Detroit

Detroit Michigan

Detroit is de grootste stad van Michigan, maar niet de hoofdstad van de staat. Hoewel de stad zelf "maar" 680.000 inwoners heeft, heeft het hele gebied rondom Detroit ruim 5 miljoen inwoners. 

Detroit is onderdeel van de Rust Belt, het vroegere industriële hart van de VS. Vooral de auto-industrie is een grote speler rondom Detroit. In 1950 woonden er nog bijna 2 miljoen inwoners, tegenwoordig zijn dat er een stuk minder, vooral vanwege het verval van de industrie en de problemen die de stad kent. Toch is het een bijzondere stad om te bezoeken. 

Detroit informatie

  • Thuisstad van onder andere Eminem
  • Detroit ging in 2013 als stad failliet
  • In de jaren 20 was Detroit een ideale plek om alcohol te smokkelen tijdens de drooglegging
  • Techno is ontstaan in Detroit
  • Onder de stad ligt een grote zoutmijn
  • In downtown Detroit vind je ruim 135 restaurants en bars
  • De bijnaam is onder andere Motor City
  • Behalve Eminem zijn ook Madonna, Aretha Franklin, Kid Rock en de White Stripes afkomstig uit de Detroit area

Bezienswaardigheden Detroit

Detroit was met name in de jaren '80 een plek waar veel criminaliteit voorkwam. Nog altijd is Detroit een van de gevaarlijkste steden in de Verenigde Staten. Doordat Detroit veel problemen gehad heeft met het terugtrekken van de grote industriële bedrijven in de regio is armoede en criminaliteit er relatief hoog. Dit betekent niet dat je als toerist direct een groot gevaar loopt, maar het is wel aan te raden even goed te kijken naar de locatie van je hotel en bepaalde plekken te mijden. Het grootste gedeelte van de criminaliteit vindt plaats tussen rivaliserende bendes. 

Belle Isle

Belle Isle is een eiland in de Detroit river van ongeveer 5 kilometer lang. Het is een ideale plek voor wandelingen, maar je kunt ook het aquarium en het Great Lake Museum bezoeken. 

Detroit Temple

De Detroit tempel vind je op Temple Avenua en is de grootste in de wereld. Er zijn drie gebieden: de rituele toren, de Shrine Club en een auditorium. De tempel wordt voornamelijk gebruikt voor concerten en andere evenementen. 

Bezoek het Henry Ford Museum

Het museum richt zich op de ontwikkeling van de auto-industrie, maar heeft tevens bijvoorbeeld de eerste stoomlocomotief ter wereld tentoongesteld. Ook de auto waarin John F. Kennedy reed toen hij werd neergeschoten kun je hier vinden. Natuurlijk vind je hier ook de eerste auto die Ford ooit geproduceerd heeft. Al met al voldoende redenen om dit museum te bezoeken. Greenfield Village is een onderdeel van het museum en is een openluchtmuseum met verschillende historische gebouwen. 

Motown museum

Het motown museum is een klein maar mooi museum. In deze studio/museum zijn verschillende hits opgenomen. 

Renaissance center

Deze grote wolkenkrabber heeft theaters, restaurants en winkels, maar is ook de moeite waard om gewoon te bekijken. Detroit heeft daarnaast nog een groot aantal wolkenkrabbers. 

Kijk een film in New Centre Park

Dit is een populaire plek voor inwoners om in de zomermaanden 's avonds een concert of openluchtfilm te kijken. 

Sightseeing tour per boot

Je kunt met een riviercruise van ongeveer 2 uur tegen een lage prijs de skyline van Detroit volgen. Een goede manier om Detroit te zien en meer te weten te komen over deze interessante stad. 

Ga eten in Greektown

In dit gedeelte van Detroit wonen veel geemigreerde Grieken. Je kunt hier de beste Griekse restaurants vinden, maar het is daarnaast ook een prima plek om een avond door te brengen in dit levendige gebied.

Doe een walking tour

Detroit biedt verschillende walking tours die meer dan de moeite waard zijn. Achter veel van de gebouwen zitten interessante verhalen en de hele ontstaansgeschiedenis en het verval van de stad zijn ontzettend interessant. 

Eastern Market

De gebouwen uit het einde van de 19e eeuw en begin van de 20e eeuw zorgen voor extra sfeer bij de Eastern market. Op zaterdag en zondag kun je hier je hart ophalen met een groot aantal plekken om lekker te eten en met de beste verse lokale producten.

Activiteiten Detroit

Detroit Tigers

Bezoek als je de kans hebt een baseball wedstrijd in het stadion van de Detroit Tigers. 

Als onderdeel van je rondreis?

Detroit is een interessante stad om te bezoeken. Samen met Chicago zijn deze twee steden het meest interessant om te bezoeken in het noorden van de VS als je gek bent op de Amerikaanse geschiedenis en meer wilt weten over de grote steden in de VS. Voor muziekliefhebbers is een bezoek aan Detroit eigenlijk een must. 

Rondreizen VS

Gezinsreizen USA en Canada

Chicago

Illinois

Michigan