Indianapolis

Indianapolis

Indianapolis is de grootste stad en hoofdstad van de staat Indiana. Er wonen ongeveer 830.000 mensen, maar als je de voorsteden meetelt kom je al snel aan 2 miljoen inwoners. De stad ligt op minder dan 2 uur rijden van Cincinnati en op nog geen 3 uur rijden van Chicago. Indianapolis werd vooral groot door de vondst van olie en aardgas. 

In de laatste dertig jaar is vooral gewerkt aan het aantrekkelijker maken van de binnenstad. Er valt jaarlijks ongeveer evenveel regen als in Nederland, maar de zomers zijn heter en de winters kouder. 

Informatie Indianapolis

  • Drie universiteiten
  • Bekend van de Indy 500 races
  • Indianapolis wordt door 5 interstates gekruisd
  • Hete zomers, koude winters

Bezienswaardigheden Indianapolis

Children's Museum of Indianapolis

Een interactief museum met wisselende exposities gericht op kinderen. Ideaal voor een middaguitje. 

Indianapolis museum of art

Dit kunstmuseum met uiteenlopende stukken van Rembrandt tot Picasso is de moeite voor alle kunstliefhebbers. 

Indianapolis Zoo

Dierentuin met botanische tuin. 

Soldiers' and sailors' monument

Dit monument is 86 meter hoog en vind je aan Monument Circle. Het eert de veteranen van Indiana in de 18e en 19e eeuw. Het momument is meer dan 100 jaar oud. 

White River State Park

Dit is het park waar je als toerist ongetwijfeld zult komen. Het is de plek waar je onder andere het IMAX-theater en de dierentuin kunt vinden. Ook het Indiana State Museum, het Eiteljorg Musem en de Hall of Champions vind je hier. Als je op zoek bent naar de plek waar de meeste evenementen plaatsvinden zit je hier goed. 

Canal Walk

De canal walk vind je in het centrum van Indianapolis en biedt je een mooi uitzicht op de skyline van de stad. Het kanaal is begin 1800 al gebouwd, maar tegenwoordig is het vooral een toeristische bestemming geworden waar je na of voor een heerlijk diner een stukje kunt wandelen.

Motor Speedway Museum

Indiana staat bekend om het racen. Het museum laat je de geschiedenis van de autoracesport zien. Je kunt gegidste touren doen of zelf een eigen rondje lopen. 

Things to do in Indianapolis

Axe throwing

Een onbekende sport in Nederland, maar de laatste jaren erg populair geworden in de VS is bijlwerpen. Bij "Bad Axe Throwing" kun je je er eens aan wagen (235 South Meridian street). 

Tappers Arcade bar

Combineer cocktails met oude arcade-spellen, waar de meeste gratis van te spelen zijn terwijl je geniet van een drankje. Aanrader ook voor wie de sfeer van Indianapolis wil opsnuiven. 

K1 Speed

Als je in een stad bent die bekend staat om te racen is het de ideale plek om te gaan karten. Er zijn karts beschikbaar voor verschillende leeftijden. Let op: check altijd even online of je coupons of kortingscodes kunt vinden voor je reserveert.

Accommodatie Indianapolis

Als je Indianapolis echt wilt bezoeken als onderdeel van je reis raden we je aan een hotel te kiezen in downtown Indianapolis op loopafstand van de grootste bezienswaardigheden. Op die manier kun je eenvoudig vanuit je hotel de belangrijkste plekken af. Wil je iets goedkoper verblijven? Zoek dan een hotel of motel wat verder weg, maar zoals bij elke grote stad in de VS is het van belang om even goed te kijken in welke wijk je terechtkomt. 

Als onderdeel van je rondreis? 

Indianapolis is voor raceliefhebbers natuurlijk een must-see. Buiten de Indiana speedway heeft Indianapolis genoeg te bieden voor bezoekers, maar in veel opzichten niet meer dan elke andere grote stad. We zouden Indianapolis dus bezoeken als het echt op je route ligt, maar misschien niet per se opnemen in de planning als het niet direct op de route ligt.

Rondreizen VS

Deep South rondreis

Illinois

Indiana

Nashville

Saint Louis

Tennessee