Valley of the Gods

Valley of the Gods Utah

Een absolute aanrader voor mensen die Monument Valley bezoeken is een kleine omweg voor je bij Monument Valley komt (vanuit Moab). De scenic drive van 27 kilometer lang is onverhard maar goed begaanbaar. De scenic drive begint enkele kilometers voor het plaatsje Mexican Hat. 

Doordat de weg minder begaanbaar is dan de reguliere route en de meeste mensen direct richting Monument Valley trekken is de kans groot dat er maar weinig andere mensen zijn, in tegenstelling tot Monument Valley zelf waar het erg druk kan zijn. 

Hoe kom je bij Valley of the Gods?

Een voordeel van rondreizen met auto's door de Verenigde Staten is dat je eenvoudig op plekken kunt komen die met een camper een stuk moeilijker bereikbaar zijn. Als je op Highway 163 vanuit Moab komt kun je enkele kilometers na het plaatsje Bluff rechtsaf de Scenic Drive nemen. Dit is de eerste afslag na de 226 (die dood loopt). De scenic drive kun je in ongeveer een uurtje rijden, maar de meeste mensen stoppen onderweg regelmatig. Na het rijden van de Scenic Drive kom je op een andere weg uit (de 261) waar je linksaf kunt slaan terug naar Mexican Hat en door kunt naar Monument Valley

Een tweede mooie optie om te rijden is (als je vanuit Moab komt) net voorbij het plaatsje Blanding rechtsaf te slaan de 95 op. Als je deze door rijdt kom je bij het Natural Bridges National Monument dat bekend staat om de natuurlijke rotsbruggen. Vervolgens keer je weer om en neem je de 261 naar het zuiden. Op die manier kun je beide bezienswaardigheden makkelijk combineren zonder al te veel om te moeten rijden. 

Wat is er te zien?

De rotsformaties die je in the Valley of the Gods kunt zien zijn heel vergelijkbaar met die van Monument Valley. Het grote verschil is dat het gratis is, je betaalt geen toegangsprijs zoals je in Monument Valley wel doet (tenzij je alleen langs rijdt en niet de Valley zelf in gaat natuurlijk). Daarnaast zijn er veel minder mensen, omdat 90% van de mensen alleen de toeristische plekken op zoeken en niet van de grote weg af wijken. 

Wat voor auto heb je nodig? 

Hoewel de weg niet geasfalteerd is, is het over het algemeen zonder problemen mogelijk met een reguliere huurauto de route te rijden. Het is daarbij wel handig als je auto niet al te laag op de weg ligt, omdat je onderweg regelmatig stukken tegenkomt die hobbelig zijn. Na periodes van regenval kan het zijn dat er diepe kuilen ontstaan. Rijd dus altijd voorzichtig en steady. Let goed op dat je stopt op plekken waar je eenvoudig weer weg kunt rijden. 

Houd er rekening mee dat niet alle verhuurmaatschappijen het rijden op niet-geasfalteerde wegen toestaan. Over het algemeen is de kans dat je net tijdens die 25 kilometer pech krijgt heel erg klein natuurlijk. Als je gewoon verstandig rijdt en geen gekke dingen doet is deze route prima te berijden. 

Tips:

  • Het stuk tussen Moab en Monument Valley is mooi, maar niet extreem bijzonder. Omrijden via het Natural Bridges National Monument kost wel wat extra tijd, maar is zeer de moeite waard. 
  • De meeste mensen overnachten in Page vanwege de grote hoeveelheid hotels en motels. Rijd je richting het noorden dan is Monticello of Moab het meestgebruikt. 
  • Let bij het zelf boeken van een hotel goed op waar het hotel ligt. Goedkopere hotels liggen soms wel 60 kilometer van de plek waar je eigenlijk wil overnachten. 
  • Zorg dat je bij het verlaten van Page of Moab voldoende snacks en drinken mee hebt in de auto. Houd er altijd rekening mee dat je pech kunt krijgen in de woestijn. Blijf altijd in de buurt van de auto en vermijd heel afgelegen plekken. 
  • Met je mobiele telefoon heb je in veel gebieden geen signaal. Krijg je pech, wacht dan bij de auto zoveel mogelijk in de schaduw en wacht tot je een andere auto tegenkomt. 

Rondreizen VS

Gezinsreis Nationale Parken VS

Groepsreis Nationale Parken USA 18-39

Rondreis Nationale Parken

Moab Utah

Monument Valley