Groepsreis 18-39 West-Canada

Groepsreis 18-39 West-Canada

 • 16 dagen
 • Eenvoudig

Canada is toch wel een land dat hoog op het lijstje staat van veel mensen. Niet voor niets. Je kunt hier genieten van de ongerepte en onaangetaste natuur, gezellige stadjes ontdekken en eindeloos road trippen. Voor iedereen die een beetje fan is van wandelen, de natuur en rondreizen is dit toch wel echt een groepsreis die je een keer meegemaakt moet hebben.

Tijdens deze Canada groepsreis ontdek je het westen van Canada. Dit gebied staat vooral bekend om de ruige Canadese natuur. Geniet van de indrukwekkende Rocky Mountains, ga op walvissafari voor de kust van Vancouver en bezoek gezellige stadjes als Banff. Gedurende deze rondreis reizen we met SUV's langs de mooiste plekken van West-Canada. Onderweg houden we onze ogen goed open voor het spotten van beren en ander wildlife. Onze reizigers hebben ondertussen al aardig wat dieren mogen bekijken!

Je Nederlandstalige reisbegeleider is er bij om alles in goede banen te leiden. Doordat we met meerdere SUV's reizen is dit een ander type rondreis dan de standaard rondreis waarbij je met een bus reist. Je hebt meer vrijheden en verantwoordelijkheden om alles uit je rondreis te halen. Je kunt hierbij dus wel genieten van een uitgestippelde reis op het gebied van dat de vluchten, overnachtingen en reisroute al voor je zijn geregeld, maar nog wel de vrijheid om per dag te kijken wat je allemaal leuk lijkt om te ontdekken met je autogroep. Tijdens de rondreis wisselen we voldoende van auto zodat je iedereen goed leert kennen. 

We bezoeken onder meer Vancouver Island, het charmante stadje Whistler, Banff en Jasper National Park tijdens deze rondreis door Canada. Dit zijn de absolute hoogtepunten van een bezoek aan het prachtige Canada. Sluit je aan bij deze groepsreis die uit maximaal 19 personen bestaat, met reisgenoten tussen de 18 en 39 jaar. Je vluchten, de overnachtingen, de autohuur en twee leuke activiteiten zijn allemaal al inbegrepen bij je reissom.

In het onderstaande dag tot dag-programma kun je lezen op welke dag je waar het avontuur op zoekt tijdens deze gezellige singlereis Canada. De overige tabjes geven nog meer handige reisinformatie weer. 

Gemiddelde samenstelling

 • Vrouw 50%

 • Man50%

 • Gem. leeftijd 20230 jaar

 • 98% van onze reizen gaat door

2 001,50 €, 16 dagen

BOEK DEZE REIS
 • Rondreis met SUV's
 • Reisgenoten tussen de 18 en 39 jaar
 • Incl. vlucht, autohuur en overnachtingen
 • Bezoek Lake Louise
 • Mogelijkheid bezoek Jasper National Park
 • Bezoek de Whistler Train Wreck
 • Elektrische MTB tocht
 • Bezoek Vancouver Island
 • En meer!

Dag 1 - Amsterdam - Vancouver - Abbotsford

We vliegen vandaag met maximaal 1 tussenstop naar Vancouver in Canada. Je vliegticket is inbegrepen bij je reissom, evenals je ruimbagage. 

Voor vertrek spreken groepen over het algemeen een plek af om elkaar te ontmoeten op Schiphol. Soms vliegt de reisbegeleider mee met de groep, soms is de reisbegeleider al ter plekke om de reis voor te bereiden. In dat geval word je in Vancouver door de reisbegeleider opgewacht.

Na het ophalen van de huurauto's (dit duurt altijd even) rijden we nog een uurtje naar de stad Abbotsford. Hier hebben we de eerste hotelovernachting gepland, eten we nog een hapje en gaan dan op tijd slapen. Na een lange vlucht en het tijdsverschil zijn de meeste mensen vroeg moe. 

Let op: lees het kopje reisinformatie goed door voor je deze rondreis boekt. Hier vind je aanvullende belangrijke informatie.

Overnachting: Abbotsford

Rij-afstand: +/- 1 uur

Dag 2 - Abbotsford - Kamloops

Deze dag is iedereen over het algemeen vroeg wakker. We vertrekken mooi op tijd voor onze eerste echte rit door de Canadese natuur. We doen in de ochtend eerst inkopen als groep voor de picnic-lunch die we onderweg bij het Goldpan Provincial Park hebben gepland. Dit is ook het moment om alvast wat basis-benodigdheden voor onderweg in te slaan. 

Voordat we deze dag vertrekken zal de reisbegeleider de tijd nemen om alle belangrijke dingen rondom deze rondreis met jullie door te nemen. We maken afspraken over het autorijden, de tijd waarop iedereen in het hotel is en hoe we een en ander gaan aanpakken om deze rondreis een groot succes te maken. 

We rijden via de Fraser Canyon naar het stadje Kamloops. Kamloops is een redelijk grote stad met veel faciliteiten. Onderweg maken we verschillende foto-stops, maar proberen ook een beetje op tijd in het hotel aan te komen. 

We rijden deze dag een kleine 300 kilometer. 

Overnachting: Kamloops

Rij-afstand: +/- 3.5 uur zonder stops, 300 km

Dag 3 - Kamloops - Revelstoke

Hoewel we tijdens deze rondreis maar een klein stukje Canada kunnen zien zul je merken hoe gigantisch groot het land eigenlijk is. We rijden een goede 200 kilometer naar het stadje Revelstoke. Onderweg komen we langs verschillende interessante plekken. Zo is het mogelijk om te raften in het stadje Chase waar we als eerste langs komen. 

Ook komen we langs het Roderick Haig-Brown Park, een prachtige plek om te bezoeken en met verschillende wandelingen om te doen. Voor een zomerse tussenstop kun je in het stadje Canoe genieten van Shuswap Lake met een strandje waar je kunt zwemmen. Bij het Three Valley Lake Chateau vind je een Ghost town met 25 gerestaureerde gebouwen uit de tijd van de goudzoekers eind 19e eeuw.

Ook een suggestie is het rijden van de 26 kilometer lange Sky Parkway. Genoeg te beleven dus tijdens deze rit die je voor een groot deel door bossen en meren stuurt. 

Overnachting: Revelstoke

Rij-afstand: +/- 2.5 uur zonder stops, 210 km

Dag 4 - Revelstoke - Golden

Met slechts 150 kilometer te rijden vandaag is er genoeg tijd om te genieten van de prachtige route die we vandaag rijden. Breng een bezoek aan het Glacier National Park of Canada, rijd de Meadows to the Sky Parkway van 26 kilometer door Revelstoke National Park of breng een bezoek aan de Giant Cedars Boardwalk trail die je langs enkele gigantische oude bomen brengt. Aan jou de keus.

In beide nationale parken vind je een groot aanbod van mooie korte en langere hikes. Ook een bezoek aan Lake Louise en het bijbehorende theehuis of een bezoek aan Yoho National Park zijn het zeker waard. Indien je ook veel wil gaan wandelen tijdens de rondreis raden we je aan om goed ingelopen wandelschoenen mee te nemen. In je roadbook dat je van ons ontvangt staan een aantal van deze hikes verder uitgewerkt. 

Het stadje Golden heeft verschillende restaurants, cafeetjes en supermarkten en is een prima tussenstop tijdens deze rondreis. 

Overnachting: Golden

Rij-afstand: +/- 2 uur zonder stops, 150 km

Dag 5 - Golden - Banff/Canmore

Deze dag hoeven we ook niet ver te rijden, slechts 150 kilometer ongeveer. We rijden via een fantastische route langs Yoho National Park, via Lake Louise naar het stadje Banff of Canmore. Dit gebied is een van de meest toeristische gebieden in Canada.

De indrukwekkende Rocky Mountains, afgewisseld met mooie meren en watervallen, zorgen voor een afwisselend en mooi landschap. Bezoek zeker het Fairmont Hotel bij Lake Louise, maak een mooie wandeltocht in Yoho National Park of rijd een mooie route langs Canmore naar Kananaskis. 

De kans op het zien van beren is tijdens je hele rondreis aanwezig. Sommige groepen zien tijdens hun verblijf wel 7 of 8 beren. Houd je ogen dus goed open onderweg. 

We overnachten deze nacht in een hotel in Canmore of Banff. 

Overnachting: Canmore of Banff

Rij-afstand: +/- 1 uur en 50 minuten zonder stops, 150 km

Dag 6 - Banff of Canmore

Je bent nu in het hart van de Rocky Mountains. Behalve ontzettend veel mooie wandeltochten die je hier in de omgeving kunt maken en prachtige routes die je met de auto kunt rijden, zijn zowel Banff als Canmore goede uitvalsbasissen voor andere activiteiten. Het is aan te raden deze vooraf te boeken. Zeker in het hoogseizoen is de vraag hoog en het aanbod van activiteiten beperkt. 

Wildwaterraften, stand up paddling op een prachtig meer, bergtochten, mountainbiken en paardrijden zijn nog maar een paar van de outdoormogelijkheden. Een aantal activiteiten is via je Eager account bij te boeken. Een (gratis) aanrader is om de Kananaskis Wildlife trail te rijden. Deze route van 120 kilometer overwegend over een gravelweg geeft je niet alleen geweldig mooie uitzichten, maar ook een goede kans op het zien van wildlife. De beste kans om wildlife te zien heb je in de vroege ochtend, net nadat het licht wordt. 

Een bezoek aan het stadje Banff mag ook niet ontbreken. Hier vind je een groot aantal winkels, restaurants en plekken om wat te drinken. 

Wil je langere hikes gaan maken? Overweeg dan om bearspray te kopen. Sowieso raden we je aan in groepjes te wandelen. Als je meer wilt weten over voorzorgen tegen beren klik je hier

Overnachting: Canmore of Banff

Rij-afstand: afhankelijk van daginvulling

Dag 7 - Banff - Hinton

We vertrekken deze ochtend vroeg en rijden dwars door de Rockies via Banff National Park en Jasper National Park naar het stadje Hinton. We weten zeker dat je onderweg vele malen gaat stoppen om foto's te maken en te genieten van het meer dan indrukwekkende landschap om je heen. 

Onderweg kom je langs een groot aantal plekken waar je kunt stoppen. Met name het eerste gedeelte van de route is erg interessant. Halverwege de Icefields Parkway (zo heet de weg waar je over rijdt) kom je langs het Columbia Icefield dat je vanaf de weg kunt zien liggen. 

We overnachten in het stadje Hinton, waar onze reisbegeleiders het steakrestaurant standaard als "top" benoemen. In je roadbook geven we je tips voor onderweg, mooie stops en verborgen plekjes die de moeite van het bezoeken waard zijn. 

 • Via je persoonlijke reisaccount kun je online kennismaken met je reisgenoten alvorens de groepsreis. Sommige groepen vinden het ook leuk om al een keer met elkaar af te spreken.

Overnachting: Hinton

Rij-afstand: +/- 4.5 uur zonder stops, 370 km

Dag 8 - Hinton - Kamloops

We reizen vanuit Hinton via het Mt Robson Provincial Park en Jasper National Park naar Kamloops, waar we al eerder verbleven tijdens deze rondreis. Onderweg komen we ook nog langs het indrukwekkende Wells Gray Provincial park dat bekend staat om de prachtige watervallen

Hoewel we vandaag meer dan 500 kilometer afleggen zul je merken dat dit weinig moeite kost. Het landschap is divers en afwisselend en onderweg zijn er verschillende plekken waar je kunt stoppen voor een mooie korte hike of de verschillende bezienswaardigheden zoals watervallen en meren. 

 • In de nationale parken mag er niet gegidst worden en volg je met je autogroep jullie eigen planning. De reisbegeleider helpt jullie uiteraard vooraf met het uitstippelen hiervan. Je hebt veel vrijheden, maar bij rondreizen hoort ook keuzes maken. De reisbegeleider kan aangeven of jullie planning haalbaar is.

Overnachting: Kamloops

Rij-afstand: +/- 5 uur en 45 minuten zonder stops, 520 km

Dag 9 - Kamloops - Whistler

We hebben het al een paar keer gezegd, maar ook vandaag is de route die je gaat rijden weer meer dan de moeite waard. Dwars door de natuur trekken we vanuit Kamloops naar het stadje Whistler, dat nog het meeste op een Frans ski-dorp lijkt. In Whistler vind je een groot aantal restaurants en winkels en ontelbare mogelijkheden om activiteiten te ondernemen. 

De rij-afstand is ongeveer 300 kilometer deze dag. Onderweg zijn er verschillende mooie tussenstops, bijvoorbeeld bij Lillooet Lake, maar ook het Joffre Lakes Provincial Park is supermooi. Je kunt hier een topwandeling van ongeveer 2,5 uur maken naar drie verschillende meren. 

Eenmaal aangekomen in Whistler is een bezoekje aan de Starbucks snel gemaakt en wordt er ongetwijfeld heerlijk uit eten gegaan bij 1 van de vele restaurants. We maken een korte wandeling en bezoeken met wie zin heeft het Whistler Train Wreck. Een eenvoudige wandeling naar een ontspoorde trein die nooit is opgeruimd en inmiddels met graffiti bespoten in het bos te vinden is. 

Overnachting: Whistler

Rij-afstand: +/- 4 uur en 15 minuten zonder stops, 300 km

Dag 10 - Whistler

Tijdens een intensieve rondreis is niks zo lekker als een dagje je koffer niet in te hoeven pakken en de tijd te hebben om van de omgeving te genieten. Via je Eager account heb je de mogelijkheid om activiteiten bij te boeken, waaronder Shooting Adventures Whistler waarbij je met meerdere wapens kunt schieten. Ook ATV-avonturen (quad rijden), paardrijden, mountainbiken, raften en meer zijn mogelijk in de directe omgeving. 

Je kunt ook een groot aantal mooie hikes maken rondom Whistler. Voor sommige hikes moet je een stukje rijden, anderen zijn dichterbij. In de middag gaan we met de groep elektrisch mountainbiken (inbegrepen bij je reissom) en trekken we met hulp van een lokale gids langs mooie plekken rondom Whistler. 

Het einde van de middag en avond heb je vrije tijd om lekker uit eten te gaan, te genieten op een terrasje of te relaxen bij het hotel. We overnachten opnieuw in het leuke Whistler. 

Overnachting: Whistler

Rij-afstand: afhankelijk van daginvulling

Dag 11 - Whistler - Victoria

Vandaag staat er een leuke activiteit op de planning. We reizen af naar Vancouver en nemen hier de veerboot naar het mooie Vancouver Island. Dit eiland staat bekend om de hoeveelheid wildlife die hier gespot wordt. Zo zijn hier door reizigers al eerder beren gespot, maar zelfs ook orka's en walvissen. Ogen open dus! Hoeveel dieren je gaat zien is afhankelijk van het seizoen. Helaas kunnen we uiteraard niet garanderen dat je dieren gaat zien, het gaat immers om de natuur.

De hoofdstad van British Columbia is Victoria, waar we vannacht ook zullen overnachten. Deze stad heeft een heerlijke Engelse uitstraling. Tips zijn het smalste straatje van Canada, de Inner Harbour en de Butchart Gardens. Ook de Market Square is erg interessant, met haar gebouwen uit de tijd dat de Hudson Bay Company is opgericht. Ook heb je de mogelijkheid om een activiteit te ondernemen, zoals het huren van een fiets, het doen van een rondvaart of het ondernemen van een brouwerijtour.

Overnachting: Victoria

Rij-afstand: +/- 4.5 tot 5 uur

Dag 12 - Victoria - Tofino/Ucluelet (walvissafari)

Tijd om vroeg op te staan, vandaag staat namelijk de walvissafari op de planning! Een activiteit die natuurlijk niet mag ontbreken tijdens een rondreis door Canada. De walvissafari is inbegrepen bij je reissom. We reizen hiervoor naar het stadje Tofino. Het is afhankelijk van het seizoen welke en hoeveel soorten walvissen je gaat spotten. Ook heb je kans op het zien van orka's.

 Daarna komen we weer aan in Tofino, waar we vannacht ook zullen overnachten. Dit is een gezellig vissersstadje.

 • Let op: In sommige gevallen (bijvoorbeeld slechte weersomstandigheden) kan het voorkomen dat de walvissafari op een andere dag gepland moet worden.
 • Handig om te weten: In Canada zijn er minder overnachtingslocaties dan het aantal toeristen dat hier jaarlijks graag komt. Daarom zijn reizen naar Canada helaas altijd prijziger, ook bij Eager2Travel.

Overnachting: Tofino

Rij-afstand: +/- 4 uur en 15 minuten zonder stops, 320 km

Dag 13 - Tofino - Vancouver

Met de veerboot reizen we weer af naar Vanvoucer. Hier zullen we aan het einde van de middag aankomen. We checken tijdig in zodat we de stad kunnen ontdekken. We lopen samen een rondje over de public market. Ook een leuke suggestie is het bezoeken van de Vancouver Lookout. Hierbij kijk je vanaf een hoogte van 130 meter over de stad Vancouver uit, maar ook de natuur rondom de stad.

Vlakbij het vliegveld kun je ook een groot outletcentrum vinden. Ideaal als je nog wat kleding wil shoppen of een souvenir wil scoren. Ook het nabijgelegen Richmond is de moeite waard. Wist je dat Vancouver het langste zwembad van Canada heeft? Daarnaast is het Stanley Park, het grote stadpark, 10% groter dan het Central Park van New York. Een lekkere cocktail kunnen jullie scoren in Gastown, de trendy wijk van de stad.

 • We raden aan om een leuke playlist samen te stellen op Spotify en deze online te downloaden. Goede road trip muziek is altijd fijn!

Overnachting: Vancouver

Rij-afstand: +/- 5 uur zonder stops, 280 km

Dag 14 - Vancouver en terugvlucht

De laatste dag in Canada is aangebroken. Vandaag vliegen we weer terug naar ons kikkerlandje. In de meeste gevallen vliegen we aan het begin van de middag, waardoor we tijdig onze spullen weer verzamelen, uitchecken bij de accommodatie, de laatste troepjes uit de auto halen en richting de luchthaven rijden.

Indien we op tijd vertrekken kunnen we nog even een laatste leuke stop maken, namelijk bij het grote outletcentrum naast de luchthaven. Hier kun je nog wat laatste inkopen doen en een toffe souvenir kopen die je doet denken aan deze toffe groepsreis West-Canada.

Bij de luchthaven nemen we afscheid van de SUV's en de reisbegeleider en checken we gezamenlijk in voor de terugvlucht. Onder het kopje data/prijzen kun je de geplande vliegtijden vinden. In je vertrekinformatie in je persoonlijke reisaccount kun je de definitieve tijden vinden. Wijzigen komen niet vaak voor, maar het kan wel. 

Dag 15 - Thuis

We komen door het tijdsverschil op dag 15 weer aan in Nederland. Hier nemen we afscheid van elkaar en is het tijd om je eigen bed en douche weer op te zoeken (een van de beste dingen na een lange rondreis, geef toe!). 

 • Voor het inreizen in Canada dien je een ETA formulier in te vullen. Instructies hiervoor ontvang je via je vertrekinformatie. Het invullen hiervan is verplicht en eigen verantwoordelijkheid.
 • Je ontvangt van ons in Canada een handig roadbook met diverse tips.
 • Houd er rekening mee dat het kan voorkomen dat door de reisbegeleider of door ons aanpassingen gemaakt dienen te worden in het programma door uiteenlopende omstandigheden. 
 • Lees je vooral ook voorafgaand de reis al een beetje in! Zodoende haal je nog meer uit deze rondreis West-Canada!

Inclusief

 • Retourvlucht Amsterdam - Vancouver met maximaal 1 tussenstop
 • Handbagage en 23 kg ruimbagage
 • Nederlandstalige reisbegeleider ter plekke
 • Autohuur (SUV - categorie IFAR)
 • Volledige autoverzekering met afkoop eigen risico
 • Navigatie en reisinformatie onderweg
 • Alle overnachtingen gedurende de reis
 • Ontbijt in ongeveer 50% van de accommodaties waarin we overnachten
 • Elektrische mountainbiketocht Whistler
 • Walvissafari
 • Veerboot naar Vancouver Island en terug
 • 24-uurs nooddienst van Eager2Travel
 • Boekingskosten
 • Bijdrage Calamiteitenfonds
 • Overeenkomst Garantiefonds SGR van toepassing. Je kunt de voorwaarden vinden op www.sgr.nl/garantieregeling. Op verzoek stuurt SGR deze voorwaarden toe.

Exclusief

 • Maaltijden. Reken op ongeveer $30/40 per dag voor ontbijt, lunch en avondeten p.p.
 • Brandstofkosten. Reken op ongeveer $5/8 per dag p.p.
 • Evt. parkeerkosten
 • Entreekosten Nationale Parken (entree Banff is 20 CAD per auto)
 • Optionele activiteiten
 • Kosten ETA (+/- $7)
 • Bearspray (sterk aangeraden)
 • Reisverzekering en annuleringsverzekering (reisverzekering is verplicht). Klik op de link voor meer informatie over de kortlopende verzekeringen die je via Eager2Travel kunt afsluiten. Dit mag uiteraard ook elders.

Optioneel bij te boeken

Voor deze rondreis kun je volgende dingen nog online bijboeken:

 • ..
 • ..

Je vind de verschillende mogelijkheden via je Eager2Travel account. Uiteraard is het ook mogelijk om zelf activiteiten te plannen en boeken. Houd wel rekening met onvoorziene omstandigheden en zorg dat je uitsluitend activiteiten boekt die je nog tot kort voor vertrek kosteloos kunt annuleren.

Over de vlucht

Met de Canada Only groepsreis vlieg je naar Denver met maximaal 1 overstap. Dit doen we met een groepsticket. Dit zijn vliegtickets die we al maanden van tevoren kopen, zodat we enkel nog de namen en paspoortgegevens hoeven door te geven. Het voordeel van deze tickets is dat je samen op dezelfde vlucht naar Canada afreist. Daarnaast zitten we vaak dichtbij elkaar in het vliegtuig (geen garantie, verschilt per luchtvaartmaatschappij). Ook een voordeel is dat de geplande vliegtijden al vroeg bij ons bekend zijn.

Je kunt de de geplande vluchttijden op deze pagina vinden door te kijken bij het tabje 'data/prijzen' en hier vervolgens te klikken op het vliegtuig icoontje bij de gewenste vertrekdatum. Zowel de heenvlucht als de terugvlucht zijn inbegrepen bij je reissom. De definitieve vluchttijden kun je vinden in je persoonlijke reisaccount.

Indien je heel last minute boekt is het helaas niet altijd meer mogelijk om mee te reizen op het groepsticket, waardoor we je willen aanraden de groepsreis Canada Only tijdig te boeken. Indien dit niet gaan lukken nemen we uiteraard contact met je op.

Let op: Voor het doorgeven van je paspoortgegevens is het van belang dat je bij het maken van je boeking je eerste officiële voornaam doorgeeft en je volledige achternaam. Controleer deze gegevens extra goed. Rectificatie op de luchthaven is niet goedkoop en dat kun je natuurlijk beter aan iets anders besteden.

Bij aankomst in Denver staat de Nederlandstalige reisbegeleider jullie al op te wachten. Boek een reis met Eager2Travel dus alleen als je het geen probleem vind om samen met je groep in te checken en te vliegen en zelfstandig (met je reisgenoten) kunt en durft te reizen. Uiteraard zijn wij tijdens het gehele check-in proces bereikbaar. Tijdens kantooruren kun je ons bereiken op ons reguliere telefoonnummer en buiten kantoortijden kun je ons bereiken op het noodnummer welke wij in de vetrekinformatie communiceren.

Daarna zullen we de huurauto's ophalen en doorreizen naar de eerste accommodatie. De reisbegeleider neemt dezelfde dag of de volgende dag (afhankelijk van de aankomsttijd) de globale planning met jullie door van de rondreis en iedere avond uitgebreid de de planning van de volgende dag. Door samen een hapje te eten bij aankomst kunnen jullie elkaar en de reisbegeleider direct goed leren kennen.

Over het rijden

De huurauto's

Zodra we aankomen op de luchthaven reizen we direct door naar de autoverhuur. Hier halen we de SUV's op. Je kunt vaak kiezen uit diverse auto's uit een lane. De dagafstanden zijn in Canada groter dan wat we in Nederland gewend zijn. De auto's zijn breder, maar de wegen en parkeerplekken ook. De auto's zijn groot genoeg om vier normale reiskoffers in kwijt te kunnen. De auto's betreffen automaten, je hoeft dus niet zelf te schakelen en kunt je zodoende helemaal focussen op de weg en de prachtige omgeving waar doorheen wordt gereden. 

Rijden tijdens de West-Canada groepsreis

Wil je rijden tijdens deze West-Canada rondreis? Dan kun je dit aangeven in je boekingsformulier. Per auto hebben we twee bestuurders nodig. Dit hebben we in de praktijk altijd gered. Doordat we met twee bestuurders per SUV rijden, kunnen jullie elkaar voldoende afwisselen. Indien er meer mensen zijn die willen rijden dan nodig, dan kunnen jullie eventueel ter plekke een extra bestuurder toevoegen aan een auto. Hiervoor wordt wel een meerprijs gerekend (voor eigen rekening). Het voordeel van rijden in Canada ook is dat het heel relaxt is. Je kunt soms kilometers lang geen andere auto tegenkomen! Indien je wil rijden:

 • Om te mogen rijden dien je minimaal 21 jaar oud te zijn en in het bezit van een credit card op jouw naam. 
 • Mensen van 25 jaar of ouder hebben voorrang vanwege de underage fee. De underage fee wordt, indien nodig, verrekend met de groep. We gaan er echter vanuit voldoende reizigers in de groep te hebben die ouder dan 25 zijn.
 • Degene die tijdt moet een geldige creditcard hebben en minimaal 1 jaar in het bezit zijn van het rijbewijs.
 • Sommige verhuurmaatschappijen blokkeren een bedrag op de creditcard. Dit wordt vrijgegeven van afloop van de reis.
 • Het eigen risico wordt door Eager2Travel afgekocht.

In de nationale parken zelf mag de reisbegeleider helaas niet gidsen omdat hier bepaalde vergunningen voor nodig zijn die maar weinig worden uitgegeven. Daarbuiten zul je zien dat in de praktijk de autogroepen veel samen reizen.

Brandstofkosten 

Bij een rondreis hoort veel rijden en dus ook brandstofkosten. Brandstof is niet inbegrepen bij de reissom. Reken hiervoor op een bedrag van 5 tot 8 dollar per dag maximaal bij een auto gevuld met vier personen. Benzine kost ongeveer 50 cent per liter in de USA, waardoor dit enorm mee valt. In vergelijking met reizen met een touringcar is reizen op deze manier goedkoper, en daarnaast natuurlijk ook veel leuker, flexibeler en avontuurlijker. 

Leeftijden

Deze reis wordt uitgevoerd voor mensen tussen de 18 en 39 jaar.  De minimumdeelname voor deze rondreis is 12 personen. Maximaal kunnen er 19 deelnemers deelnemen per vertrekdatum. Indien de minimumdeelname nog niet is behaald zullen we altijd eerst proberen te kijken naar een andere oplossing om de reis alsnog doorgang te kunnen bieden.

Voorbereiden op de groepsreis

ETA

Via je persoonlijke reisaccount ontvang je uiterlijk vier weken voor vertrek je vertrekinformatie. Hierin kun je handige informatie vinden over je reis, de vlucht en voor het invullen van het ETA formulier. In je persoonlijke reisaccount kun je ook online kennismaken met je reisgenoten, een link vinden naar de suggestie paklijst en je definitieve vluchttijden bekijken. 

Voor deze groepsreis Canada Only dien je het ETA formulier in te vullen. Dit is een elektronisch toestemmingsformulier, vergelijkbaar met een visum. Dit kan uiterlijk 72 uur voor vertrek, maar we raden je aan dit te doen zodra je vertrekinformatie online staat. Het aanvragen van de ETA is verplicht en eigen verantwoordelijkheid. Zonder kun je niet aan boord van de vlucht naar Canada. Houd er rekening mee dat deze is gekoppeld aan de paspoortgegevens van het paspoort waarmee je Canada in gaat reizen. De officiële link voor het invullen van het formulier kun je ook vinden in je vertrekinformatie.

Het aanvragen van de ETA kost 7 CAD en kun je enkel betalen met een creditcard. Deze creditcard hoeft niet op jouw naam te staan. 

Bekijk ook onze uitgebreide pagina met informatie over regelen voor vertrek en de paklijsten

 

Inlezen in de route

Het voordeel van het rondreizen met Eager2Travel is dat je een hele flexibele rondreis boekt. De overnachtingen en de route zijn al gepland, maar je mag per dag zelf met je autogroep de dagindeling en rij-route bepalen. Uiteraard helpt de reisbegeleider jullie hiermee in Canada. Door thuis al te bekijken wat je graag wil zien en doen kun je het meeste uit je rondreis halen. 

We reizen met SUV's, waardoor we op basis van interesses iedere dag de autogroepen kunnen bepalen. De reisbegeleider zal de autogroepen gedurende de groepsreis standaard een paar keer wisselen, zodoende kun je iedereen van de groep goed leren kennen. 

De voordelen van het boeken van een pakketreis

Als je bij Eager2Travel een groepsreis boekt, gaat het altijd om een pakketreis. Hiervan is sprake wanneer je een reis boekt waarbij zowel het vervoer als de accommodatie inbegrepen zijn. Een pakketreis boeken biedt zeker voordelen. Zo zijn wij als je een pakketreis boekt verplicht jullie hulp en bijstand te verlenen wanneer nodig. Indien je door omstandigheden op de geplande reisdatum niet naar huis kunt vergoeden we 3 hotelovernachtingen voor je.

Je reguliere zorgverzekering vergoedt normaliter ook zorg in het buitenland indien noodzakelijk. Indien noodzakelijk is de organisatie waarbij je een pakketreis boekt ook verantwoordelijk voor repatriëring. 

d

Op dit moment zijn er nog geen recensies voor deze reis. Dat kan zijn omdat de reis nieuw is of aangepast is ten opzichte van vorig jaar. Bekijk alle andere recensies

Kaartje rondreis Canada

In het onderstaande kaartje kun je door in te zoomen de highlights vinden van deze rondreis door West Canada!

Over het overnachten

We overnachten tijdens deze rondreis West-Canada op verschillende locaties en in verschillende accommodaties. Bij ongeveer de helft van de accommodaties is het ontbijt inbegrepen. de accommodaties zijn altijd net, schoon en comfortabel. Op sommige locaties zijn accommodaties erg prijzig en zijn de accommodaties iets minder uitgebreid omdat we zodoende de reissom betaalbaar houden. 

Het is bij Eaer2Travel niet mogelijk een eenpersoonskamer te boeken. We organiseren bewust een groepsreis. Daarnaast zijn de extra kosten voor een eenpersoonskamer dermate hoog dat de reis er duur door zal worden. Op sommige plekken is ontbijt inbegrepen (ongeveer de helft), op andere plekken is dit niet het geval.

Je slaapt met maximaal 4 personen op 1 kamer. Je kunt uiteraard geheel zelf bepalen bij wie je op de kamer ligt. De meeste kamers hebben twee tweepersoonsbedden. Je slaapt of samen met hetzelfde geslacht, of twee om twee. Dit is afhankelijk van de groepssamenstelling. 

De plekken waar we overnachten zijn veelal gezellige stadjes met een aantal restaurants en winkeltjes. We wisselen het overnachten in een grotere stad af met overnachten in kleinere plaatsen. Dit biedt een heerlijke variatie.

Over het gebied waar we doorheen reizen

Tijdens deze rondreis ontdek je de mooiste locaties in het westen van Canada. Je zult zien dat de steden dichtbevolkt zijn, maar je daarbuiten een stuk minder mensen tegenkomt, zeker als je buiten het hoogseizoen reist. In de nationale parken kan het vanzelfsprekend wel erg druk zijn. Het westen van Canada heeft het meest te bieden zonder dat je enorme afstanden hoeft af te leggen. Onderweg overnachten we op mooie plekjes, zien we mooie natuurgebieden en domineren de Rocky Mountains de natuur. Deze groepsreis Canada Only is dan ook echt wat voor jou als je een liefhebber bent van natuur, sightseeing, wandelen en groepsgezelligheid.

Onderweg kom je fantastische plekken tegen waar je het liefst even de tijd stil zet. Een camera mag dan ook niet ontbreken in de bagage. Doordat je een hele flexibele rondreis boekt, kun je samen met je autogroep beslissen waar jullie het liefst de stops willen maken. Het zal je verrassen hoeveel mogelijkheden er zijn. 

Over de locaties waar we komen

Wanneer worden nieuwe vertrekdata bekend?

Ongeveer 10 maanden van tevoren kunnen we de groepstickets vastleggen. Op het moment dat het groepsticket definitief is, plaatsen we de vertrekdatum online.

Wat voor mensen boeken deze groepsreis?

De meeste reizigers die mee reizen met deze West-Canada rondreis houden van natuur, wandelen, groepsgezelligheid en road trippen. Ook zien we dat veel mensen houden van fotografie. Ook zien we dat veel mensen alleen reizen, altijd wel meer dan de helft.

Hoe kan ik online kennismaken met mijn reisgenoten?

Via je persoonlijke reisaccount, waarvan je uiterlijk vier weken voor vertrek de gegevens ontvangt, kun je online contact leggen met je reisgenoten. Je kunt van hen de voornamen, woonplaatsen en leeftijden zien staan. Iedereen heeft de mogelijkheid om het telefoonnummer in te vullen, waarna jullie samen een Whatsappgroep kunnen starten. Veel groepen vinden het leuk om al een keer alvorens de groepsreis samen af te spreken.

Kan ik ergens de geplande vluchttijden bekijken?

Ja zeker. Dit is mogelijk bij het tabje data/prijzen. Door op het vliegtuig icoontje te klikken bij de gewenste vertrekdatum kun je de vluchttijden bekijken zodra deze bekend zijn. Let op: Deze zijn altijd onder voorbehoud van wijzigingen. De definitieve vluchttijden kun je terugvinden in je persoonlijke reisaccount.

Wat kan ik mij voorstellen bij de accommodaties?

De accommodaties leggen we ruim van tevoren vast. Hierbij kijken we naar de beste mogelijkheid in de beste omgeving, maar wel voor een betaalbare prijs. Sommige accommodaties zijn iets oubolliger, maar ze zijn allemaal wel net, schoon en prima. Je slaapt samen met drie andere reisgenoten van hetzelfde geslacht op een kamer. 

Hoe is het om auto te rijden in Canada?

Autorijden in Canada is niet te vergelijken met autorijden in Nederland. We rijden standaard in een automaat, waardoor je je niet druk hoeft te maken over het schakelen en relaxt kunt rijden. Op de meeste plekken waar we komen heb je weinig te maken met ander verkeer. Het rijden in Canada is een unieke en bijzondere beleven dat je lang bij zal blijven. Het is uiteraard logisch als je het van te voren een beetje spannend lijkt, maar je bent er zo aan gewend. We rijden met twee bestuurders per auto, waardoor je de mogelijkheid hebt om met elkaar af te wisselen. De auto's zijn verzekerd door ons en je hebt geen internationaal rijbewijs nodig. Je kunt bij het veldje bijzonderheden in het boekingsformulier aangeven dat je wilt rijden. 

Kan ik mee met deze groepsreis als ik niet wil/kan rijden?

Uiteraard mag je ook boeken als je niet wil of kan autorijden. De groepsreis valt en staat wel met mensen die bereid zijn te rijden. 

Op hoeveel benzinekosten kan ik rekenen?

De bezinekosten in Canada wisselen sterk per dag en per provincie. Meestal ligt dit rond de helft van wat je in Nederland betaald. Daarnaast kun je de bezinekosten delen met je medereizigers in de auto. Meestal liggen de benzinekosten per dag rond de 20 tot 32 Canadese dollar per auto (+/- 13 - 21 euro).

Hoe werkt dat met eten onderweg?

Bij ongeveer de helft van de accommodaties is het ontbijt inbegrepen. Na het uitchecken bezoeken we standaard eerst een supermarkt. Hier kun je lunch halen voor in de middag en indien nodig een ontbijtje. Ook raden we aan voldoende snacks en water aan te schaffen. Onderweg kom je de meeste dagen maar weinig tegen om de lunchen. In de avond bezoeken we een restaurant of een andere eetgelegenheid. Dit kan in groepsverband of in kleinere groepjes indien de wensen erg uiteen lopen.

Hoe kan ik mij het beste voorbereiden op deze groepsreis?

Deze rondreis door Canada is enorm flexibel. Per dag kun je zelf beslissen met wie je graag samen reist en wat jullie graag willen zien. Zodoende is het bijvoorbeeld ook mogelijk om diverse autogroepen samen te stellen op basis van interesses, bijvoorbeeld een hike autogroep en een sightseeing autogroep. Door zelf thuis al een beetje in te lezen kun je vast bekijken wat je sowieso graag wilt zien tijdens de groepsreis. Ondanks dat je natuurlijk ook rekening dient te houden met de voorkeuren van je reisgenoten, zien we vaak dat deze dichtbij elkaar liggen. De reisbegeleider kan jullie helpen met de planning, aangeven of deze haalbaar is en extra suggesties geven. Ook ontvang je van ons een handig road book met tips voor onderweg.

Hoeveel geef ik extra uit tijdens deze groepsreis?

Canada is niet perse een goedkoop vakantieland. Gelukkig is heel veel al inbegrepen bij je reissom, waardoor je goed weet waar je aan toe bent. Eten en drinken is wat duurder maar bijvoorbeeld benzine is weer een stuk goedkoper. De meeste reizigers geven 30 tot 40 Canadese dollar uit aan de maaltijden per dag. Natuurlijk is dit bedrag sterk afhankelijk van of je fast food eet of een steak house bezoekt. Onder het tabje inbegrepen kun je meer informatie vinden over wat wel en niet is inbegrepen bij je reissom.

Hoe zit dat met verzekeringen?

Het is mogelijk bij je boeking een reis- of annuleringsverzekering af te sluiten. Het is verplicht een reisverzekering af te sluiten, maar dit hoef je niet via Eager2Travel te doen. Heb je een doorlopende reisverzekering? Controleer dan of alles wat je van plan bent te gaan ondernemen gedekt wordt door de reisverzekering. Op verzoek kan een bewijs van je huidige reisverzekering worden opgevraagd. Bekijk ook eens onze pagina over visum en verzekeringen.