Birmingham Alabama

Birmingham

Birmingham is de grootste stad van de staat Alabama. Met ongeveer 230.000 inwoners is het net iets groter dan de hoofdstad Montgomery. Birmingham ligt boven Montgomery, links van Atlanta en rechts van Memphis en vrijwel in een rechte lijn onder Nashville. 

Informatie Birmingham AL

  • 230.000 inwoners
  • De enige plek in de wereld waar alle ingrediënten voor de productie van ijzer beschikbaar zijn
  • Birmingham is een stad met veel groen en parken
  • Het Civil Rights district staat op de Nationale Monumentenlijst
  • Birmingham staat bekend om de verschillende goede golfbanen

Bezienswaardigheden

Oak Mountain State Park

Het grootste State Park van Alabama met een groot aantal outdooractiviteiten om te ondernemen. Vooral hiken en mountainbiken zijn populair in het gebied. Geocaching, verschillende watersporten en vissen zijn ook populair. State Parks zijn voor Amerikanen een ideale plek waar relatief veel toegestaan is aan wildernis-activiteiten. Je vind dit State Park net onder Birmingham.

Birmingham Botanical Gardens

De botanische tuinen van Birmingham bieden een groot aantal planten en bloemen, zowel uit de eigen regio als uit andere staten en landen. 

Sloss Furnaces National Historic Landmark

Deze hoogoven verwerkte tussen 1882 en 1971 ijzer. Op dit moment is het een museum waar je uitleg kunt krijgen over alles wat met de productie van ijzer te maken heeft. De toegang is gratis. Het museum is geopend van dinsdag tot en met zaterdag tussen 10:00 en 16:00 en op zondag van 12:00 tot 16:00. 

Railroad Park

Vanaf Railroad park heb je een mooi uitzicht op de skyline van Birmingham. Een goede plek voor een picknick in de middag? 

Activiteiten en things to do

Bezoek de Birmingham Zoo

Zeker als je met kinderen reist is een dagje dierentuin helemaal niet vervelend. Het is een dierentuin zoals vele anderen, maar ideaal voor een relaxed middagje uit. 

Splash Adventure Waterpark

Met glijbanen, grote zwembaden en meer is het een perfecte daguitstap met de familie. 

Karten bij de grootste indoor-kartbaan van Alabama

Karten is een ideaal familie-uitje tijdens een vakantie in de VS. Kinderen vanaf 8 jaar kunnen karten, terwijl voor volwassenen karts beschikbaar zijn die maximaal 80 km per uur kunnen. Zoals bij eigenlijk alle plekken in de VS kun je hier een hapje eten en wat drinken ook. 

Eager tip: kijk. voor je gaat even of er bijvoorbeeld via groupon speciale kortingsbonnen zijn. 

Als onderdeel van je rondreis?

Birmingham is vooral een plek waar locals komen. Het is een grote stad, dus de gebruikelijke shopping centers, grote winkels, parken en koffietentjes vind je hier zeker. Als het op de route ligt zouden we er een nachtje blijven, maar voor de meeste mensen zal het niet nodig zijn om Birmingham specifiek op te nemen in de planning van een rondreis. 

Rondreizen VS

Deep South rondreis

Alabama

Memphis

Montgomery

Nashville