Rondreis West Canada

Rondreis West Canada

  • Noord-Amerika specialist
  • 17 dagen
  • Eenvoudig

Het westen van Canada is een fantastische plek voor natuurliefhebbers. Tijdens deze individuele rondreis die je met 2 personen of meer kunt boeken volg je een door ons vastgestelde route. Daarbinnen kun je zelf optioneel nog excursies toevoegen. Deze rondreis is samengesteld op basis van ervaringen van eerdere reizigers en wordt elk jaar aan de hand van de feedback van reizigers opnieuw op details aangepast. 

In tegenstelling tot bij de groepsreizen kun je bij deze individuele rondreis zelf de reisdata bepalen. Indien je flexibel bent met de reisdata kun je dit aangeven en zoeken we de best passende optie qua prijs.

Deze rondreis raden we aan te plannen tussen half mei op zijn vroegst en tot eind september. Met name september is een prachtige maand om te reizen. De vluchten zijn dan al een stuk goedkoper, de herfstkleuren doen zijn intrede en het is overal stukken minder druk. Het is ook 1 van de beste periodes om beren te zien. 

Deze reis boek je als pakketreis inclusief overnachtingen, retourvlucht en huurauto. Het grote voordeel van het boeken van een pakketreis is dat je reissom altijd gegarandeerd is door de SGR bij faillissement van de reisaanbieder en dat de reisorganisatie verantwoordelijk is voor het verlenen van hulp en bijstand indien nodig. 

Gemiddelde samenstelling

  • Vrouw 50%

  • Man50%

  • Gem. leeftijd 20200 jaar

  • 98% van onze reizen gaat door
SGR SGR ANVR

2 001,50 €, 17 dagen

BOEK DEZE REIS

Dag 1 - Amsterdam - Vancouver

Vandaag vlieg je naar Vancouver met maximaal 1 overstap. Na het ophalen van de bagage kun je de huurauto afhalen. Het eigen risico wordt door ons afgekocht. In de auto vind je instructies over wat te doen als je bijvoorbeeld pech krijgt. Alle huurauto's worden door ons volledig verzekerd, je hoeft dus ter plekke geen extra verzekeringen af te sluiten, ook niet als dat gevraagd wordt. 

Je overnacht deze nacht in het stadje Abbotsford op ongeveer een half uur rijden vanaf de stad. Hier begint de rondreis. Naast het hotel waar we verblijven kun je een hapje eten en dan lekker slapen om uitgerust aan de rondreis te beginnen.

  • Tip: vlakbij het hotel ligt een grote supermarkt. We raden je aan hier alvast wat basisinkopen te doen voor onderweg. Je komt geregeld lange tijd geen winkels tegen. 
  • Je ontvangt van ons een roadbook met tips en adviezen voor onderweg

Overnachting: Sandman hotel of soortgelijk
Rij-afstand: reken op een ruim half uur
 

Dag 2 - Kamloops (300 km)

Dwars door de natuur reis je vandaag naar het stadje Kamloops. Dit is een vrij grote stad met veel faciliteiten. Onderweg kom je langs prachtige en indrukwekkende natuur en rijden via Fraser Canyon. 

Maak een tussenstop bij het Goldpan Provincial park voor een picknick en neem de tijd om te genieten van het echte Canada. Door de jetlag worden veel mensen al vrij vroeg wakker, maar vertrek gerust op tijd. 

In Kamloops zijn genoeg mogelijkheden om te eten, van prima restaurants tot snelle snacks. Bezoek in Kamloops zeker het Pioneer Park voor een korte wandeling en uitzicht op de South Thompson River. 

Rij-afstand: 300 km
Hotel: Wingate of soortgelijk 

Dag 3 - Kamloops - Revelstoke

We rijden naar het stadje Revelstoke op ongeveer 2,5 uur rijden van Kamloops. Onderweg kun je nog een aantal mooie korte wandelingen maken. In je roadbook dat je van Eager ontvangt vind je een aantal van onze tips. 

Vergeet ook niet de 26 kilometer lange Sky Parkway te rijden! In Revelstoke kun je een groot aantal excursies boeken. Deze boek je via je Eager account bij, maar je kunt het natuurlijk ook zelf regelen. Van helicoptervluchten boven de gletsjers tot paragliden, mountainbiken en quadsafari's, Revelstoke heeft een hoop te bieden aan actieve mensen. Er is zelfs een speciaal bike-park voor kinderen!

We raden je zeker aan een mooie hike uit te zoeken! 

Rij-afstand: 250 km
Overnachting: hotel in Revelstoke 

Dag 4 - Revelstoke - Golden

Het stadje Golden waar je deze nacht slaapt is slechts 150 kilometer rijden van Revelstoke. Dit geeft je de kans om Glacier National Park (de Canadese versie) te bezoeken, nog een activiteit of hike te plannen in Revelstoke of om alvast door te rijden naar Golden en wellicht een mooie hike te maken in Yoho National Park. 

Er is een groot aantal beschikbare hikes waarvan we er al een aantal voor je voorgeselecteerd hebben. Je bent tijdens deze vakantie in West Canada vrijwel de hele tijd middenin de indrukwekkende natuur, dus vergeet je wandelschoenen niet op deze reis. We raden je aan om bearspray mee te nemen als je gaat hiken. Deze kun je in de meeste stadjes kopen. 

Rij-afstand: 150 kilometer
Overnachting: Golden 

Dag 5 - Golden - Canmore

Via het bekende (en toeristische) Lake Louise rijd je naar Canmore. Als je een mooie hike wilt maken raden we je aan bij Lake Louise naar het theehuisje op de berg te lopen. Een pittige wandeling, maar met een mooie beloning aan het eind. De Rocky Mountains zijn een indrukwekkende bergketen die je vandaag beter gaat ontdekken.

Tussen Lake Louise en Canmore zul je veelvuldig willen stoppen om te genieten van de prachtige uitzichten en steile rotsen. Houd je ogen goed open voor wildlife onderweg. Veel van onze reizigers zien tussen Canmore en Jasper beren (mei - oktober) dus wie weet! 

Canmore is een klein en gezellig stadje met alle faciliteiten die je nodig hebt. We kiezen ervoor om het drukke toeristische Banff niet te kiezen als overnachtingsplek, omdat hotelprijzen in Banff tot extreme hoogten stijgen waarbij prijs/kwaliteit niet altijd helemaal klopt. Onderweg raden we je wel aan om zeker Banff ook te bezoeken! 

Rij-afstand: 160 kilometer
Overnachting: Canmore 

Dag 6 - Canmore

Vanuit Canmore kun je een groot aantal prachtige tochten maken. Ontdek bijvoorbeeld de Kananaskis vallei, maak een mooie wandeling in het Bow Valley Provincial Park of rijd de route 742 dwars door de bergen. In en rondom Canmore kun je ook een heleboel georganiseerde activiteiten boeken. Paardrijden, raften, rotsklimmen, wildlife-excursies en meer kun je allemaal eenvoudig ondernemen vanuit Canmore. 

In de onmiddelijke omgeving vind je honderden mogelijke hikes, variërend van eenvoudige en korte wandelingen tot echte dagtochten. 

Rij-afstand: afhankelijk van je plannen
Overnachting: Canmore 

Dag 7 - Canmore - Hinton

De Icefields Parkway is 1 van de mooiste wegen van Canada en gaat dwars door de indrukwekkende Rocky Mountains. Onderweg kom je langs canyons, bergen, meren en het indrukwekkende Columbia Icefield.

We raden je aan deze dag al vroeg op pad te gaan, zodat je op de meest populaire plekken nog niet in de grote drukte zit. Houd je ogen onderweg goed open voor elanden, herten, beren en andere dieren die in dit gebied veelvuldig voor komen. Houd er rekening mee dat je onderweg niet veel faciliteiten hebt, dus zorg dat je met een volle tank en voldoende snacks en drinken onderweg gaat. 

Je komt vandaag door zowel Banff National Park als Jasper National Park. Overnachten doe je in het stadje Hinton net buiten Jasper. 

Rij-afstand: 400 kilometer
Overnachting: Hinton 

Dag 8 - Hinton - Kamloops

Opnieuw een prachtige rijdag vanuit Hinton via het Mt Robson Provincial Park. Mt Robson is de hoogste berg van de Canadese Rocky Mountains en niet te missen als je via Hinton naar Kamloops rijdt.

Maak een tussenstop in het stadje Clearwater voor een lekkere lunch, maak een mooie wandeling bij het Mt Robson Provincial Park of geniet gewoon van alle mooie natuur die er tijdens je rit. Het is vandaag een lange dagafstand, maar je zult merken dat rijden in Canada heel anders is dan rijden zoals je dat in Nederland gewend bent.

Er is veel minder verkeer, de natuur om je heen is indrukwekkend en verandert telkens en voor je het weet ben je weer honderd kilometer verder. Kijk niet gek op als je in die 100 kilometer geen dorp of stadje tegenkomt trouwens! 

Rij-afstand: 520 km
Overnachting: Kamloops 

Dag 9 - Kamloops - Whistler

Vanuit Kamloops rijd je via een fantastisch mooie route naar het bergstadje Whistler. 

Dag 10 - Whistler

s 1

Dag 11 - Whistler

d

Dag 12 - Whistler - Victoria

d

Dag 13 - Victoria - Tofino

d

Dag 14 - Vancouver

d

Dag 15 - Vancouver

s

Dag 16 - Naar huis

a

Dag 17 - Aankomst Nederland

s

f

f

Bij deze getoonde prijs komt nog de verplichte bijdrage aan het calamiteitenfonds. Deze bedraagt EUR 2,50 €

f

Op dit moment zijn er nog geen recensies voor deze reis. Dat kan zijn omdat de reis nieuw is of aangepast is ten opzichte van vorig jaar. Bekijk alle andere recensies

f

f