--

New Orleans

New Orleans informatie

De stad New Orleans is de grootste stad van Louisiana en ligt aan de Mississippi River. De stad heeft de bijnaam "The Big Easy" vanwege de relaxte sfeer die de stad heeft. Het motto van de stad is "Laissez les bon temps rouler", oftewel "Let the good times roll". De stad is bekend vanwege de jazzmuziek, het Mardi Gras festival, de Franse en Spaanse archictectuur en de Creoolse keuken. Het genre jazz werd geboren in New Orleans, in de stad kun je dan ook genieten van vele live-optredens. Verder zijn er verschillende bezienswaardigheden zoals French Quarter, Garden District en Jackson Square en zijn er veel activiteiten om te ondernemen.

Over New Orleans

  • New Orleans is de grootste stad van Louisiana
  • New Orleans heeft ongeveer 390.150 inwoners
  • New Orleans staat bekend als de plek waar voodoo in de VS werd geintroduceerd
  • New Orleans is de stad met het grootste aantal historische wijken in de VS
  • New Orleans is de plek waar jazz werd geboren

Bezienswaardigheden New Orleans

French Quarter

Een must-see tijdens je bezoek aan New Orleans is French Quarter. De meest belangrijke reden om deze wijk te bezoeken is de architectuur, maar je vindt hier ook veel restaurants en uitgaansgelegenheden. De gebouwen in French Quarter hebben zoals de naam al zegt een architectuur met Franse invloeden zoals smeedijzeren balkons, arcades en rode dakpannen. De meest bekende straat in French Quarter is Bourbon Straat waar de meeste uitgaansgelegenheden te vinden zijn. Frenchman Street biedt je de kans om naar traditionele jazzmuziek te luisteren, Royal Street biedt duurdere winkels en bij Jackson Square en St. Louis Cathedral worden veel live-optredens gegeven op het plein. 

Jackson Square

Jackson Square, oorspronkelijk bekend als Place d'Armes, is het hart van French Quarter en het belangrijkste plein in de wijk. Aan de noordzijde van het plein staat de bezienswaardigheid St. Louis Cathedral. Deze kerk is gebouwd in 1794 en heeft een witte facade en kegelvormige torenspitsen. Rondom het plein zijn veel winkels en restaurants te vinden. In het midden van Jackson Square staat een ruiterstandbeeld van generaal Andrew Jackson. 

Garden District

In de welvarende woonwijk Garden District zijn prachtige herenhuizen omgeven door bomen en mooie tuinen te bewonderen. In de straten First Street, Camp Street en Prytania Street zijn grote herenhuizen uit de 19e eeuw te zien. Naast de herenhuizen zijn er ook boetiekwinkels en koffietentjes te vinden in dit gebied. Het Garden District is makkelijk bereikbaar met de St. Charles Streetcar. 

City Park

City Park is het op zes na grootste stadspark in de VS. Het park ligt in moerasland, dit land werd in het begin van de 19e eeuw drooggelegd door de Franse kolonisten die in New Orleans aanwezig waren. Het City Park bevat 's werelds grootste collectie aan volwassen eiken. In het park kunnen bezoekers onder andere hardlopen, picnicken en fietsen. Het New Orleans Museum of Arts, de New Orleans Botanical Garden en het Carousel Garden Amusement Park liggen ook in het park. 

Activiteiten en things to do New Orleans

Mississippi rondvaart

Een cruise met een van de boten in New Orleans is een ideale manier om de Mississippi River te ontdekken. Ga bijvoorbeeld mee met een 2 uur durende tour met Steamboat Natchez, dit is de enige stoomboot van New Orleans.

Mardi Gras

Het kenmerkende evenement van New Orleans is Mardi Gras, dit is het carnaval van New Orleans. De feestelijkheden van Mardi Gras duren meestal enkele weken, maar op de dinsdag voor Aswoensdag (Fat Tuesday) wordt het daadwerkelijke Mardi Gras gevierd. Op die dinsdag vinden er een optocht met vele praalwagens plaats in de stad. Als je niet in de stad bent tijdens Mardi Gras dan kun je een bezoek brengen aan Mardi Gras World waar verschillende praalwagens te bewonderen zijn.

Bezoek een plantage

Langs de Mississippi rivier op slechts een uur afstand van New Orleans zijn veel oude plantages te vinden. Deze herenhuizen nemen je mee terug in het verleden van de plantages en de slavernij in die tijd. Enkele plantages in de buurt van New Orleans zijn Laura Plantation, Oak Alley Plantation en Houmas House en Gardens.

Ghost Tour

Ontdek de spookachtige kant van New Orleans, ook wel bekend als de meest spookachtige stad in de VS, door deel te nemen aan een ghost tour door bijvoorbeeld French Quarter. Tijdens de tours hoor je spookverhalen over voodoo, magie, vampiers, piraten, geesten en meer. Er worden verschillende tours aangeboden in de stad door lokale experts.

New Orleans Cemeteries

De overledenen in New Orleans zijn bovengronds begraven doordat de stad omringd is door water en gebouwd is onder zeeniveau. De overledenen werden begraafd in marmeren kamers boven de grond. De begraafplaatsen van New Orleans zijn een populaire bezienswaardigheid. Het is mogelijk om de begraafplaatsen zelf te verkennen of om deel te nemen aan een rondleiding. Bekende begraafplaatsen zijn bijvoorbeeld Lafayette Cemeteries, St. Louis Cemeteries of de St. Patrick's Cemeteries. 

National WWII Museum

Bezoek het National WWII Museum en leer meer over de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog door middel van tentoonstellingen en documentairefragmenten. In het museum is een sectie gewijd aan de oorlog in Europa, een tweede sectie is gewijd aan de oorlog in de Stille Oceaan en in het derde gebouw zijn vliegtuigen uit de WWII aanwezig.

Toptips New Orleans

Hoe lang verblijven?

We raden je aan om zeker 2 overnachtingen in te plannen in New Orleans. New Orleans is namelijk echt een stad om te ontdekken en met 2 nachten heb je genoeg tijd om de hoogtepunten van de stad te bezoeken. 

Waar verblijven?

Indien je nabij de bezienswaardigheden wilt verblijven, is Downtown New Orleans of French Quarter de beste wijk om te verblijven. Houd er wel rekening mee dat verblijven in het centrum van de stad vaak een stuk duurder is. Wanneer je iets budgetvriendelijker wil reizen raden we je aan om in een hotel te verblijven in een wijk die wat verder het Downtown New Orleans af ligt. Een aanrader is dan om dichtbij het vliegveld of in een van de buitenwijken van New Orleans te verblijven, zoals het gebied Gentilly of Metairie.

Vliegen naar New Orleans en beste reistijd

Het vliegveld van New Orleans is Louis Armstrong New Orleans International Airport (MSY). Er vliegen geen rechtstreekse vluchten naar New Orleans, als je vanaf Schiphol vliegt dien je dus altijd een overstap te maken. Het voordeel is wel dat vluchten met een tussenstop over het algemeen een stuk voordeliger zijn.

Houd er rekening mee dat vliegen in de maanden juli en augustus over het algemeen een stuk duurder is dan daarbuiten. Indien je de mogelijkheid hebt en flexibel bent met vertrekdata, zouden we je aanraden je reis te boeken ergens in de maand maart tot en met november. Met name de tweede helft van september en de eerste helft van oktober zijn uitstekende reisperiodes. Niet alleen is de temperatuur al een stuk aangenamer, ook vliegtickets zijn vaak vele honderden euro's goedkoper. 

Eten en drinken New Orleans

Zoals op veel plekken in de VS kun je eten en drinken zo duur maken als je zelf wilt. Van zeer exclusief uit eten tot een snelle hap en alles er tussenin. De restaurants in New Orleans bieden een gevarieerde keuken met invloeden uit allerlei culturen zoals de Cajun- en Creoolse keuken. 

Je kunt New Orleans niet verlaten zonder dat je een paar van de lokale gerechten hebt geprobeerd. Een van die gerechten is Gumbo, dit is een stoofpot die wordt geserveerd met rijst en verschilende ingredienten zoals paprika, kip, worst, zeevruchten en okra. Een ander lokaal gerecht is de Po-Boy, dit is een gevulde sandwich van rosbief, gehaktballen, gebakken garnalen of oesters met groenten op een stokbrood. Een andere aanrader om te proberen is Jambalaya, dit gerecht bestaat uit een mix van kip, zeevruchten of worst met groenten en rijst. Andere lokale gerechten zijn Red Beans and Rice en Étouffée.

Je kunt natuurlijk op heel veel plekken terecht voor een eenvoudige maaltijd. Daarnaast vind je in New Orleans veel koffietentjes en kleine restaurants. Houd er rekening mee dat de prijs voor eten hoger ligt op de toeristische plekken, het eten op een drukke plek kan dan ook wel weer heel gezellig zijn.

Rondreizen VS

Deep South rondreis

Dallas

Houston

Jacksonville

Louisiana

Memphis

Mississippi