--

Columbus

Columbus, Ohio

De stad Columbus kun je vinden in de Amerikaanse staat Ohio en staat onder andere bekend als echte studenten- en sportstad. Door de komst van Duisters en Ieren in het midden van de negentiende eeuw is de stad enorm gegroeid. Inmiddels heeft de stad ongeveer 700.000 inwoners en is het tevens een van de grootste studentensteden van de Verenigde Staten. Op deze pagina geven we je tips voor je verblijf in Columbus, Ohio.

Over Columbus

 • Columbus de hoofdstad en grootste stad van de staat Ohio.

 • Columbus is een echte studentenstad en heeft een van de grootste campussen van universiteiten van de VS.

 • In Columbus houden ze enorm van sport, vooral van basketbal, ijshockey en football.

 • In Columbus is het 6 uur eerder dan in Nederland.

Bezienswaardigheden Columbus

Easton Town Center

Het Easton Town Center is een fijne plek om te winkelen, te dineren en om uit te gaan. Hier kun je winkels, bioscopen, een comedy club en restaurants vinden. Door de straatjes en fonteinen heeft het veel weg van een klein dorp dat los staan van Columbus. Je kunt je hier zowel indoor vermaken als outdoor.

Ohio Stadium

Het Ohio Stadium is een gigantisch groot stadium met een zeer bijzondere vorm. Je kunt een kijkje nemen in het stadium als er geen wedstrijd plaatsvindt, maar het is natuurlijk nog leuker om juist wel een wedstrijd bij te wonen. De wedstrijden zijn in de VS altijd vele malen uitgebreider dan in Nederland. Tijdig reserveren is wel een aanrader.

Downtown Columbus

Downtown Columbus mag je zeker niet overslaan bij een bezoek aan Columbus. Dit is een van de wijken van Columbus. Hier kun je leuke straatjes vinden met markten, leuke winkeltjes en terrasjes. In de zomer worden hier diverse evenementen georganiseerd, waaronder ook live concerten en diverse voorstellingen. Wil je je even terugtrekken in de natuur? Bezoek dan het Scriote Mile Park.

Franklin Park Conservatory

Bij het Franklin Park Conservatory kun je prachtige botanische tuinen vinden. Hier worden door het jaar heen ook diverse evenementen gehouden. Ook kun je hier diverse kunstwerken aanschouwen.

German Village

Columbus heeft zijn eigen Duitse wijkje! Dit heeft te maken met de immigratiestroom in de negentiende eeuw. Doordat veel Duitsers op dezelfde plek gingen wonen in Columbus werd de Duitse wijk al snel écht Duits. Tegenwoordig vinden mensen het een leuke trekpleister.

Short North Arts District

Short North Arts District is een beetje de hipsterwijk van Columbus. Mensen komen hier graag voor het uitgaansleven, de kunst, de boetiekjes en de restaurants. 

Ohio Statehouse

Het Ohio Statehouse is het stadhuis van de stad Columbus. Interessant is dat deze gebouwd is in de Griekse Revival-stijl. Door de bijzondere bouwstijl en de interessante geschiedenis ontvangt het Ohio Statehouse zo'n 500.000 bezoekers per jaar.

Santa Maria Ship

Het schip waarmee Columbus naar Amerika voer was de Santa Maria Ship. Het originele schip is nergens meer te aanschouwen, maar de replica in Columbus geeft je wel een mooi inkijkje. 

Activiteiten en things to do Columbus

Zoombezi Bay Water Park

Zin in een dagje zwembad? Reis dan af naar Zoombezi Bay, een zwembad met meerdere zwembaden en ook nog eens verschillende attracties om de dag compleet te maken. 

Jungle Jack's Landing attractiepark

Liever iets meer adrenaline? Dan kan het attractiepark Jungle Jack's Landing een leuke suggestie zijn. 

Columbus Zoo en Aquarium

Deze dierentuin combineert zowel het bezichtigen van dieren die leven op het land, als dieren die leven in het water.

En nog veel meer!

 • Kunstliefhebbers kunnen terecht bij het Columbus Museum of Art.

 • Je kunt je dag vol maken met shoppen in het Town and Country Shopping Center. Ook in Downtown Columbus kun je goed terecht om te winkelen. 

 • Bezoek de North Market, een echte boerenmarkt die als sinds 1876 wordt georganiseerd. Naast de vele producten die je hier kunt kopen, kun je vaak ook genieten van live muziek en andere entertainment. Daarnaast is het erg leuk om een gesprekje aan te knopen met de locals.

 • Kijk vooral of er een leuke voorstelling plaatsvindt in het Ohio Theatre tijdens je bezoek. Van binnen is dit ook nog eens een heel mooi gebouw om te aanschouwen.

Toptips Columbus

Hoe lang verblijven?

Je kunt natuurlijk een dag besteden in Columbus als tussenstop tijdens je rondreis, maar je kunt je hier ook prima meerdere dagen vermaken. De ideale reisduur om Columbus te bezoeken is 3 dagen. In 3 dagen tijd kun je voldoende van de stad ontdekken maar heb je ook de tijd om het een beetje rustig aan te doen. Natuurlijk is deze inschatting afhankelijk van je wensen bij een bezoek aan Columbus, Ohio.

Vliegen naar Columbus en beste reistijd

Indien je kiest voor een rechtstreekse vlucht ben je met circa 11 tot 12 uur in Columbus, Ohio. Vliegen met een overstap kan echter veel voordeliger zijn. Luchtvaartmaatschappijen die vanaf Nederland naar Columbus in Ohio vliegen zijn onder andere American Airlines, United Airlines, Air Canada en Delta Air Lines.

Als je kijkt naar de beste reisperiode kun je in de periode van mei tot en met september het beste genieten van fijne temperaturen en weinig kans op neerslag. Columbus kent een zeeklimaat. 

 • In december, januari en februari is de minimumtemperatuur -6 tot -2 graden graden en de maximumtemperatuur 0 tot 4 graden. Gemiddeld zijn er 9 tot 12 dagen met neerslag per maand.

 • In maart, april en mei is de minimumtemperatuur 1 tot 13 graden graden en de maximumtemperatuur 9 tot 23 graden graden. Gemiddeld zijn er 13 tot 17 dagen met neerslag per maand.

 • In juni, juli en augustus is de minimumtemperatuur 16 tot 18 graden en de maximumtemperatuur 26 tot 28 graden. Gemiddeld zijn er 13 tot 16 dagen met neerslag per maand.

 • In september, oktober en november is de minimumtemperatuur 2 tot 14 graden en de maximumtemperatuur 10 tot 24 graden. Gemiddeld zijn er 10 tot 13 dagen met neerslag per maand.

Van plek naar plek reizen in Columbus

Je kunt eenvoudig naar een bezienswaardigheid reizen met een huurauto. Houd er echter rekening mee dat de parkeerkosten in Columbus niet aan de lage kant liggen. Een andere optie is het gebruikmaken van het openbaar vervoer. Er rijden redelijk veel bussen in de stad. Indien je met een groter gezelschap bent kan de taxi soms ook een uitkomst bieden. Daarnaast zal het je wellicht opvallen dat veel mensen in deze stad ook graag de fiets nemen. Daarom is het huren van een fiets ook een mooie oplossing.

Rondreis Columbus combineren

Columbus valt goed te combineren met andere steden, nationale parken en bezienswaardigheden in de omgeving. 

Columbus combineren met andere plekken in Ohio

 • Cleveland (stad): 2 uur en 10 minuten rijden

 • Cincinnati (stad): 3 uur en 45 minuten rijden

 • Cuyahoga Valley (National Park): 30 minuten rijden

Columbus combineren met andere staten

 • Pittsburgh (Pennsylvania): 2 uur en 10 minuten rijden

 • Washington D.C. (District of Culumbia): 6 uur rijden 

 • Philadelphia (Pennsylvania): 7 uur en 10 minuten rijden

 • New York (New York): 7 uur en 20 minuten rijden

 • Louisville (Kentucky): 5 uur en 25 minuten rijden

 • Indianapolis (Indiana): 5 uur rijden

 • Detroit (Michigan): 2 uur en 40 minuten rijden

 • Toronto (Ontario, Canada): 4 uur en 45 minuten rijden

 • Hamilton (Ontario, Canada): 4 uur en 15 minuten rijden 

 • Niagara Falls (watervallen, New York): 3 uur en 25 minuten rijden

Eten en drinken in Columbus

In Columbus kun je prima gevarieerd eten. Net zoals in de meeste grote steden is de keuze zeer uitgebreid. Veel restaurants proberen zoveel mogelijk met lokale producten te werken en dat proef je. Probeer vooral ook het drankje mede, bijvoorbeeld bij Brother's Drake.

Natuurlijk heeft ook deze stad een aantal maaltijden waar ze trots op zijn en die wat minder gezond zijn. Zo kun je er hele lekkere pizza's scoren, is een chocolade-pinda-boter snoepje de favoriete snack, hebben ze chips in de raarste smaken, kun je bij je maaltijd kiezen voor een spicy smoked saucage en kun je, jawel, je frietjes dippen in je milkshake. Niet allemaal even gezonde maaltijden, maar worth a try!

Rondreizen VS

Rondreis Californië

Rondreis Nationale Parken

Rondreis Noordwest USA

New York City

Ohio

Toronto