--

Kings Canyon National Park

Kings Canyon informatie

Kings Canyon National Park is een relatief klein nationaal park, dat beheerd wordt door de National Park Services samen met het Sequoia National Park dat aangrenzend is. De kloof werd pas in 1873 echt beschreven, waarna de canyon meer aandacht kreeg. De gelijkenis met het immens populaire Yosemite National park is opvallend. 

Hoewel Kings Canyon en Sequoia aan elkaar grenzen, wordt het Sequoia National Park meer bezocht en komt lang niet iedereen in Kings Canyon. Toch is het de moeite waard. Je vindt in Kings Canyon het diepste ravijn van de VS, met ruim 2,5 kilometer diepte. Omdat je op de bodem bent zie je dit niet goed. 

De meeste Sequoia's in Kings Canyon vind je in Grand Cove, onderdeel van de General's Highway. Langs deze route vind je verschillende uitkijkpunten. Stop bijvoorbeeld bij de Kings Canyon Overlook, Redwood Mountain Overlook of Roaring River Falls. 

Kings canyon is opgedeeld in twee gebieden: Grant Grove en Cedar Grove. Er zijn geen shuttlebussen die door Kings Canyon rijden.

kings canyon

Things to do in Kings Canyon

General Grant Grove

Hier vind je de een na grootste boom ter wereld, sinds de eerdere nummer twee een deel van de top verloor. Omdat het een relatief jonge boom is van slechts 1700 jaar, maar op vruchtbare grond met veel zonlicht groeit, groeit de boom relatief sneller dan de meeste andere Sequoia's. Hoewel veel van de aandacht naar de General Sherman Tree gaat in het Sequoia National Park, is ook deze boom een aanrader. je hoeft maar een klein stukje te lopen om de boom te kunnen zien, doen dus! 

Kings Canyon Panoramic point

Als je Grant Grove bezocht hebt kun je van hieruit de Panoramic Point Road volgen voor een goede drie kilometer. Vanaf de parkeerplaats loop je vervolgens 600 meter naar een uitzichtspunt. Je kunt ook een langere wandeling maken van 3,5 km heen (en 3,5 terug) naar de Park Ridge Fire lookout. 

Kings River Canyon

De Kings Canyon Scenic Byway is precies wat het zegt te zijn, een ontzettend mooie weg met op verschillende punten uitzicht op de indrukwekkende kloof. De weg waar je over rijdt slingers langs het ravijn aan de zijkant en geeft je fantastische uitzichten op de kloof. 

Kings canyon

Hume Lake

Veel van de rondreizen die door Eager2Travel georganiseerd worden, worden begeleid door een reisbegeleider (bij groepsreizen). Uit de ervaringen die onze reisbegeleiders op doen tijdens het bezoeken van allerlei nationale parken en de mooie foto's die gemaakt worden tijdens deze rondreizen kunnen we makkelijk echte tips geven, van mensen die het gebied echt bezocht hebben. Alle foto's op deze pagina zijn door onze eigen mensen (reisbegeleiders of reizigers) gemaakt en met ons gedeeld. 

Hume Lake bevindt zich op de "ten mile road" in Kings Canyon. Vanaf Quail Flat kun je alleen naar Hume Lake rijden als er geen sneeuw meer ligt. De weg vanaf Princess Campground is normaalgesproken het hele jaar door geopend. 

Hume Lake

Hikes in Kings Canyon

We beperken ons tot wandelingen die je in een dag kunt doen. De meeste mensen zijn op doorreis in de VS, maar Kings Canyon heeft ook verschillende mogelijkheden voor ervaren hikers om lange hikes van meerdere dagen te doen. Hiervoor heb je wel een permit nodig. Voor de reguliere dagwandelingen is dat niet het geval. 

Mist Falls hike

Hoewel dit geen korte wandeling is (9 mijl, ruim 14 kilometer) en je de hele dag wel nodig gaat hebben, is het een populaire en mooie hike. Het grootste deel van de tijd loop je langs de rivier. Het water is drinkbaar, maar een eenvoudig filtratie-systeem is altijd beter. Houd er rekening mee dat de trail begint aan het einde van Kings Canyon en je zeker een uur nodig hebt om er met de auto te komen. Als je vanuit Fresno of Three rivers komt nog iets langer. Plan dus goed! 

Je begint op vlak gebied en loopt door bossen en hoge granieten muren. Je kunt gewoon de bordjes volgens naar Mist Falls. Een stevige klim, maar met fantastische uitzichten op Paradise Valley, dat erg lijkt op wat je in Yosemite ziet, maar dan met minder mensen. Doordat het een echte hike is, zul je merken dat de plek niet overspoeld is door toeristen. Dit geeft een ontzettend ander gevoel dan het altijd drukke Yosemite Valley (dat ook mooi is trouwens). 

Je stijgt al met al een kleine 250 meter, wat goed te doen is voor de meeste mensen. Zonnebrandcrème, een pet of hoedje en voldoende water en snacks zijn, zoals bij elke hike, aan te raden. 

Zumwalt Meadow

Een ideale wandeling voor gezinnen met kleine kinderen en voor iedereen die vooral een mooie, maar niet te lange hike zoekt in Kings Canyon. Deze wadenling is een kleine 2,5 kilometer lang en vrijwel vlak. Je loopt de Zumwalt Meadow loop die begint bij het trailhead. Als je vooraf plant kun je deze gewoon in je hotel al invoeren in je google maps. Ook voor deze wandeling geldt dat je diep de canyon in rijdt om er te komen. 

De meeste mensen lopen tegen de klok in en beginnen met het houten pad dat er ligt. Je hebt prachtige uitzichten op de North Dome en Zumwalt Meadow. Je kunt van hieruit ook doorlopen naar de Roaring River Falls (5 km heen en terug). 

kings canyon

Redwood Creek Loop

Deze wandeling is niet zo bekend, maar wel spectaculair. Je loopt in totaal een goede 10 kilometer, dus het is niet heel kort. Je loopt door het grootste sequoia-bos ter wereld. Tijdens je tocht zul je meerdere gigantische sequoia's tegenkomen. Om er te komen moet je over een hobbelige bergweg. Een 4-wheel drive is niet nodig, de meeste auto''s kunnen het zonder problemen rijden. Je komt vanzelf een bord tegen met "Redwood Canyon Trail" erop. 

De eerste stop tijdens je tocht is de Cabin Tree: een gigantische holle boom die in het verleden gebruikt is om in te overnachten. De Hart tree is de 24e boom in de wereld qua grootte. Je neemt hiervoor een kleine afslag na ongeveer 5 kilometer. 

De Fallen Goliath tree is misschien wel het hoogtepunt van de tocht. De boomstammen van de omgevallen boom zijn immens. 

Al met al is het geen moeilijke tocht, hoewel je regelmatig een stukje stijgt en weer daalt. Er zijn geen uitzichten op de bergen omdat je eigenlijk de hele tijd door het bos loopt. Een voordeel is wel dat je daardoor ook nauwelijks last van de hete zon zult hebben, hoewel voldoende water en wat snacks natuurlijk standaard tot je uitrusting behoren. 

Tips voor Kings Canyon NP

  • Sla Kings Canyon niet over. Hoewel de aandacht van de meeste mensen uitgaat naar Sequoia National Park is het zonde om niet ook Kings Canyon te bezoeken. Met slechts de helft van het aantal jaarlijkse bezoekers als Sequoia kun je hier een mooie ervaring maken
  • Kies zeker een wandeling uit. Je komt daarmee op plekken waar je anders niet komt
  • Voor Sequoia en Kings Canyon samen raden we 2 tot 3 dagen aan. Heb je een strak tijdschema, dan is het ook mogelijk op 1 dag beide parken te bezoeken. Je moet je dan tot de highlights beperken. 
  • Overnachten in de Nationale Parken is schreeuwend duur omdat het aanbod heel beperkt is. Wij raden aan te overnachten in ofwel Fresno ofwel Three Rivers aan de andere kant. Voor de meeste mensen gaat de rondreis daarna door richting Yosemite, dan is Fresno een goede en goedkope tussenstop. 

Rondreizen VS

Rondreis Californië

Californie

Sacramento

San Francisco

Sequoia National Park

Yosemite National Park