Coconino National Forest

Coconino National Forest

Het Coconino National Forest in Arizona beslaat een groot deel van de omgeving van Flagstaff. Het is een divers gebied met bossen, vlaktes, woestijngebied, alpein landschap en oude vulkanen. Sedona en Flagstaff zijn de meest gebruikte uitvalsbasissen voor het verkennen van het National Forest. 

Het hoogste punt van het gebied is 3851 meter hoog (Humphrey's Peak), het laagste gedeelte is 800 meter hoog. Er zijn enorm veel bezienswaardigheden in het gebied en zeker voor Amerika-reizigers die de grote bezienswaardigheden al gezien hebben een aanrader om mee te nemen tijdens een rondreis door de Verenigde Staten. 

Bezienswaardigheden Coconino NF

Slide Rock State Park

Dit state park ligt een kilometer of tien buiten het stadje Sedona en bestaat uit onder andere natuurlijke glijbanen in Oak Creek. De grote rode rotsformaties eromheen maken het beeld helemaal af. Er zijn drie kleine hikes te doen, maar de meeste mensen bezoeken het state park voor het zwemmen en glijden, gecombineerd met bijvoorbeeld een picknick. Afkoelen op een warme zomerdag is een aanrader!

Red Rock State Park

Red Rock State Park vind je net buiten Sedona ook en staat bekend om de intense rode zandsteenformaties. Er zijn een aantal wandelpaden. Net buiten het state park kun je onder andere mountainbiken en paardrijden. Hier vind je onder ander Cathedral Rock. 

Barringerkrater

50.000 jaar geleden stortte een meteoriet neer op dit gebied. Wat overblijft is een grote krater die je kunt bezoeken. Er is een visitorcenter gebouwd op de rand, waarmee je mooi uitzicht hebt op de krater en ook goed kunt zien hoe deze loopt.

Rotsgebouwen Walnut Canyon NM

De in de rotsen uitgehouwen huizen van Walnut Canyon werden gebouwd door de Sinagua bewoners tussen 1100 en 1250 voor Christus. Het gebied is erg droog, waar de naam Sin Agua ook naar verwijst (zonder water). 

Humphrey's Peak

De hoogste berg en een uitgedoofde vulkaan. Het ligt in de Kachina Peaks Wilderniss in het Coconino NF. Je kunt de wandeling naar de top maken, maar houdt rekening met het weer en zorg dat je goed voorbereid op pad gaat. 

Fossil Creek 

Deze rivier kun je vinden door naar Camp Verde te rijden in Arizona. Je neemt dan Forest road 708 aan de Arizona State Route 260. Het is een National Wild and Scenic River. 

Meer hoogtepunten

We benoemen op deze pagina slechts een paar hoogtepunten van het gebied. Er zijn nog een groot aantal prachtige plekken om te bezoeken in het gebied, maar veel daarvan vereisen ofwel een auto met een fourwheel drive ofwel vereisen een stevige hike voor aanvang. Een beetje avonturier kan zich snel enkele weken vermaken in het gebied. 

Outdoor activiteiten

Als je altijd al een ballonvaart hebt willen maken is dit the place to be. Daarnaast kun je mountainbiken, hiken met gids, rotsklimmen, 4x4 rijden, quadrijden en nog veel meer. 

Boek als je in het hoogseizoen gaat tijdig. Reis je met Eager? Dan heb je in je account de mogelijkheid om activiteiten bij te boeken. Wij leggen deze dan voor je vast. 

Hikes Coconino National Forest

Hike Devil's trail bridge (Sedona)

Deze hike brengt je naar de grootste natuurlijke stenen brug waar je ook nog eens overheen mag lopen. Wees voorzichtig, er zijn geen railings om je vast te houden. De tocht is zonder 4x4 ongeveer 6,5 kilometer. Met 4x4 hoef je nog maar de helft van de afstand te lopen.

Zoals elke populaire plek in de VS kan het al vroeg druk worden. Vroeg vertrekken is een aanrader. 

Seven Sacred Pools (Sedona)

Deze hike kan snel druk worden. Houd rekening met de hitte! Je begint deze bij ofwel Jordan Trailhead ofwel Soldier's pass. De wandeling is een kilometer of vijf lang en brengt je door prachtig landschap met af en toe een steil stuk naar de verschillende waterpoelen. Een mooie hike die vooral in de ochtend of aan het einde van de dag prima is.

Meer hikes

Er zijn honderden hikes in het Coconino National Forest. Sommige zijn goed ontwikkeld en worden drukbezocht, maar er zijn ook talloze hikes die wat meer van je eisen. Wees altijd goed voorbereid, vraag rustig 

Sedona

Middenin het landschap met de rode rotsen vind je het stadje Sedona. Met meer dan 4 miljoen bezoekers per jaar is het een populaire toeristenbestemming geworden, niet in de laatste plaats om de prachtige locatie. Er zijn veel outdoormogelijkheden en het is 1 van de beste plekken ter wereld om een ballonvaart te doen. 

Sedona zelf heeft een ruim aanbod aan winkels, restaurants en hotels. 

Flagstaff

Flagstaff is door de gunstige ligging ten opzichte van zowel bezienswaardigheden in de omgeving als de Grand Canyon South Rim een populaire reisbestemming. Er zijn veel overnachtingsmogelijkheden. Daarnaast natuurlijk de nodige hotels en restaurants. 

Als onderdeel van je rondreis? 

Absoluut, maar neem dan ook de tijd om het echt goed te doen. Dit gedeelte van Arizona is hartstikke mooi en de meeste toeristen komen puur voor de rotsen en de ligging. Er zijn echter talloze wandelmogelijkheden en bijzondere plekken om te bezoeken. Vaak moet je daar net iets meer moeite voor doen. We raden je aan zeker twee nachten, maar nog beter is drie of vier nachten te verblijven en er echt op uit te trekken. Er is daarnaast meer dan genoeg georganiseerd vermaak om je uitstekend te kunnen vermaken in Coconino National Forest. 

Verblijven kan in zowel Flagstaff als Sedona goed. Flagstaff is vaak iets goedkoper, maar we zouden zeggen: 1 nacht in Flagstaff, 2 als je van hieruit de Grand Canyon bezoekt en dan nog eens twee nachten in Sedona. 

Rondreizen VS

Arizona - de Grand Canyon State

Flagstaff

Phoenix Arizona