Regelen voor vertrek singlereizen USA en Canada

Regelen voor vertrek singlereizen USA en Canada

Er zijn een aantal dingen die je dient te regelen voor vertrek naar Amerika. We geven je een overzicht van wat handig is om te controleren en om te regelen voor vertrek met de groepsreis Amerika. Zeer praktisch en belangrijk om even goed door te nemen!

Visum aanvragen

Amerika

Om Amerika binnen te komen, heb je geen visum nodig, maar wel een ESTA. Let erop: dit is verplicht! Indien je dit niet hebt aangevraagd kom je namelijk simpelweg het land niet in. Je kunt de ESTA-application online doen. Wat je hiervoor nodig hebt is een creditcard (hoef niet op je eigen naam te staan) en je paspoort. De kosten hiervan zijn ongeveer 14 dollar. Direct nadat je de aanvraag hebt gedaan kun je controleren of deze aanvraag is goedgekeurd. Je hoeft dit niet te printen, maar mocht je het prettig om dit wel te doen, kan dat natuurlijk. Bij het aanvragen van de ESTA kunnen we je helaas niet helpen. Dit is je eigen verantwoordelijkheid. Er zijn bureautjes die je kunnen helpen bij de aanvraag, maar die zijn per defintie een stuk duurder dan wanneer je het zelf doet. 

We raden je sterk aan om de aanvraag te doen via de officiele website. De ESTA is als het ware een toestemming om als toerist 90 dagen in de Verenigde Staten te mogen verblijven en is twee jaar geldig. Als je dus recent nog naar Amerika bent geweest, kan het zeker gunstig zijn om te controleren of je ESTA nog geldig is (tenzij je nu een nieuw paspoort hebt, dan is dit helaas niet mogelijk)!

Bij het aanvragen dien je ook het adres door te geven waar je tijdens de vakantie verblijft. Bij een rondreis is dit het hotel waar je de eerste nacht verblijft. Deze kun je vinden in je vertrekinformatie, zodra deze beschikbaar komt. Een tip die we nog kunnen meegeven is dat het Nederlandse paspoort nooit de letter O bevat, waardoor het dan gaat om een 0 (nul). 

Je kunt de ESTA tot 72 uur van tevoren online aanvragen via bovengenoemde officiele website. We raden je aan dit op tijd te doen, zodat je rustig de tijd kan nemen. Daarnaast: als je om wat voor reden dan ook geen ESTA toegewezen krijgt (dit komt echt bijna niet voor, dus maak je geen zorgen), dan heb je nog voldoende tijd om contact op te nemen met de ambassade. Daarnaast raden we je aan om de ESTA pas aan te vragen zodra je van ons weet dat de reis definief doorgaat. Het minimum aantal deelnemers per vertrekdatum is 12 personen.

Canada

Ook voor Canada dien je een soort van visum aan te vragen. Dit visum heet de eTA, kost 7 dollar en kun je aanvragen via de officiele website. Ook dit visum is verplicht en zonder kom je Canada simpelweg niet binnen. 

Paspoort 

Controleer altijd goed of je paspoort nog lang genoeg geldig is. Let erop dat een ID-kaart niet voldoende is om naar Amerika en Canada te reizen. Je paspoort dient nog 6 maanden na terugkomst geldig te zijn als je naar Canada reist. Voor Amerika dient je paspoort enkel geldig te zijn voor de periode totdat je weer thuiskomt. Heb je nog geen paspoort of is je paspoort niet lang genoeg meer geldig? Vraag deze dan op tijd aan, want hier kan wat tijd overeengaan. We raden je af belangrijke documenten in je ruimbagage te stoppen.

Pinpas en Creditcard

De creditcard wordt in Amerika veel gebruikt. Maar ook met je pinpas kun je gewoon betalen op de meeste plekken in Amerika. Zorg er wel voor dat je pas is ingesteld op wereldbetalingen, ander kun je niet pinnen! Kies op reis altijd ervoor om de wisselkoers van je eigen bank te gebruiken, aangezien dit altijd gunstig is. Een aanrader is, als je ook een creditcard hebt, om beide passen mee te nemen.

Reisverzekering

We raden je sterk aan een reisverzekering af te sluiten die ook medische onkosten dekt. Bij ons is het mogelijk een reisverzekering af te sluiten indien je zelf nog geen doorlopende reisverzekering hebt. Alleen voor mensen uit Vlaanderen is dit helaas niet mogelijk. Je zorgverzekering dekt geneeskundige kosten in het buitenland, maar hier kunnen strikte regels aan zijn verbonden. In veel gevallen biedt het uitsluitend dekking tot aan het geldende Nederlandse tarief voor vergelijkbare zorg. In Amerika liggen de kosten vaak hoger, waardoor we het je aanraden je hier goed op te orienteren. De reisverzekering biedt daarnaast meer dekking dan enkel medische onkosten.

Je kunt bij de zorgverzekering hiernaar informeren. Als je bij ons een reisverzekering afsluit, dan brengen wij deze onder bij Allianz Global Assisstance. Je boekingsnummer geldt als polisnummer. Je ontvangt van ons een mail met de gegevens van je verzekering. Indien je spannende optionele activiteiten wilt gaan doen in Amerika en Canada, zoals raften, dan kan het zijn dat de reisverzekering hier geen dekking aan biedt. Over outdoorsporten kun je informeren bij je reisverzekering.

Annuleringsverzekering

Een annuleringsverzekering dekt schade op het moment dat je onverwacht niet op reis kunt gaan of tijdens je reis terug moet. Hier zitten natuurlijk wel regels aan verbonden vanuit de verzeringsmaatschappij. De aanbetaling die je hebt gedaan bij het maken van je boeking krijg in principe niet terug op het moment dat je een reis annuleert. Indien de reis door Eager2Travel wordt geannuleerd, is dit wel het geval. Die kans is echter zeer klein, als we kijken naar de voorgaande jaren. Of je een annuleringsverzekering bij ons afsluit of niet is een afweging die je zelf dient te maken. Het is geen goedkope verzekering namelijk, maar een reis naar een verre bestemming is natuurlijk altijd wel wat duurder dan als je in Europa op vakantie gaat. Daarbij is het bij een verre reis over het algemeen meer gangbaar om een annuleringsverzekering af te sluiten dan bij een reis dichterbij huis.

Voorbeelden van wanneer mensen altijd graag een annuleringsverzekering afluiten is wanneer je herexamens dient te maken, wanneer het slecht gaat met de gezondheid van een familielid of wanneer je zelf wat meer zekerheid wilt hebben. Het kan raadzaam zijn je eerst in te lezen in de dekking van de annuleringsverzekering. De annuleringsverzekering dient gelijk bij het maken van de boeking te worden afgesloten en gaat pas in vanaf het moment dat je de kosten hiervoor hebt betaald. Let er wel op dat als je aangeeft de annuleringsverzekering te willen afsluiten, dit onderdeel is van de bindende boeking. Je kunt hier dus niet later nog vanaf zien.

Stroom

Voor Amerika en Canada heb je een wereldstekker en spanningsvervormer nodig. In Canada en Amerika worden de stopcontacten van type A en B gebruikt en is de netspanning 120 Volt met een frequentie van 60 Hz. Veel motels en hotels hebben een beperkt aantal adapters te leen. Je kunt een wereldstekker vaak ook op het vliegveld kopen.

Vaccinaties

Altijd handig om te checken als je op reis gaat. Voor de Verenigde Staten en Canada zijn er geen aanbevolen of verplichte vaccinaties. Check dit wel nog even een maandje voor vertrek, indien er wijzigingen zijn.

Medicatie

Indien je medicatie gebruikt, dien je dit altijd aan te geven bij het maken van je boeking. Ook dien je de diagnose aan te geven. Dit is nodig omdat we dan nog eventueel hierover contact met je op kunnen nemen en om de reisbegeleider op de hoogte te brengen. Let erop dat dit verplicht is! Als je medicatie meeneemt op groepsreis, dan heb je in veel gevallen een medicijnverklaring nodig. Informatie hierover kun je opvragen bij je huisarts of bij de ambassade. De medische verklaring is maximaal 1 jaar geldig vanaf de datum dat de huisarts de verklaring heeft ondertekend. Controleer natuurlijk ook even of je nog voldoende medicijnen op voorraad hebt en wat de bagageregels zijn omtrent medicijnen.

Thuisapotheekje

Indien je graag een thuisapotheekje meeneemt op reis, kunnen we je een aantal dingen aanraden. Altijd handig om mee te nemen zijn paracetemol / iboprufen, enkele pleisters, anti-insektenmiddel en desinfectiemiddel. Persoonlijk kun je overwegen om reistabletten of blarenpleisters mee te nemen.

Bagage regels vliegmaatschappij

Bekijk van tevoren goed welke bagage regels de vliegmaatschappij hanteert waarmee je vliegt. 

Bergschoenen

Bergschoenen kunnen handig zijn tijdens de reizen waarbij er gehiked kan worden. Echter is dit sterk afhankelijk van je eigen plan. Ben je van plan om in meerdere nationale parken te gaan wandelen? Dan kan het een overweging zijn om bergschoenen mee te nemen of aan te schaffen. Indien je van plan bent om niet echt of slechts enkele keren te gaan doen, dan kun je ook prima rondlopen op goede gympen waar je even op kunt lopen.

Paklijst

Vergeet ook niet om onze aangeraden Amerika groepsreizen paklijsten door te nemen!