--

Seattle

Seattle informatie

Seattle is de grootste stad van de staat Washington en ligt helemaal in het noord-westen van de Verenigde Staten. Er wonen ongeveer 750.000 mensen, maar het hele gebied heeft ongeveer 3.6 miljoen inwoners. Vanaf Seattle is het maar 150 kilometer naar de grens met Canada. 

Seattle heeft meer dan 400 parken. Het grootste park is het Discovery Park. Lakeview Place is het kleinste park van de stad en is slechts 16m2 groot...

Seattle informatie

  • Seattle is de plaats waar Starbucks ooit begon
  • De Boeing-fabriek is prominent aanwezig in Seattle
  • Seattle is relatief koel door de ligging aan zee
  • De luchthaven van Seattle is een goed startpunt voor een rondreis
  • Vanuit Seattle bereik je in korte tijd Canada, Olympic National Park en Mount Rainier NP
  • De bijnaam van Seattle is Emerald City vanwege de vele kleuren groen het hele jaar door

Things to do in Seattle

Seattle en omgeving hebben voor elk wat wils. Als je een natuurliefhebber bent zijn de mogelijkheden rondom Seattle en in Seattle bijna eindeloos. Ook voor liefhebbers van lekker eten (met name seafood is top in Seattle), kunst en bezienswaardigheden is Seattle een prima bestemming. 

Space Needle

De Seattle Space Needle is ruim 184 meter hoog. Met een lift kun je naar de 43e verdieping, waar je rond kunt lopen en de hele stad kunt zien. De Space Needle heeft een restaurant waarbij je in 47 minuten helemaal ronddraait. 

In 1999 werd de skybeam onthuld. Deze krachtige lichtbron wordt alleen bij speciale gebeurtenissen aangezet. Bij de aanslagen op 11 september werd het licht 12 dagen non-stop aangezet. Je kunt als je sportief bent ook de trap nemen. Je hoeft slechts 832 traptreden te tellen en je bent boven!

Sky View Observatory

Het hoogste uitzichtpunt in de stad vind je in het Columbia Center, waar je op de 73e verdieping een fantastisch uitzicht hebt op de Cascade bergen en de bergen van het Olympic National Park. Daarnaast heb je mooi uitzicht op de skyline van Seattle. 

Seattle Aquarium

Een ideaal uitje met kinderen en vergelijkbaar met aquaria op andere plekken. Ideaal uitje voor een dag waarop het niet zulk mooi weer is, of als je gewoon behoefte hebt aan een binnenactiviteit.

Bezoek Pike Place market

Met ruim 225 lokale artiesten die hun werken verkopen, verschillende plekken waar je verse vis kunt kopen, de eerste starbucks ooit kunt vinden en waar straat-artiesten te vinden zijn, is Pike Place Market een niet te missen onderdeel van je bezoek aan Seattle. Parkeren in de directe nabijheid is niet goedkoop, maar als je bereid bent iets verder te lopen is het aanzienlijk beter betaalbaar. 

Pike Place

Reuzenrad

Op pier 57 vind je het Seattle reuzenrad. Een leuke manier om de stad op een andere manier te zien. Kaartjes zijn echter niet goedkoop, dus als je Seattle bezoekt is het raadzaam een budget op te stellen zodat je keuzes kunt maken in wat je gaat doen. 

Future of flight Aviation center & boeing tour

Dit is een uitje dat je bij je bezoek aan Seattle eigenlijk niet over mag slaan. Je bezoekt een werkende vliegtuigfabriek van Boeing, Volwassenen betalen 27$ per kaartje, kinderen onder de 16 betalen 17$ (+ sales tax). Een goedkopere optie is om alleen het sky deck te bezoeken, maar het extra geld is het zeker waard om ook een tour door de fabriek te krijgen. Dit is de plek waar vliegtuigen daadwerkelijk in elkaar gezet worden en een unieke manier om een vliegtuigfabriek te bezoeken. 

Starbucks reserve roastery & tasting room

Deze starbucks-ervaring is de moeite voor koffieliefhebbers. In een mooie setting krijg je uitleg over het maken en branden van koffiebonen, met natuurlijk een proeverij van verschillende koffiesoorten. Natuurlijk kun je er iets ten en drinken, terwijl je koffie geroosterd ziet worden. 

Activiteiten vanuit Seattle

Behalve de stad Seattle zelf, waar je jezelf prima een volle dag kunt vermaken, zijn er rondom Seattle een heleboel activiteiten die je kunt ondernemen. 

Washington State ferry

Met de ferry kun je eenvoudig naar verschillende eilanden in de buurt, bijvoorbeeld Bainbridge Island of Bremerton. Reserveren is wel nodig in het hoogseizoen, maar vaak is er nog wel een plekje ook zonder reservering te vinden. Je auto neem je gewoon mee op de boot. 

Hiken - Mount Si

Als je in bent voor een pittige klim met een prachtig uitzicht op Mount Rainier, Seattle en Olympic National Park is dit een aanrader. Het is een drukbezochte route met 100.000 bezoekers per jaar, maar dat is ook wel een geruststellend idee. De totale klim in hoogtemeters is ongeveer 1.000 meter, dus vooral te doen als je een beetje conditie hebt en een volle dag de tijd hebt. Voordeel: de berg ligt maar een half uurtje buiten Seattle. 

Zeekajakken

Zeekajakken is op veel plekken mogelijk in Washington state. Een aanrader en zowel mogelijk met gids als zonder.

Beklim Mount Rainier

Een fantastische klim naar de top van een 4000 meter hoge berg is een uitdaging voor iedereen. Met een gids kun je deze tocht ondernemen. Houd er rekening mee dat je wel echt fit moet zijn, je zult nog altijd zelf moeten lopen natuurlijk. Zorg voor goede bergschoenen en voldoende snacks voor onderweg. Door de grote hoogte waarop je loopt is het extra intens, dus deze bergtocht is vooral aan te raden voor mensen die al echte bergervaring hebben. 

Mt. Rainier

Walvis-safaris

Vanuit Seattle ben je in korte tijd bij verschillende aanbieders van walvis-safari's. Over het algemeen gaat het dan met name om orka's die in scholen bij elkaar zwemmen en jagen op vis. De kans op het daadwerkelijk zien van de orka's is groot, omdat ze vaak op dezelfde plekken jagen op plaatsen waar veel vis is. Een ideaal uitstapje voor het hele gezin. Kleed je wel warm, want met name op de open zee kan het flink afkoelen. Whale watching is vrij betaalbaar en ook om die reden een goede uitstap voor het hele gezin. Als je heel veel geluk hebt zie je nog andere walvissoorten tijdens de tocht!

Free willy

Behalve bovenstaande activiteiten zijn er honderden wandeltochten in de omgeving. Daarnaast is Seattle ook een prima plek om te shoppen. De Seattle Premium Outlets zijn een goede plek om te bezoeken als je zin hebt om een middagje tussen de mensen te zijn en natuurlijk koopjes te scoren. 

Eten en drinken

Rondom Pike Place market en in downtown Seattle zijn enorm veel plekken om te eten. Vooral rondom Pike Place moet je rekening houden met wachtrijen. Als je beschikking hebt over een auto of een uber neemt, zijn er veel mogelijkheden. Behalve de grote ketens zijn de volgende plekken een aanrader:

Xi'an Noodles 

Eenvoudige, maar lekkere maaltijden gebaseerd op de Aziatische keuken. 

Mean Sandwich

Als je geen behoefte hebt aan een dagmaaltijd is Mean Sandwich een prima plek. De vers gemaakte broodjes zijn een aanrader voor iedereen die burgers en broodjes zoekt die net iets anders zijn. Voor een lunch kun je trouwens ook prima terecht bij een Subway overigens.

Joule

Een Koreaans steakhouse met een perfecte combinatie van Aziatische invloeden en Amerikaanse invloeden. Met speciale desserts een aanrader voor wie uitgebreid wil eten. 

Spinasse

Een restaurant met aparte cocktailbar voor wie na het eten nog even wil blijven plakken. Met heerlijke pasta's en gebaseerd op de Italiaanse keuken. 

Buiten echte restaurants kun je voor een goedkopere en snelle maaltijd bijvoorbeeld terecht bij the Cheesecake Factory, Buca di Beppo (ideaal als je met een groep bent, je bestelt maaltijden die standaard met elkaar gedeeld worden), Wingstop, Red Robin's of Galos Flame Grilled Chicken. 

Voor de meeste rondreizende mensen is het budget van belang. We raden je aan om vooral te kijken naar Mexicaans en Aziatisch eten. Niet alleen is het betaalbaar, het is vaak ook een gezonde combinatie van pasta of rijst en groenten. Budgetvriendelijk en vrij gezond. Voor ontbijt raden we je aan zeker een keer bij een echte diner te ontbijten. Ook iHop is vaak prima voor ontbijt. Daarnaast raden we mensen aan om regelmatig een supermarkt te bezoeken en lekker te gaan picknicken in de natuur of in een park. 

Als onderdeel van je rondreis?

We kunnen Seattle van harte aanbevelen als onderdeel van een rondreis door de Verenigde Staten. Het is een sfeervolle stad, zeker voor Amerikaanse begrippen. Daarnaast ligt het ideaal ten opzichte van een groot aantal natuurparken en voor reizigers die ook West-Canada en Vancouver Island bezoeken. 

We raden je aan om twee nachten te verblijven in Seattle, zodat je ook tijd hebt om een walvissafari te doen of een mooie hike. Voor de hele omgeving, inclusief Olympic National Park en Mount Rainier heb je toch snel 5 of 6 dagen nodig, afhankelijk van wat je precies wilt gaan doen. 

Rondreizen VS

Groepsreis New York & Washington

Groepsrondreis Noordwest VS Natuur

Mount Rainier National Park

North Cascades National Park

Olympic National Park

Vancouver

Washington staat