Phoenix Arizona

Phoenix informatie

Phoenix is de hoofdstad van de staat Arizona en staat met ruim anderhalf miljoen inwoners in de top 5 van de Verenigde Staten qua inwoners. De totale agglomeratie telt ruim 4 miljoen inwoners. De stad ligt aan de rand van de Sonorawoestijn. 

Het is een echte woestijnomgeving met weinig neerslag. In juli is de gemiddelde temperatuur dan ook ruim 34 graden! 

Over Phoenix

  • Phoenix heeft een woestijnklimaat
  • In het gebied wonen ruim 4 miljoen mensen
  • Phoenix ligt ongeveer 6 uur rijden van San Diego en Los Angeles
  • De Apache trail was ooit de gevaarlijkste highway, maar biedt je fantastische uitzichten en een unieke ervaring
  • In Phoenix vind je onder andere een SixFlags waterpark en Sea Life Arizona
  • Omdat Mexico zo dichtbij is, merk je dat er veel Mexicaanse invloeden zijn

Bezienswaardigheden Phoenix

Arizona State Capitol

Zoals elke staat in de VS heeft de hoofdstad een State Capitol. Je kunt hier maandag tot en met vrijdag tussen 09:00 en 16:00 op doordeweeks dagen gratis een bezoek brengen. 

Camelback mountain

Deze berg van bijna 1000 meter hoog is een goede hike voor, met een fantastisch uitzicht op de omgeving. Het is een Phoenix City Park en wordt door zowel locals als toeristen bezocht. 

camelback mountain

Heard Museum

Dit museum focust zich op geavanceerde Indiaanse kunst. Het geeft een goed beeld van kunst bij de native Americans. 

Wrigley Mansion

Een monumentaal pand uit de jaren dertig van de vorige eeuw. Een bijzondere plek om te dineren, te lunchen of te brunchen in een oude setting. 

Fire Museum

Het Hall of Flame fire museum gaat over brandweerwagens in alle vormen en maten. Leuk voor de liefhebber!

Dobbins Lookout

Vanaf deze plek kun je via een bochtige weg naar de Dobbins Lookout rijden voor een fantastisch uitzicht over de stad. Zonsondergang en zonsopgang zijn de beste momenten. Houd er rekening mee dat het druk kan zijn, het is een geliefde plek ook voor locals. 

Desert Botanical garden

De naam zegt het al. Hier vind je uiteenlopende soorten cactussen en woestijnplanten. Een ideale manier om verschillende soorten bij elkaar te zien en om te zien hoe kleurrijk en divers het leven in de woestijn eigenlijk is. 

Piestewa Peak

Deze berg van bijna 800 meter hoog geeft je een prachtig uitzicht tijdens een korte maar steile klim. 

Activiteiten en things to do Phoenix

Doordat Phoenix zo'n grote stad is is er ook veel te beleven. We hebben een kleine selectie gemaakt. Hoewel Phoenix niet direct op de meeste lijstjes terecht komt om te bezoeken tijdens een rondreis, is het als je de tijd hebt wel de moeite om ook eens andere plekken te zien. 

Legoland Discovery Center Arizona

Een indoor discovery center dat zeker met kinderen hartstikke leuk is. De opzet is vergelijkbaar met andere Lego discovery centers in de wereld. Er zijn een aantal attracties, heel veel lego en allerlei verschillende mogelijkheden om er zelf mee aan de slag te gaan. 

Sea Life Center Arizona

Een andere topper als je rondreist met kinderen is Sea Life Arizona. Indoor en vooral gericht op educatie is het aquarium een leuke tijdsbesteding voor een middagje iets anders. Kaartjes zijn al vanaf 10$ per persoon te koop en kun je online vooraf boeken. Aan de kassa kan ook, dan betaal je iets meer. Een creditcard is praktisch bij het rondreizen door de VS, zeker bij het bestellen van kaartjes wat vaak alleen via creditcard kan. 

Japanese Friendship garden

Een tuin met theehuis in downtown Phoenix. Met mooie stenen, planten en stroompjes. Geopend van oktober tot en met mei. 

MCDowell Mountain Regional Park

Als je op zoek bent naar spectaculaire uitzichten over de Sonorawoestijn is dit een prachtige plek. Je kunt er wandelen, paardrijden en kamperen. 

Boek een luchtballon!

Met een luchtballon boven de woestijn, met zonsondergang is een aanrader. Ze vliegen het hele jaar door, tenzij de weersomstandigheden te slecht zijn. Natuurlijk niet goedkoop, met 300$ per persoon. Toch is het 1 van de beste plekken ter wereld om je luchtballon-droom in vervulling te laten gaan, met onderweg fantastische woestijnlandschappen. 

ATV tours (quad)

ATV tours zijn populair in de VS en een perfecte manier om echt de woestijn in te trekken. Onder leiding van een gids rijd je een diverse route. Er zijn verschillende tochten, van kort tot lang en soms met allerlei extra opties. Ook ATV-tours zijn niet goedkoop, maar in veel gevallen kun je goede deals vinden via bijvoorbeeld Groupon. Hoewel je tijdens je rondreis niet alles kunt doen, al is het alleen al om de kosten die snel oplopen, is het toch een aanrader vanuit Eager2Travel om voor vertrek alvast een paar dingen te selecteren en wat budget te reserveren voor dit soort activiteiten. Het maakt je vakantie-ervaring compleet en je komt op heel andere plekken dan wanneer je alleen sightseeing doet. 

Kajakken

Op Saguaro Lake kun je een kajak huren en een tocht maken door het mooie landschap. Er is geen gids bij, maar het water is kalm en de mensen van de kajaks vertellen je met plezier wat de mooiste plekjes zijn. Je kunt op je eigen tempo varen. Onze tip: neem wat te eten en drinken mee, zodat je onderweg kunt picknicken!

Paardrijden

Als je in een woestijnlandschap bent is paardrijden een populaire optie. Ook hier geldt dat de mogelijkheden eindeloos zijn. Voor de meeste mensen is een tocht van een uur prima. Ben je een meer ervaren ruiter, dan zijn de mogelijkheden eindeloos, tot meerdaagse woestijntochten aan toe met een gids. 

E-bike tour in de stad

E-bikes zijn een goede en eenvoudige manier om een citytour mee te doen of een tocht in de natuur. Het is relatief betaalbaar, goed te doen voor het hele gezin en altijd leuk. 1 nadeel: je komt er niet onderuit om een helm te dragen. 

Toptips Phoenix

  • Een gemiddelde temperatuur van 34 graden in juli is heftig. Zorg dus dat je voldoende drinkt en het heetste van de dag zoveel mogelijk vermijd
  • Een hotel met zwembad zouden we je zeker aanraden! 
  • Bezoek in ieder geval 1 van de bergtoppen die we genoemnd hebben. De Dobbins lookout is met de auto het makkelijkst. 
  • Veel mensen bezoeken ook Scottsdale, omdat er veel luxe restaurants zijn en een sfeervol city center. 

groepsreis phoenix

Eten en drinken in Phoenix

Natuurlijk vind je in Phoenix een verscheidenheid aan restaurants. Mexicaans eten is volop aanwezig en vaak aan te raden. Let er wel op dat de porties vaak aanzienlijk groter zijn dan bij ons. Wil je budgetvriendelijk eten in Phoenix, dan kun je 1 van de grotere ketens bezoeken. Ook Mexicaans en Aziatisch eten is vaak goedkoop en verrassend lekker. 

De liefhebber van steak's kan terecht bij Steak 44. Ook de Phoenix City Grille is een aanrader. Het bezoeken van een traditionele diner is vooral een aanrader voor ontbijt of lunch. Reken wel op een stevige maaltijd!

Rondreizen VS

Gezinsreis Nationale Parken VS

Groepsreis Nationale Parken USA 18-39

Rondreis Nationale Parken

Arizona - de Grand Canyon State

Grand Canyon National Park

Las Vegas

Sedona

Tucson