Thousand Islands National Park

Thousand Islands NP informatie

Thousands Island NP ligt in het zuidoosten van de provincie Ontario aan de Saint Lawrence River. Het nationale park bestaat uit meer dan 20 eilanden en ongeveer 90 eilandjes tussen de steden Kingston en Brockville. Naast de eilandjes omvat het park ook stukken van het vasteland, dit zijn Mallorytown Landing, Jones Creek en Landon Bay. Thousand Islands NP is opgericht in 1904 en is daarmee het eerste nationale park ten oosten van de Canadese Rockies. 

Activiteiten Thousand Islands NP

Peddelen

Het is mogelijk om deel te nemen aan een begeleide kajaktocht door het Thousand Islands NP. Daarnaast is het mogelijk om een kajak, kano of paddle board te huren en zelf het park te verkennen. Onderweg kun je onder meer gezonken schepen en historische kastelen tegenkomen terwijl je ondertussen geniet van het landschap. Voor de fanatiekelingen is er de Thousand Islands Water Trail. Deze trail is onderverdeeld in 9 routes van een hele of halve dag en volgt de stroom van de St. Lawrence River vanaf Kingston naar Brockville.

Rondvaart

Verken het nationale park door mee te gaan met een rondvaartboot, er zijn zowel openbare en privérondvaarten beschikbaar. Enkele thematische rondvaarten belichten de culturele en natuurlijke bezienswaardigheden. Rondvaarten vertrekken vanuit Brockville, Rockport, Ivy Lea, Gananoque en Kingston.

Watertaxi

Vaar met een watertaxi in zo'n 5 minuten naar een van de eilanden van het nationale park.

Huur een boot

Jachthavens in het Thousand Islands gebied verhuren verschillende soorten boten voor een bezoek aan Thousand Islands NP. 

Hiken

Er zijn verschillende mogelijkheden om te hiken in het nationale park. Bij het bezoekerscentrum in Mallory Landing zijn twee trails aanwezig, de Smoky Fire Trail (850 meter) en de Six Nations Trail (1.1 km). Bij Landon Bay zijn 6 verschillende trails aanwezig door onder meer velden, bossen en moerassen. Het uitzicht van de Lookout Trail wordt beschouwd als beste uitzicht in het Thousand Islands gebied. Jones Creek beschikt over 6 trails variërend in lengte en moeilijkheid. Naast het vasteland beschikken de meeste eilanden in het nationale park ook over wandelpaden met prachtige uitzichten op de omgeving van Thousand Islands.

Scubaduiken

De Thousand Islands regio is een van de beste plekken voor scubaduiken in Ontario. Met duizenden zandbanken zijn er enkele schepen in deze wateren gezonken. 

Kitesurfen

De St. Lawrence River, met Mallorytown Landing, wordt steeds populairder als locatie voor kitesurfen.

Accommodaties Thousand Islands NP

Het nationale park beschikt over 25 reserveerbare campingplaatsen op de eilanden en over 5 oTENTik accommodaties bij Mallorytown Landing. Let er hierbij wel op dat je zelf vervoer naar de eilanden dient te regelen en dat er geen drinkwater beschikbaar is op de eilanden.

Rondreizen VS

Montreal

Ontario

Ottawa

Toronto