--

Olympic National Park

Olympic National Park informatie

Het Olympic National Park vind je in het uiterste noordwesten van de staat Washington en staat op de UNESCO werelderfgoederenlijst. Het gebied is 1 van de weinige gebieden ter wereld waar gematigde regenwouden voorkomen. Je kunt slechts op een paar plekken het gebied in. De Olympic Mountains zijn de centrale bergketen met een hoogste top van 2428 meter. 

Het schiereiland wordt jaarlijks door 3 miljoen mensen bezocht, waarvan een groot deel Amerikanen zijn. Het gebied is absoluut de moeite waard en mag je eigenlijk niet overslaan als je Washington State bezoekt. 

Olympic NP informatie

Het Nationaal Park kun je vanuit Port Angeles naar de noordelijke ingang van het park. Ook aan de oostkant en westkust kun je het nationaal park in. Het nationaal park brengt je langs uiteenlopende landschappen, van bergen tot de oceaan. De oerbossen zijn de grootste attracties, maar het is een ideale plaats voor allerlei buitensporten en hikes. De ligging ten opzichte van Seattle zorgt er daarnaast voor dat je het ideaal kunt combineren. Voor het hele gebied: Olympic NP, Seattle en Mount Rainier plus de North Cascades raden we je een volle week aan. 

Het grootste gedeelte van het nationaal park is te bereiken via Highway 101. Zorg voor een volle tank en doe wat inkopen voor onderweg. 

Olympic NP in het kort bezoeken?

Als je maar beperkt de tijd hebt om een bezoek te brengen is het belangrijk om keuzes te maken. We hebben een aantal van de must-sees voor je op een rijtje gezet. 

Beren en zalm

De beste tijd om het nationaal park te bezoeken is in de herfstperiode, waarin verschillende zalmsoorten de rivieren inzwemmen om voort te planten. Behalve springende zalm en een enorme hoeveelheid vissen trekt dit jaarlijkse fenomeen nog een belangrijk zoogdier: de zwarte beer. Zwarte beren doen zich tegoed aan zalm en vissen vooral in de ochtend en schemering op talloze zalm om voldoende vet binnen te krijgen voor de winterslaap.

Als je de mogelijkheid hebt om in de herfst te reizen raden we je dat van harte aan. Niet alleen in dit gebied, maar in grote delen van de VS is de periode van half september tot begin november een fantastische periode die ook nog eens stukken goedkoper uitvalt vaak. 

Hoh regenwoud

Met jaarlijks een meter of 5 aan neerslag is het Hoh regenwoud een van de beste voorbeelden van een regenwoud in de VS. Er zijn verschillende hikes die je langs de oerbossen brengen. De Hall of Moses en het Spruce Nature trail zijn de makkelijkste manier om snel een goed beeld te krijgen van het NP. 

Hurricane ridge

Vanaf Hurricane ridge, waar je ook een visitor center kunt vinden heb je een prachtig uitzicht op de Olympic Mountains. Het ligt ongeveer 30 kilometer van Port Angeles. 

Rialto beach

Een fantastisch plekje aan het einde van Mora road met uitzicht op rotsen, de oceaan, eilanden en bossen. Een plek om even de tijd voor te nemen!

Rialto Beach

Lake Crescent

Dit meer is blauw tot tot helderblauw van kleur en glashelder in de ondiepe gebieden. Het meer is 100 meter diep en ideaal om te verkennen met een kajak of kano. Rondom het meer vind je de heuvels van de Olympic mountains. 

Hikes in Olympic National Park

De hoofdreden om Olympic National Park te bezoeken zijn de natuur en de mooie wandelingen die je kunt doen. We beperken ons op deze pagina tot dagwandelingen. Voor langere hikes en kampeer-hikes is het vaak nodig een permit aan te vragen. Omdat de meeste Nederlanders een rondreis doen en geen weken in hetzelfde gebied verblijven beschrijven we vooral kortere hikes.

Het is trouwens best een aanrader om als je al vaker in de VS geweest bent wat langer op 1 plek te blijven. Veel plekken kennen ontzettend veel bijzondere mogelijkheden die je niet snel tijdens een snel bezoek zult ontdekken. 

Lake Crescent Olympic NP

Hurricane trail

Dit is een drukbezochte hike van 5 kilometer met zicht op de Olympic Mountains, de Elwha riviervallei en meer. In de zomer bloeien er veel bloemsoorten en met een beetje geluk kom je berggeiten tegen. Het pad is goed onderhouden en de wandeling gezinsvriendelijk. 

Quinault Rain forest nature trail

Een tweede eenvoudige wandeling en gezinsvriendelijk is dit natuurpad een aanrader. Bij de parkeerplaats vind je toiletten. Je loopt over houten planken een korte route en komt langs de oude bomen. Een goede manier om kennis te maken met de bomen waar het park bekend om staat. 

Sol Duc Falls Trail

Het trailheid van deze wandeling bevindt zich bij de Sol Duc campground. Je loopt ongeveer anderhalve kilometer om bij de waterval te komen. Onderweg loop je door een prachtig bos en kom je verschillende kleuren groen tegen. Als je een korte tocht wil maken kun je dezelfde route weer terug lopen. Ook deze wandeling is gezinsvriendelijk en ideaal als je niet superveel tijd hebt om het nationaal park van top tot teen te ontdekken. 

Ruby Beach

Ruby Beach bereik je via een steil pad naar het strand toe. Het is geen echte wandeltocht, maar je kunt het strand volgen zover je wilt. Op het strand vind je goede voorbeelden van de ruige kustlijn van Washington State met verschillende rotspartijen en natuurlijk strand. Zeker met mooi weer heerlijk om te lopen. 

Behalve bovenstaande hikes kun je een groot aantal kleine en grote wandelingen maken in het gebied. Sommige daarvan zijn pittig, maar de meeste wandelingen zijn goed te doen. We raden je altijd aan om even het visitor center te bezoeken en de kaart die je bij de ingang van het park krijgt mee te nemen, 

Ruby Beach

Accommodaties rondom Olympic National Park

In het nationaal park vind je een aantal lodges en verblijfsmogelijkheden. Meestal zijn deze echter niet goedkoop en vaak 1 tot 2 jaar vantevoren al uitverkocht. Een aantal voorbeelden zijn de Kalaloch Lodge, de Lake Crescent Lodge, het Log Cabin resort en het Sol Duc Hot Springs resort. Verblijven in een lodge in het park zelf is wel een unieke ervaring overigens, dus afhankelijk van je budget zou je ervoor kunnen kiezen 1 of 2 nachten te verblijven. 

Ben je op zoek naar een meer budgetvriendelijke oplossing? De meeste mensen geven aan de rondreis zelf al meer dan genoeg geld uit, waardoor het kiezen van de juiste accommodaties des te belangrijker is. We raden de meeste reizigers dan ook aan om een hotel of motel te boeken in een van de stadjes die vlakbij Olympic NP liggen. Dat betekent wel dat je misschien iets verder moet rijden, maar zorgt er ook voor dat je nog niet de helft betaalt van wat je anders kwijt bent.

Zoals overal in de VS geldt: probeer de vrijdag en zaterdagavond waar mogelijik te vermijden. Deze zijn vaak erg duur. Bij het plannen van rondreizen met Eager2Travel proberen we deze avonden zoveel mogelijk te plannen in gebieden waar je vooral doorheen reist en niet per se bezienswaardigheden gaat bekijken. Je zult er achter komen dat slaperige stadjes behalve goede tarieven vaak ook verrassend leuk kunnen zijn. 

Onze tips voor Olympic

  • 1 tot 2 dagen zijn voldoende voor de meeste mensen voor een bezoek aan de regio. Ben je van plan grote hikes te maken, dan is langer verblijven ook een mogelijkheid natuurlijk
  • Zorg voor een volle tank, voldoende water en snacks
  • Indien mogelijk is half september tot eind oktober de mooiste periode om het gebied te bezoeken
  • Download offline google maps voor je rondreist door de VS. Hierdoor kun je makkelijk de verschillende trailheads vinden, de meesten staan in Google

Parkinformatie

Olympic NP is het hele jaar door, 24 uur per dag geopend. Met je Amerikaanse Nationale Parkenpas is de toegang verder gratis. We raden je aan altijd het visitor center te bezoeken.

Er zijn er twee: 1 in Port Angeles en het Hurrican Ridge visitor center. De laatstgenoemde is alleen open in de zomerperiode en in de winters in het weekend. Daarnaast vind je nog een aantal kleinere ranger-stations waar wel folders en informatie te verkrijgen zijn. 

Rondreizen VS

North Cascades National Park

Olympia

Oregon

Portland

Seattle