

LET OP: je visum aanvraag kun je pas beginnen op het moment dat je van ons de bevestiging hebt dat je reis door zal gaan. Op dat moment communiceren we ook de noodzakelijke gegevens die je op je visum moet invullen. 

Informatie over het rijden

Autorijden tijdens de groepsreis

Je kunt ervoor kiezen om te rijden tijdens deze groepsreis. Hiervoor dien je minimaal 21 jaar oud te zijn en in het bezit van een credit card op jouw naam. Mensen van 25 jaar of ouder hebben voorrang vanwege de under age fee. Per reis hebben we 7 bestuurders nodig, namelijk twee per auto (zodat jullie elkaar kunnen afwisselen). De reisbegeleider zal nummer 8 zijn. In de praktijk hebben we dit aantal altijd weten te behalen. Meestal hebben we zelfs meer belangstellenden, maar de reis valt en staat wel met de bereidheid van mensen om auto te rijden. Indien jullie een derde of vierde chauffeur aan een auto toe willen voegen kan dat, maar zijn de kosten voor eigen rekening. Omdat het een groepsreis betreft zullen we tijdens de reis de samenstelling van de auto's meerdere malen wijzigen. In het boekingsformulier kun je aangeven of je wilt autorijden tijdens deze groepsreis.

Let op: voor chauffeurs onder de 25 jaar geldt een verplichte toeslag voor de autohuur. Deze wordt, indien nodig, verrekend met de groep. We gaan er echter vanuit voldoende reizigers in de groep te hebben die ouder dan 25 zijn.

De dagafstanden

Zodra we aankomen op de luchthaven reizen we direct door naar de autoverhuur. Hier halen we de SUV's op. Je kunt vaak kiezen uit diverse auto's uit een lane. De dagafstanden zijn tijdens de groepsreis beperkt, maar houd er rekening me dat de afstanden in de VS sowieso groter zijn dan wij gewend zijn. Je zult een aantal uur per dag rijden. De auto's zijn breder, maar de wegen en parkeerplekken ook.

Soort auto's

De auto's betreffen automaten, je hoeft dus niet zelf te schakelen en kunt je zodoende helemaal focussen op de weg en de prachtige omgeving waar doorheen wordt gereden. Het eigen risico wordt afgekocht door Eager2Travel.

De verkeersregels

De reisbegeleider zal met jullie tijdig de verkeersregels doornemen. Valt allemaal wel mee, maar wel heel handig om te weten uiteraard.

Toelichting op autohuur en dergelijke

 • Chauffeurs boven de 25 krijgen voorrang bij het inplannen van de huurauto's. 
 • Degene die rijdt moet een geldige creditcard hebben en minimaal 1 jaar zijn of haar rijbewijs. De minimumleeftijd is 21 jaar, maar chauffeurs boven de 25 krijgen voorrang bij het inplannen. 
 • Standaard verzorgen we voor elke auto 2 chauffeurs. 
 • Het eigen risico wordt door Eager2Travel afgekocht
 • Geef je alleen op om te rijden als je ook daadwerkelijk wilt rijden!
 • Afstanden in de VS kunnen groot zijn, maar zodra je de stad uit bent is er op de meeste plekken (met uitzondering van LA en Las Vegas) vrijwel geen verkeer te bekennen. Dat maakt rijden in de VS relaxed!
 • Uiteraard is alcohol icm rijden een no-go, maar ook verwachten we dat je verantwoordelijk rijd. Voor vertrek krijg je van ons de belangrijkste punten en de reisbegeleider zal dit ook nogmaals met je doornemen zodra we in de VS zijn. 

Overnachten

Het is bij Eager2Travel niet mogelijk een eenpersoonskamer te boeken. We organiseren bewust een groepsreis. Daarnaast zijn de extra kosten voor een eenpersoonskamer dermate hoog dat de reis er duur door zal worden (reken op ongeveer 500 EUR).

We verblijven tijdens deze reis in prima motels en hotels, eenvoudig, maar wel comfortabel en vooral schoon en netjes. Op sommige plekken is ontbijt inbegrepen (ongeveer de helft), op andere plekken is dit niet het geval.

In het Yosemite national park is de keus voor accommodatie, zeker in het hoogseizoen, zeer beperkt. We overnachten hier op een plek die kwalitatief enigszins minder is, maar wel op een onvergetelijke plek middenin het nationale park.

Je slaapt met minimaal 2 en maximaal 4 personen op 1 kamer. Je kunt uiteraard geheel zelf bepalen bij wie je op de kamer ligt. De meeste kamers hebben twee tweepersoonsbedden (of 1 wanneer je met 2 personen verblijft). Je slaapt of samen met hetzelfde geslacht, of twee om twee. Dit is afhankelijk van de groepssamenstelling.

Brandstofkosten

Bij een rondreis hoort veel rijden en dus ook brandstofkosten. Brandstof is niet inbegrepen bij de reissom. Reken hiervoor op een bedrag van 5 tot 8 dollar per dag maximaal bij een auto gevuld met vier personen. Benzine kost ongeveer 50 cent per liter in de USA, waardoor dit enorm mee valt. In vergelijking met reizen met een touringcar is reizen op deze manier goedkoper, en daarnaast natuurlijk ook veel leuker, flexibeler en avontuurlijker. 

De voordelen van het boeken van een pakketreis

Als je bij Eager2Travel een groepsreis boekt, gaat het altijd om een pakket reis. Hiervan is sprake wanneer je een reis boekt waarbij zowel het vervoer als de accommodatie inbegrepen zijn. Een pakketreis boeken biedt zeker voordelen. Zo zijn wij als je een pakketreis boekt verplicht jullie hulp en bijstand te verlenen wanneer nodig. Indien je door omstandigheden op de geplande reisdatum niet naar huis kunt vergoeden we 3 hotelovernachtingen voor je.

Je reguliere zorgverzekering vergoedt normaliter ook zorg in het buitenland indien noodzakelijk. Indien noodzakelijk is de organisatie waarbij je een pakketreis boekt ook verantwoordelijk voor repatriëring. 

 • Selecteer
  Begindatum
  Einddatum
  Prijzen pp vanaf
 • Di 06-07-2021
  Di 20-07-2021
  2 399,00 €
 • Wo 21-07-2021
  Wo 04-08-2021
  2 499,00 €
 • Di 07-09-2021
  Di 21-09-2021
  2 289,00 €
 • Di 21-09-2021
  Di 05-10-2021
  2 299,00 €
 • Zo 17-10-2021
  Zo 31-10-2021
  2 425,00 €

d

Op dit moment zijn er nog geen recensies voor deze reis. Dat kan zijn omdat de reis nieuw is of aangepast is ten opzichte van vorig jaar. Bekijk alle andere recensies

Route van de rondreis

Californië als reisbestemming

Over roadtrippen in Californië

Californië is ideaal voor een droom roadtrip. Je kunt er de steden Los Angeles en San Francisco vinden, de gevarieerde westkust en diverse mooie nationale parken. Tijdens deze groepsreis combineren wij alle drie. Californië is een van de grootste staten van de VS. Omdat je een rondreis boekt hoort daar ook kilometers maken bij. Wij hebben geprobeerd de rondreis aan te bieden op een manier dat de dagafstanden redelijk beperkt blijven, maar je ook voldoende reist om zo veel mogelijk te zien en uit je reis te halen. Het is veel rijden, maar op sommige plekken verblijven we voor een langere periode en op andere plekken heb je ook zeker de mogelijkheid tot het maken van een hike. Op andere dagen ben je weer meer onderweg.

Over de steden

In Los Angeles kun je onder andere Hollywood, Venice Beach, the Walk of Fame de Santa Monica Pier en de leuke straten Hollywood Boulevard en Santa Monica Boulevard vinden. Brede straten met zonnige palmbomen, mooie auto's en leuke winkels. 

De stad die iedereen kent van de vele tv-series. Los Angeles heeft daarnaast een groot aantal pretparken waar je wel weken kunt rondlopen als je zou willen. Disneyland, Sixflags, Universal Studio's en een heleboel kleinere pretparken kun je hier dan ook vinden.

San Francisco is zeer geliefd onder Europeanen omdat de stad redelijk compact is. Je kunt hier uiteraard de Golden Gate Bridge vinden, maar ook de Fisherman's Wharf, de Twin Peaks en de historische cable cars. Als je op tijd een ticket hiervoor boekt kun je zelfs een bezoek brengen aan het beruchte Alcatraz.

Een stad met bekende plekken als Lombard street (waar we niet zo ver vanaf zitten) en Union Square. Een stad die vooral overdag hartstikke mooi is. 's Avonds zul je merken dat op sommige gebieden veel zwervers zijn en hoewel die je niet zullen aanspreken kan het zijn dat je je wat ongemakkelijk voelt. Je kunt dus beter overdag alles verkennen.

Over de natuur

Als we kijken naar de natuur is deze erg verrassend en ook zeer divers. Het grappige is dat het enorm druk is op de snelwegen rondom LA, maar dat als je daarbuiten komt het ineens heel erg rustig is. In het hoogseizoen is het natuurlijk wel wat drukker in de nationale parken, maar als je tijdig vertrekt kun je altijd voldoende ontdekken in de parken. De mega grote bomen van het Sequoia Park zullen een grote indruk op je maken. Dit grote bos met gigantische bomen is de moeite van het bezoeken zeker waard. Kings Canyon is 1 van de kleinere Nationale Parken, maar absoluut de moeite van het bezoeken waard. Een voorproefje op het nog grotere, maar ook drukkere Yosemite later deze vakantie. 

Yosemite National Park heeft alles. Beren en andere wilde dieren, imposante bossen en indrukwekkende rotsformaties en bergen. Yosemite is onder klimmers bekend als the place to be als je grote steile rotswanden wilt beklimmen. Je vindt hier beren (zwarte beren) en allerlei andere wilde dieren. Het landschap is imposant en indrukwekkend en niet voor niets worden beroemde bergen zoals de Half Dome en El Captain regelmatig gebruikt in reclames.

In South Lake Tahoe bevind je je op de grens tussen Nevada en Californië. Nevada is de staat waar ook Las Vegas ligt en waar casino's dus legaal zijn. Je vindt in South Lake Tahoe dan ook een aantal grote casino's, maar ook veel leuke winkels, cafeetjes en restaurants. Houd rekening met de minimum leeftijd van 21 jaar om een casino te bezoeken.

Over de staat zelf

Verwacht daarnaast echt een Amerika-ervaring in dit gedeelte van the States, met fastfood ketens, Starbucks ketens en bijzondere typisch Amerikaanse plekken en teksten.

Over Highway 1

We rijden tijdens het laatste deel van onze rondreis over Highway 1. Deze weg ligt direct aan de oceaan en is ontzettend mooi. We maken regelmatig tussenstops en komen onderweg waarschijnlijk zeeleeuwen tegen, nog afgezien van mooie uitzichten!

Minimumleeftijd voor bar en casino

De minimumleeftijd voor alcohol en veel bars is 21. In een restaurant kun je natuurlijk wel gewoon eten, maar alcohol bestellen als je geen 21 bent zal moeilijk worden. Je ID wordt nagenoeg altijd gecontroleerd, omdat de controle hierop erg streng is.

Bezoek aan een National Park

Door sommige nationale parken kun je doorrijden met de SUV, door sommige parken kun je ook reizen met een shuttle bus van het park zelf. Bij ieder park zit altijd een visitor center, welke we zeker aanraden om te bezoeken. Zij kunnen vertellen of er dieren gespot zijn, waar het druk en rustig is in het park en kunnen je nog meer vertellen over de hoogtepunten van het park. Bij de entree van een park krijg je een kaart van het park, welke erg makkelijk is in gebruik tijdens je bezoek aan het park. In onze blog 'Nationale parken bezoeken - hoe werkt dat?' lees je meer over hoe het bezoeken van een nationaal park werkt.

Amerikanen

We merken dat veel mensen toch vooroordelen hebben over "Amerikanen". We kunnen je gerust stellen: "DE Amerikaan" bestaat niet, net zoals "DE Europeaan" ook niet overal hetzelfde is. Californië staat bekend als een vooruitstrevende staat waar veel studenten en hoogopgeleide mensen wonen. Niet voor niets vind je Silicon Valley in het hart van Californië, het bruisende hart waar grote bedrijven als AirBnB, Google, Facebook en alle grote IT-bedrijven hun kantoren hebben.

Amerikanen zijn over het algemeen heel benaderbaar, altijd in voor een praatje en gezelligheid, maar ga niet teveel in op politiek of gevoelige thema's. Houd het gezellig en verwacht vooral ook niet dat Amerikanen veel over Europa weten. Vaak is het net zo praktisch om te zeggen dat je uit Amsterdam komt, dat kennen ze vaak wel. 

Aan de andere kant, als iemand jou vraagt waar de staat Iowa of Alabama ligt weet je vermoedelijk ook niet precies waar het is en de hoofdstad van die staten ken je vermoedelijk ook niet. Andersom is dat precies zo.

Klimaat Californië

Binnen de staat Californië kunnen er door de hoogteverschillen en de kust verschillen ontstaan wat betreft neerslag en temperaturen. Californië is namelijk een grote staat, Californië is net iets groter dan Duitsland en iets kleiner dan Frankrijk. Hieronder worden de gemiddelde temperatuur en neerslag weergegeven die gelden voor de hele staat. In de Sierra Nevada (waar onder andere Yosemite National Park en Sequoia National Park zijn) zullen de temperaturen anders zijn zoals die hieronder weergegeven. Californië heeft minimaal 7 zonuren per dag. In de maanden april tot en met september lopen de zonuren op tot tussen de 9 en 12 uur gemiddeld per dag.

Maand          Gem. temperatuur        Gem. neerslag in mm
Januari 15 graden 60 mm
Februari 15 graden 70 mm
Maart 19 graden 65 mm
April 23 graden 24 mm
Mei 24 graden 6 mm
Juni 26 graden nihil
Juli 29 graden nihil
Augustus 30 graden nihil
September 29 graden 6 mm
Oktober 26 graden 20 mm
November 19 graden 40 mm
December 13 graden 50 mm

Hoeveel kilometer rijden we ongeveer per dag?

Per dag zullen de aantal kilometers die we rijden verschillen. In totaal rijden we ruim 2000 kilometer. Best een eindje, maar daar ontkom je niet aan tijdens een rondreis door Amerika. Er zitten dagen tussen dat we redelijk veel rijden, maar ook dagen dat we maar even onderweg zijn. We hebben ons best gedaan om voor Amerikaanse begrippen de dagafstanden beperkt te houden. Houd er rekening mee dat Amerika een echte auto-bestemming is en ook plekken onderling ver van elkaar kunnen liggen. Je zult dus regelmatig met de auto gaan, ook als we al ergens zijn.

Wat voor accommodatie kan ik verwachten?

Gedurende deze rondreis verblijven we in verschillende motels en hotels, altijd net en degelijk en op goede plekken. Op sommige locaties zullen de accommodaties beter zijn dan op andere plekken. Hiervoor maken we ook altijd de afweging op basis van ligging van de locatie.

Je slaapt samen met maximaal drie anderen op een kamer. Vaak betreffen de bedden tweepersoonsbedden. Mannen en vrouwen slapen van elkaar gescheiden, of er wordt twee om twee geslapen indien dit niet anders gaat met de groepsssamenstelling.

Bij sommige accommodaties wordt een eenvoudig en gratis ontbijt geserveerd. Bij andere accommodaties zullen we zelf een ontbijt regelen bij een dichtbij gelegen supermarkt of restaurant waarbij je kunt ontbijten. De reisbegeleider zal tijdig aan jullie laten weten wat je bij welke accommodatie kunt verwachten. 

Komen er nog veel extra kosten bij?

Omdat de vlucht, de accommodaties, de autohuur en de entreekosten voor de nationale parken die we gaan bezoeken allemaal al inbegrepen zijn bij de reissom, zijn er niet veel extra kosten ter plekke. Het is handig om dit mee te nemen in je overweging of je de groepsreis boekt, want dit biedt zeker voordelen. Het meest kostbare aan deze groepsreis is de vlucht. In het hoogseizoen kost een vliegticket gemiddeld 1000 tot 1100 euro, maar deze is dus al inbegrepen bij je reissom.

Ter plekke zul je nog geld aangeven aan de maaltijden en aan brandstof. De brandstofkosten bedragen +/- 50 tot 75 euro per vakantie per persoon, maar is geheel afhankelijk van hoe druk jullie de dag inplannen. De kosten van de maaltijden zijn afhankelijk van of je veel uit de supermarkt haalt, of vaak iets scoort bij bijvoorbeeld de Starbucks. Daarnaast is een steakhouse natuurlijk prijziger dan een fast food restaurant. Houd er rekening mee dat de porties in Amerika groter zijn, waardoor je vaak aan een voorgerecht ook voldoende kunt hebben. Bij een fast food restaurant ben je snel al voor 10 dollar klaar, bij bijvoorbeeld een steakhouse geef je al sneller 20 tot 25 euro uit. Ontbijt en lunch bij een supermarkt halen is niet veel duurder dan in Nederland.

Waarom juist deze groepsreis?

Behalve een goede reputatie (hoewel ook bij ons wel eens iets fout gaat) is de manier waarop we reizen binnen de Verenigde Staten aanbieden uniek. Je boekt eigenlijk een fly-drive, maar dan met groepsgenoten. Doordat we met auto's reizen zijn we enorm flexibel en kun je met een beetje eigen initiatief precies uitzoeken welke dingen je nog meer wilt bezoeken. Daarnaast zul je merken dat onze groepsreizen enorm hechte groepen opleveren. Omdat bij Eager2Travel veel al is inbegrepen bij de reissom hoef je je niet erg druk te maken om oplopende kosten na het boeken van de groepsreis. Dit heeft als voordeel dat je al snel weet waar je aan toe bent. Zie hiervoor ook de inbegrepen en niet inbegrepen lijst.

Waarom juist kiezen voor de Californië groepsreis en niet voor een van de andere Amerika rondreizen? Californië biedt de heerlijke variatie van natuur, cultuur en steden. Je bezoekt diverse steden, maar ook nationale parken. Daarnaast is het rijden over de Highway 1 langs de west kust wel echt een must do. 

Wat voor types boeken deze rondreis Californië?

Veelal mensen die het leuk vinden om samen met anderen iets nieuws te ontdekken en openstaan voor nieuwe hechte vriendschappen die ontstaan tijdens een groepsreis. Mensen die avontuurlijk zijn en nieuwsgierig zijn naar wat Californië allemaal te bieden heeft.

Ben ik de enige die alleen reist?

Nee, in tegendeel zelfs. Ongeveer 80% reist solo.

Ik wil graag rijden! Hoe geef ik dat aan?

We horen het graag als je wilt rijden! Je kunt dit aangeven in je boekingsformulier. Je dient om te rijden minimaal 21 jaar oud te zijn, een geldig rijbewijs te hebben en een creditcard te hebben op jouw naam. Een internationaal rijbewijs is niet nodig. De creditcard is puur ter administratie voor de autoverhuur, hier wordt niks op in rekening gebracht. Eager2Travel betaalt de huurkosten en verzekeringen vooraf. 

Houd er rekening mee dat we in eerste instantie mensen zullen vragen te rijden die 25 jaar of ouder zijn in verband met de bijkomende kosten voor bestuurders onder de 25 (minimaal 21 jaar).

In Amerika rijd je standaard met een automaat. Je reisbegeleider legt je precies uit hoe dit werkt. Daarnaast zijn er enkele afwijkende verkeersregels, maar ook die worden door je reisbegeleider uitgelegd.

Hoe werkt het precies met de vliegtickets?

We vliegen naar Los Angeles op een groepsticket, dit betekent dat de vlucht vooraf vastligt. Normaalgesproken betekent dit dat iedereen in het vliegtuig bij elkaar in de buurt zit, je hoeft dus geen stoelnummers o.i.d. af te spreken met elkaar. Daarnaast ontvang je van ons ook geen fysiek vliegticket. Je ontvangt van ons wel je boekingscode van het vliegticket, deze verschijnt ongeveer 14 dagen voor vertrek in je Eager2Travel account. De boekingscode kun je gebruiken om in te loggen bij de luchtvaartmaatschappij en eventueel om online in te checken. Online inchecken is niet verplicht, het is ook mogelijk om in te checken op het vliegveld. Standaard mag je 23 kilo aan ruimbagage meenemen en afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij 10 of 12 kilo aan handbagage.

Hoeveel bagage mag ik mee?

Je mag 23 kg ruimbagage meenemen en daarnaast ook handbagage. Deze is ook al inbegrepen bij de reissom. We raden je aan om niet je hele koffer vol te gooien. Zo licht mogelijk reizen tijdens een groepsreis is altijd fijn, ook voor de ruimte achterin de auto. Daarnaast heb je dan nog de mogelijkheid om een souvenirtje te kopen in Amerika.

Komen er vaak bosbranden voor?

Afhankelijk van de droogte kunnen bosbranden voorkomen. Onze reisbegeleider informeert ter plaatse altijd naar eventuele bosbranden. Over het algemeen zijn deze goed te ontwijken en zullen we de route altijd aanpassen als het nodig is. 

Minimumleeftijden

De minimumleeftijd voor het bezoeken van een bar of club is 21. Dit is ook de minimumleeftijd voor het kopen van alcohol. In tegenstelling tot in veel Europese landen kun je er 99% zeker vanuit gaan dat je ID wordt gecontroleerd, ook als je ouder dan 21 jaar bent. Restaurants en dergelijke mag je gewoon bezoeken natuurlijk.

Reizen we tijdens deze groepsreis ook echt samen?

Je boekt echt een flexibele groepsreis als je mee gaat naar Californië. Tijdens de briefing geeft de reisbegeleider je diverste tips over wat je allemaal kunt bezoeken gedurende de dag, waarna je kunt kijken met je autogroep wat jullie daadwerkelijk willen gaan bezichtigen. Het staat jullie dus vrij om te doen wat jullie van plan zijn, mits jullie op de afgesproken tijd weer bij de volgende overnachtingslocatie zijn. Samen met je huidige autogroep kun je een plan bedenken, maar het is dus ook mogelijk om per dag autogroepjes te vormen naar waar iedereens interesses liggen! 's Avonds kunnen jullie ervoor kiezen om met z'n allen uit eten te gaan en wat leuks te gaan doen, maar je mag ook met kleinere groepjes iets plannen. In de praktijk kiezen veel groepen er voornamelijk voor om gezamenlijk uit eten te gaan. In de kleinere plaatsjes is het vaak geen probleem om met een grote groep uit eten te gaan. Bij de grotere plaatsen kan de reisbegeleider tijdig reserveren om zodoende de kansen te vergroten dat het hier ook lukt.

Bij langere routes naar de volgende locatie wordt vaak veel achter elkaar aangereden, waardoor je ook samen kunt pauzeren. In de nationale parken is het helaas niet toegestaan om in grote groepen te reizen, waardoor je per autogroep de hoogtepunten van het park gaat verkennen. Wil je echt alles uit je reis halen? Dan kunnen we je zeker adviseren om thuis al te bekijken welke plekken je sowieso heel graag wilt gaan bezichtigen! Aanvullend met de tips van de reisbegeleider maak je op deze manier een hele flexibele rondreis mee.

Verzekeringen

Lees meer over onze reis- en annuleringsverzekeringen.

We bieden de mogelijkheid een kortlopende reisverzekering en annuleringsverzekering af te sluiten. De kosten vind je bij het boeken van je reis in de berekening. Het afsluiten van een reisverzekering als je met ons mee reist is verplicht. Uiteraard staat het je vrij om deze elders af te sluiten, maar controleer goed het dekkingsoverzicht om te ontdekken of alle outdooractiviteiten die je gaat doen hieronder vallen. Een annuleringsverzekering afsluiten is op basis van je eigen afweging.

Hoeveel bedraagt de aanbetaling?

De aanbetaling voor deze groepsreis bedraagt 25% van de reissom plus eventuele kosten voor afgesloten verzekeringen.