Sawtooth National Forest

Sawtooth National Forest

Sawtooth wordt door zijn diversiteit en mogelijkheden tot recreatie erg gewaardeerd door de lokale bevolking. De ruige berglandschappen uit de regio samen met de rivieren, beekjes en meren vormen een ideaal podium voor leuke activiteiten. Het bos is in 4 delen gesplitst: Sawtooth National Recreation Area, Ketchum Ranger District, Fairfield Ranger District en Minidoka Ranger District. De verschillen qua ontwikkelingen zijn ook erg groot binnen het park en dat maakt het extra interessant. Van heel primitief door de wildernis wandelen tot modern ontwikkelde bezoekerscentra. Andere activiteiten zoals mountainbiken, jagen, klimmen, hiken en camperen behoren ook tot de mogelijheden van het bos. Als je even tot rust wilt komen in een schitterende omgeving, breng dan een bezoek aan Sawtooth National Forrest. 

Beste Hikes in Sawtooth National Forest

Sawtooth Lake:

Deze 16 kilometer lange hike is relatief lastig. De wandelroute is het hele jaar beschikbaar, maar het kan zijn dat in de wintermaanden het pad bedekt is met een laag sneeuw. Dit betekent dat je extra spullen mee moet nemen en het pad lastiger begaanbaar is. De heen en terugweg zijn dezelfde en halverwege ligt het meer. Tijdens deze hike klim je bijna 600 meter in hoogtemeters, dus bereid je voor op een flinke klim. 

Pettit and Toxaway Lakes Loop:

Deze wandeling rond het meer is een tocht van maar liefst 28 kilometer. Dit is mogelijk om op een dag te lopen, maar veel mensen kiezen voor een overnachting in een tent langs het pad. In totaal stijg je tijdens deze hike bijna een kilometer, maar deze hoogtemeters worden eerlijk verdeeld over de route. Als je de tijd hebt, is dit dan ook zeker de moeite waard. 

Bridal Veils Falls:

De 13 kilometer lange wandelroute naar Bridal Veils Falls en terug is prima te doen voor de meeste mensen. Er is verdeeld over de route slechts 120 meter hoogteverschil. Aan het begin van de route zal er wat water aanwezig zijn door de nabijgelegen beverdam, die het water heeft laten overstromen. Dit is echter prima om doorheen te lopen. Een van de meest opmerkelijke punten van deze hike is de oversteek van de Stanley Lake Creek. In de zomer zal deze langzaam en breed uitlopen. In de lente is deze oversteek een stuk grotere uitdaging door het vele smeltwater dat met snelheid uit de bergen komt stromen. Na de beek wordt de klimtocht naar de watervallen voortgezet. 

Saddleback Lakes:

De hike naar Saddleback Lakes en Elephant Perch is ongeveer 11 kilometer lang. Je begint de tocht vanaf Redfish Lake Lodge en volgt de Redfish Lake Creek Trial. Na een aantal kilometer volg je de afslag voor Elephant Perch. Eenmaal aangekomen bij het meer kun je genieten van het verfrissende water. De wandeling is stevig, maar prima te doen. Langs het meer is goede gelegenheid om te kamperen. Je zult niet de enige zijn, want veel klimmers kamperen hier om zich voor te bereiden voor een klim naar de top van de Elephant Perch. 

Alice Lake en de Toxaway Loop:

Rondom Alice Lake zijn er vele wandelroutes. Het volledige rondje, de Toxaway Loop is maar liefst 40 kilometer lang. Gelukkig kan je overal het pad op en af zodat je niet gebonden bent aan deze afstand. Geniet van de bergen, het heldere water en de rustige omgeving. Je kan de hike zo lang maken als je zelf wilt en is daarmee voor iedereen toegankelijk. Er is plek om te kamperen als je de volledige loop wilt opsplitsen in verschillende delen. 

Goat Lake:

Op de achtergrond schitterende bergen die hoog boven het water uit torenen. Kristalhelder water weerkaatst dit prachtige uitzicht. In het najaar zullen de bergtoppen besneeuwd zijn voor een nog magischer plaatje. Tijdens je hike naar en rondom Goat Lake, kun je genieten van de grootste waterval van het Sawtooth Range. Bij het meer kun je echt even relaxen. Het is heerlijk om te zwemmen of om te vissen terwijl je geniet van het schitterende uitzicht. 

Thompson Peak:

De 20 kilometer lange hike naar Thompson Peak is een wandeling voor gevorderden. Het is een stevige hike waarbij je zo'n 1300 meter in hoogtemeters stijgt. De wandeltocht begint bij Redfish Lake. 's Ochtends vroeg is er een schitterende zonsopkomst vanaf Redfish Lake Lodge te zien. Camera mee voor een prachtige eerste foto van de dag. Voor de laatste klim van de dag bij Thompson Peak vind je een prachtig blauw meer aan de voet van de rotswand. Dit is een mooie plek om een eind aan de hike te maken of een tussenstop voor als je de top wilt beklimmen. De top van de berg ligt maar liefst op 3276 meter hoogte en geeft een prachtig uitzicht over de regio. 

Bench Lakes:

Bench Lakes bestaan uit vijf meren die onstaan zijn door smeltwater van de Mount Heyburn. De hike biedt uitzicht op Redfish Lake, Mount Heyburn en Grand Mogul. Zorg er dan ook voor dat je optijd vertrekt en een lunch meeneemt. Je zult namelijk alle vijf de meren willen zien. Je loopt de hike vanaf Redfish Lake en klimt langs de vijf meren omhoog. De laatste drie zullen zich tussen de bergen bevinden en geven een prachtig plaatje. 

Activiteiten in Sawtooth National Forest

Paddleboarden of Kayaken op Redfish Lake:

Als je naar Redfish Lake kijkt wil je eigenlijk gelijk een duik nemen. Het water is prachtig helder en met de mooie berglandschappen die het meer omringen is het de ideale plek om te zwemmen. Het water is wel erg koud door het smeltwater vanuit de bergen. Het meer is dan ook perfect om met een kayak of paddleboard te verkennen. Rustig paddelen over het kalme water brengt je heerlijk tot rust. Er zijn verschillende zandstranden langs het meer waar je een rustige zomerdag kan spenderen. 

Vissen:

Als je in Idaho bent is vissen of 'fly fishing' eigenlijk een must do. Als je al een ervaren visser bent zijn er talloze plekken om deze hobby te beoefenen. Je kunt een bootje huren en de Salmon River opvaren om op zoek te gaan naar de beste stek. Als je nieuw bent met vissen of fly fishing zijn er genoeg gidsen die je graag willen helpen met jouw eerste dag op het water. Deze gidsen kunnen je de verschillende technieken bijbrengen en weten de beste plekjes in de rivier. Aan het eind van de dag voel je je als een echt prof.

Hotsprings:

Idaho heeft maar liefst 130 hotsprings waar je veilig in kunt zwemmen. Dit zijn er meer dan elke staat in de Verenigde Staten. Daarvan zijn er een aantal gevestigd in Sawtooth National Forest. Als je in het nationale park bent, moet je bij een van deze hotsprings zijn geweest.

 • Boat Box Hotsprings: Een oude mijnketel omgevormd naar een bad waar warm water in stroomt. Je kunt hier met 4 personen in baden terwijl je uitkijkt op Salmon River.
 • Sunbeam Springs: Deze stenen rotsbaden vangen het warme water op zodat je kunt genieten van een warm bad. De Sunbeam Springs hebben net als de Boat Box Hotsprings uitzicht op de Salmon River.
 • Kirkham Springs: Door de ligging van de Kirkham Springs is deze erg populair. Slechts 3 uur rijden verwijderd van de stad Boise. Ook is er een camping vlabij de warmwaterbron. De Kirkham Springs liggen langs de Payette River en bieden verschillende warme baden voor iedereen die wilt bijkomen van een lange dag hiken. 

Raften: 

Waar bergen en water zijn, zijn er bijna altijd mogelijkheden tot raften. Dat is in Sawtooth National Forest niet anders. Een perfect avontuur voor de hele familie. Er zijn verschillende aanbieders voor een mooie dag op het water. Zoek je wat meer avontuur en uitdaging? Dan is een meerdaagse raft route over de Salmon River een mooie mogelijkheid om de wateren van Sawtooth te verkennen. 

Hoe is Sawtooth National Forest te bereiken?

Er zijn in de buurt van Sawtooth National Forest verschillende luchthavens te vinden. Vanuit hier rijden bussen, huur een auto of regel een taxi naar het nationale park. De luchthavens in de buurt van Sawtooth National Forest:

 • Boise (BOI): Vanaf Boise is het zo'n 3 uur rijden zonder tussenstops.
 • Sun Valley/ Hailey/Ketchum (SUN): Vanaf Sun Valley is het ongeveer 1 uur rijden zonder tussenstops. 
 • Jackson (JAC): Van Jackson naar Sawtooth is ongeveer 5,5 uur rijden.
 • Idaho Falls (IDA): Vanaf Idaho Falls is het zo'n 3,5 uur rijden zonder tussenstops.
 • Twin Falls (TWF): Het is ongeveer 2,5 uur rijden vanaf Twin Falls naar Sawtooth National Park.

In de omgeving van Sawtooth National Forest

Sawtooth National Forest bevindt zich in de staat Idaho. In en rond deze prachtige regio in de Verenigde Staten bevinden zich talloze hoogtepunten en mooie plekken om te combineren met Sawtooth. We hebben de mooiste plekken op een rijtje gezet.

 • Yellowstone: 5 uur rijden zonder tussenstops.
 • Boise: 3 uur rijden zonder tussenstops.
 • Twin Falls: 2,5 uur rijden zonder tussenstops. 
 • Craters of the Moon National Monument: 2 uur rijden zonder tussenstops.
 • Payette National Forest: 5,5 uur rijden zonder tussenstops. 
 • Bayhorse Ghost Town: 1,5 uur rijden zonder tussenstops.
 • Salmon (stad): 3 uur rijden zonder tussenstops.

Rondreizen VS

Gezinsreizen USA en Canada

Groepsreis USA/Canada 18-39 jaar

Rondreis USA/Canada

Craters of the Moon NM

Idaho

Yellowstone National Park