Philadelphia

Philadelphia

Philadelphia is de grootste stad van de staat Pennsylvania en huisvest zo'n 1,5 miljoen inwoners. Het is hiermee de zesde stad van de Verenigde Staten. De stad is opgericht in het jaar 1681 door William Penn. Philadelphia is erg belangrijk geweest voor de geschiedenis van de Verenigde Staten. Hier werd namelijk op 4 juli 1776 de onafhankelijksverklaring getekend. 

Philadelphia biedt een leuke afwisseling tussen historische gebouwen, parken en moderne hoogbouw. Als je meer wilt zien en leren over de geschiedenis van de stad en de Verenigde Staten kun je beginnen bij het bezoekerscentrum op 6th en Market. Hier kun je je route bepalen voor het verkennen van historische hoogtepunten als de Liberty Bell en Indipendence Hall. 

Philadelphia informatie

Philadelphia is de grootste stad van de staat Pennsylvania en huisvest zo'n 1,5 miljoen inwoners. Het is hiermee de zesde stad van de Verenigde Staten. De stad is opgericht in het jaar 1681 door William Penn. Philadelphia is erg belangrijk geweest voor de geschiedenis van de Verenigde Staten. Hier werd namelijk op 4 juli 1776 de onafhankelijksverklaring getekend. 

Philadelphia biedt een leuke afwisseling tussen historische gebouwen, parken en moderne hoogbouw. Als je meer wilt zien en leren over de geschiedenis van de stad en de Verenigde Staten kun je beginnen bij het bezoekerscentrum op 6th en Market. Hier kun je je route bepalen voor het verkennen van historische hoogtepunten als de Liberty Bell en Indipendence Hall. 

Over Philadelphia

  • Philadelphia heeft zo'n 1,5 miljoen inwoners
  • Zesde grootste stad van de Verenigde Staten
  • De eerste dagelijkse krant komt uit Philadelphia en dateert uit 1784
  • De stad huist het eerste ziekenhuis van de VS en ook de eerste medische school
  • 1/6 Van alle doktoren in de Verenigde Staten is opgeleid in Philadelphia

Philadelphia1

Wat te doen in Philadelphia?

The U.S. Mint

Op deze historische plek wordt het Amerikaanse muntgeld gemaakt. De fabriek is dagelijks open en je kunt gratis een bezoek bregen aan deze bijzondere plek. Op zondagen is de U.S. Mint gesloten evenals de zaterdag buiten de maanden mei tot en met oktober. 

De fabriek vind zijn oorsprong al in 1792 toen de eerste munten werden gedrukt. Tegenwoordig kan je het proces van het maken van de munten live bekijken. De oorspronkelijke fabriek stond slechts 30 meter van de huidige locatie. Je kunt vandaag de dag meer leren over het maken van munten en de geschiedenis van de Amerikaanse munteenheid. De fabriek kan tot wel 1 miljoen munten maken binnen 24 uur. Je kunt ook een rondleiding volgen in de fabriek waar meer verteld wordt over het process en de fabriek. 

Liberty Bell en Independence Hall

Deze ontzettend populaire plek kun je eigenlijk niet overslaan als je een bezoek aan Philadelphia brengt. In de Independence Hall werd de onafhankelijkheidsverklaring getekend in 1776 en is de oorsprong van de Verenigde Staten zoals we het tegenwoordig kennen. Er zijn in de indrukwekkende zaal, verhalen te vinden over de mensen die aanwezig waren bij het ondertekenen van de verklaring. Je kunt leren over de geschiedenis in de zaal met een 18e eeuwse uitstraling. 

De Liberty Bell was aanwezig bij het ondertekenen van de verklaring, maar heeft de dag zelf nooit geluid ondanks dat de bel wel in de Independence Hall te vinden was. Toch staat de bel voor de onafhankelijkheid en het begin van de Verenigde Staten. De iconische barst in de bel komt door het vele luiden sinds de 18e eeuw. 

Philadelphia3 

Eastern State Penitentiary

De Eastern State Penitentiary is de beruchte gevangenis van Philadelphia. Dit was de duurste gevangenis van de Verenigde Staten en heeft ooit Alphonso Gabriel Capone gehuisvest. Tegenwoordig is deze gevangenis niet meer in gebruik en is het een museum. Je kunt een rondleiding volgen of zelf rondlopen binnen de oude gevangenis. De toegang is niet gratis en er wordt afgeraden met kinderen jonger dan 7 jaar naar binnen te gaan. 

Philadelphia Museum of Art

Door het grote aantal kunststukken in dit museum is dit een van de grootste musea in de Verenigde Staten. Er zijn verschillende soorten kunst uit een tijdsperiode van zo'n 2000 jaar. Je vindt het museum aan het eind van de beroemde Benjamin Franklin Parkway, in het centrum van de stad. 

Met meer dan 240.000 kunststukken is het een echt must-see als je in Philadelphia bent. Er is kunst te vinden van onder ander van Gogh, Picasso en Renoir. Er zijn verschillende opstelling van harnassen en er is een grote beeldentuin aanwezig. Ook is de 14e eeuwse buddhisten tempel niet onbelangrijk. Er is genoeg te zien en te leren over de kunst en geschiedenis hiervan. Maar ook hedendaagse kunst speelt een grote rol in het museum, waardoor er ook constant vernieuwing plaats vindt. Het museum is een echte aanrader voor elke kunstliefhebber. 

Philadelphia 2

Liberty Museum

Dit museum staat in het teken van nationale en internationale helden. Je kunt hier meer dan 2000 verhalen vinden over real-life heroes als Nelson Mandela, Jackie Robinson en Jim Henson. Ook is er een nagedachtenis aan de slachtoffers van de 9/11 aanslagen te vinden. Het museum biedt interactieve kunstwerken en vele verhalen die je zullen inspireren.

Comcast Center Campus

Het Comcast Center bevindt zich in het centrum van de stad en bestaat uit vijf gebouwen. De hoogste twee zijn wel 58 en 60 verdiepingen hoog en zijn de hoogste gebouwen van Philadelphia en behoren tot de hoogste gebouwen van de Verenigde Staten. Tijdens je bezoek aan dit moderne technologische hoogtepunt zijn er verschillende manieren om je te vermaken. Breng een bezoek aan de Universal Sphere en beleef een 360 graden bioscoop. Er worden hier verschillende stukken tentoongesteld en is voor iedereen een bezoekje waard.  

The Comcast Experience bevindt zich in de lobby van het gebouw. Deze tentoonstelling wordt het hele jaar vertoond en biedt de grootste LED schermen van de hele wereld. Er wordt traditioneel tijdens het winterseizoen een kerst-voorstelling gegeven die jaarlijks duizenden bezoekers trekt. 

Binnen het centrum is overal kunst te vinden van verschillende veelal lokale kunstenaars. Ook bevinden zich een hotel en verschillende restaurants binnen deze torens. 

Philadelphia

Franklin Institute Museum

Dit museum is een van de oudste een meest geliefde wetenschapsmusea van de Verenigde Staten. In 1824 opende het Franklin Institute de Independence Hall ter ere van Benjamin Franklin. In 1934 werd het huidige museum gebouwd en was vanaf dat moment een wetenschapsmuseum. Het is tegenwoordig het meest bezochte museum van Pennsylvania. Het museum biedt genoeg interactieve stukken, die populair zijn bij jong en oud. 

Philadelphia 6

Evenementen in Philadelphia

Amerikanen houden van hun evenementen en Philadelphia is natuurlijk geen uitzondering. Er staan het gehele jaar veel evenementen gepland die leuk zijn tijdens je bezoek aan de stad. 

Philadelphia's Flower Show (maart)

Deze bloemenshow is de grootste van het hele land en is een tentoonstelling voor werelds beste bloemisten en landschap designers. Het evenement is uiteraard gepland in de lente en bestaat al sinds 1829. Er worden nieuwe designs en ideeën tentoongesteld op het gebied van flora. De jaarlijkse bloemenshow is door de International Festival & Events Association uitgeroepen tot beste evenement van de wereld.

St. Patrick's Day Parade (maart)

St. Patrick's day wordt zo'n beetje door alle staten en steden van de VS gevierd en ook Philadelphia is daar geen uitzondering van. Jaarlijks wordt deze Ierse feestdag met grote feesten en parades gevierd en kleurt de hele stad groen. In 1771 werd voor het eerst St Patrick's Day gevierd in Philadelphia en is sinds dat jaar een traditie. Er is vanaf de oorsprong van Philadelphia een grote Ierse gemeenschap in de stad. De Amerikanen hebben de traditionele Ierse feestdag maar al te graag overgenomen. Als je in maart de VS bezoekt, is de St. Patrick's Day Parade een echte aanrader.

Philly Pride Parade (juni)

Sinds 1972 wordt in Philadelphia de Gay Pride gevierd. Er zullen parades en festivals plaatsvinden, waar vrijheid en gelijkheid van sexualiteit wordt gevierd. De parade van Philadelphia is een 1,5 mile lange wandeling door het stadscentrum en eindigt bij het festival terrein. Hier wordt onder begeleiding van muziek gevierd dat iedereen zichzelf kan en mag zijn. 

Philadelphia 7

Muziekfestivals in Philadelphia (lente en zomer)

In Philadelphia zijn er verschillende muziekfestivals ieder jaar terug te vinden. Denk hierbij aan XpoNential Music Festival, Philadelphia Folk Festival en de vele concerten in het Mann Music Center. Hier zullen verschillende artiesten optredens geven en wordt er genoten van het mooie zomerseizoen. 

Philadelphia 8

Wanneer kun je Philadelphia het best bezoeken?

De beste tijd om de stad te bezoeken is tussen maart en mei. De stad ontwaakt uit haar winterslaap en er staan genoeg evenementen op de stoep waaronder de St. Patrick's day parade. Het weer is aangenaam, net als de prijzen voor de hotelkamers. Deze zullen in de zomermaanden oplopen als er meer toeristen Philadelphia willen bezoeken.

Tussen september en november zullen de prijzen geleidelijk weer wat dalen, maar het weer zal ook minder worden. Het winterseizoen staat uiteraard in het teken van kerst en gezelligheid. Het is de goedkoopste tijd van het jaar om de stad te bezoeken en er zullen genoeg winterse evenementen op het programma staan. 

Rondreizen VS

Groepsreis New York & Washington

Baltimore

Mississauga

New York City

Pennsylvania