Mississauga

Mississauga, Ontario

Mississauga is een stad in de provincie Ontario. Het ligt recht tegen Toronto aan, de grootste stad van Ontario. Hierdoor wordt het ook wel gezien als een wijk van Toronto. Toch heeft Mississauga absoluut ook eigen bezienswaardigheden en mooie plekken die de moeite waard zijn om te bezoeken. Het is een multiculturele stad met mooie parken, interessante musea, een leuke haven en bijzondere architectuur. Mississauga is de zesde grootste stad van Canada en daarnaast ook een snel groeiende stad. Op deze pagina lees je onze tips voor een verblijf in of bezoek aan Mississauga.

Over Mississauga

 • Mississauga heeft ongeveer 720.000 inwoners. 

 • Maar liefst vijf steden van de provincie Ontario staan in de top 10 van de grootste steden van Canada. Mississauga staat op nummer 5.

 • Mississauga staat bekend om de mooie parken en architectuur. Daarnaast heeft het een hele mooie ligging voor het bezoeken van bezienswaardigheden en Amerikaanse of Canadese steden.

Bezienswaardigheden Mississauga

De volgende bezienswaardigheden in Mississauga kunnen we je aanraden.

Port Credit (haven)

Port Credit is de haven van Misssissauga. Dit is een mooie plek voor een wandeling langs het water, zeker omdat er ongeveer 25 kilometer aan wandelpaden te vinden is. Loop vooral even naar de vuurtoren en bekijk de bijzondere architectuur van de gebouwen die je tegenkomt. Port Credit wordt ook wel 'village on the lake' genoemd, ook al is het geen dorp maar een wijk van Mississauga.

Bradley Museum Complex

Het Bradley Museum Complex kun je vinden aan de rand van Lake Ontario, midden in een mooi esdoornbos met diverse wandelpaden. Het complex bestaat uit vier gebouwen: the Bradley House, the Anchorage, een blokut en een schuur. Ze geven je een goed inkijkje in het leven van een gezin in Mississauga rond de jaren 1800-1850. 

Streetsville

Streetsville is een leuke wijk in de stad Mississauga, met een schilderachtige indruk. Je kunt hier veel historische gebouwen bekijken met veel charme. Daarnaast kun je winkelen in de boetiekjes of een leuk restaurantje opzoeken. Hier worden gedurende het jaar ook diverse festivals georganiseerd.

Art Gallary of Mississauga

Art Gallary of Mississauga kun je vinden bij de haven van Mississauga. Leuk om te weten is dat je bezoek aan deze gallerij gratis is. Je kunt hier zo'n 500 regionale en nationale kunstwerken vinden.

Activiteiten en things to do Mississauga

Er zijn een aantal activiteiten mogelijk in Mississauga. De volgende activiteiten kunnen we je aanraden.

Bezoek een van de parken

Je kunt in Mississauga diverse parken vinden voor als je even de stad wilt ontvluchten. Breng een bezoekje aan Rattray Marsch Conversation Area, Erindale Park, Lake Aquitine Park of Jack Darling Memorial Park, de bekendste parken van Mississauga. Ook in de omgeving zijn diverse andere parken te vinden. Een andere tip is het bezoeken van de Wahoosh Falls. Het Jack Darling Memorial Park heeft ook een strand, waardoor er hier op warmere dagen mogelijkheden zijn voor zwemmen, peddelen, windsurfen en kajakken.

Winkelen 

In Mississauga zijn meerdere malls en andere winkelcentra te vinden voor een geslaagd shop-avontuur. Je kunt winkelen in het Square One Shopping Centre, het grootste winkelcentrum van Mississauga (een van de grootste van Canada!), maar ook een bezoek brengen aan de Dixie Outlet Mall.

iFly

Altijd al willen skydiven maar gaat uit een vliegtuig springen nog net een stapje te ver? Ga dan indoor skydiven in iFly in Mississauga! Zowel mogelijk voor volwassenen als voor kinderen. Onder je door schiet lucht dat wel 175 kilometer per uur gaat, waardoor jij vliegt in de buis! 

Playdium

Playdium is een entertainmentcomplex met een speelhal. De ruimte is maar liefst 12.000 vierkante meter groot en heeft onder andere een minigolfbaan, een speelhal en een laserdoolhof. Ook kun je hier veel restaurantjes vinden.

Fantasy Fair

Het grootste indoor attractiepark van Canada kun je vinden in Mississauga. Dit park heet Fantasy Fair en ligt vlakbij de luchthaven van Mississauga. Verwacht geen Walibi, maar meer een kermis. Je hebt er namelijk onder andere botsauto's, een reuzenrad, een klimmuur en je kunt een simulatorrit maken.

Woodebine Racetrack

De Woodebine Racetrack kun je vinden op 20 minuten rij-afstand van de stad. Hier worden veel paardenraces gehouden van volbloed paarden. Je kunt wedden op het paard dat je denkt dat gaat winnen en daarnaast aan diverse andere kansspellen meedoen. Ook kun je er diverse restaurants, barretjes en lounges vinden als je even weg wilt van de race.

Toptips Mississauga

Hoe lang verblijven?

In Mississauga kun je je een tot twee dagen vermaken, een beetje afhankelijk van of de activiteiten je aanspreken. Voeg hier nog een aantal dagen aan toe als je ook graag Toronto wilt ontdekken of andere mooie plekken in de omgeving, zoals de Niagara Falls. Indien je vooral Toronto wilt bezoeken kun je wellicht goedkoper uit zijn door in Mississauga te overnachten.

Vliegen naar Mississauga en beste reistijd

Je kunt Mississauga bereiken door een vlucht te boeken naar Toronto. Je kunt hier in ongeveer 8,5 uur rechtstreeks naartoe vliegen met de luchtvaartmaatschappijen KLM, Air Canada en Air Transat. Meestal zijn de tarieven gunstiger als je vliegt met een overstap.

In de zomer is het vaak wat drukker in de steden in Canada. In de winter kan het erg koud zijn in Mississauga en heb je kans op sneeuwstormen. De beste reisperiode is daarom de lente, zomer en herfst. 

In de omgeving van Mississauga

Mississauga heeft een mooie ligging. Je kunt vanuit hier eenvoudig afreizen naar diverse bezienswaardigheden en Canadese steden in de buurt. Voor een bezoek aan de ernaast gelegen stad Toronto, kunnen we aanraden om onze Toronto pagina te bekijken. Verder hebben we de volgende tips voor in de omgeving:

Bezienswaardigheden

 • De Niagara Falls: de beroemde watervallen zijn te vinden op slechts 1 uur en 15 minuten rij-afstand. Combineer je bezoek zeker met een ritje in de Whirlpool Aero Car en een bezoek aan het dorpje Niagara on the Lake en Niagara Glen Nature Centre.

 • Black Creek Pioneer Village: dit openluchtmuseum, dat je kunt bereiken met een half uurtje rijden, geeft je in inkijkje in een typisch oud Amerikaans-dorpje.

 • Canada's Wonderland: Zin in wat actie? Bezoek dan het pretpark Canada's Wonderland, dat je al kunt vinden met een half uurtje rijden. Zowel leuk voor jong als oud.

Natuurgebieden

 • Thousand Islands National Park: 3 uur en 15 minuten rijden in oostenlijke richting.

 • Algonquin Provincial Park: 2 uur en 45 minuten rijden in noord-oostenlijke richting.

 • Georgian Bay Islands National Park: 1 uur en 45 minuten rijden in noordelijke richting.

 • Nationaal Park Bruce Peninsula: 3,5 uur rijden in noord-westelijke richting.

Steden

 • Hamilton: Hamilton kun je bereiken door 30 minuten in zuid-westelijke richting te rijden.

 • Saint Catherines: Saint Catherines kun je bereiken door een uur in zuidelijke richting te rijden.

 • Montreal: Montreal kun je bereiken door 2 uur en 15 minuten in oostenlijke richting te rijden.

 • Ottawa: Ottawa kun je bereiken dor 4,5 uur in noord-oostenlijke richting te rijden.

 • Gatinea: Gatinea kun je bereiken door 4 uur en 45 minuten in noord-oostenlijke richting te rijden.

Ook is het prima mogelijk om je bezoek aan Canada te combineren met een bezoek aan de Verenigde Staten. Je bent namelijk niet heel ver verwijderd van een aantal interessante Amerikaanse steden. Zo kun je New York City, Philadelphia, Washington D.C., Pittsburgh, Chicago en Detroit bereiken in allemaal minder dan 9 uur rijden. 

Rondreizen VS