Rondreis USA/Canada

Rondreis USA/Canada

 • Noord-Amerika specialist
 • 17 dagen
 • Normale Moeilijkheid

Deze rondreis brengt je langs imposante bergketens, indrukwekkende Nationale Parken en gaat zowel voor een deel door de Verenigde Staten als door Canada. Deze reisroute raden we aan voor echte natuurliefhebbers die kennis willen maken de ruige natuur van de noordelijke Staten van de VS en die twee van de mooiste natuurparken in Canada willen bezoeken tijdens hun rondreis.

Houd rekening met relatief lange onderlinge afstanden, waarbij je op sommige plekken op geen 100 kilometer een tankstation tegenkomt. Met deze rondreis brengen we je op bijzondere plekken en langs verborgen parels. 

Bezoek Yellowstone National Park, Glacier National Park, de indrukwekkende Grand Tetons en reis door Banff en Jasper over de Icefields Parkway. Ontdek de verborgen schatten van Idaho en overnacht in kleine authentieke stadjes. 

Gemiddelde samenstelling

 • Vrouw 50%

 • Man50%

 • Gem. leeftijd 20200 jaar

 • 98% van onze reizen gaat door
SGR SGR ANVR

2 001,50 €, 17 dagen

BOEK DEZE REIS

Dag 1 - Amsterdam - Canmore

Je vliegt met maximaal 1 overstap naar Calgary in Canada. Na het ophalen van de huurauto (zonder eigen risico) is het nog ongeveer een uur rijden naar Canmore. Je vakantie is dan direct begonnen! 

Het stadje Canmore is een gezellig stadje met alle faciliteiten. Supermarkten, restaurants en een prachtige omgeving zorgen ervoor dat je direct in vakantiemodus bent. 

Na het inchecken bij je hotel kun je het stadje verkennen en ergens wat gaan eten. Hoewel je moe zult zijn van de heenvlucht is je vakantie nu echt begonnen. 

Rij-afstand: ongeveer 1 uur rijden. Houd er rekening mee dat het ophalen van de huurauto en het wachten op de koffers ook wat tijd in beslag neemt. 

Overnachting: Canmore

Dag 2 - Canmore

De indrukwekkend Rocky Mountains vind je overal om je heen als je deze ochtend opstaat. Door de jetlag zijn veel mensen vaak al vroeg wakker. Haal een lekkere kop koffie bij de lokale koffie-winkel en start rustig op. Maak een mooie wandeling door het stadje of parkeer bij het Quarry Lake Park voor een mooie ochtendwandeling. 

Ons advies zou zijn om er een rustige dag van te maken. Een aanrader is om de 742 te rijden die je langs prachtige plekken brengt met overal om je heen de bergen. Je komt op die manier door de Kananaskis bergen, waar veel wildlife te zien en vinden is. Houd je ogen dus goed open voor dieren en neem de tijd. Onderweg zijn geen faciliteiten, dus doe voor je vertrekt alvast wat basis boodschappen. Een picknick onderweg is ook altijd een goed idee. 

Rij-afstand: afhankelijk van je eigen wensen
Overnachting: Canmore 

Dag 3 - Canmore - Hinton

Een absoluut hoogtepunt van deze rondreis is de route tussen Canmore en Hinton. Dwars door de Rocky Mountains over de Icefields Parkway reis je tussen de indrukwekkende bergen van de Rockies. 

Onderweg kom je langs tal van bijzondere stops, waaronder het grote Columbia Icefield dat je vanaf de weg kunt zien liggen. We raden je ook zeker aan om onderweg enkele korte en langere wandelingen te maken en deze dag op tijd te vertrekken in de ochtend. 

Ook nu raden we je aan voor vertrek alvast inkopen te doen voor onderweg. Het grootste deel van de route reis je door de natuur met weinig faciliteiten onderweg. Maak een stop bij Lake Louise en bezoek het imposante Fairmont Hotel en het bekende meer. Houd wel rekening met drukte op de populaire plekken. 

We overnachten in het stadje Hinton waar je verschillende restaurants kunt vinden voor een goed diner. 

Rij-afstand: +/- 400 km - je bent de hele dag onderweg, al is het alleen maar om de vele foto-stops die je wilt maken

Overnachting: eenvoudig maar prima hotel in Hinton


Dag 4 - Hinton - Banff

De Icefields Parkway is te mooi om niet tweemaal te willen rijden. Deze dag brengt je in omgekeerde volgorde weer terug, door Jasper National Park en Banff National Park naar het stadje Banff waar je zult overnachten. Banff is speciaal ontwikkeld voor het toerisme en heeft een gezellig centrum met volop eetgelegenheden en winkels. Het is geen goedkope overnachtingsplek, maar wel een heerlijke plek om een nacht te verblijven.

Onderweg kun je de punten die je gisteren hebt overgeslagen alsnog bezoeken en langs de Icefields Parkway nog een mooie hike maken. Er zijn verschillende mooie en korte hikes te vinden. Bij je boeking ontvang je vanuit Eager een roadbook waar de bekendste routes, maar ook onze eigen adviezen in te vinden zijn op basis van onze eigen ervaringen en die van onze reizigers.

Zo is de wandeltocht naar het Lake Louise theehuis een aanrader. Doordat deze tocht al redelijk pittig is zijn 99% van de dagtoeristen verdwenen en geniet je van de echte Rocky Mountains. 

Rij-afstand: 400 km
Overnachting: hotel in Banff 

Dag 5 - Banff - Kalispell

Deze rondreis brengt je niet alleen door een prachtig stuk Canada, maar ook naar de Verenigde Staten. Vanaf Banff rijden we naar het stadje Kalispell in Montana, één van de meest authentieke staten van de VS. Bij de grensovergang zul je even uit moeten stappen en 6$ per persoon moeten afrekenen om het land in te mogen. 

Met name het eerste gedeelte van de route is hartstikke mooi en brengt je langs onder andere Marble Canyon en langs het Kootenay National Park. Het tweede gedeelte van de route is minder interessant, maar geeft je wel een goed beeld van het leven in de noordelijke staten van de VS. 

Je overnacht in het truckersstadje Kalispell dat nog verschillende gebouwen en straten uit het einde van de 19e eeuw heeft. 

Rij-afstand: 420 km
Overnachting: Kalispell 

Dag 6 - Glacier National Park

Een nieuw en letterlijk hoogtepunt van deze rondreis is een bezoek aan Glacier National Park. Indien mogelijk rijd je over de Going-to-the-Sun road die je tot meer dan 2000 meter hoogte brengt. Deze weg wordt elk jaar ontdaan van soms wel 12 meter hoge sneeuw en is afhankelijk van het weer geopend tussen ongeveer 28 mei en sluit meestal tussen half oktober en half november weer. 

Mocht de Going-to-the-Sun Road niet open zijn tijdens jouw rondreis, dan bezoek je het Nationaal Park nog steeds, maar rijdt vervolgens een prachtige route onderlangs naar het stadje Helena.

Glacier National Park heeft indrukwekkende hoogteverschillen en hoewel je tijdens het rijden niet echt gletsjers ziet kun je wel zien hoe enorme gletsjers dit gebied in het verleden hebben uitgesleten. Natuurlijk kun je in Glacier NP ook weer een aantal prachtige hikes maken. 

Rij-afstand: je bent de hele dag onderweg, afh. van de route. +/- 500 km
Overnachting: Helena, hoofdstad van Montana 

Dag 7 - Bozeman Montana

Doordat je met je eigen auto rondreist ben je enorm flexibel. De reis brengt je vandaag vanuit Helena via het Lewis & Clark National Forest naar Bozeman Montana. Als levendige studentenstad is Bozeman een goede plek voor een tussenstop. Onderweg raden we je zeker aan om een mooie wandeling te maken in het National Forest. 

Ook rondom Bozeman is van alles te doen. Breng een bezoek aan het Museum of the Rockies, ga naar de Bozeman Hot Springs of bezoek het Fairy Lake en combineer dit met een wandeling. 

Je overnacht in Bozeman Montana. 

Rij-afstand: ongeveer 300 km
Overnachting: hotel in Bozeman 

Dag 8 - Big Sky Montana

De dagafstand is lekker kort vandaag. Vanuit Bozeman rijd je naar Big Sky, een populaire zomer- en winterbestemming voor Amerikanen en op een klein uurtje vanaf Yellowstone National Park. De tocht leidt je langs de rivier door de bossen van Montana. 

Er zijn een aantal leuke wandeltochten te doen in Big Sky, zoals de hike naar Ousel Falls. Het Gallatin National Forest biedt een groot aantal outdoormogelijkheden en is veel minder drukbezocht dan Yellowstone zelf. Ook paardrijden of een riverside Cookout op een ranch behoort tot de mogelijkheden. Raften en kanoën is ook mogelijk. 

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om eerst alvast een halve dag Yellowstone te bezoeken. Je moet dan wel heen en weer, maar je zult merken dat dat echt geen straf is.

Rij-afstand: uurtje, 85 km
Overnachting: Hotel Big Sky 

Dag 9 - Yellowstone - Cody

Yellowstone National Park is een bijzondere plek en een absoluut hoogtepunt van je rondreis. We raden je aan 's ochtends al vroeg te vertrekken en de dag ervoor vast de nodige inkopen voor onderweg te doen. Door de fantastische natuur is Yellowstone NP ontzettend populair en kan het vroeg druk worden. 

In Yellowstone vind je 500 geisers en 10.000 andere warmtebronnen. Daarnaast vind je er ontzettend veel hot springs, waarvan geen enkele koud genoeg is om in te kunnen zitten. De bijzondere kleuren van de verschillende warmwaterbronnen worden veroorzaakt door mineralen. Van felblauw tot oranje, groen tot geel, de diversiteit van de kleuren zullen je verbazen. 

Als je van plan bent te wandelen in Yellowstone, blijf dan absoluut op de paden. Op sommige plekken is de korst slechts heel dun en bevindt zich er direct onder kokend water. 

Je overnacht deze avond in Cody, waar we jou als Eager-boeker een fantastische avond gaan bezorgen (inbegrepen). 

Rij-afstand: enkele honderden kilometers zul je wel rijden
Overnachting: Cody 

Dag 10 - Cody - Yellowstone - Jackson

Dwars door Yellowstone National Park reis je naar Jackson Hole, een toeristisch stadje met een hoop levendigheid. Onderweg kom je langs alle hoogtepunten van het nationaal park. We raden je zeker aan naar de uitbarsting van Old Faithful te gaan, de Morning Glory Pool te bezoeken, maar ook om een stukje verder te lopen dan alleen naar Old Faithful. 

Langs de route zijn verschillende kleine loops waar je met de auto in kunt. Hier vind je vaak prachtige natuurverschijnselen, maar met veel minder toeristen die voornamelijk met de bus reizen. Houd je ogen goed open voor beren en ander wildlife! 

Het kan zijn dat je overnacht in Tetonia of in Jackson afhankelijk van de dag van aankomst. Indien je in Tetonia slaapt raden we je 100% aan om de gravel road te nemen die je volledig binnendoor naar Tetonia brengt. Een prachtige route met uitzicht op de indrukwekkende Grand Tetons van het gelijknamige National Park. 

Rij-afstand: ongeveer 300 km
Overnachting: Jackson OF Tetonia/Driggs 

Dag 11 - Craters of the Moon - Sun Valley

We volgen de Snake River voor het eerste stuk van de route. Via Idaho Falls kom je in het enigszins aparte Atomic City en plaatsje Arco, die centraal stonden in de ontwikkeling van de Verenigde Staten met betrekking tot nucleair materiaal. Onderweg kom je nog langs de eerste kerncentrale ter wereld die je gratis kunt bezoeken (mits open). Zeker even doen! 

Craters of the Moon National Monument laat je een gebied zien dat na een relatief recente vulkaanuitbarsting het landschap domineert. Je kunt de 11 kilometer lange loop road rijden. De meeste mensen hebben ongeveer anderhalf tot twee uur nodig om op verschillende plekken uit te stappen en de nodige foto's te maken. Je kunt eventueel de grotten bezoeken die er zijn. Daarvoor is wel een permit nodig die je kunt ophalen bij het visitor center.

Rij-afstand: 320 km (vanuit Jackson iets langer)
Overnachting: Bellevue, Idaho of Ketchum 

Dag 12 - Salmon Idaho

Onbekend maakt onbemind. Hoewel dit stuk van de route niet toeristisch is, is het wat ons betreft misschien wel het mooiste stukje route van de reis. Je rijdt via het stadje Stanly door het Sawtooth National Forest waar een aantal van de hoogste bergen van Idaho te vinden zijn. We raden je aan een tussenstop te maken bij de Redfish Lake Lodge en daar een korte wandeling van 40 minuten te lopen naar een uitzichtspunt op de besneeuwde bergen. 

Vandaag heb je ook de mogelijkheid om de enige volledige goud dredge te bezoeken (buiten Alaska). Deze grote boten werden gebruikt om hele rivieren te doorzoeken op goud. Je kunt een rondleiding krijgen of buiten de nodige foto's maken. Bezoek ook het enigszins bizarre begraafplaatsje er vlakbij. Je zult de Gold Rush voelen zoals bijna nergens meer kan! 

Als je klaar bent bij de dredge raden we je een tussenstop aan bij de Sunbeam Hot Springs. Deze hot springs vind je midden in de rivier. Een gekke gewaarwording! 

Van hieruit rijd je door naar het stadje Salmon. 

Rij-afstand: ongeveer 300km
Overnachting: Stagecoach Inn, Salmon 

Dag 13 - Whitefish

Na de nacht in Salmon (waar ze een heerlijke outdoor-jacuzzi bij het hotel hebben, gratis) rijd je door de natuur van Idaho weer richting Montana. De route tussen Salmon en Missoula is een prachtige route met veel geschiedenis. 

In Missoula kun je een goede tussenstop maken voor de lunch, waarna de tocht zich door Montana richting Whitefish begeeft. Voor je aankomt in Whitefish rijd je lange tijd langs het mooie Flathead Lake. Hier kun je aan beide kanten langsrijden, maar we raden je aan de oostkant te kiezen omdat je daar mooiere uitzichten en minder verkeer hebt.

Whitefish is een stadje in Montana dat ook in de winter erg populair is onder wintersporters. Het historische centrum van de stad is de moeite van een bezoekje waard. 

Breng ook zeker een bezoekje aan het Miracles of America museum in het plaatsje Polson voor een bijzondere collectie van uiteenlopende zaken. 

Rij-afstand: 500 km 
Overnachting: Whitefish Montana, hotel 

Dag 14 - Cranbrook

Tijd om weer richting Canada te vertrekken. Om de afstanden niet te groot te maken rijd je vandaag naar het stadje Cranbrook in Canada. Maak een mooie hike op Mount Fisher, bezoek Cooper Lake, loop naar de Lakit Lookout of bezoek de Mause Creek Tarns. 

Zowel voor een korte en eenvoudige hike als een langere wandeling kun je je hart ophalen rondom Cranbrook dat goed ligt tussen de Rocky Mountains en de Purcell Mountains. 

Het stadje heeft een aantal restaurants, van steakhouses tot pizza restaurants. Hoewel het gebied onder Europeanen niet zoveel wordt bezocht is het voor Canadezen en Amerikanen een populair gebied. Behalve wandelen kun je er fietsen, kajakken en meer. 

Houd ook op deze route je ogen open voor wildlife! 

Rij-afstand: 200 km
Overnachting: hotel in Cranbrook
 

Dag 15 - Calgary

De laatste reisdag brengt je van Cranbrook naar Calgary. Je kunt op twee manieren naar Calgary reizen: via Kootenay National Park en Banff National Park of via de minder groene maar snellere route rechtstreeks. We raden je natuurlijk aan om deze laatste dag nog volop van de Canadeze natuur te gaan genieten en de prachtige route via Radium Hot Springs en Banff te rijden. 

Deze route is niet alleen heel erg mooi, maar het is ook de laatste kans om wellicht beren te spotten tijdens deze rondreis. 

Een laatste tussenstop voor souvenirs in het stadje Banff is natuurlijk een goede afsluiter! Calgary is een grote Canadese stad met met ruim 1,2 miljoen mensen. Hoogtepunten zijn de Calgary Stampede in de zomerperiode en de Calgary Tower. Calgary zelf is leuk om een middagje te bezoeken, maar kent geen superbijzondere plekken die je gezien moet hebben. 

Een stukje buiten Calgary vind je het WinSport centrum waar destijds de Olympische spelen deels zijn georganiseerd. Hier kun je verschillende dingen ondernemen. 

Rij-afstand: 400 km
Overnachting: airport hotel Calgary 

Dag 16 - Vertrek

Na een intensieve en avontuurlijke vakantie door een aantal van de mooiste gebieden van de Verenigde Staten en Canada zit het avontuur er weer op. Afhankelijk van de geplande vluchttijd heb je in de ochtend nog tijd om dingen te ondernemen. Het is tijd om de spullen weer in de koffer te stoppen en je voor te bereiden op de terugvlucht.

Je auto lever je weer in bij het vliegveld. Controleer de auto op beschadigingen en zorg dat je alles meeneemt uit de auto. Controleer de dashboardkastjes goed op eventuele vergeten spullen. 

Door het tijdsverschil met Nederland zul je overwegend 's nachts vliegen. Het grote voordeel hiervan is dat het in het vliegtuig rustiger is waardoor je beter zult kunnen slapen dan op de heenweg. 

Je kijkt ongetwijfeld terug op een intensieve maar prachtige rondreis langs bijzondere gebieden. We vliegen weer met maximaal 1 tussenstop terug naar Schiphol.

Dag 17 - Aankomst Nederland

Normaalgesproken land je in de ochtend weer in Nederland. We weten zeker dat we je met deze rondreis een afwisselende, actieve natuurvakantie hebben kunnen bieden met een bezoek aan zowel Canada als de Verenigde Staten. 

Belangrijke informatie:

 • De minimale leeftijd voor de autohuur is 25 jaar. Tussen de 21 en 25 jaar betaal je een (forse) toeslag
 • Een extra bestuurder is altijd gratis meegenomen in de autohuur
 • We boeken een vlucht met maximaal 1 overstap en letten daarbij uiteraard op een gunstige vluchtduur
 • Je reist rond met je eigen gezelschap. Je geeft bij het boeken aan waar je gezelschap uit bestaat
 • Wij boeken kwalitatief goede hotels, motels en inns. Houd er wel rekening mee dat op populaire bestemmingen gekozen wordt voor een mix tussen locatie en prijs
 • Activiteiten kun je bijboeken via je Eager2Travel account

Inbegrepen bij je reissom

 • Retourvlucht Amsterdam - Calgary (Düsseldorf of Brussel tevens mogelijk)
 • Ruimbagage 23 kg + handbagage 
 • Volledige autohuur, categorie IFAR
 • Afkoop eigen risico
 • Tweede bestuurder gratis
 • Alle overnachtingen in motels en hotels
 • Ontbijt in ongeveer 50% van de hotels
 • America the Beautiful parkpas voor entreekosten Amerikaanse Nationale Parken
 • Activiteit in Cody

Niet inbegrepen

 • Reisverzekering (verplicht!). Deze sluit je ofwel via Eager2Travel ofwel zelf af. 
 • Niet genoemde maaltijden
 • Eigen activiteiten
 • Eventuele upgrades en extra wensen

Hotels en accommodatie

Informatie over je vlucht

Informatie autohuur

Uitleg auto-klasses

Bij deze getoonde prijs komt nog de verplichte bijdrage aan het calamiteitenfonds. Deze bedraagt EUR 2,50 €

d

Op dit moment zijn er nog geen recensies voor deze reis. Dat kan zijn omdat de reis nieuw is of aangepast is ten opzichte van vorig jaar. Bekijk alle andere recensies

d

d