San Diego

San Diego informatie

San Diego ligt helemaal in het zuid-westen van de Verenigde Staten, bijna tegen de grens met Mexico. De Spaanse invloeden vind je dan ook overal terug in het straatbeeld. Meestal bezoeken mensen San Diego als onderdeel van een wat langere rondreis door Californië. Er wonen ruim 1,3 miljoen mensen en is een drukbezochte badplaats met prachtige stranden. In San Diego vind je onder andere SeaWorld, de San Diego Zoo en Balboa Park. 

Het Oceanside district staat bekend om de stranden en de losse levensstijl van San Diego. 

Things to do in San Diego

San Diego ligt natuurlijk aan de kust, dus vanzelfsprekend zijn er veel dingen op en rondom het strand te beleven. De activiteiten beschrijven we hieronder. Qua sightseeing:

  • Barrio Logan - bezoek Chicano Park met meer dan 80 muurschilderingen, maar ook de omliggen brouwerijtjes, boetiekjes, lokale artiesten zorgen voor een afwisselende wijk om te bezoeken. 
  • Balboa Park - met 17 musea, tuinen en een theater is het Balboa Park een aanrader voor liefhebbers van kunst. Je vind er onder andere het San Diego Museum of Art, de Japanese Friendship Garden en The Old Globe Theater. 
  • Little Italy - een levendige buurt met van oorsprong veel Italiaanse immigranten. Er zijn verschillende plekken waar je uitstekend kunt eten en drinken. Bezoek bijvoorbeeld de Little Italy food hall of breng tijd door op 1 van de vele plekken waar je bijzondere biertjes kunt proberen.
  • Loop over de Embarcadero, de boardwalk langs de haven van San Diego. Met winkels, eettentjes en mooie uitzichten. 
  • Bezoek Coronado Beach voor een dagje relaxen. Tijdens een rondreis door de VS is het absoluut aan te raden om een dag of twee even helemaal niks te doen. Je zult merken dat je daarna met frisse moed de reis weer voortzet! 
  • Bezoek het Gaslamp Quarter, waar je 94 historische gebouwen kunt vinden. Als je op zoek bent naar een plek om een gezellige avond door te brengen is dit 1 van de beste gebieden. 
  • Sunset Cliffs Natural Park is de plek waar je terecht kunt voor een prachtige zonsondergang. Tussen december en april kun je vanaf dit punt met een beetje geluk zelfs walvissen voorbij zien komen. 

Activiteiten in San Diego

San Diego is behalve een smeltkroes van nationaliteiten ook een stad die altijd dienst gedaan heeft als haven voor militairen. Je kunt in San Diego het USS Midway museum bezoeken. Je klimt aan boord van een vliegdekschip en komt zo meer te weten over de geschiedenis van de US Navy. Een kaartje kost ongeveer 25 euro (zonder kortingen etc.)

Walvissen spotten: je kunt kiezen uit verschillende opties voor het spotten van walvissen vanuit de haven van San Diego. Afhankelijk van de periode waarin je reist kun je verschillende soorten walvissen spotten die migreren voor de kust. 

Zeekajakken: zin in iets meer actie? Met een kajak vaar je langs de kust en bezoek je de zeegrotten van La Jolla. 

Segway tour: herinner je je nog de Segway? In de VS worden in veel steden segway tours aangeboden. Je gaat met een gids op deze bijzondere vervoersmiddelen door de stad. Onderweg krijg je achtergrondinformatie over gebouwen en bijzondere plekken. 

Surfin' USA: de surfcultuur is onlosmakelijk verbonden met San Diego. Je kunt op verschillende plekken surfspullen huren, maar het is ook altijd mogelijk om surfles te nemen als je het nog niet eerder gedaan hebt. Golfsurfen is een aanrader voor iedereen die goed kan zwemmen en het altijd al eens heeft willen doen. Surfen in Californië hoort op je bucketlist en hoort er na je bezoek op afgestreept te kunnen worden!

La Jolla Cove - een iconisch plekje dat op veel foto's voorkomt. De kans op het zien van grote vissen, zeehonden en zeeleeuwen is zeker aanwezig. Er zijn mogelijkheden om te surfen, te duiken en te fietsen. Door de sterke stroming is het niet de beste plek om te zwemmen. 

Doe the Giant Dipper! In Belmont Park vind je een attractieparkje met 12 attracties en een midgetgolf-baan. De houten achtbaan is echter een aanrader voor iedereen! Vergeet niet (na afloop....) een Monster Waffle Cone ice cream te halen bij de Sweet Shoppe! 

Eten en drinken

We hebben een aantal plekjes voor je opgezocht die de moeite waard zijn. Tips en suggesties kun je ons altijd doorgeven, bijvoorbeeld via onze facebook-pagina! We hebben ons best gedaan om zo zorgvuldig mogelijk te zijn, maar hebben niet altijd een up-to-date beeld van de openingstijden of veranderingen van eigenaar etc. Zoek dus zelf altijd nog even na of de betreffende plek nog bestaat:

Trailer Park after Dark (835 Fifth Ave)

Cocktails, easy eten en met een concept waarbij ze proberen te benaderen hoe het in een trailer park is. Een leuke plek om te eten, maar vooral met volwassenen. 

Eddie V's Prime seafood (la Jolla)

De naam zegt genoeg. San Diego is van oudsher bekend om de grote tonijn-visvloot. Seafood is op veel plekken verkrijgbaar. Het uit eten gaan is hier niet supergoedkoop.

Vriendelijker geprijsd kun je bijvoorbeeld naar Parma Cucina Italiana, the Lion's Share of the 3rd Corner. 

Wil je goedkoop uit eten in San Diego? Dan kun je terecht bij de grotere restaurantketens. Weet je niet precies wat je er kunt eten? Vaak kun je of even online kijken, maar het is ook prima om eerst even het menu te bekijken voor je gaat zitten. 

Als onderdeel van je rondreis? 

Vanuit Los Angeles rijd je in een kleine 2 uur langs de kust naar San Diego. Zeker als je iets langer de tijd hebt, is een bezoek aan San Diego een aanrader. Voor elke rondreis langer dan twee weken is San Diego een uitstekende tussenstop. Reis je korter rond, dan is het raadzaam je reis wat te beperken, om te voorkomen dat je in no time alles net niet helemaal ziet. 

Een goede optie is om van San Diego naar Palm Springs te rijden. Dit stadje is een beetje een aparte plek, maar veel Amerikaanse rijken wonen in dit stadje. Vanuit Palm Springs rijd je vervolgens eenvoudig terug naar Los Angeles. Vergeet niet om Joshua Tree National Park mee te pakken! Je kunt er eventueel ook voor kiezen om vanuit Palm Springs door te rijden naar Las Vegas door de Mojave woestijn. Mogelijkheden genoeg dus! 

Rondreizen VS

Deep South rondreis

Gezinsreis Nationale Parken VS

Gezinsreis rondreis Californië

Gezinsreizen USA en Canada

Groepsreis Californië 18-39 jaar

Los Angeles

New Mexico

San Francisco

Santa Fe

Texas