--

Sedona

Sedona

Sedona brengt met haar prachtige groene bebossing en de vrolijk gekleurde stenen een schitterende omgeving waar veel te beleven valt. Sedona was ooit een klein dorpje, maar er komen tegenwoordig jaarlijks zo'n 4 miljoen toeristen om het nationale park te verkennen. Er zijn vanuit het plaatsje genoeg mogelijkheden tot vermaak en er is altijd wel een mooie wandelroute te vinden. De natuurlijke schoonheid van het nationale park gaat samen met de rust die je er vindt. Toch is er altijd wel een dorpje of stadje in de buurt om een medemens op te zoeken. Sedona wordt niet alleen voor de prachtige natuur bezocht, maar ook voor de vele verschillende activiteiten die de regio biedt. Zo zijn er veel mountainbike routes, wandelpaden, musea en spirituele plekken midden in de natuur. Ook staat de regio tegenwoordig bekend om de goede wijn die lokaal wordt gemaakt. Kortom voor ieder wat wils in dit fantastische park. 

Hiken rondom Sedona

In de omgeving van het kleine stadje Sedona is het fantastisch hiken. De roodkleurige bergtoppen in combinatie met de groene bebossing geeft altijd een spectaculair uitzicht. Er zijn veel verschillende wandelroutes voor beginners, familie routes en ook meer uitdagendere wandelpaden waarbij je klimt voor een prachtig uitzicht over het plaatsje. Over natuurlijke bruggen, langs rustige beekjes en door diepe kloven zijn we altijd op zoek naar de mooiste plekjes. We hebben de beste hike-routes op een rijtje gezet.

Cathedral Rock Hike:

Deze hike van zo'n 1,5 kilometer lang, laat je kennis maken met de schitterende omgeving van Sedona. De indrukwekkende rotsformatie van Cathedral Rock is van veraf te zien en met een korte maar pittige hike van dichtbij te zien. Deze populaire hike geeft uitzicht op onder andere Bell Rock, Courthouse Butte en de kleurrijke Mogollon Rim. Het begin van de hike is aan de oostkant van Cathedral Rock en is relatief vlak. Naarmate je dichter bij de rotsformatie komt wordt het pad steiler en lastiger. Handen en voeten zullen beide zeker van pas komen tijdens deze klautertocht. Het hoogste punt van de hike is tussen twee hoge rotstorens, waar je een mooi uitzicht hebt over de vallei. Hier kun je omkeren of nog verder ontdekken in de omgeving.

Doe Mountain Hike:

De Doe Mountain Hike doet ook zeker mee om de strijd van de beste hike in de omgeving van Sedona. Deze wandelroute brengt je geleidelijk naar de top van Doe Mountain. Vanaf deze vlakke top heb je een mooi uitzicht over de woestijnachtige omgeving van Sedona. De hike is zo'n 2 kilometer lang en vanaf de top lijkt de vallei erg ver naar beneden. Wel heb je alsnog de kans om wilde dieren te spotten die zich door de struikgewassen bewegen. Ondanks dat de hike erg populair is, zijn er genoeg mogelijkheden om je eigen rustige plekje te vinden en te genieten van het uitzicht. Je kunt vanaf de top alle kanten op kijken en hebt uitzicht over onder andere Courthouse Butte, Bear Mountain, Mescal Mountain en Fay Canyon. Het beste uitzicht is over de zuidwest kant van de regio, die je aan het eind van de hike zult zien. 

Fay Canyon Trail:

Deze wandelroute is relatief makkelijk en is toegankelijk van hikers van elk niveau. Een ideale manier om in de lente of zomer de kloof te verkennen met een gezin. Er is namelijk op de meeste stukken van de hike schaduw te vinden, die in de rest van de regio schaars is. De Fay Canyon Trail neemt je mee naar het hart van de rode rotsen langs beekjes, hangende planten en spectaculaire rotsformaties. Het einde van de hike is een hoge stenen muur. Er zijn wat rotsen waar je op kunt klimmen waardoor de kloof nog eens goed kunt bekijken. Ook kinderen vinden het vaak leuk om hier nog wat te klauteren. Deze gemakkelijke hike is ongeveer 4 kilometer lang waarbij er slechts 40 meter in hoogte wordt geklommen. 

Boynton Canyon:

Deze hike door de Boynton Canyon en is zo'n 10 kilometer lang. Het is een relatief makkelijke hike, die wel wat langer zal duren. Meer dan de helft van de wandeltocht is in de volle zon, dus met extreme hitte is deze route niet aan te raden. Er is niet heel veel hoogteverschil, maar je zult wel wat klimmen. Maak een tussenstop bij het Enchantment Resort voor een koud drankje voordat je je route weer vervolgd. Op het eind van de Canyon heb je een mooi uitzicht op de gewandelde route die zojuist is afgelegd. 

Courthouse Butte Loop:

Tijdens deze gemiddeld zware hike heb je constant uitzichten op Courthouse Butte, Bell Rock en de Mogollon Rim. De wandelroute is zo'n 6,5 kilometer lang en is het beste om met de klok mee te lopen. Tijdnens de Courthouse Butte Loop zul je ongeveer 100 meter klimmen, maar dit wordt eerlijk verdeeld over het pad. 

Devil's Bridge Trail:

De 7 kilometer lange hike naar de Devil's Bridge is bijna voor iedereen prima te doen. Het leidt je naar de prachtige van zandsteen gevormde boog, hoog over de grond beneden. Je kunt er onder door lopen of de gemaakte trappen nemen om een kijkje bovenop te nemen. Als je het aandurft is het zelfs mogelijk om over de boog heen te lopen. Deze route is erg populair en is een stuk drukker dan de andere hikes. Het eerste gedeelte is erg breed en makkelijk, naarmate je dichter bij de boog komt zal het pad smaller, steiler en lastiger worden. De Devil's Bridge is wel een spectaculair gezicht met uiteraard de vallei op de achtergrond. 

Bell Rock Pathway:

Deze bel-vormige rotformatie is makkelijk te spotten vanaf de Highway 179 en is een ideale plek om te hiken, mountainbiken en verkennen. Bell Rock is gelegen bij het plaatsje Oak Creek. De Bell Rock Trail is eigenlijk voor iedereen toegankelijk, maar er zijn genoeg mogelijkheden om jezelf extra uit te dagen rondom deze rotsen. De "standaard" route is redelijk vlak en er zijn brede paden. Totdat je naar Oak Creek wilt afdalen loop je redelijk op dezelfde hoogte. 

West Fork Trail:

De West Fork Trail bevindt zich in de prachtige Oak Creek Canyon. Je wordt omgeven door de steile rotsformaties die uitgesleten zijn door het stromende water van de West Fork Creek. Je loopt tussen de bomen en de wandelroute is een perfecte mogelijkheid om even de hete zomerzon van Sedona te ontsnappen. De hike is zo'n 11 kilometer lang en 150 meter in hoogtemeters. Maar je kunt de route van verschillende kanten toetreden, dus je kunt de hike zo lang maken als je zelf wilt. 

Soldier Pass:

Soldier Pass is een van de meest bijzondere hikes in de Sedona omgeving. Het zal over het algemeen minder druk zijn dan de andere hikes. Langs deze route vind je de Devil's Kitchen Sinkhole en de Seven Sacred Pools. Deze waterpoelen waren belangrijke heilige badplaatsen voor inheemse bewoners. De hoeveelheid water kan verschillen per seizoen. Ook zul je door een indrukwekkende smalle kloof lopen, die meer als grot aan zal voelen. De hike is ongeveer 7 kilometer lang en 200 meter qua hoogtemeters. 

Bear Mountain:

Voor de ervaren wandelaars is Bear Mountain een mooie uitdagende top om te beklimmen. De hike is ongeveer 7 kilometer lang, maar je stijgt maar liefst 700 meter. Het is dus echt een flinke klim, maar hierna zul je beloond worden met een uitzicht op alle kanten van de regio. Je kunt vanaf de top van Bear Mountain de Courthouse Butte, besneeuwde San Francisco toppen, Doe Mountain en Mogollon Rim zien. Voor ervaren hikers is dit dus een perfecte route om de omgeving vanuit een ander perspectief te kunnen zien. 

De omgeving van Sedona

Sedona is eigenlijk omringd door andere schitterende stukken natuur en indrukwekkende steden. Van woestijn in het zuiden door de schitterende nationale bossen van Coconino. We hebben de mooiste plekken die goed te combineren zijn met Sedona op een rijtje gezet.

Beste plekken om te combineren met Sedona:

  • Phoenix, 2 uur rijden zonder tussenstops
  • Grand Canyon, 2 uur en 15 minuten zonder tussenstops
  • Coconino, 1 uur rijden zonder tussenstops
  • Tucson + Saguaro National Park, 3 uur en 30 minuten rijden zonder tussenstops
  • Petrified Forrest National Park, 2 uur en 30 minuten rijden zonder tussenstops
  • Las Vegas, 4 uur en 30 minuten rijden zonder tussenstops
  • Zion National Park, 5 uur rijden zonder tussenstops

Andere activiteiten rondom Sedona

Mountainbiken: Ontdek de omgeving van Sedona op twee wielen op een van de vele trails in de omgeving.

Klimmen: De kleurrijke rotsformaties van Sedona zijn niet alleen mooi om te zien, maar ook geweldig om te beklimmen.

Raften: Ondanks het droge klimaat is het mogelijk om te raften in deze regio. Het is een raft voor beginners en leuk voor het hele gezin. Ontdek de regio vanuit het water en koel lekker af van de hete zon.

Helikoptervluchten: Vanaf Sedona Airport zijn er verschillende aanbieders van helikoptervluchten. Je bekijkt de regio vanuit de lucht en kan kilometers ver kijken. Ook is het mogelijk om Sedona te bekijken vanuit een hete lucht ballon. 

Buggy's en motoren: Er is mogelijkheid om de omgeving van Sedona per motor of woestijnbuggy te bekijken. De ruige omgeving leent zich perfect voor deze voertuigen. 

Wijntours: De regio rondom Sedona staat bekend om zijn goede lokaal geproduceerde wijnen. Laat je verassen tijdens een gezellige wijntasting tour. 

Hoe is Sedona te bereiken?

Sedona heeft een luchthaven, maar deze ontvangt alleen kleine vliegtuigen en helicopters. Er zijn in de omliggende steden grotere luchthavens die beter te bereiken zijn. Vanuit deze grotere steden is het aan te raden een auto te huren en richting Sedona te rijden. Er zijn overigens genoeg mooie plekken om even te stoppen om te genieten van het uitzicht. 

Vanaf Phoenix: Met de auto is Sedona vanaf Phoenix zo'n 180 kilometer rijden. De reis zal ongeveer 2 uur duren. 

Vanaf Las Vegas: De reis vanuit Las Vegas is ongeveer 450 kilometer. Dit is ongeveer 5 uur rijden naar Sedona.

Vanaf Los Angeles: Vanuit deze stad is het ongeveer 780 kilometer rijden en dit duurt ongeveer 8 uur. 

Rondreizen VS

Rondreis Nationale Parken

Coconino National Forest

Grand Canyon National Park

Las Vegas

Phoenix Arizona

Saguaro National Park