Santa Cruz

Santa Cruz

Met ongeveer 65.000 inwoners is Santa Cruz een relatief kleine maar gemoedelijke stad aan de kust van de Stille Oceaan. Gelegen aan Highway 1, de populaire kustroute tussen San Francisco en Los Angeles is Santa Cruz een goede tussenstop voor enkele uren of voor een overnachting. 

Geniet van een echte Californische surfplaats met mooie zandstranden, levendigheid en een boardwalk met pretpark. 

Bezienswaardigheden en activiteiten Santa Cruz

Santa Cruz heeft alles wat je je bij Californië voorstelt. Doordat het een minder grote stad is dan San Francisco of Los Angeles ervaar je het gevoel van de surfers, de mooie stranden en de bijna kermis-achtige relaxedheid van het stadje. 

Santa Cruz Boardwalk

De Santa Cruz Boardwalk is the place to be als je op zoek bent naar strand en actie. Het pretpark aan het strand is een klassieker met een spookhuis, achtbaan (de historische Giant Dipper) en allerlei andere attracties. Een bezoek aan de boardwalk kan je al snel enkele uren kosten. Koop een ijsje, slenter over de boardwalk, koop een kaartje voor de Giant Dipper en geniet van zon, zee en strand! 

West cliff drive

Tussen Santa Cruz Wharf en Natural Bridges State beach vind je deze vijf kilometer lange wandelroute/fietsroute. De route leidt je langs verschillende prachtige uitzichten over de oceaan en is een ideale plek om te wandelen als het niet te heet is. Locals en toeristen mixen hier met elkaar en surfers kom je op verschillende plekken tegen. 

Steamer Lane

Vlakbij het Santa Cruz surfing museum vind je deze beroemde surfplek. Een prima plek om een tijdje te zitten en te kijken naar de surfers die er vrijwel altijd zijn. 

Garden of Eden

In het Cowel Redwood State Park vind je een verborgen plekje. Via een eenvoudige wandeling van 1,2 kilometer vind je dit zwemplekje omringd door de bomen. Eromheen vind je wit zand, dus een uniek zwemplekje is het zeker en je doet gelijk iets heel lokaals!

Brew Cruz

Aan boord van de oude schoolbus die Betty Jane genoemd wordt reis je langs verschillende brouwerijen. In Santa Cruz vind je er 14, allemaal met een eigen specialiteit. Als je met vrienden of een groepje door Amerika reist is Santa Cruz een plek waar je prima enkele nachten kunt verblijven, zeker als je ook een beetje van surfen houdt of het wil leren!

Surf shops

Een van de beste plaatsen om surfgear en outfits te kopen. Als je wilt kun je een introductieles surfen volgen of zelfs een hele cursus golfsurfen doen. Zeker als je met oudere kinderen reist is dat het overwegen waard.

Main Beach en Cowell Beach

Natuurlijk kun je niet om het strand heen. De twee meest populaire stranden zijn Main Beach en Cowell Beach. Op Main Beach wordt vooral gezwommen en gezond. Cowell Beach wordt meer bezocht door surfers en bodyboarders. Beide stranden worden door strandwachten in de gaten gehouden in de zomerperiode. 

Natural Bridges State Park

De natuurlijke steenbrug op het strand is een opvallende verschijning en de moeite van een bezoekje waard.

Roaring camp railroad

Als je met kinderen reist is de Roaring Camp railroad een aanrader. Er zijn twee routes die je kunt kiezen. In de zomerperiode kun je dagelijks met de trein, daarbuiten alleen in het weekend. 

Santa Cruz CA

Eten en drinken

De breakfast burrito's van Point Market zijn populair, niet zelden staat er een lange rij voor de breakfast burrito's. Linda's Seabreeze cafe, of de Santa Cruz diner zijn andere plekken waar je voor lunch of diner goed terecht kunt. 

Accommodatie Santa Cruz

Zoals elke grotere stad in Amerika heeft Santa Cruz een groot aantal keuzes voor overnachtingen. Verblijf je liever wat luxer? Dan is de Dream inn vlakbij het strand en vlakbij de Santa Cruz Wharf een aanrader. Voor een iets betere prijs kun je terecht bij het Hyatt Place. Ben je budget-minded? Dan is de Quality inn of Best Western plus een goede optie. 

Als onderdeel van je rondreis Californië? 

Als je highway 1 rijdt (en die kans is groot als je een rondreis Californië doet) zou het zonde zijn om het levendige Santa Cruz over te slaan. Als je vanuit San Francisco komt is Santa Cruz een relaxte start van je rit over highway 1. Het geeft je gelijk het Californische strandgevoel en is na de hectiek van de grote stad een heerlijke plek om een nacht of twee door te brengen. Heb je minder tijd? Neem dan zeker enkele uren de tijd om over de boardwalk te gaan en een ritje in de Giant Dipper te doen met uitzicht op de oceaan. 

Rondreizen VS

Gezinsreis rondreis Californië

Groepsreis Californië 18-39 jaar

Rondreis Californië

Californie

Lake Tahoe

Los Angeles

Sacramento

San Francisco

San Francisco in 1 dag

Yosemite National Park