--

Atlanta

Atlanta informatie

Atlanta is de hoofdstad en grootste stad van de staat Georgia. Met ruim 400.000 inwoners is het een grote stad, maar het hele gebied rondom Atlanta telt ruim 5,5 miljoen inwoners. Het is in het zuidoosten van de Verenigde Staten de belangrijkste handelsstad.

Daarnaast is Georgia ook voor toeristen een interessante reisbestemming, zeker voor mensen die al eerder in de Verenigde Staten zijn geweest. Atlanta is een goed startpunt voor een Deep South rondreis en is interessant genoeg om een dag of twee te verblijven. Er zijn veel rechtstreekse vluchten vanaf Schiphol naar Atlanta. 

Algemene informatie Atlanta

  • Ruim 5,5 miljoen inwoners rondom Atlanta
  • Hoofdstad van Georgia
  • Atlanta staat bekend als zwaartepunt van de hiphop
  • In de winter is het koud (5 graden gemiddeld), in de zomer warm (26 graden gemiddeld)
  • Atlanta heeft zowel een basketbal, honkbal als American football club op hoog niveau

Things to do Atlanta

Atlanta is ook voor toerisme een populaire reisbestemming. Voor veel Nederlanders die Atlanta bezoeken is het een onderdeel van een rondreis door het diepe Zuiden van de Verenigde Staten. 

Atlanta heeft een voor Amerikaanse begrippen compact centrum. We hebben een lijstje met de belangrijkste bezienswaardigheden in Atlanta gemaakt.

World of Coca Cola

World of Coca Cola is een permanente tentoonstelling waar alles over the Coca Cola Company te zien is. De entreekosten liggen tussen de 13 en 17$ per persoon. Er zijn met enige regelmaat kortingscodes te vinden voor een bezoek eraan, bijvoorbeeld via Groupon. 

World of Coca Cola

Centennial Olympic Park

Vlakbij Coca Cola world vind je ook het centennial olympic park. Een typisch Amerikaans park zoals je in films ziet, met een mooi uitzicht op de grote gebouwen. Je kunt hier onder andere de Fountain of Rings vinden, een computergestuurde fontein met muziek en waterstralen. 

Als je een dagje Atlanta inplant tijdens je rondreis is dit het gebied waar je waarschijnlijk het meeste tijd doorbrengt. We raden je aan om vanaf het hotel, als dat niet vlakbij ligt, een Uber te gebruiken om het centrum te bezoeken, dat is goedkoper dan de parkeerkosten. 

Fontein Atlanta

Georgia Aquarium

Zeker als je rondreist met kinderen is een bezoek aan het Georgia Aquarium een aanrader. Vergelijkbaar met andere aquaria over de wereld is het een ideaal uitje op een snikhete zomerdag of juist als het weer tegen zit. Ook het Georgie Aquarium vind je op loopafstand van Coca Cola World en het Centennial Park. 

Atlanta Botanische tuinen

In Piedmont Park vind je deze botanische tuinen van 12 hectare groot. Behalve orchideeën vind je er verschillende gebieden met onder andere een kruidentuin, een Japanse tuin en een rosarium met verschillende soorten rozen. Een leuke uitstap om te combineren. Piedmont Park is sowieso de moeite van het bezoeken zeker waard!

CNN Center

De nieuwszender CNN geeft je de mogelijkheid om een studiotour te doen van een klein uurtje met een gids. 

Atlanta Citypass

Je kunt ervoor kiezen om een citypass te kopen. Deze kost rond de 80$ voor volwassenen en rond de 65$ voor kinderen tot 12 jaar. Je krijgt daarmee korting of gratis entree tot de meeste attracties. 

Activiteiten in Atlanta

Bezoek een wedstrijd!

Of het nu om honkbal, American Football of basketbal gaat, het bijwonen van een echte Amerikaanse wedstrijd is een belevenis op zich. Als je je rondreis gepland hebt raden we je zeker aan te kijken of je een plekje kunt bemachtigen tijdens een wedstrijd. Vaak zijn de kaartjes nog niet eens zo duur en met alle mascottes, kiss-cams en natuurlijk popcorn is het een echte Amerikaanse belevenis.

Doe een Southern Food tour

Met deze foodtour proef je vijftien verschillende gerechtjes op 7 populaire plekken. Een goede introductie tot het echte Southern food en een leuke manier om de stad te verkennen op een andere manier.

Rijd een Lamborghini of Audi R8 door de stad

In ongeveer 3 kwartier tijd rijd je ofwel zelf of kun je iemand laten rijden. Een leuke activiteit met de nodige foto-stops. 

Bezoek de College Football Hall of fame

Voor mensen met interesse in Amerikaanse cultuur is een bezoek aan deze Hall of Fame een leuke uitstap in Atlanta.

Accommodatie Atlanta - waar verblijven?

Downtown Atlanta, in de buurt van Coca Cola World is de beste plek om een hotel of motel te boeken. Je kunt dan eenvoudig vanuit je hotel de belangrijkste activiteiten doen en het meeste is op loopafstand.

Een tweede optie is om voor een goedkoper hotel in de buitenwijken te gaan. Let daarbij wel op dat als het echt heel goedkoop is daar meestal een reden voor is. Niet alle buurten in grote steden zijn even veilig. Het kan dus zeker geen kwaad om vooraf even uit te zoeken in welk gebied je van plan bent te verblijven.

Om vervolgens makkelijk naar het centrum te komen is een Uber of Lyft een goede optie. Je moet hiervoor wel een creditcard hebben en die koppelen aan de app. We raden het je zeker aan als je tijdens je rondreis meerdere grote steden gaat bezoeken. Het is een eenvoudige en goedkope manier om je te verplaatsen en geen parkeerkosten en parkeerstress te hebben. 

Onze tips voor Atlanta

  • Voor de meeste mensen is 1 volle dag voldoende om Atlanta te bezoeken. 
  • In de zomermaanden kan het heet zijn in Atlanta. In juli en augustus is het dus even afwegen of je een grote stad wilt bezoeken. In de winter kan het dan weer koud zijn. De beste reistijd zijn de maanden mei, juni, september en oktober voor eigenlijk alle Zuidelijk gelegen staten.
  • Er is ontzettend veel keus in restaurants en restaurantketens. Probeer zeker de lokale gerechten. Informeer ook rustig bij de receptie van je hotel wat hotspots zijn, vaak kunnen ze je goed op weg helpen. 

Atlanta als onderdeel van je rondreis?

Als startpunt is Atlanta een goede bestemming. Via Atlanta, waar veel rechtstreekse vluchten naartoe vertrekken vanaf Schiphol kun je eenvoudig naar andere steden. Zo is Nashville, Memphis, maar ook New Orleans goed te doen als je een rondreis plant. 

Rondreizen VS

Deep South rondreis

Florida

Georgia

Memphis

Nashville

New Orleans