Victoria

Victoria, British Columbia

Victoria is de hoofdstad van de provincie Brits-Columbia en ligt in het zuidoosten van Vancouver Island. Met de veerboot ben je in anderhalf uur tijd in Vancouver. Er wonen in de stad zelf ongeveer 85.000 mensen, in het hele gebied rondom Victoria ongeveer 370.000. De stad is vernoemd naar de Britse koningin Victoria. 

De stad heeft een Engelse uitstraling en zegt Engelser te zijn dan Engeland zelf, dus dat belooft wat! 

Informatie Victoria

  • Hoofdstad van British Columbia
  • Ook wel City of Gardens genoemd, door het milde klimaat groeien er veel exotische planten en bloemen
  • In 2018 werden 3,4 miljard bloeiende bloemen geteld
  • Chinatown in Victoria is de oudste van Canada
  • Fietsvriendelijke stad, zeker doen dus!
  • In het water rondom Victoria wonen drie "pods" orka's standaard

Bezienswaardigheden Victoria

Fan Tan Alley

Gelegen in Chinatown vind je het nauwste straatje van heel Canada. Altijd leuk! Vergeet niet om ook Chinatown te bezoeken natuurlijk.

Butchart Gardens

Deze tuinen trekken jaarlijks een miljoen bezoekers uit alle landen over de wereld. Met 900 verschillende plantensoorten en 50 fulltime werkende tuinmannen zijn deze tuinen een lust voor het oog, zelfs als je niet echt een bewonderaar van bloemen en planten bent. Als je Victoria bezoekt is dit een uitstapje dat je niet over mag slaan. 

Inner Harbour

Het Empress hotel en het parlementsgebouw zijn de belangrijkste blikvangers. Je kunt ze zowel van buiten als binnen bekijken. Doe een rondtocht door de haven, bezoek de vele winkels en restaurants en geniet van een prachtig stukje Canada.

Old Town

Het hoofdkwartier van de Hudson Bay Company, die vooral bekend werd vanwege de handel in pelzen bepaalt voor een groot deel de gebouwen in dit gebied. Aan Market Square vind je veel mooie gebouwen, vaak gerestaureerd in de bouwstijl van het einde van de 19e eeuw. De rechtszaal verkeert zelfs nog in de oorspronkelijke staat.

Thunderbird park

Hier vind je verschillende totempalen, gemaakt door de inheemse bevolking. Je kunt ze vinden naast het Royal British Columbia Museum. 

Beacon Hill Park

Dit park heeft bloementuinen, speelvelden, een kinderboerderij en is de moeite waard om te bezoeken tijdens je verblijf in Victoria. 

Activiteiten en things to do

Walvissen kijken

Vanuit Victoria kun je verschillende walvis-excursies doen. Hoewel de meeste soorten maar enkele maanden per jaar te zien zijn tijdens de migratie, zijn orka's meer territorium-gebonden. Deze zul je dan ook het meest waarschijnlijk zien tijdens je boottocht. De meeste aanbieders geven de garantie dat als je geen walvissen ziet, je nog een keer gratis mee mag. 

Wildplay Element Parks

Ziplinen, boomparcours en meer vind je hier. Dit is een ideale uitstap voor avontuurlijk ingestelde mensen en natuurlijk voor jongeren die naast alle natuur wel een beetje actie willen.

Naar het strand

Door de ligging vind je rondom Victoria verschillende mooie stranden. Behalve meren als Prospect Lake en een aantal regional parks kun je op verschillende plekken ook lekker naar het strand. 

Bike tours

Er zijn verschillende aanbieders van fietstochten. Voor de meeste Nederlanders is het voldoende om alleen een fiets te huren en zelf de route te bepalen, maar er zijn verschillende georganiseerde tours langs verschillende wijken en kastelen. 

Victoria - Seattle veerboot

Je kunt vanuit Victoria naar Seattle in de VS varen. Houd er wel rekening mee dat je een ESTA moet hebben om de VS in te mogen. Deze vraag je vooraf online aan. De boottocht duurt ongeveer 3 uur. 

Brouwerij-tour

Zoals in veel plaatsen in zowel Canada als de VS zijn ook hier micro-brouwerijen in opkomst. Je kunt een tour doen langs de verschillende plekken, uiteraard met proeverijen van de lokale biertjes. 

Accommodatie Victoria

Victoria heeft een ruim aanbod aan hotels. Doordat het een toeristische bestemming is zul je merken dat hotels niet altijd goedkoop zijn. Er is een groot aanbod luxe hotels. Reken op bedragen tussen de 200 en 400 euro per nacht, waarbij vrijdag en zaterdag de duurste nachten zijn. 

Als je iets goedkoper wilt verblijven zijn er voldoende keuzes, zoals het Doubletree by Hilton, de Embassy Inn of het Best Western. Voor alle hotels geldt dat vraag en aanbod de prijs bepalen. Bij grote evenementen zijn de prijzen aanzienlijk hoger. 

Als onderdeel van je rondreis Canada?

Zeker! Victoria combineert perfect met rondreizen over Vancouver Island, rondreizen waarbij je Vancouver en Seattle aandoet en is een aangename tussenstop op je rondreis. Er is genoeg te beleven, maar het is tegelijk een ontspannen plek om te zijn. Over het algemeen is voor de meeste mensen 1 nacht voldoende, maar als je uitgebreid de tuinen en musea wilt bezoeken is twee nachten aan te raden. 

Rondreizen VS

Rondreis USA/Canada

Rondreis West Canada

Banff National Park

Brits-Columbia

Vancouver

Whistler