Monument Valley

Monument Valley

Monument Valley is een van de bezienswaardigheden in Utah die bij veel mensen op het lijstje staat om te bezoeken. Je kunt afbeeldingen van Monument Valley dan ook op vele reisgidsen terugvinden. Het is een unieke plek die tot de verbeelding spreekt. Wij zullen je dan ook zeker een bezoek aanraden!

Monument Valley is geen nationaal park maar behoort tot de Navajo stam. Daarom is het een Navajo Tribal Park en wordt het beheerd door de Navajo's. Het woestijnlandschap met roodkleurige rotsformaties ligt zo'n 1700 meter boven zeeniveau. De zandstenen rotsformaties zijn maximaal 1900 meter hoog. Doordat deze liggen in een valei, zijn de uitzichten spectaculair.

Scenic Drive Monument Valley

Als je een SUV hebt gehuurd die off-road mag rijden kun je gebruik maken van de Scenic Drive. Deze Scenic Drive is 17 mijl lang en brengt je langs de mooiste plekken van het natuurgebied. De weg is onverhard en bestaat deels uit zandwegen met kuilen. Dit maakt het natuurlijk erg spectaculair om hier te rijden, maar hierdoor is het ook handig om alert te zijn. Je komt niet langs afgronden. Doordat er diverse mogelijkheden zijn onderweg om te stoppen, hoef je onderweg niks te missen van de uitzichten. 

Bij het inrijden van het natuurgebied krijg je een kaart mee waarop de stops staan aangegeven, maar de route wijst zichzelf en je kunt hier ook niet echt van afwijken. Het betreft een rondje, waardoor de plek waar je de route begint, ook direct de plek is waar de route eindigt. Onze reizigers doen gemiddeld 1,5 uur over de route. Indien je iemand bent die wat langere stops wil maken, raden we het aan om wat extra tijd te berekenen. Onder het kopje bezienswaardigheden beschrijven we de stops die je onderweg tegen komt.

Een tip is om voordat je de Scenic Drive gaat doen even een stop te maken bij het visitor center. Deze is niet te missen. Je ziet direct een groot parkeerterrein waar je de auto kwijt kunt. Loop vervolgens de trap op en vanaf het plateau heb je direct een mooi uitzicht over West Mitten, East Mitten en Merrick Butte. Bij het visitor center kun je een restaurant vinden en een grote winkel met enorm veel (handgemaakte) souvenirs. Omdat toerisme voor de Navajo's de grootste inkomensbron is, is het natuurgebied vrij toeristisch opgezet.

Een aantal dingen om rekening mee te houden:

 • Om Monument Valley te bezoeken dien je off-road te mogen rijden met je huurauto. Omdat je het laatste stuk een flinke klim moet maken, dient dit een SUV te zijn.

 • De Scenic Drive is van begin mei tot eind september open van 06.00 uur tot 20.30 uur en van begin oktober tot eind april van 08.00 uur tot 16.00 uur.

 • In het hoogseizoen kan het erg druk zijn.

 • Als je niet zelf wil rijden is het ook mogelijk om een tour te boeken. Houd er wel rekening mee dat deze tours aan de priziige kant zijn. 

Bezienswaardigheden Monument Valley

Tijdens de Scenic Drive kom je langs verschillende bezienswaardigheden in het park. Bij het inrijden van het park krijg je een kaart mee, zodat je precies weet waar de stops zijn onderweg. Op volgorde kom je de volgende stops tegen.

The Mittens and Merrick Butte

The Mittens and Merrick Butte zijn drie rode zandstenen rotsformaties. Dit is het bekendste punt van het park. Je hebt een mooi uizicht vanaf het plateau bij het visitor center en kunt ze ook zien tijdens het rijden van de Scenic Drive. De Mittens zijn bijna 1900 meter hoog en zijn bekend door diverse films, commercials en muziekvideo's.

Elephant Butte

Elephant Butte is een grote rotsdormatie met een smalle rotsformatie die tezamen met een beetje verbeelding ljken op een olifant! Bij deze stop is de weg een beetje hobbelig.

Three Sisters

Dit zijn drie smalle rotspilaren die tezamen de naam Three Sisters hebben gekregen. Een leuke stop om even te bekijken hoe bijzonder deze natuurwondertjes zijn.

John Ford's Point

Dit plekje komt je wellicht bekend voor als je fan bent van westernfilms. Het is het klassieke beeld waarbij een paard met een cowboy het gebied overziet. De Navajo's hebben hier verschillende kraampjes staan met handgemaakte sieraden en andere souvenirs. Ook kun je hier met een paard op de foto bij het uitzichtpunt. Vanaf deze stop wordt de Scenic Drive een eenrichtingsroute en maak je een rondje.

Camel Butte

In deze rotsformatie kun je met een beetje fantasie een kameel zien. Om de zoektocht wat te vergemakkelijken: de kameel kijkt naar het westen. Je bent nu op het hoogste punt aangekomen van de rij-route. Hierna zijn er verschillende vertakkingen van de weg. Pak de kaart er even bij en volg de goede autoroute.

The Hub

The Hub is een 150 meter hoge rotstoren midden in de valei. Je kunt vanaf hier ook The Three Sisters, Elephant Butte en Rain God Mesa zien.

Totem Pole and Yei Bi Chei

We komen aan bij het echte zandpad van Monument Valley. Hier wordt het echt leuk rijden! De rotsformatie die je hier ziet wordt ook wel de totempaal genoemd. Je zult als je er bent wel zien waarom! Daarnaast zie je ook de Yei Bi Chei rotsformaties. Yei Bi Chei betekent 'grootvader van moederskant van de yei'.

Totem Pole and Sand Springs

Bij deze stop kun je nog een rotsformatie vinden die lijkt op een totempaal! Parkeer hier zeker even de auto om de rode zandduinen te bekijken. Houd er rekening mee als je een camera mee hebt dat het zand hier nog wel eens omhoog kan waaien.

Artist's Point

Bij dit uitzichtpunt kun je een afgrond vinden. In de achtergrond zie je diverse rotsformaties boven het landschap uitkomen. Een mooie plek om te genieten van een meegebrachte lunch en even te genieten van het uitzicht.

North Window

Om de North Window te kunnen bekijken dien je een stukje te wandelen van ongeveer een halve kilometer. De menigte van mensen zal aantonen waar je precies naartoe moet lopen.

The Thumb

We zijn aangekomen bij de laatste stop van de Scenic Drive van Monument Vallety, the Thumb. Als je de rotsformatie ziet zal je zien waarom deze de naam 'de duim' heeft gekregen.

Als je nog genoeg energie hebt voor een mooie hike, dan raden we aan de auto te parkeren op de grote parkeerplaats en de Wildcat Trail te lopen. Je kunt deze vinden onder het kopje 'Onze tips voor Monument Valley'.

Onze tips voor Monument Valley

 • Als je hier de mogelijkheid toe hebt, vermijd dan het weekend. In de weekenden kan het hier erg druk zijn, vooral in het hoogseizoen. Lukt het niet om deze dagen te vermijden? Vertrek dan tijdig naar het natuurgebied en bereken wat extra tijd voor het bezoeken hiervan.

 • Aan één dag Monument Valley heb voldoende. Je kunt deze dag uitbreiden door de rotsformaties te bekijken tijdens de zonsondergang. 

 • De enige hike die je zonder vergunning mag lopen is de Wildcat Trail. Deze is ongeveer 4 mijl lang en ook zeker de moeite waard. Dit pad is goed te belopen en kent geen grote hoogteverschillen. Controleer wel goed het weerbericht zodat je zeker weet dat het niet te warm is om te hiken. We raden je aan om voldoende water mee te nemen, net als een petje, een zonnebril en zonnebrandcrème. Draag goede schoenen die de enkels goed ondersteunen, bij voorkeur wandelschoenen of bergschoenen. Je doet gemiddeld 2 tot 4 uur over deze wandeltocht.

Parkinformatie Monument Valley

 • De entreeprijs is 20 euro per auto met maximaal 4 inzittenden. 

 • De nationale parken passen zijn niet geldig bij het park, omdat het geen nationaal park is. 

 • Het visitor center is het gehele jaar geopend. Van begin mei tot eind september van 06.00 uur tot 20.00 uur en van begin oktober tot eind april van 08.00 uur tot 17.00 uur. 

De klassieke Monument Valley foto

Ken je de foto's die vanaf een autoweg worden genomen, met de rotsformaties van Monument Valley in de achtergrond (ook te zien in de film Forrest Gump)? Als je in Google op 'Monument Valley Road' of 'Forrest Gump Hill' zoekt, dan kun je dit klassieke beeld vinden! Veel mensen die een bezoek brengen aan Monument Valley willen maar al te graag op deze iconische plek een foto maken. Maar waar kun je deze locatie precies vinden?

Je kunt dit punt vinden op Highway 163, als je vanuit Mexican Hat richting Monument Valley rijdt. Google Maps heeft het iedereen makkelijk gemaakt, want je kunt het punt ook vinden als je in dit programma 'Forrest Gump Hill' invoert. Hiervoor dien je wel in het hotel even de offline kaart te downloaden in Google Maps, want onderweg zal de verbinding wegvallen.

Naast de heuvel is een klein parkeerhaventje. Houd er rekening mee dat het hier druk kan zijn en dat het gewoon een doorgaande weg is. Let dus zeker op veilgheid. Omdat de plek op een heuvel ligt, zie je auto's die vanuit Mexican Hat komen pas later.

Accommodatie en verblijf rondom Monument Valley

In de nabije omgeving van Monument Valley heb je een beperkt aantal overnachtingsmogelijkheden. We raden het daarom aan om zeer tijdig te reserveren. Wil je heel dichtbij Monument Valley overnachten? Reken dan op prijzen van 150 tot 400 euro per nacht. Net daarbuiten liggen de prijzen gemiddeld tussen de 100 en 200 euro. Door iets verder weg te rijden, kun je zeker kosten besparen.

In Monument Valley kun je twee hotels vinden, Goulding's Lodge en The View Hotel. Ook zijn er zes campings te vinden. Vanwege de hoge prijzen raden we aan om buiten Monument Valley te overnachten, bijvoorbeeld in de plaatsen Kayenta (20 minuten rijden), Mexican Hat (20 minuten rijden), Bluff (50 minuten rijden), Blanding (1 uur en 15 minuten rijden) of Monticello (1,5 uur rijden).

Vind je het niet erg om wat verder te rijden? Dan kunnen we ook deze leuke plaatsen aanraden om in te overnachten:

 • Moab: het outdoor stadje van Utah (2 uur en 45 minuten rijden, 152 mijl)

 • Page: te vinden in Arizona vlakbij Antelope Canyon, Lake Powell en de Horseshoe Bend (2 uur en 10 minuten rijden, 127 mijl)

Weetjes Monument Valley

 • Een aantal films zijn opgenomen in en rondom Monument Valley. Forrest Gump, Once Upon a Time in the West, Indiana Jones and the Last Crusade, Back to the Future III, the Lone Ranger, Fantastic Beasts and Where to Find Them, Jurassic World: Fallen Kingdom en Transformers: Age of Extinction zijn hier voorbeelden van.

 • Diverse bands hebben muziek gemaakt dat is geinspireerd op het gebied of hebben een afbeelding hiervan gebruikt op de cover. Zo gebruikte bijvoorbeeld de rock band Eagles Monument Valley op hun cover in 1985 en filmde Metallica hier hun videoclip.

 • Daarnaast zijn ook nog eens verschillende games gebaseerd op het natuurgebied Monument Valley. Voorbeelden hiervan zijn EaroWings, GTA: San Andreas, Need for Speed: Shift en Red Dead Redemption.

Rondreizen VS

Gezinsreis Nationale Parken VS

Groepsreis Nationale Parken USA 18-39

Rondreis Nationale Parken

Arches National Park

Canyonlands National Park

Moab Utah

Page - Antelope - Powell