Chicago

Chicago informatie

Chicago ligt in het noordoosten van Illinois aan de oever van het Michigan meer. Chicago is de grootste stad van Illinois en de 3e grootste stad van de VS. Chicago wordt ook wel "Windy City" genoemd omdat het vaak waait in de stad, dit komt mede door de ligging naast Lake Michigan.

Chicago heeft veel bezienswaardigheden zoals de Navy Pier, de Willis Tower, de Chicago Water Tower en het Millennium Park.

Over Chicago

  • Chicago heeft bijna 2,7 miljoen inwoners
  • Chicago is na New York en Los Angeles de grootste stad van de VS
  • De Route 66 begint in Chicago
  • De naam Chicago is afkomstig van een inheems woord dat uienveld of wilde knoflook betekent
  • De gangster Al Capone, ook wel bekend als "Scarface", was een tijd actief in Chicago
  • Gotham City bekend uit de Batman films is gemodelleerd naar Chicago
  • Door de hoge gebouwen staat Chicago bekend als "Home of the Skyscraper"

Bezienswaardigheden Chicago

Millennium Park

Het Millennium Park is onderdeel van het grotere Grant Park in downtown Chicago. Het middelpunt in het Millennium Park is het Cloud Gate sculptuur. Dit sculptuur is een spiegelachtig boogvormig object dat de omgeving weerspiegelt, inclusief de gebouwen, de lucht en de toeristen die door de boog lopen. Een andere bekende bezienswaardigheid in het Millennium Park is de Crown Fountain. De Crown Fountain projecteert beelden van inwoners van Chicago waarbij het lijkt alsof water uit hun mond stroomt, de fontein is geïnspireerd op een oude waterspuwer. Andere mogelijke activiteiten zijn het bezoeken van een concert bij de openluchtconcertlocatie Jay Pritzker of een wandeling maken door Lurie Garden. 

Navy Pier

Een van de meest bekende bezienswaardigheden in Chicago is de Navy Pier. De Navy Pier is in 1916 geopend als amusementsgebied en scheepvaarfaciliteit. De Navy Pier bestaat hedendaags uit 50 hectare aan tuinen, attracties, restaurants, concertzalen, winkels en parken. Daarnaast kun je een reuzenrad en een historische draaimolen vinden op de Navy Pier. Het hele jaar door worden er festiviteiten georganiseerd op de pier, ook vertrekken hier schepen voor sightseeing excursies. 

Buckingham Fountain

De Clarence Buckingham Memorial Fountain, gelegen in het Grant Park, is een van de grootste fonteinen ter wereld en is gebouwd in 1927 in de iconische Art Deco stijl. De fontein is ontworpen door architect Edward Bennett naar de Latona fontein in Versailles. De centrale fontein wordt omringt door vier zeepaardjes, de zeepaardjes vertegenwoordigen de vier aangrenzende staten van Lake Michigan. Tussen 8 en 23 uur vindt elk uur een show plaats bij de fontein, dit is 's avonds zeker een must-see met alle lichtjes die dan ook aan zijn. 

Willis Tower SkyDeck

De 110 verdiepingen hoge Sears Tower, nu Willis Tower, was tot 1996 het hoogste kantoorgebouw ter wereld. Tegenwoordig zijn er enkele gebouwen die hoger zijn, maar het uitzicht vanaf het SkyDeck van de Willis Tower is nog steeds prachtig. Op een heldere dag heb je vanaf het SkyDeck 40 tot 50 mijl uitzicht over vier staten en natuurlijk over de stad Chicago. Vanaf het SkyDeck op de 103e verdieping steekt een glazen balkon met glazen vloer, bekend als de Ledge, uit het SkyDeck. Bezoekers kunnen op het glazen balkon staan en hebben zo uitzicht direct op de stad beneden hen. 

Chicago Water Tower

De 47 meter hoge Chicago Water Tower is ontworpen door architect William Boyington en speelde ooit een kritieke rol in het waterssysteem van de stad. In 1871 brak een brand uit in een boerderij en al snel verspreidde het vuur zich over het gehele zakendistrict van Chicago. De Chicago Water Tower is een van de weinig overgebleven structuren van de beruchte Great Chicago Fire. Tegenwoordig is het een symbool van de veerkracht van Chicago. De kalkstenen structuur is tegenwoordig de thuisbasis van de City Gallery, hier zijn werken van lokale fotografen en kunstenaars te zien.

360 Chicago

360 Chicago is een observatiedek gelegen op de 94e verdieping van het John Hancock Building. Het John Hancock Building is met 344 meter het hoogste gebouw op Michigan Avenue. Het observatiedek bevat glazen wanden en biedt daardoor een prachtig uitzicht over onder andere de skyline van Chicago. De durfal onder ons zal de functie genaamd "Tilt" van het observatiedek geweldig vinden. De Tilt geeft bezoekers een uniek uitzicht vanaf meer dan 300 meter boven de wijk Magnificent Mile. Vanuit de Tilt hebben bezoekers vanuit de glazen behuizing uitzicht over de wijk Magnificent Mile recht beneden hen doordat ze schuin naar beneden worden gekanteld. 

Michigan Avenue / Magnificent Mile

Een van de meest aantrekkelijke boulevards van Amerika is de Michigan Avenue. De beroemde wijk Magnificent Mile van de stad is onderdeel van de Michigan Avenue. De Michigan Avenue ligt ten noorden van de Chicago River en er bevinden zich hier vele boetiekwinkels, luxe winkels en galerijen. Enkele bezienswaardigheden aan de Michigan Avenue zijn het John Hancock Center, Wrigley Building, Chicago Water Tower en de Tribune Tower. De Magnificent Mile wordt beschouwd als een van 's werelds beste winkelstraten. 

Activiteiten en things to do Chicago

Chicago Riverwalk and Lakefront Trail

Een leuke activiteit in Chicago is het wandelen langs de Chicago Riverwalk en het volgen van de Lakefront Trail. De Chicago River loopt parallel aan de oever van het Michigan meer door het hart van Chicago en staat bekend om het grote aantal beweegbare bruggen om boten te laten passeren. De Chicago Riverwalk is een wandelpad gelegen langs de Chicago River. Bij de Chicago Riverwalk vind je veel eetgelegenheden en mogelijkheden voor het deelnemen aan een riviertocht over de Chicago River. De Lakefront Trail is volledig verhard en biedt een prachtig uitzicht op de skyline van Chicago en Lake Michigan voor wandelaars en fietsers. Langs de Lakefront Trail bevinden zich populaire bezienswaardigheden zoals Navy Pier, Soldier Field en Lincoln Park.

Field Museum of Natural History

Het Field Museum of National History werd gebouwd voor de wereldtentoonstelling die in 1893 in Chicago werd gehouden. Tegenwoordig vind je hier een een verzameling van natuurhistorische artefacten en tentoonstellingen. De collectie bestaat uit onder andere opgezette dieren, Native American artefacten en skeletten van bijvoorbeeld een dinosaurus. 

Lincoln Park

Het Lincoln Park ligt langs de rand van Lake Michigan en is het grootste park van Chicago. In het park vind je de botanische tuin Lincoln Park Conservatory, de Lincoln Park Zoo, het Peggy Notebaert Nature Museum en het Chicago History Museum. Daarnaast zijn er speelvelden, fiestpaden, wandelpaden en stranden in het park. 

Wrigley Field

Wrigley Field is gebouwd in 1914 en daarmee het op een na oudste Major League Baseball-park in de VS. Wrigley Field is de thuisbasis van de Chicago Cubs. Bezoek een van de honkbalwedstrijden of volg een tour door Wrigley Field wanneer er die dag geen wedstrijd plaatsvindt. 

Toptips Chicago

Hoe lang verblijven?

We raden je aan om 1 of 2 overnachtingen in te plannen in Chicago, zo heb je voldoende tijd om de hoogtepunten van Chicago te bezoeken en de stad te ontdekken.

Waar verblijven?

Als je vlakbij de bezienswaardigheden wilt verblijven, is Downtown Chicago of Magnificent Mile de beste wijk om te verblijven. Houd er wel rekening mee dat een accommodatie in het centrum van de stad vaak een stuk prijziger is. Indien je iets budgetvriendelijker wilt reizen raden we je aan om een accommodatie te boeken die wat verder van Downtown Chicago vandaan ligt. Een aanrader is dan om dicht bij het vliegveld of in een van de buitenwijken van Chicago te verblijven. Met de metro kun je gemakkelijk reizen naar het centrum van Chicago.

Vliegen naar Chicago en beste reistijd

Chicago heeft twee internationale vliegvelden, namelijk Midway International Airport en O'Hare International Airport. Vanuit Amsterdam, Brussel en Düsseldorf kun je rechtstreeks naar Chicago vliegen. Rechtstreekse vluchten kunnen wel een stuk prijziger zijn, daarom is het ook een aanrader om te kijken naar vluchten met een overstap. Vluchten met een overstap zijn over het algemeen een stuk voordeliger. Houd er daarnaast rekening mee dat vliegen in de maanden juli en augustus over het algemeen een stuk prijziger is dan buiten die maanden. Wanneer je de mogelijkheid hebt en flexibel bent met vertrekdata, zouden we je aanraden je reis te boeken ergens in de maand maart tot en met oktober. Met name de tweede helft van september en de eerste helft van oktober zijn uitstekende reisperiodes. Niet alleen is de temperatuur als een stuk aangenamer, ook vliegtickets zijn vaak vele honderden euro's goedkoper. Tussen november en maart liggen de temperaturen in Chicago vaak erg laag en is er sprake van harde wind.

Eten en drinken in Chicago

Zoals op veel plekken in de VS kun je eten en drinken zo duur maken als je zelf wilt in Chicago. Van zeer exclusief uit eten tot een snelle hap en alles er tussenin, de restaurants in Chicago bieden een gevarieerde keuken. Chicago kent verschillende iconische gerechten, waaronder de Chicago-style pizza (Deep Dish Pizza), hotdog in Chicago stijl, popcorn en de Italiaanse rundvlees sandwich. Je kunt in Chicago ook goed terecht voor Italiaans eten, Barbecue en steaks.

Je kunt natuurlijk op heel veel plekken terecht voor een eenvoudige maaltijd. Daarnaast vind je in Chicago veel koffietentjes en kleine restaurants. Houd er rekening mee dat de prijs voor eten hoger ligt op de toeristische plekken, het eten op een drukke plek kan dan ook wel weer heel gezellig zijn.

Rondreizen VS

Deep South rondreis

Rondreis Nationale Parken

Rondreis Noordwest USA

Rondreis USA/Canada

Detroit

Illinois

Indiana

Michigan

Milwaukee Wisconsin

Minnesota