Rondreis USA/Canada

Rondreis USA/Canada

 • Individuele rondreizen
 • 17 dagen
 • Normale Moeilijkheid

Deze rondreis brengt je langs imposante bergketens, indrukwekkende Nationale Parken en gaat zowel voor een deel door de Verenigde Staten als door Canada. Deze reisroute raden we aan voor echte natuurliefhebbers die kennis willen maken de ruige natuur van de noordelijke Staten van de VS en die twee van de mooiste natuurparken in Canada willen bezoeken tijdens hun rondreis.

Houd rekening met relatief lange onderlinge afstanden, waarbij je op sommige plekken op geen 100 kilometer een tankstation tegenkomt. Met deze rondreis brengen we je op bijzondere plekken en langs verborgen parels. 

Bezoek Yellowstone National Park, Glacier National Park, de indrukwekkende Grand Tetons en reis door Banff en Jasper over de Icefields Parkway. Ontdek de verborgen schatten van Idaho en overnacht in kleine authentieke stadjes. 

 • 98% van onze reizen gaat door

Highlights van deze rondreis

 • Geniet van voordelen georganiseerde rondreis
 • Combineer natuurgebieden met steden
 • O.a. Glacier NP en Yellowstone NP
 • Vraag eenvoudig een prijsvoorstel aan

Dag 1 - Amsterdam - Canmore

Je vliegt met maximaal 1 overstap naar Calgary in Canada. Na het ophalen van de huurauto (zonder eigen risico) is het nog ongeveer een uur rijden naar Canmore. Je vakantie is dan direct begonnen! 

Het stadje Canmore is een gezellig stadje met alle faciliteiten. Supermarkten, restaurants en een prachtige omgeving zorgen ervoor dat je direct in vakantiemodus bent. 

Na het inchecken bij je hotel kun je het stadje verkennen en ergens wat gaan eten. Hoewel je moe zult zijn van de heenvlucht is je vakantie nu echt begonnen. 

Rij-afstand: ongeveer 1 uur rijden. Houd er rekening mee dat het ophalen van de huurauto en het wachten op de koffers ook wat tijd in beslag neemt. 

Overnachting: Canmore

Dag 2 - Canmore

De indrukwekkend Rocky Mountains vind je overal om je heen als je deze ochtend opstaat. Door de jetlag zijn veel mensen vaak al vroeg wakker. Haal een lekkere kop koffie bij de lokale koffie-winkel en start rustig op. Maak een mooie wandeling door het stadje of parkeer bij het Quarry Lake Park voor een mooie ochtendwandeling. 

Ons advies zou zijn om er een rustige dag van te maken. Een aanrader is om de 742 te rijden die je langs prachtige plekken brengt met overal om je heen de bergen. Je komt op die manier door de Kananaskis bergen, waar veel wildlife te zien en vinden is. Houd je ogen dus goed open voor dieren en neem de tijd. Onderweg zijn geen faciliteiten, dus doe voor je vertrekt alvast wat basis boodschappen. Een picknick onderweg is ook altijd een goed idee. 

Rij-afstand: afhankelijk van je eigen wensen
Overnachting: Canmore 

Dag 3 - Canmore - Hinton

Een absoluut hoogtepunt van deze rondreis is de route tussen Canmore en Hinton. Dwars door de Rocky Mountains over de Icefields Parkway reis je tussen de indrukwekkende bergen van de Rockies. 

Onderweg kom je langs tal van bijzondere stops, waaronder het grote Columbia Icefield dat je vanaf de weg kunt zien liggen. We raden je ook zeker aan om onderweg enkele korte en langere wandelingen te maken en deze dag op tijd te vertrekken in de ochtend. 

Ook nu raden we je aan voor vertrek alvast inkopen te doen voor onderweg. Het grootste deel van de route reis je door de natuur met weinig faciliteiten onderweg. Maak een stop bij Lake Louise en bezoek het imposante Fairmont Hotel en het bekende meer. Houd wel rekening met drukte op de populaire plekken. 

We overnachten in het stadje Hinton waar je verschillende restaurants kunt vinden voor een goed diner. 

Rij-afstand: +/- 400 km - je bent de hele dag onderweg, al is het alleen maar om de vele foto-stops die je wilt maken

Overnachting: eenvoudig maar prima hotel in Hinton


Dag 4 - Hinton - Banff

De Icefields Parkway is te mooi om niet tweemaal te willen rijden. Deze dag brengt je in omgekeerde volgorde weer terug, door Jasper National Park en Banff National Park naar het stadje Banff waar je zult overnachten. Banff is speciaal ontwikkeld voor het toerisme en heeft een gezellig centrum met volop eetgelegenheden en winkels. Het is geen goedkope overnachtingsplek, maar wel een heerlijke plek om een nacht te verblijven.

Onderweg kun je de punten die je gisteren hebt overgeslagen alsnog bezoeken en langs de Icefields Parkway nog een mooie hike maken. Er zijn verschillende mooie en korte hikes te vinden. Bij je boeking ontvang je vanuit Eager een roadbook waar de bekendste routes, maar ook onze eigen adviezen in te vinden zijn op basis van onze eigen ervaringen en die van onze reizigers.

Zo is de wandeltocht naar het Lake Louise theehuis een aanrader. Doordat deze tocht al redelijk pittig is zijn 99% van de dagtoeristen verdwenen en geniet je van de echte Rocky Mountains. 

Rij-afstand: 400 km
Overnachting: hotel in Banff 

Dag 5 - Banff - Kalispell

Deze rondreis brengt je niet alleen door een prachtig stuk Canada, maar ook naar de Verenigde Staten. Vanaf Banff rijden we naar het stadje Kalispell in Montana, één van de meest authentieke staten van de VS. Bij de grensovergang zul je even uit moeten stappen en 6$ per persoon moeten afrekenen om het land in te mogen. 

Met name het eerste gedeelte van de route is hartstikke mooi en brengt je langs onder andere Marble Canyon en langs het Kootenay National Park. Het tweede gedeelte van de route is minder interessant, maar geeft je wel een goed beeld van het leven in de noordelijke staten van de VS. 

Je overnacht in het truckersstadje Kalispell dat nog verschillende gebouwen en straten uit het einde van de 19e eeuw heeft. 

Rij-afstand: 420 km
Overnachting: Kalispell 

Dag 6 - Glacier National Park

Een nieuw en letterlijk hoogtepunt van deze rondreis is een bezoek aan Glacier National Park. Indien mogelijk rijd je over de Going-to-the-Sun road die je tot meer dan 2000 meter hoogte brengt. Deze weg wordt elk jaar ontdaan van soms wel 12 meter hoge sneeuw en is afhankelijk van het weer geopend tussen ongeveer 28 mei en sluit meestal tussen half oktober en half november weer. 

Mocht de Going-to-the-Sun Road niet open zijn tijdens jouw rondreis, dan bezoek je het Nationaal Park nog steeds, maar rijdt vervolgens een prachtige route onderlangs naar het stadje Helena.

Glacier National Park heeft indrukwekkende hoogteverschillen en hoewel je tijdens het rijden niet echt gletsjers ziet kun je wel zien hoe enorme gletsjers dit gebied in het verleden hebben uitgesleten. Natuurlijk kun je in Glacier NP ook weer een aantal prachtige hikes maken. 

Rij-afstand: je bent de hele dag onderweg, afh. van de route. +/- 500 km
Overnachting: Helena, hoofdstad van Montana 

Dag 7 - Bozeman Montana

Doordat je met je eigen auto rondreist ben je enorm flexibel. De reis brengt je vandaag vanuit Helena via het Lewis & Clark National Forest naar Bozeman Montana. Als levendige studentenstad is Bozeman een goede plek voor een tussenstop. Onderweg raden we je zeker aan om een mooie wandeling te maken in het National Forest. 

Ook rondom Bozeman is van alles te doen. Breng een bezoek aan het Museum of the Rockies, ga naar de Bozeman Hot Springs of bezoek het Fairy Lake en combineer dit met een wandeling. 

Je overnacht in Bozeman Montana. 

Rij-afstand: ongeveer 300 km
Overnachting: hotel in Bozeman 

Dag 8 - Big Sky Montana

De dagafstand is lekker kort vandaag. Vanuit Bozeman rijd je naar Big Sky, een populaire zomer- en winterbestemming voor Amerikanen en op een klein uurtje vanaf Yellowstone National Park. De tocht leidt je langs de rivier door de bossen van Montana. 

Er zijn een aantal leuke wandeltochten te doen in Big Sky, zoals de hike naar Ousel Falls. Het Gallatin National Forest biedt een groot aantal outdoormogelijkheden en is veel minder drukbezocht dan Yellowstone zelf. Ook paardrijden of een riverside Cookout op een ranch behoort tot de mogelijkheden. Raften en kanoën is ook mogelijk. 

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om eerst alvast een halve dag Yellowstone te bezoeken. Je moet dan wel heen en weer, maar je zult merken dat dat echt geen straf is.

Rij-afstand: uurtje, 85 km
Overnachting: Hotel Big Sky 

Dag 9 - Yellowstone - Cody

Yellowstone National Park is een bijzondere plek en een absoluut hoogtepunt van je rondreis. We raden je aan 's ochtends al vroeg te vertrekken en de dag ervoor vast de nodige inkopen voor onderweg te doen. Door de fantastische natuur is Yellowstone NP ontzettend populair en kan het vroeg druk worden. 

In Yellowstone vind je 500 geisers en 10.000 andere warmtebronnen. Daarnaast vind je er ontzettend veel hot springs, waarvan geen enkele koud genoeg is om in te kunnen zitten. De bijzondere kleuren van de verschillende warmwaterbronnen worden veroorzaakt door mineralen. Van felblauw tot oranje, groen tot geel, de diversiteit van de kleuren zullen je verbazen. 

Als je van plan bent te wandelen in Yellowstone, blijf dan absoluut op de paden. Op sommige plekken is de korst slechts heel dun en bevindt zich er direct onder kokend water. 

Je overnacht deze avond in Cody, waar we jou als Eager-boeker een fantastische avond gaan bezorgen (inbegrepen). 

Rij-afstand: enkele honderden kilometers zul je wel rijden
Overnachting: Cody 

Dag 10 - Cody - Yellowstone - Jackson

Dwars door Yellowstone National Park reis je naar Jackson Hole, een toeristisch stadje met een hoop levendigheid. Onderweg kom je langs alle hoogtepunten van het nationaal park. We raden je zeker aan naar de uitbarsting van Old Faithful te gaan, de Morning Glory Pool te bezoeken, maar ook om een stukje verder te lopen dan alleen naar Old Faithful. 

Langs de route zijn verschillende kleine loops waar je met de auto in kunt. Hier vind je vaak prachtige natuurverschijnselen, maar met veel minder toeristen die voornamelijk met de bus reizen. Houd je ogen goed open voor beren en ander wildlife! 

Het kan zijn dat je overnacht in Tetonia of in Jackson afhankelijk van de dag van aankomst. Indien je in Tetonia slaapt raden we je 100% aan om de gravel road te nemen die je volledig binnendoor naar Tetonia brengt. Een prachtige route met uitzicht op de indrukwekkende Grand Tetons van het gelijknamige National Park. 

Rij-afstand: ongeveer 300 km
Overnachting: Jackson OF Tetonia/Driggs 

Dag 11 - Craters of the Moon - Sun Valley

We volgen de Snake River voor het eerste stuk van de route. Via Idaho Falls kom je in het enigszins aparte Atomic City en plaatsje Arco, die centraal stonden in de ontwikkeling van de Verenigde Staten met betrekking tot nucleair materiaal. Onderweg kom je nog langs de eerste kerncentrale ter wereld die je gratis kunt bezoeken (mits open). Zeker even doen! 

Craters of the Moon National Monument laat je een gebied zien dat na een relatief recente vulkaanuitbarsting het landschap domineert. Je kunt de 11 kilometer lange loop road rijden. De meeste mensen hebben ongeveer anderhalf tot twee uur nodig om op verschillende plekken uit te stappen en de nodige foto's te maken. Je kunt eventueel de grotten bezoeken die er zijn. Daarvoor is wel een permit nodig die je kunt ophalen bij het visitor center.

Rij-afstand: 320 km (vanuit Jackson iets langer)
Overnachting: Bellevue, Idaho of Ketchum 

Dag 12 - Salmon Idaho

Onbekend maakt onbemind. Hoewel dit stuk van de route niet toeristisch is, is het wat ons betreft misschien wel het mooiste stukje route van de reis. Je rijdt via het stadje Stanly door het Sawtooth National Forest waar een aantal van de hoogste bergen van Idaho te vinden zijn. We raden je aan een tussenstop te maken bij de Redfish Lake Lodge en daar een korte wandeling van 40 minuten te lopen naar een uitzichtpunt op de besneeuwde bergen. 

Vandaag heb je ook de mogelijkheid om de enige volledige goud dredge te bezoeken (buiten Alaska). Deze grote boten werden gebruikt om hele rivieren te doorzoeken op goud. Je kunt een rondleiding krijgen of buiten de nodige foto's maken. Bezoek ook het enigszins bizarre begraafplaatsje er vlakbij. Je zult de Gold Rush voelen zoals bijna nergens meer kan! 

Als je klaar bent bij de dredge raden we je een tussenstop aan bij de Sunbeam Hot Springs. Deze hot springs vind je midden in de rivier. Een gekke gewaarwording! 

Van hieruit rijd je door naar het stadje Salmon

Rij-afstand: ongeveer 300km
Overnachting: Stagecoach Inn, Salmon 

Dag 13 - Whitefish

Na de nacht in Salmon (waar ze een heerlijke outdoor-jacuzzi bij het hotel hebben, gratis) rijd je door de natuur van Idaho weer richting Montana. De route tussen Salmon en Missoula is een prachtige route met veel geschiedenis. 

In Missoula kun je een goede tussenstop maken voor de lunch, waarna de tocht zich door Montana richting Whitefish begeeft. Voor je aankomt in Whitefish rijd je lange tijd langs het mooie Flathead Lake. Hier kun je aan beide kanten langsrijden, maar we raden je aan de oostkant te kiezen omdat je daar mooiere uitzichten en minder verkeer hebt.

Whitefish is een stadje in Montana dat ook in de winter erg populair is onder wintersporters. Het historische centrum van de stad is de moeite van een bezoekje waard. 

Breng ook zeker een bezoekje aan het Miracles of America museum in het plaatsje Polson voor een bijzondere collectie van uiteenlopende zaken. 

Rij-afstand: 500 km 
Overnachting: Whitefish Montana, hotel 

Dag 14 - Cranbrook

Tijd om weer richting Canada te vertrekken. Om de afstanden niet te groot te maken rijd je vandaag naar het stadje Cranbrook in Canada. Maak een mooie hike op Mount Fisher, bezoek Cooper Lake, loop naar de Lakit Lookout of bezoek de Mause Creek Tarns

Zowel voor een korte en eenvoudige hike als een langere wandeling kun je je hart ophalen rondom Cranbrook dat goed ligt tussen de Rocky Mountains en de Purcell Mountains

Het stadje heeft een aantal restaurants, van steakhouses tot pizza restaurants. Hoewel het gebied onder Europeanen niet zoveel wordt bezocht is het voor Canadezen en Amerikanen een populair gebied. Behalve wandelen kun je er fietsen, kajakken en meer. 

Houd ook op deze route je ogen open voor wildlife! 

Rij-afstand: 200 km
Overnachting: hotel in Cranbrook
 

Dag 15 - Calgary

De laatste reisdag brengt je van Cranbrook naar Calgary. Je kunt op twee manieren naar Calgary reizen: via Kootenay National Park en Banff National Park of via de minder groene maar snellere route rechtstreeks. We raden je natuurlijk aan om deze laatste dag nog volop van de Canadese natuur te gaan genieten en de prachtige route via Radium Hot Springs en Banff te rijden. 

Deze route is niet alleen heel erg mooi, maar het is ook de laatste kans om wellicht beren te spotten tijdens deze rondreis. 

Een laatste tussenstop voor souvenirs in het stadje Banff is natuurlijk een goede afsluiter! Calgary is een grote Canadese stad met met ruim 1,2 miljoen mensen. Hoogtepunten zijn de Calgary Stampede in de zomerperiode en de Calgary Tower. Calgary zelf is leuk om een middagje te bezoeken, maar kent geen super bijzondere plekken die je gezien moet hebben. 

Een stukje buiten Calgary vind je het WinSport centrum waar destijds de Olympische spelen deels zijn georganiseerd. Hier kun je verschillende dingen ondernemen. 

Rij-afstand: 400 km
Overnachting: airport hotel Calgary 

Dag 16 - Vertrek

Na een intensieve en avontuurlijke vakantie door een aantal van de mooiste gebieden van de Verenigde Staten en Canada zit het avontuur er weer op. Afhankelijk van de geplande vluchttijd heb je in de ochtend nog tijd om dingen te ondernemen. Het is tijd om de spullen weer in de koffer te stoppen en je voor te bereiden op de terugvlucht.

Je auto lever je weer in bij het vliegveld. Controleer de auto op beschadigingen en zorg dat je alles meeneemt uit de auto. Controleer de dashboardkastjes goed op eventuele vergeten spullen. 

Door het tijdsverschil met Nederland zul je overwegend 's nachts vliegen. Het grote voordeel hiervan is dat het in het vliegtuig rustiger is waardoor je beter zult kunnen slapen dan op de heenweg. 

Je kijkt ongetwijfeld terug op een intensieve maar prachtige rondreis langs bijzondere gebieden. We vliegen weer met maximaal 1 tussenstop terug naar Schiphol.

Dag 17 - Aankomst Nederland

Normaalgesproken land je in de ochtend weer in Nederland. We weten zeker dat we je met deze rondreis een afwisselende, actieve natuurvakantie hebben kunnen bieden met een bezoek aan zowel Canada als de Verenigde Staten. 

Belangrijke informatie:

 • De minimale leeftijd voor de autohuur is 25 jaar. Tussen de 21 en 25 jaar betaal je een (forse) toeslag
 • Een extra bestuurder is altijd gratis meegenomen in de autohuur
 • We boeken een vlucht met maximaal 1 overstap en letten daarbij uiteraard op een gunstige vluchtduur
 • Je reist rond met je eigen gezelschap. Je geeft bij het boeken aan waar je gezelschap uit bestaat
 • Wij boeken kwalitatief goede hotels, motels en inns. Houd er wel rekening mee dat op populaire bestemmingen gekozen wordt voor een mix tussen locatie en prijs
 • Activiteiten kun je bijboeken via je Eager2Travel account
 • We proberen natuurlijk zoveel mogelijk het programma uit te voeren zoals op de website is aangegeven. Afhankelijk van verschillende omstandigheden kan het voorkomen dat er aanpassingen worden gemaakt in het programma.

Inbegrepen bij je reissom

 • Retourvlucht Amsterdam - Calgary met maximaal 1 tussenstop (Düsseldorf of Brussel tevens ook mogelijk)
 • Handbagage en 23 kg ruimbagage
 • Autohuur (SUV - categorie IFAR)
 • Volledige autoverzekering met afkoop eigen risico)
 • Navigatie en reisinformatie onderweg
 • Tweede bestuurder huurauto
 • Alle overnachtingen gedurende de reis
 • Ontbijt in ongeveer 50% van de accommodaties waarin we verblijven
 • Entreekosten nationale parken met "America the Beautiful" parkpas
 • Activiteit in Cody
 • 24-uurs nooddienst van Eager2Travel
 • Boekingskosten
 • Bijdrage Calamiteitenfonds
 • Overeenkomst Garantiefonds SGR van toepassing. Je kunt de voorwaarden vinden op www.sgr.nl/garantieregeling. Op verzoek stuurt SGR deze voorwaarden toe.

Niet inbegrepen

 • Maaltijden. Reken op ongeveer $30/40 per dag voor ontbijt, lunch en avondeten p.p.
 • Brandstofkosten. Reken op ongeveer $20/35 per dag per auto
 • Evt. parkeerkosten
 • Optionele activiteiten
 • Evt. toeslagen bij accommodaties
 • Kosten ESTA (+/- 14 Amerikaanse dollar p.p.) en ETA (+/- 7 Canadese dollar p.p.)
 • Bearspray (sterk aangeraden)
 • Reisverzekering en annuleringsverzekering (reisverzekering is verplicht). Klik op de link voor meer informatie over de kortlopende verzekeringen die je via Eager2Travel kunt afsluiten. Dit mag uiteraard ook elders.

Optioneel bij te boeken

Voor deze rondreis kun je volgende dingen nog online bijboeken:

 • Evt. upgrade huurauto
 • ..

Je vind de verschillende mogelijkheden via je Eager2Travel account. Uiteraard is het ook mogelijk om zelf activiteiten te plannen en boeken. Houd wel rekening met onvoorziene omstandigheden en zorg dat je uitsluitend activiteiten boekt die je nog tot kort voor vertrek kosteloos kunt annuleren.

Hotels en accommodatie

Alle accommodaties waar je tijdens deze rondreis verblijft zijn netjes, comfortabel en schoon. De accommodaties die wij boeken zijn niet te duur, maar voldoen altijd aan de genoemde voorwaarden, op deze manier houden wij de totaalsom van de reis laag. Sommige hotels en motels kunnen wat oubollig zijn. Andere dingen waar we op letter zijn goede review-scores en eerdere ervaringen met de accommodaties. De accommodaties beschikken allemaal over gratis wifi en bij sommige hotels is een basis ontbijt inbegrepen.

Zou je graag liever in luxere accommodaties overnachten? Dit kun je aangeven bij het aanvragen van de offerte. Houd er wel rekening mee dat de accommodaties op sommige locaties zeer populair zijn, hierdoor zijn deze niet altijd enkele maanden van tevoren nog beschikbaar. Met name in de toeristische gebieden (Banff, Yellowstone, Jackson Hole) is de locatie belangrijk en zijn hotels vaak als 1 of 2 jaar voor datum volgeboekt.

Bij sommige accommodaties wordt een een bedrag vastgezet of afgeschreven van je creditcard als borg, houd hier ook rekening mee. Dit bedrag wordt binnen enkele dagen vanzelf weer teruggestort of vrijgegeven als je de accommodatie netjes hebt achtergelaten bij vertrek.

Informatie over je vlucht

De retourvlucht Amsterdam - Calgary (Canada) is inbegrepen bij de reissom. Je vliegt naar Canada met maximaal 1 overstap. Let op dat je altijd exact je eerste voornaam van je paspoort overneemt. Houd er rekening mee dat vluchtschema's altijd nog kunnen wijzigen, wij zijn hierbij afhankelijk van de airline.

Informatie autohuur

Tijdens de rondreis USA-Canada is de autohuur inbegrepen bij de reissom. Eager2Travel boekt standaar een huurauto in de klasse IFAR. Huurauto's in de klasse IFAR hebben als type intermediate, een SUV grootte en zijn een automaat. De huurauto's zijn groot genoeg voor vier volwassenen en vier normale koffers. Het is mogelijk om de huurauto tegen een bijbetaling een upgrade of downgrade te geven, dit kun je regelen via je persoonlijke account. Bij het ophalen van de auto staan de auto's in lanes opgesteld op basis van categorie. Je kunt op het vliegveld zelf een auto uitkiezen uit de lane van de juiste categorie.

De volgende voorwaarden gelden voor het huren van een auto:

 • Voor het rijden in Amerika en Canada heb je geen internationaal rijbewijs nodig. Controleer voor vertrek wel de verloopdatum van je rijbewijs.
 • Je dient minimaal 1 jaar je rijbewijs in bezit te hebben.
 • Voor het rijden moet je minimaal 25 jaar of ouder zijn. Als je tussen de 21-25 bent en je aan de hier genoemde voorwaarden voldoet, betaal je een underage fee van ongeveer 25-30 euro per dag voor het huren van een auto. De underage fee is niet inbegrepen bij de reissom. Het is niet mogelijk om een auto te huren als je jonger dan 21 bent.
 • Je bent in bezit van een creditcard op je eigen naam, dit mag geen prepaid creditcard of debitcard te zijn.

De huurauto is door Eager2Travel volledig verzekerd voor schade aan het dak, de ruiten en banden. Daarnaast zijn alle inzittenden van de huurauto verzekerd en is ook het eventuele afsluiten van de huurauto verzekerd. Ook het eigen risico voor de huurauto wordt door ons afgekocht. Het eigen risico zal eerst worden ingehouden van je persoonlijke creditcard, dit wordt vervolgens met Eager2Travel in orde gemaakt.

Visa en reisdocumenten

Het aanvragen van een visum is noodzakelijk voor zowel de Verenigde Staten (ESTA) als voor Canada (ETA). Voor elke reiziger in het reisgezelschap moet je een apart visum aanvragen, dit geldt ook voor baby's en kleine kinderen.Het aanvragen van een visum gebeurt in beide gevallen via internet, vraag deze uitsluitend aan via de officiële websites van beide landen. De kosten voor het Canadees visum zijn CAD 7 en voor het Amerikaanse visum $14. De aanvragen dienen betaald te worden met een creditcard, deze creditcard hoeft niet op je eigen naam te staan. 

Visum aanvraag Canada

Visum aanvraag VS

Heb je meer hulp nodig bij het invullen van de aanvragen? In dat geval zijn er meerdere bedrijven die voor jou ESTA of ETA kunnen invullen en controleren. 

Als reizigers ben je zelf verantwoordelijk voor het in bezit zijn van een geldig paspoort en de juiste visa. Normaalgesproken wordt je visumaanvraag direct goedgekeurd, deze kun je dan direct controleren. Bij terugkomst dient je paspoort nog zes maanden geldig te zijn. Alle reizigers in het reisgezelschap (ook baby's) hebben een eigen paspoort nodig. 

Indien je met een samengesteld gezin reist, heb je een toestemmingsformulier nodig van de andere ouder.

Reisinformatie en roadbook

Voorafgaand de reis ontvang je van ons een handig roadbook, in dit document vind je tips en adviezen voor tijdens je rondreis. We raden je aan om je vooraf zelf ook te verdiepen in de rondreis. Ondanks onze tips en adviezen in het roadbook weet je natuurlijk zelf welke activiteiten en gebieden het beste bij je passen. Door middel van verdieping haal je het meeste uit je rondreis door de USA en Canada.

Voor vertrek ontvang je van ons ook de inloggegevens voor je persoonlijke reisaccount. In je reisacount vind je handige vertrekinformatie, je vluchtgegevens en een suggestie paklijst. Daarnaast kun je via je dit account je paspoortgegevens beveiligd aan ons doorgeven en eventuele extra activiteiten bijboeken.

Service tijdens rondreis

Eager2Travel is tijdens je rondreis 24/7 bereikbaar. Onder kantoortijden zijn wij bereikbaar via de reguliere communicatiemiddelen en buiten kantoortijden via ons noodnummer.

Voordelen van een pakketreis

Bij Eager2Travel boek je een pakketreis, hiervan is sprake wanneer zowel het vervoer, de vlucht als de accommodatie bij de reis inbegrepen zijn. Bij een pakketreis wordt jouw reissom automatisch gegarandeerd door de SGR, Stichting Garantiefonds Reisgelden, hierdoor ben je als consument altijd beschermd tegen een faillissement van de reisaanbieder. Naast het garanderen van de reissom zijn er ook andere voordelen gebonden aan het boeken van een pakketreis. Wij zijn bijvoorbeeld verplicht om reizigers hulp en bijstand te verlenen waar nodig, ook is Eager2Travel verantwoordelijk voor een eventuele repatriëring bij bijvoorbeeld een plotselinge wijzing in het reisadvies. 

Eager2Travel is ook aangesloten bij het calamiteitenfonds. Het calamiteitenfonds voorziet in het geval van een plotselinge calamiteit zoals een natuurramp in vergoeding.

d

Op dit moment zijn er nog geen recensies voor deze reis. Dat kan zijn omdat de reis nieuw is of aangepast is ten opzichte van vorig jaar. Bekijk alle andere recensies

Reizen in Canada / USA

Tijdens deze rondreis reis je zowel voor een deel door Canada als door het noorden van de Verenigde Staten. Deze rondreis is uitstekend voor natuurliefhebbers. Je bezoekt enkele van de mooiste nationale parken, dit zijn Banff National Park, Jasper National Park, Yellowstone National Park, Glacier National Park en Grand Teton National Park. Je reist door de provincie Alberta in Canada en de staten Montana, Wyoming en Idaho in de Verenigde Staten.

Alberta

Je rondreis begint in de Canadese provincie Alberta, in het gezellige stadje Canmore. In Alberta breng je een bezoek aan de nationale parken Banff en Jasper. Banff NP is het 1e nationale park van Canada en staat bekend als goede plek om beren te kunnen spotten. Het park ligt middenin de Rocky Mountains en biedt verschillende hikes door de prachtige natuur. Jasper NP ligt boven Banff, rijd onderweg zeker over de Icefields Parkway. Vanaf deze weg heb je uitzicht op een groot ijsveld genaamd Columbia Icefield. In Jasper kun je naast beren ook elanden en herten spotten. Je rondreis zal ook in Alberta eindigen waarbij je de steden Cranbrook en Calgary bezoekt. Op de dag voor vertrek heb je ook de mogelijkheid om nog een bezoek aan Kootenay National Park te brengen. 

Montana

Na de eerste dagen doorgebracht te hebben in Canada reis je naar de staat Montana in de VS. Je overnacht hier in Kalispell, een truckersstadje met verschillende gebouwen uit het einde van de 19e eeuw. In Montana bezoek je het prachtige Glacier National Park. Rijd zeker over de Going-to-the-Sun Road die je tot meer dan 2000 meter hoogte brengt en adembenemende uitzichten biedt. Andere plaatsen die je bezoekt in Montana zijn Bozeman en Big Sky. Aan het einde van de rondreis kom je ook na een bezoek aan Idaho weer terug in de staat Montana en bezoek je de stad Whitefish. 

Wyoming

Vervolgens reis je naar "The Cowboy State" Wyoming. In deze staat bezoek je de nationale parken Yellowstone en Grand Teton en de steden Cody en Jackson Hole. Yellowstone NP is het oudste nationale park in de Verenigde Staten en staat bekend om de geisers, warmwaterbronnen en enorme kuddes bizons. Grand Teton NP ligt boven het stadje Jackson Hole en omvat het indrukwekkende Teton gebergte.

Idaho

Na Wyoming reis je naar de staat Idaho, hier bezoek je het Craters of the Moon National Monument. Craters of the Moon omvat een bijzonder landschap met zwarte heuvels en rotsblokken dat is ontstaan na een vulkaanuitbarsting. In Idaho reis je ook door het Sawtooth National Forest naar het stadje Salmon. Sawtooth National Forest omvat een aantal van de hoogste bergen in de staat en biedt een fantastische route lang bossen, bergen, mieren en rivieren. Bezoek ook zeer de enige volledige goud dredge (buiten Alaska) en leer meer over de Gold Rush. 

Hieronder kun je een aantal veelgestelde vragen vinden over de USA / Canada rondreis. Algemene veelgestelde vragen kun je ook terugvinden bij onze support & contact.

Hoeveel zit ik in de auto bij deze rondreis?

De afstanden in Amerika en Canada zijn groot. In totaal rijd je tijdens de rondreis bijna 4000 kilometer. Het zal regelmatig zijn dat je 80 tot 100 kilometer rijdt zonder dat je zelfs maar een dorpje of een tankstation ziet. De gemiddelde dagafstand tijdens deze rondreis is rond de 400 kilometer, dit verschilt per dag en kan iets meer of minder zijn. Onderweg kan je natuurlijk regelmatig tussenstops maken. Bij het dag-tot-dag programma kun je per dag een indicatie vinden van het aantal kilometers en uren dat je per dag rijdt.

Wat kan ik me voorstellen bij de accommodaties?

Tijdens de rondreis USA / Canada slaap je in middenklasse hotels, motels en inns. Alle accommodaties worden geselecteerd op basis van ligging, prijs, netheid en kwaliteit. Het kan zo zijn dat een accommodatie een keer wat oubollig is, maar er wordt altijd gekeken naar de genoemde factoren. Op sommige locaties is de plek zelf van groot belang, bij andere locaties kan er gekozen worden voor een betere accommodatie dat dan wel net iets verder van het centrum ligt. Op deze manier houden we de prijs van de rondreis betaalbaar. 

Een eenvoudig "continental breakfast" is inbegrepen bij ongeveer 50% van de accommodaties. Verder is bij alle accommodaties gratis wifi aanwezig.

Weet ik vooraf in welke accommodaties ik verblijf?

Bij het boeken van de rondreis ontvang je van ons altijd een overzicht met de geplande accommodaties. Accommodaties moeten soms door omstandigheden gewijzigd worden, houd hier rekening mee. We informeren je altijd tijdig en zoeken een vergelijkbare accommodatie als het voorkomt dat een accommodatie gewijzigd moet worden.

Wat als je onderweg een beer tegenkomt?

Tijdens de gehele USA / Canada rondreis heb je kans op het spotten van beren. Vooral in de staten Montana en Idaho leven nog veel grizzly's, maar ook veel zwarte beren. Tot nu toe hebben onze reizigers bijna altijd beren kunnen zien tijdens de rondreis. Beren zijn wilde dieren, benader of lok ze dus niet! Bovendien is het ook verboden om beren te benaderen die zich op minder dan 100 meter afstand van je bevinden. Wij hebben ook een pagina geschreven over wat je moet doen wanneer je een beer tegen het lijf loopt.

We raden je aan om bearspray te kopen als je van plan bent om veel te gaan wandelen tijdens je reis. Bearspray is een zeer effectief redmiddel mocht een beer je per ongeluk verassen. De beer krijgt zere ogen van de bearspray (het is een pepperspray), de beer zal hier verder geen schade aan over houden. De bearspray mag je niet terug meenemen naar Nederland en dien je dus voor vertrek weer in te leveren.

Geld opnemen

Wij raden je aan op ter plaatste geld via je pinpas op te nemen, hierdoor hoef je geen geld te wisselen. Geld opnemen in Amerika en Canada kan mits je pas geschikt is voor geldopnamen in Noord-Amerika. Via internetbankieren kun je dit vaak eenvoudig zelf activeren. Geld vooraf ophalen bij de bank of geld wisselen is niet nodig en is vaak ook een stuk duurder dan ter plekke pinnen. 

Houd er wel rekening mee dat je slechts 1 keer per dag geld op kan nemen, regulier pinnen is wel vaker op een dag mogelijk. Kies bij geld opnemen in hotels, winkels en geldautomaten altijd voor de optie: "continue without conversion". Dit is namelijk de goedkoopste manier om geld op te nemen. Op deze manier gebruik je de wisselkoers en koersopslag van jouw eigen bank, wat vaak wel 15 tot 20% scheelt.

Hoeveel ben ik kwijt aan eten en drinken?

Hoeveel geld je kwijt bent aan eten en drinken is natuurlijk afhankelijk van je eigen stijl. Je zal duurder uit zijn wanneer je elke ochtend, middag en avond uit eten gaat. Om goedkoper uit te zijn kun je ontbijt en lunch zoveel mogelijk zelf regelen in bijvoorbeeld in supermarkt. Reken per persoon voor eten en drinken op een bedrag van ongeveer 30 tot 40 dollar per dag. Voor kleine kinderen zal dit bedrag goedkoper zijn. Bij ongeveer de helft van de accommodaties is een simpel ontbijt vaak al inbegrepen. Voor het avondeten zal het goedkoper zijn om bij een Applebee's of Denny's te eten dan bij bijvoorbeeld een steakhouse.

Hoeveel ben ik kwijt aan de brandstof?

De prijzen voor brandstof zijn in Amerika en Canada aanzienlijk lager dan in Nederland. In Amerika betaal je per gallon brandstof ergens tussen de 2 en 3,5 dollar USD, in Canada betaal je hiervoor rond de 5,4 dollar CAD. Een gallon is ongeveer 4 liter. De prijzen voor brandstof zijn in Amerika lager dan in Canada. Hoewel de prijzen lager zijn, zijn de auto's wel een stuk minder zuinig in de Verenigde Staten en Canada. Hoeveel je kwijt bent aan brandstof is uiteindelijk afhankelijk van de gekozen auto en de route die je gaat rijden.

Gelden dezelfde verkeersregels in de VS en Canada?

In grote lijnen gelden in de Verenigde Staten en Canada dezelfde verkeersregels als in Nederland, toch zijn er belangrijke verschillen. Op de "Waarin wijken verkeersregels Verenigde Staten af?" kun je meer lezen over de verschillen. 

Vanaf welke leeftijd voor kinderen raden jullie deze rondreis aan?

Ondanks dat elke reiziger vanzelfsprekend anders is, is deze rondreis over het algemeen leuk voor kinderen vanaf een jaar of 10. Indien je van plan bent om met jongere kinderen te reizen, is het natuurlijk prima mogelijk om je rondreis hierop af te stemmen. Vaak zijn er bijna overal speeltuinen aanwezig waar de kinderen zich kunnen vermaken. Op veel plekken zijn daarnaast activiteiten te doen die ook leuk zijn voor jongere kinderen.

Is het mogelijk om langer te blijven?

Het is mogelijk om een paar dagen voor of na de reis er bij aan te plakken, dit gebeurt op verzoek. Op sommige plekken zal het daarentegen niet mogelijk zijn om de reis te verlengen. De reizen die Eager2Travel aanbiedt zijn samengesteld op basis van eigen ervaringen en ervaringen van reizigers, op deze manier haal je het maximale uit je rondreis door het noorden van de Verenigde Staten en Canada. 

Bieden jullie ook rondreizen op maat aan?

Nee, Eager2Travel biedt uitsluitend de rondreizen aan zoals deze op de site vermeld staan. Je kunt je wensen wel aan ons doorgeven indien je graag een maatwerk offerte wil ontvangen. Wij brengen je in dat geval graag in contact met een reisspecialist die je kan helpen om een reis op maat samen te stellen. 

Verzekeringen

Het is verplicht om een reisverzekering af te sluiten als je een rondreis boekt bij Eager2Travel. Het is mogelijk om een kortlopende reisverzekering af te sluiten via Eager2Travel, dit kan nog tot kort voor vertrek worden afgesloten. Natuurlijk mag je zelf ook elders een kort- of langlopende reisverzekering afsluiten. Naast de reisverzekering is het ook mogelijk om een annuleringsverzekering af te sluiten via Eager2Travel, ook deze kan natuurlijk elders worden afgesloten. De annuleringsverzekering kan enkel binnen 7 dagen na het maken van de definitieve boeking worden afgesloten, hierna is dit niet meer mogelijk. Het is niet verplicht om een annuleringsverzekering af te sluiten als je een rondreis boekt bij Eager2Travel. We raden je aan om het dekkingsoverzicht van de annuleringsverzekering te bekijken en om vervolgens te kijken of je deze graag af wil sluiten. Lees hier meer over onze reis- en annuleringsverzekeringen