--

Mobile Alabama

Mobile Alabama

Mobile telt bijna 200.000 inwoners. Mobile ligt aan de kust van de Golf van Mexico in een baai (de baai van Mobile). Het ligt op de route tussen New Orleans en Tallahassee. Ten noorden vind je de stad Montgomery. In Mobile vind je een fabriek van Airbus, waar onder andere de Airbus A320 gemaakt wordt. 

Als tussenstop tijdens een Deep South rondreis is Mobile een geschikte tussenstop. 

Mobile AL informatie

  • In 1703 werd Mardi Gras al gevierd in Mobile, ver voor New Orleans
  • 1 van de eerste video's die viral ging in 2006 werd gemaakt in Mobile
  • National Geographic heeft Mobile benoemd als 1 van de beste plekken om te leven in de VS
  • De USS Alabama is een oorlogsschip dat verhuisd is naar Mobile

Bezienswaardigheden en activiteiten

Battleship Memorial Park

Wellicht de meest interessante plek om te bezoeken als je naar Mobile gaat is het Battleship Memorial Park. Het oorlogsschip USS Alabama is dankzij een inzamelingsactie van schoolkinderen verhuisd van Washington D.C. naar Mobile Alabama.

Behalve verschillende oorlogsschepen en militaire vliegtuigen zijn er tanks en artillerie te vinden. Een kaartje voor volwassenen kost 15$. Kinderen tot 5 jaar zijn gratis.

Fort Conde / Fort Charlotte

Dit fort is deels herbouwd en deed dienst van 1723-1820. Het fort is door de Fransen gebouwd als verdedigingswerk tegen de Britten en Spanjaarden door de strategische locatie van Mobile ten opzichte van de Golf van Mexico. 

Het fort is door verschillende landen bezet geweest in die periode. Het is mogelijk het deels gereconstrueerde fort te bezoeken. Het fort bevindt zich in het midden van de stad. 

DAR house - Richards

Dit huis is gebouwd in 1860 en is sinds 1973 een museum. Je kunt het huis bezoeken. Het wordt beheerd door de "dochters van de Amerikaanse revolutie" en is populair voor spookverhalen. 

De baai van Mobile

Mobile Bay heeft jaarlijks vele festivals en shows. Afhankelijk van de tijd van het jaar wordt er van alles georganiseerd waar vooral ook veel locals op af komen. Tip: kijk voor je je bezoek plant even naar wat er te beleven valt en pas je planning er op aan.

Het Bellingrath Museum

Dit huis werd gebouwd in 1935 en biedt tegenwoordig de gelegenheid om rondleidingen te krijgen. Het huis heeft nog alle originele meubelstukken en geeft je daarmee een goed gevoel van hoe het in die periode aan de kust van de golf van Mexico was.

Downtown Mobile

De binnenstad van Mobile heeft veel gebouwen die vergelijkbaar zijn met gebouwen in New Orleans. Met minder toeristen krijg je hier een authentiek gevoel en kun je je vergapen aan de vele prachtige gebouwen. 

Mobile Carnival Museum

Dit museum viert driehonderd jaar Mardi Gras en Carnaval. 

Accommodatie en hotels Mobile Alabama

Zoals veel grote steden heeft Mobile Alabama een groot aanbod aan hotels en motels. Er zijn prachtige oude hotels te vinden, maar ook alle grote ketens vind je hier. Wij zouden voor je verblijf in Mobile een Holiday Inn Express, La Quinta Inn of Wingate aanraden. Wil je iets meer luxe? Dan is een reguliere Holiday Inn prima of de Hilton Garden Inn. Wil je echt op budget letten, dan is een Motel6 prima voor een overnachting. 

Als onderdeel van je rondreis? 

Als Mobile op je route ligt is het een prima tussenstop. Het is een moderne stad met prima restaurants en een moderne uitstraling op veel punten. Het heeft charme met veel oude gebouwen en downtown is relatief compact. Als je echter ook op zoek bent naar strand en een dagje relaxen zijn er andere plekken die beter geschikt voor zijn, zoals Gulfport of Panama City beach (met resorts). 

Rondreizen VS

Alabama

Birmingham Alabama

Montgomery