Milwaukee Wisconsin

Milwaukee

Milwaukee is de grootste stad van de staat Wisconsin met ongeveer 1,6 miljoen inwoners in de stad en directe gemeenten eromheen. De stad ligt aan Lake Michigan. In de buurt liggen onder andere Minneapolis/Saint Paul en Chicago. Milwaukee heeft veel Duitse immigranten. De bekendste bedrijven uit Milwaukee zijn Miller en Harley Davidson.

Milwaukee kent koude winters en korte, warme zomers. Er wordt professioneel basketbal gespeeld en honkbal. Daarnaast is er een overdekte ijsbaan in Milwaukee.  

Informatie Milwaukee

  • Het museum van Milwaukee heeft het grootste dinosaurushoofd ter wereld om te bewonderen
  • Summerfest in Milwaukee is het grootste muziekfestival ter wereld met 900.000 bezoekers
  • Er ligt een compleet meer onder de stad Milwaukee
  • Ruim 600.000 inwoners
  • Aan Lake Michigan
  • Niet ver van Chicago, Illinois

Bezienswaardigheden Milwaukee

Harley Davidson Museum

Het Harley Davidson Museum is 1 van de topattracties van Milwaukee en wordt door veel motorrijders bezocht die in Chicago starten met het rijden van de oude route 66. 

Bezoek het Milwaukee Art Museum

Een groot kunstmuseum waarbij het museum zelf zelfs kan bewegen. Het gebouw zelf is de moeite van het bekijken al waard. Er zijn uiteenlopende exposities van met name Europese schilders. 

Miller Park

Het stadion van Milwaukee waar honkbalwedstrijden worden gespeeld. Bij elke rondreis door de VS raden we je aan eens te kijken of er in 1 van de steden waar je verblijft een honkbalwedstrijd, basketbalwedstrijd of ijshockey-wedstrijd wordt gespeeld. Erg leuk om een keer te doen en vaak helemaal niet zo duur. 

Milwaukee public market

Een lokale markt met vers eten en kleine winkeltjes. Deze overdekte markt is ontzettend leuk om te bezoeken tijdens je verblijf en is te vinden in downtown Milwaukee. Vooral locals kennen de weg naar deze overdekte markt goed. Op de markt worden ook allerlei workshops georganiseerd. 

Lakefront brewery

Voor reizigers boven de 21 is de bierbrouwerij een leuke activiteit om te ondernemen. Behalve rondleidingen kun je uiteraard ook verschillende soorten bier proeven. In de Beer Hall kun je daarnaast een hapje eten. 

Things to do Milwaukee

Food tour

Zoals elke grote stad heeft ook Milwaukee de nodige food tours in de aanbieding. Niet altijd even goedkoop, maar wel een hele leuke manier om een stad te ontdekken en op plekken te komen waar je anders niet zou komen. 

Hop on hop off

Opnieuw niet de meest originele manier om een stad te zien, maar wel 1 van de makkelijkste en beste manieren. Met een hop on hop off stap je uit waar je wilt en hoef je alleen maar op de volgende bus te wachten om je rit af te maken. 

Bowlen, karten en meer

Zoals elke grote stad kun je in Milwaukee ook van alles ondernemen. Er is de mogelijkheid om een bioscoop of theater te bezoeken, een honkbalwedstrijd of een avond in 1 van de kroegen of cafeetjes door te brengen. Ook karten, bowlen en andere activiteiten zijn op meerdere plekken te doen. 

Hotels en motels Milwaukee

Milwaukee heeft zowel goedkope hotels als duurdere hotels. Let bij het boeken van een hotel of motel altijd op in welke wijk het hotel zich bevindt. Niet alle wijken hebben dezelfde reputatie. Sommige hotels of motels kunnen heel goedkoop lijken, maar als ze op een vervelende plek staan heb je daar niet zo heel veel aan. 

Houd er tevens rekening mee dat hotels met name op vrijdagavond en zaterdagavond fors duurder kunnen zijn. Het kan voor je budget geen kwaad om zo te plannen dat je drukke plekken vermijd in het weekend. Milwaukee heeft zowel luxe hotels als historische gebouwen als hotel, maar ook de gebruikelijke ketens als super8 en best western. 

Als onderdeel van je rondreis? 

Als je Milwaukee bezoekt als onderdeel van een rondreis over route 66 raden we je zeker aan om even de tijd te nemen om Milwaukee te bezoeken. Voor de meeste andere rondreizen ligt de stad niet direct op de route. 

Rondreizen VS

Chicago

Michigan

Wisconsin