--

Indiana

Indiana

Indiana grenst aan Michigan, Illinois, Ohio en Kentucky en ligt aan Lake Michigan. Er wonen ruim 6 miljoen mensen in de staat. De grootste stad is de hoofdstad Indianapolis. Ook Fort Wayne, South Bend en Evansville zijn grote steden in Indiana. De staat is overwegend republikeins. 

Indiana is met name in de herfst een interessante staat om te bezoeken vanwege de vele oogstfestivals en lokale evenementen. Het kleine stadje Santa Claus in Indiana ontvangt jaarlijks tienduizenden brieven voor de kerstman. 

Informatie Indiana

  • 1 van de grootste Amish-gemeenschappen in de VS
  • Indiana is de Covered Bridge Capital of the world. Er is elk jaar een speciaal festival om de typerende overdekte bruggen te vieren. Vooral in Amerikaanse films en horrorfilms komen dit soort bruggetjes regelmatig voor
  • De Indy 500 is 1 van de grootste sportevenementen in de VS
  • Er wordt vooral maïs verbouwd 
  • De bijnaam is the Hoosier State. Over wat het betekent zijn de meningen verdeeld. 

Bezienswaardigheden Indiana

Indiana Dunes National Park

Dit nieuwe nationale park (sinds 2019) vormt zich langs 40 kilometer van de oevers van Lake Michigan. Zandstranden, duinen, moerassen, bossen en weides bepalen het landschap. Meer dan 350 verschillende vogelsoorten komen hier voor. 

White River state park

Dit park vind je in Indianapolis en heeft allerlei verschillende attracties er vlak bij. Zo vind je er een IMAX theater, is het een geliefde plek voor openluchtconcerten en heb je mooi uitzicht op de gebouwen er omheen. Ook het Eiteljorg museum, de Indianapolis dierentuin en het honkbalstadion vind je hier. 

Brown Country State Park

Ook wel Indiana's speeltuin genoemd is dit park een ideale plek om even terug in de natuur te zijn. Op slechts een uur van Indianapolis af waan je je echt even weg van alles. Je kunt er verblijven in eenvoudige accommodaties of in juist superluxe wellness-suites. 

Parke County's Covered Bridges

In Parke County vind je de meeste overdekte bruggen ter wereld. Of het speciaal spannend is bepaal je zelf, maar voor mensen die graag foto's maken is de combinatie van de mooie karakteristieke bruggen in combinatie met prachtige landweggetjes en omgevingen wel de moeite waard. 

Things to do Indiana

Antique Alley

Antique Alley in Richmond County heeft meer dan duizend antiekhandelaren op een route vna ongeveer 100 kilometer. Voor liefhebbers van brocante en antiek een absolute aanrader, evenals voor verzamelaars van Amerikaanse producten. 

Children's Museum of Indianapolis

Een interactief museum met allerlei exposities en mogelijkheden voor kinderen om actief bezig te zijn met allerlei verschillende dingen, variërend van thema's als de natuurlijke wereld tot een ouderwetse stoomlocomotief. Het museum is breed opgezet zodat er voor elk wat wils is.

Holiday World & Splashin Safari

Gelegen in het stadje Santa Claus (geen grap) vind je dit grote pretpark/waterpark. Er zijn vier gebieden, gericht op Thanksgiving, Kerstmis, de onafhankelijkheidsdag (4th of july) en Halloween. Elk gebied heeft eigen attracties. Het waterpark heeft twee van de langste achtbanen ter wereld (Wildebeest en de Mammoth). 

Indiana als onderdeel van je rondreis VS?

Het grootste gedeelte van Indiana bestaat uit agrarisch gebied. Er zijn geen bijzondere nationale parken, maar je hebt wel een kans om authentieke dingen mee te maken. De verschillende state parks zijn mooi en de kans om Santa Claus te bezoeken is natuurlijk leuk. We zouden Indiana alleen aanraden voor doorgewinterde Amerika-reizigers die al een groot deel van de VS hebben gezien. 

Rondreizen VS

Deep South rondreis

Groepsreis New York & Washington

Chicago

Illinois

Indianapolis

Kentucky

Louisville

Ohio