Groepsreis Nationale Parken USA 18-39

Groepsreis Nationale Parken USA 18-39

 • 16 dagen
 • Normale Moeilijkheid

Deze unieke rondreis brengt je langs verschillende Nationale Parken in de Verenigde Staten. Je reist rond met mensen tussen de 18 en de 35 en reist met SUV's. Zo beleef je een authentieke roadtrip, maar wel in groepsverband. Met een groep van maximaal 19 personen en een Nederlandstalige reisbegeleider beleef je verschillende hoogtepunten van de Verenigde Staten.

Behalve een bezoek aan imposante Nationale Parken zoals Bryce Canyon, Zion National Park en natuurlijk de immense Grand Canyon, reis je ook langs bijzondere andere plekken zoals Monument Valley, bezoeken we de beroemde Antelope Canyon en kom je tijdens je rondreis in de wereldsteden Las Vegas en Los Angeles. 

Deze rondreis boek je als je de beroemdste nationale parken van de VS wilt ontdekken. Je zult ontdekken dat, hoewel een groot deel van je rondreis door woestijngebieden gaan, de diversiteit enorm is. 

Je zult versteld staan van de indrukwekkende Grand Canyon, de bizarre rotsformaties in Bryce Canyon en je geweldig voelen als je in je SUV dwars door de woestijn op Las Vegas af rijdt. In de verschillende nationale parken die je tijdens je rondreis bezoekt heb je de volledige vrijheid om in overleg met je reisgenoten je eigen plan te trekken. Maak fantastische hikes, maak foto's op alle beroemde plekken, maar maak ook gerust een helikoptervlucht boven de Grand Canyon als je dat zou willen. 

Deze groepsreis is een avontuur, een belevenis en een reis waar je jaren later nog met veel plezier aan terug zult denken. 

Gemiddelde samenstelling

 • Vrouw 50%

 • Man50%

 • Gem. leeftijd 20230 jaar

 • 98% van onze reizen gaat door

2 151,50 €, 16 dagen

BOEK DEZE REIS
 • Antelope canyon
 • Monument Valley
 • Grand Canyon
 • Las Vegas
 • Los Angeles
 • Zion National Park
 • Bryce Canyon
 • en meer!

Dag 1 - Amsterdam - Las Vegas

Met deze rondreis heb je een enorm flexibele groepsreis gekozen, met veel vrijheid om binnen het programma je eigen invulling te geven aan jouw reis. 

We vliegen vandaag met maximaal 1 overstap naar Las Vegas. Een lange vlucht, maar als je eenmaal aankomt in Las Vegas weet je gelijk waarom deze stad de reputatie heeft om een stad te zijn waar altijd iets te doen is. Idioot grote hotels, achtbanen in hotels, haaien die om je glijbaan heen zwemmen en nog veel meer. 

We verblijven de eerste avond van onze rondreis vlakbij Fremont street, het gedeelte van Las Vegas waar het ooit allemaal begon. Fremont street heeft een andere vibe dan de Vegas Strip, maar is tegenwoordig een absolute must-see. Heb je nog een beetje energie over? Het grote outletcentrum ligt vlakbij Fremont Street. 

Over het algemeen zullen we vliegen met 1 tussenstop. We vliegen met een groepsticket. Als je heel lastminute boekt kan het zijn dat we je niet meer op de oorspronkelijke vlucht kunnen plaatsen. We nemen dan contact met je op. 

Rij-afstand: +/- 20 minuten vanaf het vliegveld.

Overnachting: hotel in Fremont Street, Las Vegas

Dag 2 - Zion National Park

We rijden vandaag Las Vegas alweer vroeg uit en reizen naar het fantastische Zion National Park. Dit Nationale Park staat bekend om de rode rotsen en de indrukwekkende canyons. Een bezoek aan Zion is een must bij elke reis door dit gebied.

In Zion National Park parkeren we de auto's en reizen we met shuttlebusjes door het park. Eventueel kun je een korte wandeling maken of een activiteit boeken voor je Zion bezoekt. Vanaf het eindpunt van Zion is het nog een klein uurtje rijden naar onze overnachtingsplek voor de komende drie nachten in Kanab, Utah. 

Je hebt ruim de tijd om Zion op je eigen manier te verkennen. Ben je liever op tijd in het hotel? Geen probleem, er is een zwembad bij het hotel, dus we kunnen ons ook goed voorstellen dat je daarvoor kiest. Maak je liever een langere wandeling? Dan kan dat, mits we vroeg vertrekken vanuit Las Vegas. 

Rij-afstand: +/- 3 uur naar Zion National Park Visitor Center zonder tussenstops. Vanaf Zion National Park Visitor Center naar Kanab +/- 1 uur zonder tussenstops.

Overnachting: Kanab, Utah

Dag 3 - Kanab - North Rim Grand Canyon

De North Rim van de Grand Canyon wordt veel minder bezocht dan de populaire South Rim. Dat heeft vooral te maken met de ligging ten opzichte van grotere steden in de buurt. Wij gaan echter zowel naar de North Rim als de South Rim tijdens onze rondreis. 

We rijden in ongeveer anderhalf uur via een mooie route naar de Grand Canyon North rim. Je bezoekt hier het visitor center en maken her en der foto's van dit bijzondere stukje natuur. De indrukwekkende canyon is aan de noordkant veel groener dan in het zuiden, waardoor je op beide plekken een heel andere beleving hebt. 

Indien je mee wilt doen aan de lottery voor "the Wave" is hier 's ochtends tijd voor. We rijden naar het kantoor van het Bureau of Land Management in Kanab en nemen deel aan de lottery. Het natuurverschijnsel "the Wave" is een beschermd gebied waar dagelijks maar 20 personen naartoe mogen. Je doet mee aan de lottery (ongeveer 5-8$ inleg) en maakt kans om een vergunning te krijgen om de wave te bezoeken. Aanrader! 

Rij-afstand: +/- 1 uur en 45 min. heen en 1 uur en 45 min. terug.

Overnachting: Kanab, Utah


Dag 4 - Antelope Canyon

We brengen vandaag een bezoek aan Antelope Canyon. Deze canyon is 1 van de meest bekende (en dus ook drukke) canyons in de Verenigde Staten, maar is absoluut de moeite waard. Vanaf Kanab is het ongeveer anderhalf uur rijden naar Antelope Canyon waar we een gegidste rondleiding krijgen. 

De rest van de dag kun je vrij invullen. Als je Kanab opzoekt op de kaart, zul je zien dat het in een gebied ligt waar enorm veel gebieden liggen die de moeite waard zijn om te bezoeken. Doordat je tijdens de rondreis erg flexibel bent raden we je zeker aan in Kanab het visitor center te bezoeken en daar lokale tips te krijgen van dingen die de moeite waard zijn. 

Aanraders zijn het Grand Staircase national monument, maar ook in de directe omgeving van Kanab zijn veel bijzondere plekken te vinden. 

Tips:

 • Sandboarden in de Pink Coral Sand Dunes (vooraf regelen)
 • Gegidste excursie boeken naar Peek-a-Boo canyon
 • Bezoeken van filmlocaties van westerns
 • Relaxen in het hotelzwembad (seizoensgebonden)

Rij-afstand: +/- 1,5 uur heen en 1,5 uur terug.

Overnachting: Kanab, Utah

Dag 5 - Bryce Canyon

Bryce Canyon is erg populair onder Nederlandse reizigers. De grote, rode rotsformaties en de wijdse uitzichten zorgen ervoor dat je het unieke karakter van deze canyon goed kunt zien. Bryce is daarnaast ook goed te bereizen. Er zijn verschillende wandeltochten die zeker de moeite zijn. Zo is de korte hike van sunrise naar sunset point een aanrader, ook al is deze wandeling drukbezocht. 

Je kunt er ook voor kiezen met de gratis shuttlebus door Bryce canyon te gaan. Het grote voordeel: je hoeft geen parkeerplek te zoeken voor je auto en kunt plekken bezoeken die je anders niet kunt bezoeken. 

We reizen door Bryce canyon op weg naar onze volgende overnachtingsplek. We hebben de hele dag de tijd en vertrekken vanuit Kanab al na het ontbijt richting Bryce. We overnachten op een plek waar niet zoveel te doen is, maar beperken zo wel de dagafstanden een beetje, zodat we ons ook in Bryce niet hoeven te haasten. 

Rij-afstand: +/- 1,5 naar Bryce Canyon. 

Overnachting: Hanksville, Utah

Dag 6 - Moab

We reizen vandaag naar Moab. Hier blijven we twee nachten. Rondom Moab vind je de nationale parken Canyonlands en Arches

Moab is een gezellig stadje vanwaar je verschillende activiteiten kunt ondernemen. Zo kun je raften op de Colorado River, quad rijden en nog veel meer. Ben je dit van plan, dan raden we je wel aan dit al op 1 van de eerste dagen dat je in de VS bent te reserveren. 

Zowel Arches als Canyonlands hebben een groot aantal interessante hikes, maar ook als je niet zo'n wandelaar bent kun je langs verschillende plekken eenvoudig met de auto gaan.

Een aanrader is om de verschillende websites van de National Park Services te bekijken. Deze zijn up-to-date en bevatten ook alle mooie wandelingen die je kunt maken. 

Rij-afstand: +/- 1 uur en 45 min. naar Moab, zonder tussenstops.

Overnachting: Moab, Utah

Dag 7 - Moab

Vandaag heb je de hele dag om de omgeving rondom Moab te verkennen. Of je nu een mooie activiteit gepland hebt, een hike maakt (bijvoorbeeld naar de beroemde Delicate Arch in Canyonlands) of juist de dag gebruikt om een beetje te relaxen in en rondom Moab, er is meer dan genoeg te beleven in dit gezellige stadje. 

Laat wel altijd even aan je reisbegeleider weten wat de plannen zijn voor vandaag. Een aanrader is om op zoek te gaan naar 1 van de vele plekken waar dinosaurussen gevonden zijn. Op sommige plekken kun je de botten nog zien die in de stenen terecht zijn gekomen. 

Ook in Arches National Park kun je je hart ophalen en prachtige foto's maken en wandelingen variërend van kort en krachtig tot wat langer en moeilijker. Zorg dat je altijd voldoende water mee hebt! 

We overnachten opnieuw in het mooie Moab.

Rij-afstand: nauwelijks

Overnachting: Moab, Utah

Dag 8 - Moab - Page via Monument Valley

We reizen vandaag vanaf Moab naar Page, maar komen onderweg langs 1 van de meest iconische plekken in de Verenigde Staten: Monument Valley

Monument Valley herken je direct als je je een beetje verdiept hebt in de Verenigde Staten. Het is de plek waar je altijd talloze foto's van voorbij ziet komen en waar allerlei westerns opgenomen zijn. Tijdens onze rondreis maken we natuurlijk een tussenstop bij deze imposante rotsformaties. 

We rijden vervolgens door naar Page, waar we wellicht nog tijd hebben om de beroemde horseshoe bend te bezoeken, maar afhankelijk van de tijd en de temperatuur bepalen we of we deze middag nog naar deze plek gaan of de ochtend erna. 

We verblijven deze avond in het drukke en levendige stadje Page in de staat Arizona. 

Rij-afstand: +/- 4,5 uur zonder tussenstops.

Overnachting: Page, Arizona

Dag 9 - Page - Grand Canyon

We rijden vandaag naar de zuidkant van de Grand Canyon. Dit is het gedeelte dat het meestbezocht wordt. Je zult merken dat het er hier toch weer heel anders uitziet dan aan de North Rim van de Grand Canyon waar je eerder tijdens deze rondreis al was. 

Bij de south rim van de Grand Canyon raden we je zeker aan te parkeren bij het visitor center en gebruik te maken van de shuttlebussen. De south rim is vooral een plek om foto's te maken, er zijn eigenlijk geen makkelijke wandeltochten vanuit daar te ondernemen. Er zijn drie routes die je met de bus kunt nemen, waarbij de Hermit Road niet met de auto te bezoeken is, maar uitsluitend met de shuttlebus. Die is gewoon gratis en gaat elke tien minuten.

We overnachten vlakbij de Grand Canyon. 

Rij-afstand: +/- 3,5 uur zonder tussenstops.

Overnachting: Tusayan, Arizona

Dag 10 - Grand Canyon - 29 palms

Deze ochtend kun je er nog voor kiezen een helikoptervlucht over de Grand Canyon te maken (niet inbegrepen). Deze vlucht kun je via je account bijboeken. Uiteraard kun je ook zelf je eigen vlucht regelen. In dat geval vragen we je de vlucht niet later dan 12:00 te plannen in verband met de lange dagafstand vandaag.

We maken vervolgens een lange rit naar het plaatsje 29 Palms en komen daarmee ook aan in Californië. Dit is onze uitvalsbasis om Joshua Tree National Park te bezoeken. Hoewel dit nationale park een stuk minder drukbezocht is, is het zeker de moeite waard. 

Rij-afstand: +/- 5,5 uur zonder tussenstops.

Overnachting: 29 Palms, Californië

Dag 11 - Joshua Tree - Los Angeles

Deze ochtend heb je nog de kans om Joshua Tree National Park in te gaan en te verkennen. Je kunt er ook voor kiezen om direct door te reizen naar Los Angeles, waar we 2 nachten zullen verblijven. 

Los Angeles is meer een verzameling van gebieden bij elkaar, dan 1 "stad" zoals we dat in Europa kennen. Het is groots en van de ene kant naar de andere kant kun je lange tijd onderweg zijn. We raden je zeker aan Venice Beach, Rodeo Drive en Santa Monica te bezoeken, maar er zijn natuurlijk nog veel meer interessante plekken om tijdens je bezoek aan LA te bezoeken.

We verblijven tijdens de rondreis in Long Beach

Rij-afstand: 29 Palms naar Joshua Tree National Park: +/- 10 minuten. 29 Palms naar Long Beach: +/- 2,5 uur zonder tussenstops.

Overnachting: Long Beach, Californië

Dag 12 - Los Angeles

Los Angeles spreekt tot de verbeelding. Als je LA in een dag wilt zien, is een georganiseerde hop on hop off tour geen slechte optie. Je kunt op verschillende plekken uitstappen. Hollywood boulevard, maar ook Beverly Hills, Bel Air en andere gebieden zijn voor veel mensen geen onbekend terrein van de vele films en series die opgenomen zijn in en rondom Los Angeles.

Een bezoek aan de Universal Studios of Disneyland in Anaheim zijn zeker ook aanraders voor deze dag. Heb je meer zin om cultuur te snuiven? Er zijn verschillende mooie musea. Je kunt er ook voor kiezen om een strand-dagje te doen op 1 van de vele stranden die Los Angeles rijk is. 

Populair tijdens onze groepsreizen is ook de hike naar het Hollywood sign en een bezoek aan het Griffith Observatory. 

Overnachting: Long Beach, Californië

Dag 13 - Los Angeles - Las Vegas

We reizen vandaag naar Las Vegas, de entertainment-hoofdstad van de wereld. We reizen vanuit Los Angeles door de woestijn naar deze wereldberoemde gokstad, waar we aan het einde van de middag aankomen en inchecken in ons hotel aan de Las Vegas strip

Je hebt vervolgens de rest van de dag de tijd om Las Vegas verder te verkennen. Bezoek bijvoorbeeld de stratosphere tower waar een kermis op de top gebouwd is of 1 van de vele gigantische hotels vlakbij je hotel. Je zult je verbazen over de hoeveelheid dure winkels, casino's en de enorme drukte.

In de avond raden we je zeker aan een show te bezoeken, bijvoorbeeld 1 van de vele Cirque du Soleil shows. 

Rij-afstand: +/- 4,5 tot 5 uur zonder tussenstops.

Overnachting: strip Las Vegas, Nevada

Dag 14 - Las Vegas

Vandaag hebben we nog een volle dag in Las Vegas. Veel mensen kiezen ervoor om nog activiteiten in Las Vegas te ondernemen, waarbij schieten toch favoriet blijft. When in Vegas! Ook als je de avond ervoor het nachtleven van Vegas ontdekt hebt is dit de dag om lekker uit te slapen en bij te komen.

Onze persoonlijke aanraders zouden zijn om niet de hele dag alleen in Vegas te blijven, maar Red Rock Canyon en de Valley of Fire te bezoeken, beiden niet te ver van Las Vegas af. 

Aan het einde van de dag spreken we meestal met de groep af om een gezamenlijke pasta-maaltijd te eten bij Buca di Beppo's, waar we de vakantie met stijl kunnen afsluiten. We weten zeker dat je terug zult kijken op een onvergetelijke rondreis!

Overnachting: strip Las Vegas, Nevada

Dag 15 - Las Vegas - Amsterdam

Afhankelijk van de vluchttijden (te vinden onder het kopje data/prijzen) heb je deze ochtend nog tijd om de laatste souvenirs te kopen of lekker uit te slapen. 

Het is weer tijd de koffers te pakken, de auto op te ruimen en leeg te maken en deze weer in te leveren bij de autoverhuur. Vervolgens kun je inchecken, nog wat eten op het vliegveld en vervolgens vlieg je weer richting huis met de hele groep. 

Een roadtrip door de VS is een van de beste manieren om het land te ontdekken. In ruim twee weken tijd heb je een groot aantal bezienswaardigheden gezien. Per groep is het weer anders wat hét hoogtepunt was, maar vaak zijn de groepsmomenten waarop je met z'n allen een avontuur beleeft wat het meeste bij blijft. 

Dag 16 - Thuis

Of nu Bryce Canyon de diepste indruk achtergelaten heeft, Zion of het levendige Los Angeles: we weten zeker dat je terugkijkt op een intensieve maar fantastische groepsreis. 

Je komt in de ochtend weer aan op Schiphol. Na het ophalen van de koffers is het tijd voor het echte afscheid en het plannen van de reünie natuurlijk! 

Tips:

 • Verdiep je in de rondreis die je gaat maken. Anders dan bij een rondreis in een touringcar ben je veel meer op jezelf aangewezen om er een topvakantie van te maken. 
 • Maak zeker een aantal mooie hikes in de nationale parken. Houd er rekening mee dat de reisbegeleider deze niet zal doen ivm regelgeving. 
 • We proberen natuurlijk zoveel mogelijk het programma uit te voeren zoals op de website is aangegeven. Afhankelijk van verschillende omstandigheden kan het voorkomen dat er ter plekke door de reisbegeleider of voorafgaand de reis aanpassingen worden gemaakt in het programma.
 • Reken onderling af voor je op het vliegtuig stapt. De meeste groepen gebruiken de app "wiebetaaltwat" om onderling te verrekenen. 

Inclusief

 • Retourvlucht Amsterdam - Las Vegas met maximaal 1 tussenstop
 • Handbagage en 23 kg ruimbagage
 • Nederlandstalige reisbegeleider ter plekke
 • Autohuur (SUV - categorie IFAR)
 • Volledige autoverzekering met afkoop eigen risico
 • Navigatie en reisinformatie onderweg
 • Alle overnachtingen gedurende de reis
 • Ontbijt in ongeveer 50% van de accommodaties waarin we overnachten
 • Entreekosten nationale parkpas met parkpas "America the Beautiful"
 • Entreekosten Monument Valley
 • 24-uurs nooddienst van Eager2Travel
 • Boekingskosten
 • Bijdrage Calamiteitenfonds
 • Overeenkomst Garantiefonds SGR van toepassing. Je kunt de voorwaarden vinden op www.sgr.nl/garantieregeling. Op verzoek stuurt SGR deze voorwaarden toe.

Exclusief

 • Maaltijden. Reken op ongeveer $20/30 per dag voor ontbijt, lunch en avondeten p.p.
 • Brandstofkosten. Reken op ongeveer $5/8 per dag p.p.
 • Evt. parkeerkosten (vaak enkel in Los Angeles en Las Vegas)
 • Entreekosten die niet binnen de nationale parkpas en Monument Valley vallen
 • Resort fee Las Vegas (+/- EUR 10/15 p.p.p.n.)
 • Optionele activiteiten
 • Kosten ESTA (+/- $14)
 • Reisverzekering en annuleringsverzekering (reisverzekering is verplicht). Klik op de link voor meer informatie over de kortlopende verzekeringen die je via Eager2Travel kunt afsluiten. Dit mag uiteraard ook elders.

Bij te boeken via je Eager2Travel account:

Voor deze rondreis kun je volgende dingen nog online bijboeken:

 • Helikoptervlucht Grand Canyon (ongeveer EUR 310)
 • Skydive Grand Canyon of Skydive Moab
 • Helikoptervlucht Las Vegas (ongeveer EUR 85)
 • Je eigen race-auto rijden in Las Vegas
 • Verschillende outdoor activiteiten

Je vind de verschillende mogelijkheden via je Eager2Travel account. Uiteraard is het ook mogelijk om zelf activiteiten te plannen en boeken. Houd wel rekening met onvoorziene omstandigheden en zorg dat je uitsluitend activiteiten boekt die je nog tot kort voor vertrek kosteloos kunt annuleren.

Informatie over de vlucht

Vluchttijden en groepsticket

Bij deze groepsreis vliegen we samen naar Las Vegas met een groepsticket. Een groepsticket is een vliegticket die Eager2Travel al maanden van tevoren boekt, op deze manier kunnen jullie samen reizen. Ook de geplande vluchttijden zijn hierdoor al vroeg bij ons bekend. De vluchttijden kun je vinden door te kijken bij het tabje 'data/prijzen', hier klik je vervolgens op het vliegtuig icoontje bij de gewenste vertrekdatum. De vluchttijden zijn altijd onder voorbehoud van wijzigingen van de luchtvaartmaatschappij, de definitieve vluchttijden vind je in je persoonlijke reisaccount.

Voor het groepsticket hoeven we enkel nog de paspoortgegevens van de reizigers door te geven aan de luchtvaartmaatschappij. Indien je heel last minute boekt is het helaas niet altijd meer mogelijk om samen met de groep mee te reizen op het groepsticket. We willen je aanraden de groepsreis Nationale Parken daarom tijdig te boeken. We nemen uiteraard contact met je op in het geval dat het niet gaat lukken om mee te vliegen op het groepsticket bij een last minute boeking.

Let op: Voor het doorgeven van je paspoortgegevens aan de luchtvaartmaatschappij is het belangrijk dat je bij het maken van je boeking je eerste officiële voornaam doorgeeft en je volledige achternaam. Controleer deze gegevens bij het boeken extra goed. Rectificatie van je naam op de luchthaven is niet goedkoop.

Aankomst in Las Vegas

De Nederlandse reisbegeleider staat al op jullie te wachten bij aankomst in Las Vegas. De reisbegeleider is over het algemeen al ter plaatse en vliegt dus niet met de groep mee. Boek dus alleen een reis met Eager2Travel indien je zelfstandig (met je groepsgenoten) durft en kunt vliegen en het geen probleem vindt om samen met je groep in te checken en te vliegen. Eager2Travel is uiteraard tijdens het gehele check-in proces telefonisch bereikbaar. Tijdens kantooruren kun je ons bereiken op ons reguliere telefoonnummer en buiten kantoortijden kun je ons bereiken op ons noodnummer, het noodnummer vermelden wij in de vertrekinformatie.

Nadat jullie kennis hebben gemaakt met de reisbegeleider halen we de huurauto's op en reizen we door naar de eerste accommodatie. De reisbegeleider neemt dezelfde of volgende dag (afhankelijk van de aankomsttijd) de globale planning van de groepsreis met jullie door. De reisbegeleider neemt daarnaast iedere avond uitgebreid de planning van de volgende dag met jullie door. 

Autohuur en informatie rondreis

 • We huren standaard een huurauto in de categorie IFAR (medium SUV). Hier is voldoende ruimte voor vier passagiers en bagage. Hoe lichter je pakt, hoe meer ruimte er over blijft natuurlijk. 
 • De auto is volledig verzekerd, ook voor schade aan ruiten, dak en banden. Het eigen risico is afgekocht. 
 • Elke auto mag 2 bestuurders hebben. Een derde of vierde chauffeur aan een auto toevoegen kan, deze kosten zijn voor eigen rekening.
 • De minimumleeftijd voor bestuurders is 25. Tussen de 21 en 25 is het in sommige gevallen mogelijk te rijden. Je moet je rijbewijs minimaal 1 jaar hebben. Reizigers van 25 jaar of ouder hebben voorrang bij het rijden vanwege de under age fee voor 21-25 jarigen. De under age fee wordt, indien nodig, verrekend met de groep. 
 • Er wordt dagelijks doorgewisseld zodat de samenstelling van de auto's elke dag anders is. Dit is een verplichting om ervoor te zorgen dat iedereen in wisselende samenstellingen kan reizen. We gaan er vanuit dat iedereen zich aan deze regel houdt om het voor iedereen leuk te houden. We snappen dat het met sommige mensen misschien beter klikt dan met anderen, maar een groepsreis betekent ook af en toe aanpassen. 
 • De huurauto moet schoon ingeleverd worden (van binnen). 
 • 1 bestuurder moet een geldige creditcard op eigen naam kunnen tonen. 
 • Je hebt geen internationaal rijbewijs nodig.

Hotels tijdens je rondreis

Hotels die we boeken zijn geselecteerd op zowel locatie als netheid. We verblijven in eenvoudige maar prima motels en hotels. In Las Vegas verblijf je 1 nacht op Fremont Street en 2 nachten op de Las Vegas strip. 

Je verblijft met vier personen in een kamer (4x man, 4x vrouw of 2x man 2x vrouw). We bieden geen mogelijkheid om een eenpersoonskamer te boeken. Bij ongeveer 50% van de hotels is een eenvoudig ontbijt inbegrepen. Voor de overige dagen stoppen we over het algemeen 's ochtends eerst bij een supermarkt. Met name in de toeristische gebieden (Grand Canyon Village, Los Angeles) is de locatie belangrijk en zijn hotels vaak al 1 of 2 jaar voor datum volgeboekt. We verblijven in al deze gebieden in prima accommodaties, maar houd er rekening mee dat de prijs/kwaliteitsverhouding op deze plekken minder goed is dan op andere, minder toeristische gebieden waar we verblijven.

Reizen met auto's

Als je met auto's rondreis geniet je van veel meer vrijheid en flexibiliteit dan tijdens een busrondreis. Dit zorgt er ook voor dat je als reiziger je voorbereidingen moet treffen. Hoewel je van ons een roadbook ontvangt zijn er altijd nog veel meer mogelijkheden dan de opties die wij benoemen. 

Het spreekt voor zich dat zowel bestuurders als meerijders samen de verantwoordelijkheid nemen over de huurauto en zich houden aan alle verkeersregels. Boetes zijn altijd voor eigen rekening. Je ontvangt van ons een overzicht met de belangrijkste afwijkingen van verkeersregels ten opzichte van Nederland. Meer over de verkeersregels lees je op onze pagina over rijden in Amerika of op onze pagina over verkeersregels in de VS.

Belangrijk om te weten

Je boekt een flexibele rondreis door de VS met SUV's. Een zekere mate van zelfstandigheid is vereist om deze rondreis te kunnen maken. We gaan er dan ook vanuit dat je samen met de groep op Schiphol zelf in kunt checken en de overstap kunt maken. Uiteraard is Eager2Travel altijd bereikbaar op het noodnummer bij problemen of om te helpen. Normaalgesproken is je reisbegeleider al ter plaatse in de VS en wacht jullie daar op het vliegveld op.

Het is belangrijk om je te verdiepen in de rondreis die je gaat maken. Je hebt door het reizen met SUV's namelijk veel meer vrijheden dan bij een standaard groepsreis. Maak voorafgaand de reis alvast een lijstje voor jezelf met dingen die je wilt zien en doen tijdens je reis. 

Houd er rekening mee dat je reisbegeleider er altijd is tijdens de reis, maar binnen de nationale parken geen planning heeft. We gaan er vanuit dat je zelf vooraf hebt uitgezocht welke plekken je wilt bezoeken en welke wandelingen je eventueel wil maken binnen de grenzen van het nationale park. Je reisbegeleider geeft je wel enkele tips over welke plekken je kunt en moet bezoeken. 

Deze rondreis is niet geschikt indien je op zoek bent naar een volledige georganiseerde reis die op elk detail is voorbereid. Deze rondreis is zeker wat voor jou als je het avontuur graag een beetje opzoekt, maar het toch fijn vindt dat er iemand mee is die ondersteunt tijdens de reis.

Visum aanvragen

Voor deze rondreis is het noodzakelijk een ESTA aan te vragen. Dit is formulier dat je online in moet vullen. We raden je aan dit tijdig te doen, maar niet te vroeg. Wacht even af tot we voldoende reizigers hebben en tot de vertrekinformatie online staat, waarin gegevens staan die je nodig hebt voor de visum-aanvraag. Kijk voor meer informatie over het aanvragen van een ESTA op onze pagina over ESTA / ETA aanvragen

Visum aanvraag VS

Het aanvragen van een ESTA (visum) is verplicht. De kosten bedragen $14 voor het Amerikaans visum. Deze kun je online betalen via een creditcard. Deze hoeft niet op je eigen naam te staan.

Het is de verantwoordelijkheid van jou als reiziger om in het bezit te zijn van de juiste visa en een geldig paspoort. Je visumaanvraag wordt normaalgesproken direct goedgekeurd en kun je dan ook direct controleren.

LET OP: je visum aanvraag kun je pas beginnen op het moment dat je van ons de bevestiging hebt dat je reis door zal gaan. Op dat moment communiceren we ook de noodzakelijke gegevens die je op je visum moet invullen. 

Naast het aanvragen van een ESTA is het ook belangrijk om je in te lezen in de douaneregels van de Verenigde Staten, je mag namelijk een aantal producten niet invoeren bij aankomst in de VS. Meer informatie over wat je verder nog dient te regelen voor vertrek naar Amerika vind je op onze pagina regelen voor vertrek. Een suggestie van een paklijst vind je op de paklijst rondreizen VS/Canada pagina.

Leeftijden en minimumdeelname

De minimumleeftijd voor deze rondreis is 18. Houd er rekening mee dat uitgaan en toegang tot cafeetjes pas vanaf 21 jaar mag. In met name Utah gelden aanvullende regels mbt alcohol. De maximumleeftijd is 39. Gemiddeld zijn de meeste reizigers tussen de 22 en 28. Dat er verschil zit in de belevingswereld tussen iemand van 18 en 39 is natuurlijk waar, maar als je een rondreis boekt in deze leeftijdsgroep weet je wel dat je terecht komt in een groep met relatief jonge mensen waar actief bezig zijn en 's avonds nog gezellig wat drinken aanwezig zijn. 

De minimumdeelname voor deze rondreis is 12 personen. Maximaal kunnen er 19 deelnemers mee per vertrekdatum plus 1 reisbegeleider. Indien de minimumdeelname nog niet behaald is zullen we altijd eerst proberen te kijken naar een andere oplossing om de reis alsnog doorgang te kunnen bieden.

Kennismaken met groepsgenoten en reisaccount

Maximaal vier weken voor vertrek ontvang je van ons per e-mail inloggegevens voor jouw persoonlijke reisaccount. Vaak worden de inloggegevens al eerder verstuurd, zodra de groep groot genoeg is. In het reisaccount kun je je vertrekinformatie, definitieve vluchttijden en groepsgenoten (voornaam, leeftijd en woonplaats) en inzien. Ook kun je in het reisaccount eventuele activiteiten bijboeken, bijv. de helikoptervlucht boven de Grand Canyon, of nog een kortlopende reisverzekering afsluiten. Je medereizigers zie je staan in de vorm van een lijst, hier kun je je mobiele telefoonnummer invoeren en vervolgens een WhatsApp gorep aanmaken. Vrijwel al onze Amerika-groepen sprek voor vertrek van de reis 1 of meerdere keren af om zo alvast kennis met elkaar te maken.

Helikoptervlucht Grand Canyon

Wil jij de Grand Canyon op een unieke manier verkennen tijdens je Nationale Parken rondreis? Overweeg dan om een helikoptervlucht te boeken boven de Grand Canyon. Het is mogelijk om een helikoptervlucht te boeken via Eager2Travel via je persoonlijke reisaccount. Meer informatie lees je op onze pagina over de helikoptervlucht Grand Canyon.

De voordelen van het boeken van een pakketreis

Wanneer je bij Eager2Travel een rondreis boekt, gaat het altijd om een pakketreis. Van een pakketreis is sprake wanneer zowel het vervoer als de accommodatie zijn inbegrepen bij de reissom. Het boeken van een pakketreis biedt meerdere voordelen. Eager2Travel is verplicht de reizigers hulp en bijstand te bieden wanneer nodig. Daarnaast vergoeden wij 3 hotelovernachtingen voor je indien je door omstandigheden niet op de geplande reisdatum naar huis terug kunt keren. 

Normaliter vergoedt je reguliere zorgverzekering ook zorg in het buitenland indien noodzakelijk. Indien noodzakelijk is Eager2Travel ook verantwoordelijk voor repatriëring van de reizigers indien zij een pakketreis hebben geboekt.

Op dit moment zijn er nog geen recensies voor deze reis. Dat kan zijn omdat de reis nieuw is of aangepast is ten opzichte van vorig jaar. Bekijk alle andere recensies

Tijdens deze rondreis zijn we eigenlijk altijd op plekken waar de zon schijnt. Regen is zeldzaam in de periode waarin we reizen en de temperatuur ligt tussen de 30 en 40 graden ongeveer. We bezoeken tijdens deze rondreis een groot aantal plekken. 

Route van de rondreis

Las Vegas

Las Vegas is het startpunt en eindpunt van onze reis. Iedereen heeft wel een mening of idee bij de stad, maar ons advies: laat het over je heen komen, geniet van alle bijzonderheden die deze stad te bieden heeft, plan vooraf al of je een show wilt gaan bekijken en geniet van een heerlijke tijd boordevol entertainment, 24 uur per dag en 7 dagen per week. 

Zion National Park

De rode rotsen waar Zion bekend om staat, de prachtige landschappen en de bijzondere weg die je door het park heen leidt zijn absoluut een hoogtepunt tijdens deze rondreis. De emerald pool, Angels landing, Checkerboard Mesa en de Zion Narrows zijn hoogtepunten van het park. Zion ligt 2 tot 3 uur rijden vanaf Las Vegas. 

Kanab, Utah

Kanab is een klein stadje in Utah. Het is er minder toeristisch dan in bijvoorbeeld Page dat anderhalf uur verderop ligt en heeft gezellige cafeetjes, goede cocktails en prima restaurants. Vanuit Kanab kun je eenvoudig verschillende nationale parken en Antelope canyon bereiken. 

Ook is er in Kanab dagelijks de "lottery" voor The Wave (google maar eens op "the wave Utah"). Dagelijks worden slechts enkele mensen toegelaten op deze bijzondere plek. Zeker in de zomermaanden is de kans zeer beperkt dat het lukt, maar we raden je zeker aan het te proberen. Meer hierover lees je op onze pagina over The Wave loterij

Er zijn twee manieren om je op te geven voor de loterij: online vanaf vier maanden voor vertrek of via het lokale toeristenbureau, waar dagelijks 10 permits worden uitgegeven. 

Dus: reken er niet op dat het lukt, maar probeer het zeker voor een bijzonder unieke kans! 

Grand Canyon

Iedereen kent de Grand Canyon. Tijdens onze rondreis bezoeken we zowel de North Rim (minder druk bezocht) en de South Rim. Van beide plekken heb je unieke uitzichten over de indrukwekkende canyon waar de Colorado River doorheen loopt. Eventueel kun je vanuit Las Vegas ook een helikoptervlucht maken over de Grand Canyon. Niet goedkoop, maar wel de moeite waard!

Los Angeles

Iedereen kan een paar dingen opnoemen uit Los Angeles. Hollywood, Disneyland, Universal Studios, Venice Beach, Santa Monica Boulevard, Beverly Hills, etc. Nu wordt het tijd om dit alles zelf te ontdekken tijdens je verblijf in de stad. Los Angeles is een mega grote stad met enorm veel mogelijkheden, van relaxen op het strand tot het ontdekken van luxe nachtclubs. 

Weer tijdens rondreis

Nevada

Las Vegas is het grootste deel van het jaar heet en droog, Las Vegas heeft namelijk een woestijnklimaat. De winters hier zijn mild met koude nachten en de zomers zijn erg heet. De neerslag in Las Vegas is gedurende het jaar nihil. De beste reistijd voor Las Vegas is van april tot en met oktober.

In mei ligt de gemiddelde temperatuur in Las Vegas rond de 25.5 graden, met soms al de eerste hete dagen tot 40 graden. Van juni tot september is het erg heet in Las Vegas met veel zonuren. De temperatuur komt in deze maanden gemakkelijk boven de 40 graden, vooral in juli en augustus. De gemiddelde temperatuur in oktober ligt rond de 22 graden. 

Utah

Ook Utah heeft aangename en warme temperaturen in de zomermaanden, in de winter kan het hier wel koud worden. De beste reistijd voor de staat Utah is van mei tot en met oktober. In de maanden mei en oktober is de temperatuur in Utah aangenaam. In juni t/m september kan het hier erg heet worden, de nachten zijn wel koel.

Bij Zion National Park, Bryce Canyon National Park ligt de gemiddelde dagtemperatuur in de maanden mei t/m oktober tussen de 14 en 27 graden. In Kanab is het gemiddeld 4 graden warmer tijdens deze maanden. In het zuiden van Utah is het al iets warmer. In Canyonlands National Park, Moab, Monument Valley en Arches National Park ligt de gemiddelde dagtemperatuur in deze maanden tussen de 18 en 33 graden. 

Arizona

De staat Arizona heeft een woestijnklimaat met hete zomers. De beste reistijd voor Arizona is van maart t/m november. De gemiddelde dagtemperatuur in Arizona ligt over het algemeen in de maanden mei t/m oktober tussen de 29 en 38 graden. Bij de Grand Canyon ligt de gemiddelde dagtemperatuur tussen de 18 en 30 graden en bij Page tussen de 21 en 34 graden.

Californië

Los Angeles heeft een mediterraan klimaat dat wordt gekenmerkt door milde winters en hete, zonnige zomers. De neerslag in Los Angeles is in de maanden mei t/m oktober nihil. De beste reistijd voor Californië is van april tot en met oktober. In mei en juni is het aangenaam warm en zonnig in Los Angeles, met overdag gemiddelde temperaturen tussen de 22 en 25 graden. Van juli tot september is het heet en zonnig in Los Angeles. De gemiddelde temperaturen liggen in die maanden overdag rond de 27-28 graden. Ook in oktober is het nog aangenaam warm met een gemiddelde dagtemperatuur van 25 graden. Houd er rekening mee dat het aan de kust iets koeler kan zijn.

In Joshua Tree National Park ligt de gemiddelde dagtemperatuur in de maanden mei t/m oktober tussen de 26 en 34 graden, hier geldt een woestijnklimaat. In 29 Palms geldt ook een woestijnklimaat en ligt de gemiddelde dagtemperatuur in de maanden mei t/m oktober tussen de 26 en 36 graden

Hieronder vind je antwoord op veel van de regelmatig gestelde vragen voor onze rondreizen door Amerika. Heb je nog vragen, aarzel dan vooral niet en neem contact met ons op. 

Hoe kan ik kennismaken met mijn reisgenoten?

Alleen op reis gaan is altijd spannend, dat weten we maar al te goed. Nadat je de beslissing gemaakt hebt om te boeken, ontvang je van ons na enige tijd een mail met instructies voor het aanmaken van een account. Als je vervolgens inlogt kun je je reisgenoten zien (voornaam, leeftijd, woonplaats) en daarnaast kun je je mobiele nummer invoeren om een whatsapp groep te starten. 96% van onze reizigers vult daadwerkelijk een mobiel nummer in. Vrijwel alle Amerika-groepen spreken voor vertrek 1 of meerdere keren af om elkaar vast te leren kennen. 

Hoe snel zitten jullie groepsreizen vol?

Afgelopen zomer zaten de reizen naar Amerika en Canada in januari vol. In 2018 hebben we een grotere capaciteit en meer reismogelijkheden, maar we raden je aan om als je de beslissing eenmaal gemaakt hebt, niet te lang te wachten met boeken. De aanbetaling bedraagt 25% van de reissom plus de eventuele kosten voor afgesloten verzekeringen. 

Hoe zit het precies met de vliegtickets?

We reizen op een groepsticket. Dat betekent dat de vlucht vooraf vastligt, maar ook dat je normaalgesproken bij elkaar in de buurt in het vliegtuig zit. Je hoeft dus niet met elkaar stoelnummers af te spreken oid. 

Een ander belangrijk punt is dat je voor je vlucht geen fysiek vliegticket krijgt. Ongeveer 14 dagen voor vertrek zie je in je Mijn Simi account je boekingscode verschijnen. Deze kun je vervolgens gebruiken om in te checken. Inchecken is niet verplicht vooraf, maar kan ook op het vliegveld.

We raden je aan om nadat je door de beveiliging gegaan bent nog even iets te eten/drinken mee te nemen voor in het vliegtuig. Hoewel je in het vliegtuig goed verzorgd wordt, kan het geen kwaad om iets te snacken mee te nemen zodat je fit aankomt. 

Standaard mag je 23 kilo ruimbagage meenemen en daarnaast afhankelijk van de maatschappij 10 of 12 kilo handbagage.

Is het mogelijk langer te blijven of de reis te combineren met een andere rondreis?

We reizen met een groepsticket, waardoor de mogelijkheden om te wijzigen zeer beperkt zijn. Het is daarom niet mogelijk af te wijken van de al vastliggende tijden, tenzij je zelf een los ticket voor je terugreis boekt, dan is langer blijven natuurlijk wel mogelijk, maar betaal je eigenlijk dubbel. 

Hoeveel extra kosten ben ik tijdens deze rondreis nog kwijt? 

Inbegrepen bij de reissom zijn onder andere de vlucht, overnachtingen, autohuur en toegang tot de Nationale Parken die we tijdens deze rondreis bezoeken. Niet inbegrepen zijn kosten voor brandstof (reken op tussen de 50 en 75 euro per persoon), maaltijden (ontbijt is in sommige hotels en motels inbegrepen) en eventuele uitgaven aan extra activiteiten of dingen die je wilt ondernemen. Voor voedsel kun je, afhankelijk van je eigen bestedingsbedrag rekenen op een bedrag tussen de 20 en 40$. 

We maken regelmatig een tussenstop bij een winkel om wat inkopen voor onderweg te doen. Ook voor ontbijt/lunch zullen we vaak kiezen voor een bezoekje aan de supermarkt, maar dat is aan jullie als groep om te bepalen.

Let op: de porties eten zijn vaak dermate groot dat je rustig alleen een voorgerecht kunt nemen als je geen grote eter bent. 

Hoe kan ik me voorbereiden op het wandelen?

In elk nationaal park zijn verschillende wandelroutes aanwezig, van kort en makkelijk tot lang en intensief. Je kunt dus zelf een route kiezen die bij je past. De volgende dingen zijn sowieso handig om mee te nemen/aan te trekken:
1. Goede wandelschoenen
2. Water
3. Bescherming tegen de zon (zonnebrand, zonnebril & pet of hoed)
4. Een goede rugzak
5. Een opgeladen telefoon
6. Laagjes kleding (zodat je altijd iets uit/aan kan trekken wanneer het onverwacht kouder of warmer wordt) 

Hoeveel ruimte is er in de auto's?

Auto's zijn in de VS over het algemeen een stuk groter dan wij gewend zijn. We reizen met grote auto's, maar willen iedereen dringend verzoeken zo min mogelijk met een "harde" koffer te reizen. Een backpack of duffelbag is ideaal. Als je het prettig vind kun je deze op Schiphol laten sealen. Als er geen harde koffers mee zijn zul je zien dat inpakken een fluitje van een cent in. 

Hoeveel zitten we in de auto?

Houd er rekening mee dat reizen door Amerika per definitie betekent dat je soms best lange afstanden aflegt. Met een muziekje erbij en het altijd wisselende landschap gaat de tijd echter snel en de ervaring leert ons dat vrijwel iedereen het rijden in de VS prettiger vindt dan bij ons.

Ik wil/kan niet rijden. Kan ik dan wel mee?

Deze rondreis Amerika valt of staat met mensen die bereid zijn te rijden. Als je niet kunt of wilt rijden is dat geen probleem en kun je gewoon boeken, maar op het moment dat we teveel mensen hebben die niet kunnen rijden, krijgen automatisch mensen voorrang die wel kunnen rijden. We gaan dan uit van de datum van boeking. Let op: het is nog nooit voorgekomen dat we onvoldoende mensen hadden die het leuk vonden te rijden, maar 100% garantie hebben we nooit dankzij de unieke opzet van onze rondreizen. 

Wat moet ik doen als ik het niet eens ben met de rijstijl van mijn medereiziger?

Er zijn een paar vaste regels die we hanteren bij het rijden in groepsverband:
1. Alcohol is een no go. Ook niet 1 glaasje, ook niet als het motel dichtbij is, enz. enz.
2. Verlichting is altijd aan, ook overdag ivm de zichtbaarheid
3. We houden ons aan de snelheidslimieten die gelden

Als er iemand rijdt waarbij je je niet comfortabel of prettig voelt, ongeacht de reden, dan meld je dit bij de reisbegeleiding. Het is mogelijk dat het eigen onzekerheid is of dat iemand gewoon moeite heeft met rijden. Meld dit!  Het is voor iedereen fijner als je kunt vertrouwen op elkaar. De reisbegeleider zal op tactische wijze bekijken hoe we dit kunnen oplossen. Maar, we kunnen niet vaak genoeg benadrukken: als er iets is, meld het! 

Heb ik bereik met mijn mobiel?

Ongeveer 80% van de tijd heb je geen bereik met je mobiel. In steden meestal wel, daarbuiten vaak niet. Informeer het thuisfront hierover, zodat ze weten dat je niet altijd direct reageert. Houd ook rekening met tijdsverschillen. In de meeste motels is wifi gratis beschikbaar. Wil je bellen, dan raden we je aan om dit via Skype of Whatsapp te doen omdat het reguliere telefoonnetwerk erg duur is.

Verzekeringen

Het is mogelijk bij je boeking een reis- of annuleringsverzekering af te sluiten. Het is verplicht een reisverzekering af te sluiten, maar dit hoef je niet via Eager2Travel te doen. Heb je een doorlopende reisverzekering? Controleer dan of alles wat je van plan bent te gaan ondernemen gedekt wordt door de reisverzekering. Op verzoek kan een bewijs van je huidige reisverzekering worden opgevraagd. Meer informatie over de kortlopende reisverzekering en kortlopende annuleringsverzekering vind je op onze pagina over de annulerings- en reisverzekering.