Rondreizen Amerika / Canada

Bij Eager boek je rondreizen door Amerika en Canada die door ons zorgvuldig geselecteerd zijn. Als expert op het gebied van rondreizen in de VS en Canada boek je een volledige rondreis. Wij hebben daarbij gekeken hoe lang je op elke plek moet zijn om een goede indruk van het gebied te krijgen. Je kunt zelf nog excursies en activiteiten toevoegen voor tijdens je reis. 

We hebben ervoor gekozen de routes vast te leggen, op basis van onze eigen expertise en de ervaringen van eerdere reizigers. Je boekt dus een volledige rondreis in 1 keer, waarbij je kunt kiezen voor de categorie huurauto, de categorie hotels waar je wilt verblijven en kunt eventuele excursies zelf bijboeken of via Eager. 

Individuele rondreizen USA

De individuele rondreizen door Amerika boek je alleen, samen met je reispartner of met een groepje, bijvoorbeeld je gezin. De rondreizen die we aanbieden zijn allemaal uitgezocht op een ideale combinatie van zoveel mogelijk zien, maar ook met voldoende tijd op de plekken die echt interessant zijn. We maken gebruik van prima hotels waar we in veel gevallen rechtstreekse afspraken mee hebben. 

Geen maatwerkreizen, wel veel extra opties

We hebben ervoor gekozen om op basis van onze eigen expertise geen volledig maatwerk te leveren. Daar zijn andere partijen (waar we je graag naar doorverwijzen) beter in. Wij hebben rondreizen samengesteld waarbij je de hoogtepunten van een bepaald gebied kunt zien, met voldoende rustpunten om er ook echt van te genieten. Wij kennen deze gebieden ontzettend goed en kunnen veel advies geven voor bijvoorbeeld extra activiteiten. 

Bij alle rondreizen krijg je een aantal activiteiten bij de reissom inbegrepen, zoals een helicoptervlucht boven Las Vegas of een walvissafari op Vancouver Island, fietsen over de Golden Gate Bridge of een speciale tour in een Nationaal Park. 

Roadbook

Als reiziger ontvang je met je reisgezelschap een uitgebreid roadbook met daarin wandelroutes, speciale plekken om een tussenstop te maken, de beste picknick-plekken en onze eigen tips en ervaringen. 

Rondreizen met auto's

In tegenstelling tot veel andere aanbieders van rondreizen in de VS en Canada hebben we er bij Eager voor gekozen om geen camperreizen aan te bieden. Hoewel een camperreis een onvergetelijke ervaring kan zijn is het een heel andere manier van reizen. Met een auto ben je met name in de Nationale Parken flexibeler. Steeds meer Nationale Parken limiteren de toegang van campers op de routes door de parken heen. 

Onze aanraders

Elke rondreis heeft zijn eigen voordelen en nadelen. Voor alle rondreizen geldt dat de route zorgvuldig is uitgewerkt en je langs bijzonder mooie plekken brengt. Voor de echte natuurliefhebbers raden we met name Canada en het noorden van de Verenigde Staten aan. Wil je tijdens je rondreis ook tijd doorbrengen in de grotere steden? Dan is de rondreis Californië of de Nationale Parken rondreis een aanrader. 

Veel hangt samen met je eigen wensen en voorkeuren. Een rondreis door Californië is een ander soort rondreis dan een reis in West-Canada. Twijfelen jullie wat het beste bij je past? Neem dan gerust contact met ons op! 

Voor gezinnen met kinderen zijn met name Californië en de Nationale Parken rondreis een aanrader, omdat het landschap daar heel divers en afwisselend is. 

Hotelkeuzes

Standaard kiezen we voor middenklasse hotels. Soms zijn dit individueel gerunde hotels waar we al vele jaren met onze reizigers verblijven, soms zijn dit hotels die onderdeel zijn van een hotelketen. 

Het is mogelijk specifieke hotels aan te vragen. Houd er rekening mee dat in populaire gebieden soms een keuze gemaakt moet worden tussen kwaliteit en locatie. Het is mogelijk bij je prijsaanvraag op te geven of je liever een iets duurder hotel hebt of dat de hotels die we uitkiezen akkoord zijn. Alle hotels zijn netjes en schoon trouwens, daar zijn ze op geselecteerd. 

Voordelen pakketreis

Als je een rondreis bij Eager2Travel boekt boek je een pakketreis. Dit heeft een aantal grote voordelen voor reizigers:

  • Je reissom is altijd verzekerd tegen faillissement door de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)
  • Een reisorganisator heeft een zorgplicht naar reizigers toe en verleent altijd hulp en bijstand
  • Als lid van het calamiteitenfonds worden natuurrampen etc. ook afgedekt 
  • We zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar op ons noodnummer
  • Als je zelf een vliegticket boekt en de airline gaat failliet, kun je eigenlijk nooit rekenen op geld terug. Gebeurt dit bij een vlucht die geboekt is door Eager2Travel, dan krijg je je geld terug via ons, de reisorganisator

Waarom "kant en klare" rondreizen? 

In alle eerlijkheid: 9 van de 10 keer kiezen reizigers voor hun rondreizen door Amerika en Canada voor dezelfde route. Als je een rondreis Californië doet, wil niemand Highway 1, Sequoia, Yosemite en San Francisco overslaan in onze ervaring. Datzelfde geldt voor de andere rondreizen die we aanbieden.

In de praktijk willen mensen bij zo'n grote reis toch ook echt de hoogtepunten zien. Doordat we als organisatie bijna maandelijks in de VS of Canada zijn, weten we welke plekjes bijzonder zijn, ook buiten die hoogtepunten om. We nemen deze zoveel mogelijk mee in de informatie die we geven over onze rondreizen. 

Wanneer moet je je rondreis boeken?

Over het algemeen geldt dat hoe sneller je zeker weet dat je de reis wilt gaan maken, hoe beter het is. Hotels op populaire plekken in de VS en West-Canada vullen heel snel op en prijzen stijgen fors naarmate het aanbod minder groot is. Hoewel we goede afspraken hebben met de hotels waarmee we werken, is het zinloos om de hoofdprijs te betalen als dat niet nodig is. 

Bij het boeken van je rondreis boek je ook direct je vluchten via Eager. Hier geldt eigenlijk hetzelfde. Wil je in juli of augustus op vakantie? Dan is "hoe sneller hoe beter" aan te raden. Reis je in de periode april - juni of september - november, dan heb je meer ruimte en zijn vaak de vluchten ook stukken voordeliger. 

Hoe zit het met betalen?

Je betaalt op het moment van het plaatsen van je boeking uitsluitend de vluchten die direct voor je geboekt worden. Het restant van je reissom betaal je 6 weken voor vertrek. Eerder mag, maar hoeft niet. Het is ook mogelijk je rondreis in delen te betalen. Zolang je je boekingsnummer vermeld bij de betaling, wordt dat netjes door ons verwerkt.

Eager is aangesloten bij de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR). Boek uitsluitend rondreizen bij een reisorganisatie die aangesloten is bij een garantiefonds. In het geval van faillissement van de reisaanbieder ben je dan nooit je geld kwijt.

We raden voor een dure reis als de rondreizen in de VS stevig aan om een annuleringsverzekering af te sluiten. Die dekt persoonlijke schades, zoals een overlijden van een familielid (1e of 2e graad), bij ziekte en bij andere onverwachte gebeurtenissen. 

Rondreizen VS

Deep South rondreis

Rondreis Californië

Rondreis Nationale Parken

Rondreis Noordwest USA

Rondreis USA/Canada

Rondreis West Canada

Waarin wijken verkeersregels Verenigde Staten af?