North Cascades National Park

North Cascades National Park

Het North Cascades National Park bestaat uit een noordelijk en zuidelijk gedeelte, onderbroken door de Skagit rivier.De ruige bergen vande North Cascades hebben het meest uitgebreide gletsjersysteem van de Vs met uitzondering van Alaska. 

De meeste mensen komen het nationaal park binnen via State Route 20, hoewel deze weg in de winter afgesloten is. Er zijn weinig faciliteiten in het nationaal park en weinig wegen. Het overgrote deel is echte wildernis met wolven, lynxen en beren in overvloed. 

Hikes in North Cascades NP

De Alpiene wildernis van de North Cascades is een aanrader voor iedereen die van spectaculaire berguitzichten houdt. Er zijn drie gebieden die goed te bezoeken zijn:

  • Ross Lake National Recreation Area
  • North Cascades National Park zelf
  • Lake Chelan National Recreation Area

Zoals veel Nationale Parken zijn het vaak samenvoegingen van verschillende gebieden die vervolgens door de National Park Service als geheel worden beheerd. 

Let op: houd rekening met beren. Neem je beren voorzorgen!

De hikes die we op deze pagina beschrijven liggen allemaal aan de North Cascades Scenic Highway (State Road 20).

Cascades np

Thornton Lake Trail (redelijk pittig!)

Deze tocht is 8.4 kilometer heen en dezelfde afstand weer terug. Al met al een echte dagwandeling dus. We raden je aan deze wandeling alleen in juli, augustus en september te doen. In de maanden ervoor kan er nog sneeuw en ijs op de steilere stukken liggen. 

Om bij de trail te komen ga je op Thornton Lakes Road en moet vervolgens nog 8 kilometer rijden tot het begin van de wandeling. Deze route is per auto alleen te doen in een goed hoge SUV en alleen voor comfortabele rijders.

Je volgt een oude weg en komt langs verschillende boomsoorten. Vervolgens kom je op de berghellingen uit, waarna je met wat klauterwerk naar boven kunt klimmen. Van hieruit heb je een prachtig uitzicht op de verschillende Alpiene meren. 

Newhalem wandelpaden (eenvoudig)

Een ideaal gebied voor wie niet te lang de tijd heeft. Je kunt hier verschillende eenvoudige wandelingen doen. Loop bijvoorbeeld de drie kilometer lange River Loop Trail. Een eenvoudige maar mooie wandeling langs bossen en langs de rivier.

Stetattle Creek trail

Een andere wandeling die niet super eenvoudig is, maar ook niet heel uitputtend. Je zult op sommige plekken wat moeten klauteren. Het voordeel van dit pad is dat het vaak al vroeg in het seizoen sneeuwvrij is. Je loopt door het bos en loopt onder andere langs de creek. 

Het is ongeveer 5 kilometer om het hele pad te lopen. Daarna loop je dezelfde route weer terug. 

Pyramid Lake trail

Een mooie wandeltocht van 3,5 km heen en dezelfde route weer terug. In totaal stijg je ruim 450 meter, waardoor het een wandeling is voor mensen die wat ervaring hebben met wandelen in de bergen. Het pad eindigt bij een mooi bergmeertje met drijvende boomstammen. 

Cascade Pass trail

Voor echte wandelaars die een gletsjer van dichtbij willen zien raden we deze pittige wandeling aan. In totaal loop je ruim 22 kilometer, dus het is een tocht die echt je hele dag kost en dus ook meer voorbereiding vraagt. Mocht je een dergelijke wandeling overwegen, check dan altijd eerst bij het visitor center en vraag naar tips en adviezen. Het is wel 1 van de mooiste wandelingen in het nationaal park, maar niet geschikt voor mensen met een slechte conditie of met kleine kinderen. 

Andere hikes in North Cascades NP

Er zijn nog een groot aantal andere mooie hikes te maken in het nationaal park. De meesten hiervan vind je vlakbij de State Road 20, de enige grote weg die door het gebied gaat. Het overgrote deel van het nationaal park bestaat uit beschermde wildernis. Wil je echt kamperen bijvoorbeeld of een meerdaagse wandeling maken, dan is een permit verplicht. Het is echter raadzaam om als je dat wilt doen, te zorgen dat je kennis hebt van het veiligstellen van voedsel ivm beren, goed kunt navigeren en de beschikking hebt over een noodtelefoon. 

Er zijn enkele aanbieders van trekkings door het gebied. Deze zijn niet goedkoop, maar kunnen je wel een onvergetelijke ervaring bezorgen. 

Cascades National Park

Bezienswaardigheden

North Cascades National Park heeft meer gletsjers dan welk nationaal park dan ook buiten Alaska. We raden je aan de North Cascades Scenice Drive te nemen. De State Road 20 is ruim 200 kilometer lang en is onderdeel van de Cascade Loop, een rondje dat meerdere dagen kost om te rijden.

Washington Point overlook

Op het hoogste punt van de Scenic Drive vind je deze uitkijkplek. De ruige bergen zorgen ervoor dat je instant verliefd wordt op dit nationale park.

Ross Lake overlook

Ruige bergen, een blauw bergmeer en prachtige bomen zorgen voor een uitzichtspunt waar je met plezier even wegdroomt. 

Gorge Lake overlook en watervallen

Bij mijlpaal 123 vind je de Gorge Creek Falls en de Lake Overlook. Je kunt hier een korte wandeling van 800 meter maken naar de dam. Lekker om even een stukje te lopen!

Accommodatie North Cascades National Park

In het nationaal park zijn vrijwel geen faciliteiten. Ook om te overnachten zul je voor beschikbare accommodaties al snel een uur moeten rijden. Burlington, Bellingham of Abbotsford zijn aan de westkant een goede optie. Aan de oostzijde zijn accommodaties heel spaarzaam, hoewel ze wel te vinden zijn. Als je besluit een rondreis te doen waarbij je dit nationale park meeneemt in je reis is het aan te raden goed te (laten) plannen.

Onze tips voor North Cascades

  • Omdat het nationaal park vooral wildernis is en er weinig faciliteiten zijn: wees voorbereid op beren!
  • Zorg dat je voldoende water, brandstof en snacks mee hebt voor je reis. 
  • Als je gaat hiken: overweeg bearspray en maak voldoende geluid. Beren zijn alleen leuk op afstand
  • Maak zeker een paar korte wandelingen. Zo krijg je een veel beter beeld van het nationaal park. 
  • Voor echte natuurliefhebbers is het aan te raden het park op 2 dagen te bezoeken. Anders is het mogelijk om het in 1 dag te doen. 
  • Combineren met Olympic National Park, een bezoek aan Portland of Mount Hood en Seattle wordt het meest gedaan. Een andere optie is om helemaal noordelijk te reizen en richting Yellowstone National Park te gaan. Houd wel rekening met lange afstanden. 

Visitor center en services in het park

Er zijn verschillende visitor centers. Een deel ervan bevindt zich aan Highway 542 (Mt. Baker scenic byway), de anderen bevinden zich aan State Road 20 die ook veelgebruikt wordt. 

Rondreizen VS

Olympic National Park

Seattle

Washington staat