--

Santa Barbara

Santa Barbara

Santa Barbara is een stad in Californië met ongeveer 90.000 inwoners. De stad ligt niet ver van Los Angeles af en wordt vaak bezocht als onderdeel van de route over Highway 1 tussen San Francisco en Los Angeles. De stad ligt aan de oceaan en heeft prachtige stranden, een levendige vibe en goede accommodaties. 

Santa Barbara is een prima overnachtingsplek voor wie niet direct naar de drukte van Los Angeles wil en wie het echte Californië-gevoel nog wil koesteren. Natuurlijk kan er gesurfd worden! 

Info Santa Barbara

  • Ontstaan als missiepost in 1786 door Spaanse kolonisten
  • In 1925 werd de stad grotendeels verwoest door een aardbeving en herbouwd
  • Er wonen veel beroemdheden in Santa Barbara die LA ontvlucht zijn
  • Onder andere Michael Jackson en Oprah Winfrey woonden in Santa Barbara, evenals Eddie Vedder en John Cleese

Bezienswaardigheden & things to do 

Mission Santa Barbara

Dit prachtige gebouw werd in 1925 na de aardbeving herbouwd. Je kunt een georganiseerde rondleiding volgen of zelf door het gebouw lopen. De kerk en begraafplaats zijn interessant om te bezoeken.Voor een romantische picknick kun je terecht in de Mission Rose Garden. 

Stearns Wharf

De pier van Santa Barbara is een bezoekje waard. Je vind er het Sea Center, maar ook allerlei kleine winkeltjes en restaurants. Wij aten ooit bij Moby Dick's met uitzicht op de zee. Aanrader, ook kwalitatief!

De pier is gebouwd in 1872. Je kunt er met de Lil' Toot water taxi heen vanaf Santa Barbara Harbor. Uiteraard kun je er ook gewoon lopend naartoe en parkeren in de buurt (betaald parkeren). 

Santa Barbara County Courthouse

Dit National Historic Landmark is ook herbouwd na de aardbeving van 1925 en is te vinden in het hart van Santa Barbara. Er zijn vaste rondleidingen die je kunt volgen. De sunken garden met planten en palmbomen uit verschillende landen zijn de moeite waard. In de zomerperiode zijn er regelmatig concerten en festivals. 

Neem de lift naar de top van de klokkentoren met prachtige uitzichten op de oceaan en de stad. Dit is trouwens een geliefde spot voor huwelijksaanzoeken. 

Santa Barbara Courthouse

Stranden

Een middagje strand is het beste wat je kunt doen als je in Santa Barbara bent. Er zijn een paar stranden die behoren tot de beste van Zuid-Californië. East beach en West beach zijn bij toeristen het meest populair. Als je vanaf West Beach richting het westen blijft gaan kom je op Leadbetter Beach waar veel surfers zich verzamelen. 

Walvissen spotten

Meer dan 27 verschillende soorten walvissen en dolfijnen zwemmen in de wateren rondom Santa Barbara. Tussen mei en november kun je hier onder andere de blauwe vinvis en de potvis vinden. 

Surfles

Als je niet eerder gesurfd hebt is het nemen van surflessen een aanrader. In enkele uren tijd krijg je onder begeleiding van een ervaren surfer uitleg over hoe je de golven het beste trotseert. 

Paseo Nuevo en State Street

Deze outdoor shopping mall heeft verschillende grote winkelketens en kleine boetiekjes. Cafeetjes en restaurants vind je hier ook, ideaal voor een gezellige middag. Op dinsdagmiddag is er een farmer's market op State Street. 

Lotusland

Deze tuinen behoren tot de mooiste van de wereld. Drie verschillende eigenaren hebben gezorgd voor een weelderige tuin met uiteenlopende soorten cactussen en bomen. Er zijn tuinen in verschillende thema's, waaronder een Palm Garden, de Blue Garden en Japanese Garden. Van woensdag tot en met zondag kun je een gegidste rondleiding krijgen. Deze moet je wel vooraf reserveren. 

Accommodatie en verblijf

Santa Barbara heeft een groot aanbod aan hotels, vaak met zwembad. Veel hotels hebben een Californisch karakter met palmbomen en veel buitenruimte. Zoals in veel Amerikaanse steden zijn hotels en motels redelijk verspreid door de stad. Een uber of lyft nemen kan handig zijn als je wat verder van het centrum af zit. 

Santa Barbara heeft een eigen regionaal vliegveld, maar de meeste Nederlandse reizigers zullen kiezen voor San Francisco of Los Angeles als begin van de rondreis. 

Santa Barbara tijdens je rondreis?

Als je Californië echt wilt beleven is Santa Barbara een uitstekende tussenstop voor een overnachting. Omdat veel Nederlanders hIghway 1 rijden is Santa Barbara een logische tussenstop. 1 of 2 overnachtingen zijn voldoende, afhankelijk van of je wel of niet wilt gaan surfen ook. Een tip is om voor je rit langs highway 1 een bodyboard te kopen en regelmatige tussenstops te maken. 

Doordat veel reizigers uiteindelijk een stad als Los Angeles als heel druk beschouwen is een extra overnachting hier in het rustige en sfeervolle Santa Barbara een goede optie voor wie de drukte nog even wil ontvluchten. 

Rondreizen VS

Rondreis Californië

Californie

Los Angeles

San Francisco

Santa Cruz