Flagstaff

Flagstaff Arizona

Door de gunstige ligging ten opzichte van de South Rim van de Grand Canyon is Flagstaff een veelbezochte stad tijdens een rondreis door de Verenigde Staten. Doordat het net iets verder van de South Rim af ligt is accommodatie er over het algemeen betaalbaarder. 

Flagstaff is hooggegelegen op ruim 2100 meter hoogte. Voor reizigers die route 66 rijden is Flagstaff een bekende tussenstop. Ten westen van Flagstaff bij het plaatsje Seligman vind je het langste stuk originele route 66 terug. 

Flagstaff informatie

  • Ongeveer 50.000 inwoners
  • Bewoond vanaf 1876
  • De planeet Pluto werd ontdekt in Flagstaff
  • Flagstaff is een goede uitvalsbasis voor verschillende nationale parken en bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden en things to do

Extreme Adventure Course

Voor wie in is voor wat avontuur is het extreme adventure course een goede optie voor een ochtend of middag. Dit boomparcours heeft ziplines en allerlei uitdagingen. Ideaal voor gezinnen met kinderen tussen de 7 en 18, maar eigenlijk voor iedereen ontzettend leuk om op een andere manier iets te ondernemen. 

Lowell Observatory

Voor iedereen met interesse in sterrenkijken is dit historisch observatorium meer dan de moeite waard. Met 6 verschillende telescopen kun je met reservering vooraf verschillende delen van het heelal bekijken. 

Coconino National Forest

Net buiten Flagstaff vind je het kleinere neefje van de Grand Canyon. Bezoek Oak Creek Canyon en vergeet je camera, wandelschoenen en zwemspullen niet. Je rijd over de SR 89a naar beneden en kunt het als ronde rijden terug naar Flagstaff. 

Downtown Flagstaff

Downtown Flagstaff is een gezellige verzameling straten met winkels, cafeetjes en restaurants. Alles ademt een relaxte Zuidelijke sfeer uit, dus bezoek het zeker aan het einde van de dag even voor een lekker diner. 

North Pole Experience...

Mocht je in november of december Flagstaff bezoeken, dan is de North Pole Experience een aanrader als je met kinderen reist. Je bezoekt de werkplaats van de kerstman en bezoekt de fabriek van de kerstman. Natuurlijk is er een foto-momentje met de kerstman zelf. Amerikaanser kun je het eigenlijk niet hebben. 

En meer

Flagstaff heeft naast bovenstaande dingen nog veel meer te bieden. Er zijn in de directe omgeving in de natuur verschillende prachtige plekken, maar ook als stadje heeft Flagstaff voldoende charme om er enkele dagen te verblijven. Er zijn enkele musea in het stadje en er is een speciaal visitor center. 

Te bezoeken vanuit Flagstaff

Barringer Crater

Vijftigduizend jaar geleden stortte een grote meteoriet neer op deze plek en veroorzaakte een enorme krater. Behalve een discovery center kun je op een uitzichtspunt de krater goed zien.

Grand Canyon (south rim)

De meestbezochte attractie in de omgeving is natuurlijk de Grand Canyon. Of dat perse terecht is laten we aan jezelf over, maar dat de Grand Canyon indrukwekkend is en niet mag ontbreken aan je rondreis staat buiten kijf. Verblijven in Flagstaff en van daaruit de Grand Canyon bezoeken wordt door veel mensen gedaan. 

Grand Falls

Op ongeveer 50 kilometer van Flagstaff vind je deze 56 meter hoge watervallen. Met name in maart en april is de waterval goed te zien. Houd er rekening mee dat het gebied op Navajo-land ligt en officieel een permit nodig is. Buiten deze maanden is de waterval vrijwel altijd droog, maar als je er toch langs rijd kun je net zo goed even een kijkje nemen.

Route 66

De oude route 66 loopt van Chicago tot aan het strand van Los Angeles. Voor veel Amerika-reizigers is de Route 66, met name op de motor, een gekoesterde wens. Geheel terecht trouwens, want je krijgt tijdens de hele route 66 een hele goede indruk van de Verenigde Staten, zowel nu als vroeger. 

Walnut Canyon

In Walnut Canyon vind je behalve prachtige rotsen ook uitgehakte huizen van voormalige bewoners. Er zijn verschillende prachtige uitzichtsplekken op de canyon. Je kunt langs de rand van de canyon lopen over het Rim trail van een ruime kilometer lang. Het park sluit om 16:30, dus als je het wilt bezoeken is het aan te raden eerder op de dag te beginnen. Je hebt ongeveer 2 uurtjes nodig om een goed beeld te krijgen van de canyon. 

Accommodatie Flagstaff

In Flagstaff vind je uiteenlopende accommodatie. Doordat het een toeristische plek is is er ook meer keus uit verschillende soorten hotels, motels en inns. Van goed betaalbare plekken zoals de Days Inn, tot resorts, maar ook prima keuzes als Howard Johnson en de Super 8.

We raden je aan om als het om accommodatie gaat altijd goed te overwegen wat je wilt. Betaalbare luxe, een goedkope maar schone overnachtingsplek, of juist een relaxed resort waar je aan de zwembadbar kunt zitten. Alles hangt wat dat betreft samen met je wensen en plannen. We raden je, zeker in Arizona, wel aan om altijd een hotel te kiezen met zwembad, al is het maar een klein zwembad. 

Onze aanrader voor wat betreft prijs/kwaliteit zou de Doubletree by Hilton zijn in Flagstaff. 

Als onderdeel van je rondreis? 

Volmondig ja. Flagstaff is een ideale uitvalsbasis om een dag of drie te verblijven tijdens je rondreis VS. Er is voldoende te beleven in het stadje, je hebt de nodige faciliteiten, maar ook ontzettend veel mogelijkheden om de omgeving te verkennen en meer te zien dan alleen de Grand Canyon. 

Rondreizen VS

Gezinsreis Nationale Parken VS

Groepsreis Nationale Parken USA 18-39

Rondreis Nationale Parken

Arizona - de Grand Canyon State

Grand Canyon National Park

Page - Antelope - Powell

Phoenix Arizona

Saguaro National Park

Tucson