--

Sacramento

Informatie Sacramento

Wat veel mensen niet weten is dat Sacramento de officiële hoofdstad van de staat Californië is. Hoewel het geen iconische gebouwen of wereldberoemde hoogtepunten kent is het een stad die zeker de moeite van een bezoek waard is op doorreis door Californië. Het voordeel van Sacramento is daarnaast dat het ideaal ligt ten opzichte van het veel duurdere San Francisco en daarmee een goede tussenstop is voor een overnachting en om de kosten voor accommodaties niet te ver op te laten lopen tijdens je rondreis. 

Algemene informatie

  • Hoofdstad van Californië
  • Slecht anderhalf uur van San Francisco
  • Ongeveer 500.000 inwoners
  • Belangrijk knooppunt tijdens de goldrush
  • Er is een internationale luchthaven
  • Je kunt het Capitool gratis bezoeken

sacramento stad

Things to see Sacramento

Big Four house

Deze drie aangrenzende gebouwen dateren uit de tijd van de transcontinentale spoorlijn. De gebouwen zijn een National Historic Landmark (een beetje zoals wij monumentale panden hebben) en is onderdeel van het Old Sacramento Historic district, waar je tijdens je rondreis ongetwijfeld even een bezoekje gaat brengen om voor een klein deel te beleven hoe het leven in de VS eerder was. 

Het Capitool van Californië

Het Capitool van Californië is geïnspireerd op het Capitool in Washington D.C. en is te bezoeken doordeweeks. Er is daarnaast ook een museum over het Capitool. In 1906 werd het gebouw door een aardbeving zwaar beschadigd. Voor iedereen met een beetje interesse in Amerikaanse geschiedenis is het bezoeken van een state Capitol een must. 

Pony express terminal

Sacramento was het eindpunt van de pony express. De pony express was een keten van tussenposten waartussen post vervoerd kon worden vanuit Saint Louis naar de westkust van de VS. Je kunt er ook een standbeeld vinden van de pony express.

Sutter's fort

Sutter's fort is een historic landmark en vind je in Midtown Sacramento. Een Zwitserse migrant bouwde in 1830 een fort op deze plek. Het fort werd in 1848 alweer verlaten. 

Capitol Sacramento foto

Activiteiten Sacramento

Folsom Premium outlets

Voor wie na alle natuur en cultuur wel eens gewoon wil shoppen raden we je de Folsom Premium Outlets aan. Je komt hier langs als je vanuit Lake Tahoe naar San Francisco (of Sacramento) reist. Ideaal voor een middagje shoppen tegen lage prijzen.

Eager tip: sta je in een winkel? Word dan lid van het membership-programma dat bijna alle winkels hebben. Vaak krijg je direct korting. Zoek ook eens op "instore coupon" gevolgd door de naam van de winkel. Dat kan zo 20% schelen als je geluk hebt!

Drive in bioscoop

Helemaal authentiek wordt het als je een drive-in bioscoop bezoekt. Deze vind je bijna nergens meer, maar in Sacramento kun je voor 9$ (of voor kinderen slechts 2$) naar de film, vanuit je auto!

Natuurlijk kun je er snacks kopen en draaien er verschillende films. Voor je Sacramento bezoekt dus even de West Wind drive-in bioscoop opzoeken en gewoon doen!

Karten

Voor wie een beetje avontuur zoekt geldt dat je terecht kunt bij K1 Speed Sacramento. Het werkt verder hetzelfde als in Nederland. 

Schieten

Er zijn in Sacramento een tiental schietbanen te vinden. Bij de meesten kun je als toerist gewoon binnenlopen en vragen naar de opties. Vergeet niet je paspoort mee te nemen, daar wordt wel naar gevraagd. Vaak kun je voor een vast bedrag kiezen uit verschillende wapens en zul je merken dat de Amerikanen het leuk vinden om je wegwijs te maken en te helpen. Omdat Sacramento niet heel toeristisch is, zijn de prijzen aanzienlijk lager dan in populaire toeristengebieden. Over het algemeen beschikt elke baan over verschillende "rentals". 

sacramento

Eten en drinken

We hebben een kleine selectie gemaakt van lekkere plekjes om te eten. Ook in de VS verandert er altijd veel. Kom je een plek tegen die niet meer bestaat, laat het ons dan gerust weten. Ook als je zelf aanbevelingen hebt naar aanleiding van je reis, let us know! 

Localis

De naam zegt het al: hier worden vooral lokale producten gebruikt. Elk seizoen zijn er andere gerechten, afhankelijk van het seizoen. De mushroom carbonara is een aanrader voor vegetariërs trouwens!

Quan Nem Ninh Hoa

Hier eet je Vietnamees. Het voordeel, behalve dat het ontzettend lekker is, is dat Vietnamees eten over het algemeen ook met een heel gezin betaalbaar blijft. Dit geldt trouwens in veel steden: Aziatisch eten is gezond en goedkoop. Ideaal als je een keer geen stevige biefstuk wilt eten of niet te duur en te lang uit eten wilt. In dat kader is ook de Thai Farm House BBQ & Bistro een aanrader. 

Amerikaans ontbijt: Bacon & Butter

Hier kun je je hart ophalen als je op zoek bent naar een uitgebreid Amerikaans ontbijt. Je moet er wel tegen kunnen, want de kans is groot dat je vervolgens de rest van de dag niks eet! 

Divebar Sacramento

De divebar in downtown Sacramento is een bar waar 's avonds zeemeerminnen (en zeemeermannen) zwemmen in een 13 meter diep aquarium. Shows worden dagelijks uitgevoerd, meestal 1 keer per uur, beginnend om 17:00. Houd er rekening mee dat gasten 21 jaar of ouder moeten zijn. 

Als onderdeel van je rondreis? 

Tja, is Sacramento een echte must om te bezoeken tijdens je rondreis? Niet per se, maar het geeft je wel een goed beeld van een echte Amerikaanse stad waar toerisme veel minder belangrijk is. Daarnaast ligt het mooi op de route van een rondreis door Californië en is accommodatie wel drie keer zo goedkoop als in San Francisco. Het is dus een ideale manier om wat geld uit te sparen en toch een leuke dag te hebben. 

Wat ons betreft heeft Sacramento genoeg te bieden voor een overnachting tijdens je reis. 

Accommodaties en hotels Sacramento

Sacramento is opgedeeld in verschillende gebieden. Hoe verder je van het centrum af komt hoe goedkoper hotels zijn. Zoals veel Amerikaanse steden zijn ze groot opgezet, waardoor je niet makkelijk zonder auto kunt verplaatsen. Tenzij je echt heel dichtbij het historisch district wilt zitten is het aan te raden vooral naar de prijs/kwaliteitverhouding te kijken. 

Je zult merken dat verblijven in Sacramento goedkoper is dan in San Francisco. Ons advies zou zijn om te zorgen dat je op zaterdagavond in Sacramento verblijft, zodat je optimaal profiteert van de lagere doordeweekse prijzen in San Francisco. 

Als je via Eager2Travel rondreizen boekt, bespreken we dit soort details. Als budget minder een rol speelt is het natuurlijk niet nodig, maar voor de meeste mensen is het een forse investering om een droomreis door de VS te maken. Het kan dan snel honderden euro's per persoon schelen als je een beetje handig plant. We raden reizigers dan ook aan om zoveel mogelijk flexibiliteit in te bouwen bij vertrekdata. Ook voor vliegtickets kan het al snel een groot verschil maken op welke dag je reist of welke tussenstop je maakt.

Rondreizen VS

Rondreis Californië

Californie

Kings Canyon National Park

Los Angeles

San Francisco

Sequoia National Park

Yosemite National Park